Ei, meillä ei asu koiria... vaan meillä asuu Herra Keltainen, jolla on erittäin ärsyttävä tapa pureskella kaulukset kaikista ulkovaatteista, jotka vaan antaa siihen mahdollisuuden. Eli melkein kaikista! Ticketin baggieissa on sellainen matala kaulus, jota ei tule järsittyä, mutta pitkälti kaikki muut, jep! Onpa tuskastuttavaa laittaa myyntiin muutoin uudenveroista ulkovaatetta, jossa on hammasvahinko kauluksessa - sisäpuolella, näkymättömissä, mutta kuitenkin on!

Ratkaisuksi olen koittanut vetää kypärämyssyn reunaa naaman eteen.

No halvempi hajotettava kai tämä, mutta harmittaa silti. Tuo Reiman villa-bambu-kypärämyssy on nimittäin paras kypärämyssy, mitä meillä on ikinä ollut (ja ihan muutama on ollut!)! Ohut, sileä, eikä varmasti ketään kutita, mutta kuitenkin siirtää kosteuden eikä ole koskaan hikimärkä kuten puuvillaiset serkkunsa. Eikä tämän vuoden mallistossa tietenkään ole mustaa :( Toivottavasti ensi vuonna tulisi taas mustanakin! Pitää yrittää tuota jotenkin paikata... ja seuraavaksi alan viritella suojaksi vanhaa punaista kauluria, jolla ei ole mitään väliä!

Onko muilla kauluksenpurijoita, ja löytyykö ongelmaan ratkaisua?

Terkuin
Miima

Kommentit (29)

Anonyymi
1/29 | 

Meillä ei ole tuota ongelmaa. Entäs tuubihuivi kaulaan ja sen reuna suojaamaan kaulusta?
-T-

2/29 | 

Ei meilläkään kolmen ekan kanssa ollut, eikä olis tämänkään tarttenut moista harrastusta keksiä :/ Kyllä se kauluri pelittää samalla lailla kuin tuubikin tuossa välissä (just äsken testattiin), nyt vaan ainut miinus siinä, että sehän on sitten märkä, että pitänee viritellä jonnekin patterille, että kuivuu ennen seuraavaa ulkoilua!

3/29 | 

Jos löydät ratkaisun niin kerro mullekin! Meillä 4vee syö kaiken! Takkien ja haalareiden kaulukset, vetoketjun vetimet, paidan hihat, korut, lelut... ja unirievut on aivan rei'illä! Merinovillaista kauluria on käytetty nyt pakkasilla muutenkin, raivistuttaa vaan kun tuhoaa kalliin kaulurin järsimällä :/ Puuvillainen olis halvempi, mutta sehän jäätyy ja palelluttaa naamankin. 2,5- vuotias ei onneksi ole aivan yhtä innokas syömään vaatteitaan, tosin viime aikoina on häntäkin joutunut aika usein komentamaan takin kauluksen puremisesta...

4/29 | 

Olis kyllä kiva löytää joku ratkaisu, inhottavaa kun vaatteet tuhoutuu (onneksi meillä ei sentään sisävaatteita jäkerrä!) :( Mä nyt otin vanhan puuvillaisen kaulurin käyttöön järsittäväksi, mutta tottahan sen on, että kun se kastuu niin jäätäähän se naamaa pakkasilla (tuolla kun vielä on herkästi rohtuva naama) :/

5/29 | 

No voihan järsimys! Laita sille xylitol-purkka suuhun joka ulkoilulle niin on muuta pureskeltavaa?

Jaa-ah, oikeasti en kyllä tiedä mikä muu auttaa kuin aika. Tuollaisesta automaatioksi muuttuneesta toiminnasta on vaikea oppia pois :/.

Mutta samaa mieltä olen ainakin Reiman villa-bambu-kypärämyssyistä että kiitos viime talven suositteluista :).

6/29 | 

No voihan juu! Hyvä idea kyllä tuo purkka, kiitos älynväläyksestä! Me ei olla purkkaa harrastettu vaan pastilleja, mutta josko opeteltais ja kokeiltais tuohon vaivaan! Pitää käydä ukin purkka-varastolla (hammaslääkäri) ;)

Toi kypärämyssy on kyllä just hyvä, kiva kuulla että teilläkin hyväksi todettu! :)

Anonyymi
7/29 | 

Meillä kaksi vanhinta, varsinkin tuo keskimmäinen olivat juuri samanlaisia. Ikähaarukalla 5-8v. Monella tuttavallani oli samassa iässä samaa ongelmaa perheessä. Mietittiin voiko syynä olla sama kuin maitohampaitten puhjetes? Kun maitohampaat alkaa heilumaan, lähtemään pois ja rautahampaat tulla, ikeniä "kutisee" niin kuin vauvoilla. No en tiedä, toinen syyhän on yleensä sijaistoiminta kun jännittää, hermostuttaa tai muuten vain tarvii sijaistoimintaa (kuten kynsien pureskelu). Meillä tuhot ulottuivat myös sisävaatteissa puseroiden hihoihin ja esikoinen pureskeli tv.tä katsellessa myös epähuomiossa sohvatyynyn kulmat puhki...Ongelmaan siis kaiketi auttaa vain aika ja tuo purkka. Se auttoi kyllä, mutta ainahan ei sitä purkkaakaan voi purra. Mutta nyt vaan jostain mustaa sopivaa lankaa ja paikkaa suosikkimyssyn reijän päälle :) Apua minusta ei nyt ollut, mutta kokemusta sain jaettua. Mutta siis ohi se meni sitten lopulta lukuisia reikiä ja huomautteluja myöhemmin. Jännityksellä odotan kuin käy tuon kuopuksen kanssa...

8/29 | 

No tuohan ei ole vielä neljääkään ja asiaa kirosin jo viime vuonna, joten meillä ei ainakaan hampaiden uusimiseen liity. Harmillinen tapa vaan jostain tullut, vaikka olen mielestäni alusta asti sitä yrittänyt pois kitkeä kun olen huomannut :/ Onneksi toi ei syö sisävaatteita!!! Olisko se kaulus vaan ulkovaatteissa niin otollisesti siinä edessä, että epähuomiossa menee suuhun.. Mutta toivottavasti aika auttaa asiaan (mieluiten asap ;D )! Toivottavasti teillä kuopus jättää moisen väliin kokonaan ;)

Anonyymi
9/29 | 

Meillä 7vee pureskelee ulkotakkien nyörit ja hieman kaulusta. Ratkaisuksi olemme löytäneet Mavalan Stopin, joka on tarkoitettu kynsien pureskelun lopettamiseen eli maistuu ka-ma-lal-ta. Sitä pikkasen pureskelun kohteeseen ja jäiks.(Teidän tapauksessa ei ehkä täysin auta, kun sitä pitäisi laittaa niin kaikkialle.) *mk*

10/29 | 

Meillä neiti lähinnä imeskelee kauluksia, tosin se on onneksi huomattavasti vähentynyt tänä talvena. Naamansa nuoleskelee sitten sitäkin tehokkaammin rohtuneeksi ja omistaa ilmeisesti keskimääräistä pidemmän kielen rohtumien laajuudesta päätellen. Onneksi rohtumat hoitaa helposti Bepanthenilla toisin kuin nuo puremareijät vaatteista :/ Paha tapahan tuo taitaa vain olla, mistä pitäisi opetella jotenkin eroon. En ole kovin hyvä kyllä antamaan vinkkejä tavoista pois opetteluun, kun meillä neidille on aina yhden (ärsyttävän) tavan tilalle tullut aina toinen. Esim. kun peukun imemisestä päästiin eroon, tilalle tuli kummallinen kurnuttaminen, jota ilmenee aina neidin keskittyessä johonkin. Aaaarrgh! Tuntuu, että peukun lussuttaminenkin oli pientä siihen verrattuna. Kurnutuksesta, kun päästään eroon, niin en edes uskalla ajatella, mitä tulee tilalle :D

11/29 | 

No mietin joskus että pitääkö jotain sellaista litkua hankkia, mutta ei kyllä tekis mieli kyllästää kaikkia vaatteita sillä :/ Mutta jos nyt ei muu auta, niin kokeilla sitten!

12/29 | 

Tuo naaman nuoleskelu on kans ikävää, kun rohtuu sitten :( Toki hoidettavissa paremmin kuin reiät ;) Vai on teillä alettu kurnuttaa, voin kuvitella että voisi ottaa aivoon toistuessaan jatkuvasti... anna sille stressipallo käteen kun keskittyy ;)

13/29 | 

Auts. Meillä ei oikeastaan kauluksen purijoita ole, mutta muutamasti olen siitä joutunut huomauttamaan. Sen sijaan viime talvena molemmat järsivät talvihanskojen peukalot, vaikka eivät peukunimijöitäkään sen kummemmin ole.

14/29 | 

Mikähän siinä on että pitää asioita suuhun laittaa? Onko teillä tänä talvena hanskat säästyneet? Jospa meilläkin menis pian jo ohi, onhan tuo jo kestänyt hyvän aikaa...

15/29 | 

Voi ei, tämä on niin tuttu ongelma. Meillä poika söi viimekeväänä kaikki paidat 2-3 käyttökerrassa suoraan roskis kuntoisiksi ja sitten saman kokivat myös toppa ja välikausivaatteet sekä kypärämyssyt. Arvaas vaan montako hanskaparia meni roskiin, viime kevänää ja tänä syksynä parhaimmillaan jouduin ostamaan uudet hanskat kerran viikossa. Ja kaikki merkit tuntuivat maistuvan pojalle eikä se säästellyt kyllä yhtään mun rakkaudella hankkimia Poppeja ja Tickettejä....
Huoh... Kynneliä miellä käytettiin ja sillä oli hillitsevä vaikutus mutta ei kokonaan estävä. Reiman kaupssa kuulin myyjältä että joku muukin oli suositellut tähän ongelmaan kynneliä. Se vaan yht äkkiä laantu ja nyt meillä hyvin hyvin harvoin takin kaulusta imeskellään. Ja koputan kyllä puuta ettei tämä lähde uudelleen yltymään.

Toivottavasti teilläkin alkaa helpottamaan, tämä pikku harrastus käy myös kukkaron päälle :(

16/29 | 

Hui, no teillähän on pureskeltu ihan terrierin innolla! Onneksi meillä ei ihan tuolla mittakaavalla pureskella, mutta saisihan tuo olla pureskelematta kokonaan! Toivotaan siis äkillistä muutosta tähän meillekin! :)

17/29 | 

Meillä on kanssa kauluksenpureskelija, 8,5v tyttö, joka on harrastanut tätä nyt muutaman vuoden. Ärsyttävää.

18/29 | 

Meillä Pikkuveli pureskeli viime talvena mm. haalarinsa kauluksen (tietty sen kalliin Molon), hihat olivat myös jatkuvasti suussa. En tiedä mikä sen tavan lopetti, ikä? Nyt tyyppi ei onneksi enää järsi kaikkia vaatteitaan pilalle.

19/29 | 

Kääk - todellakin toivon ettei noille ikävuosille jatka tätä!! Toivottavasti teilläkin loppuisi tuo järsiminen!

20/29 | 

Molossa on ottava kaulus, meillä oli kans viime vuoden Polariksen kaulus pureksittu :/ Hihat ei onneksi ole suussa! Kiva kuulla, että se voi vaan loppua itsestään, toivotaan sellaista käännettä meillekin!!!!

21/29 | 

Ainakin tässä vaiheessa talvea on vielä peukut ehjinä. Nyt tosin ei oo käytössä ollut reimatecin eikä po.pin hanskoja, joissa se kämmenvahvike on semmoinen houkuttelevan pehmeä... ehkä siksi? :D

Anonyymi
23/29 | 

mitä jos laittaisit kynneliä kauluksiin yms joita pureskelee. Loppuiskohan pureskelu kun maistuu pahalta? T:päivi

24/29 | 

No sitä olen miettinyt, mutta mietin myös, että mitähän "myrkkyä" sellaiset on, että jääkö tekstiiliin jotain jälkiä? Noh, josko säästän sinne viimeiseksi vaihtoehdoksi :)

25/29 | 

On olemassa ihan purukoruja tohon "vaivaan". Saman näköisiä kuin silloin joskus kultaisessa lapsuudessa oli niitä avain-nauhoja, jotka näytti puhelimen johdolta. On ranteeseen ja kaulaan omansa. Mm. aistituote.fi auttaa ongelmaan :)

26/29 | 

Ongelmaan on olemassa ratkaisu nimeltään purukoru. Ovat sellaisia vanhanajan puhelinjohdon näköisiä, muistatteko kun joskus oli sellaisia avainnauhojakin. Mm. osoitteesta aistituote.fi saa tilata.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla