Tykkään punajuuresta, mutta taloudessa asuva muu väestö ei siitä innostu ja saan mutustella uunijuurekseni ihan omassa rauhassani. Ostan sen punajuuripussin kaappiin nahistumaan aina välillä - ja nahistuahan se saa, sillä kuka viittii laittaa ruokaa, jota muut ei syö... Monesti olen miettinyt, että mitenkähän niitä punajuurisipsejä voisi tehdä, ja kuin vastauksena kysymykseeni jossain ilmaisjakelulehdessä niille olikin ohje!

Pese punajuuret (ei tarvi kuoria) ja viipaloi ohuiksi lastuiksi (jos ei ole erityistä vehjettä, niin vaikka kuorimaveitsi on hyvä). Viipaleet kulhoon ja öljyä hyvä loraus päälle, ja sekoita niin että kaikki saa osansa. Levitä pellille leivinpaperin päälle (ei päällekkäin). Paista uunissa 125 astetta n. 1-1½ tuntia - aika riippuu ihan uunista ja viipaleiden paksuudesta. Ripottele suolaa (ja halutessasi muita mausteita) ja anna jäähtyä. Rapeutuvat vielä jäähtyessään.

Oma viipalointivehkeeni teki vähän turhan paksuja siivuja, ja pidin noita uunissa reilu puoltoista tuntia, ja silti jotkut jäi vähän pehmeiksi. Mutta ne mitkä oli kunnolla rapsakoita, oli kyllä herkkuja! Tuli mieleen, että kannattaisikohan luukkua pitää vähän raollaan, että kosteus pääsisi haihtumaan (tätä ei ollut ohjeessa, mut ihan itekseni mietin). Pitää tehdä toistekin ja ohuempaa laatua. Mä tein yhden pellillisen ja siihen meni jotain 6-7 pientä punajuurta, ja siitä tuli tuollainen pikkunen keko pikkulautaselle :D Mulla ei siinä kauaa mennyt napsiessa, ja naureskelinkin, että jahas, tuli just syötä sellaset 7 punajuurta...

Ja nyt sitten loppuun vielä iloisia uutisia - mahtavan 220 euron arvoisen Photowall-lahjakortin on voittanut Unea! Onneksi olkoon! Voittajaan on otettu yhteyttä.

Terkuin
Miima

Kommentit (6)

1/6 | 

Kiitos hyvästä vinkistä! Täällä toinen punajuurien ystävä :) Syksy onkin just ihanaa uunijuuresten sesonkia. Valmiissa juuressipseissä punajuuret on just parhaita, pitää joskus kokeilla tehdä itsekin :)

Jos haluat joskus tehdä pienemmän määrän uunijuureksia/punajuuriaurakiusausta ihan vaan omaksi herkuksesi, osta vihannesosastolta esikypsennettyjä, vakuumiin punajuuria. Ainakin kiusauksessa toimii mainiosti :)

2/6 | 

Mä en oo ikinä kaupan juuressipsejä ostanut, mut onhan ne varmaan hinnakkaita verrattuna raaka-aineen hintaan. Toki hidastahan noita on tehdä ja kovin pieni määrä tulee... mut teen toistekin :)

Ai niitäkin on esikypsennettyjä (tosin oliskohan edes meidän kaupassa?) - mä vaan taidan olla niin tuoretavaraan fiksaantunut että ei luultavasti tulis ostettua vaikka oliskin :)

4/6 | 

No mahtavuutta että olet saanut jälkikasvunkin tämän punaisen juureksen äärelle! *ja heti näen sieluni silmin miten hupulaiset valmistaa punajuurisipsejä :D*

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla