Miksiköhän pojilla pitäisi olla lyhyet hiukset? Tähän vähän niin kuin törmää nyt aika usein, kun Herra Vihreän hiukset on venähtäneet.

Anoppi jaksaa siitä jauhaa, että hiukset pitäisi leikata. Olen sanonut, että ei leikata, mutta jaksaa huomauttaa joka ikinen kerta kun nähdään! Miksi ne pitäisi leikata? Alkaa tarttua lapsiinkin nuo stereotypiat, kun ympäristö niistä tarpeeksi länkyttää. Eilen Herra Vihreä kysyi, että leikataanko minun hiukset (siis samaan tyylin kuin Onko nyt ruoka? eli ei tuonut omia ajatuksiaan asiasta esille). En kerennyt ruveta asiasta keskustelemaan, kun oli kädet täynnä muuta hommaa, mutta pitänee istahtaa alas juttelemaan. Voidaanhan ne leikata jos lapsi niin tahtoo. Mutta en tykkää siitä, että ulkopuoliset alkaa asiasta painostamaan lasta! Minusta on aikuisilta ihmisiltä suorastaan typerää sanoa pojalle, että näytät tytöltä, jos sulla on pitkä tukka! Arvostelut voi esittää minulle, mutta lapselle ei tarvitse mennä laukomaan tuollaisia!

Eilen puistossa joku mies sanoi lapselleen, että äläs tunge nyt kun tyttö on siinä. Pojalla on päässään auto-lippis, päällään traktori-paita ja farkut - en nyt ekana tytöksi ajattelisi... ;D

Mitäs mieltä olette jos pojalla on vähän pitempi tukka? Minkä pituinen tukka teidän pojalla on?

Terkuin
Miima

Kommentit (39)

1/39 | 

Mun mielestä pojalla voi olla pidempikin tukka, jos se sopii hänen persoonaansa/ulkonäköönsä kivasti. Meidän pojalla on välillä vähän pidempi takatukka, mutta ei ole tosiaan tuo päällitukka kasvanut samallalailla vielä jostain syystä kuin niskatukka, joten ei tule helposti "tyttömäistä" otsista. Teidän pojalla on tuossa kuvassa sellaiset vaatteet, että en miellä niitä suoraan tytön tai pojan vaatteiksi - aika unisex, limeä näkee tytöilläkin paljon - siksi varmaan pitkän tukan perusteella katsottu tytöksi. Mutta onhan se ärsyttävää, että muut kommentoivat ja luulevat "eri sukupuolen edustajaksi". Meillä riitti, että pojalla oli kirkkaanpunainen pipo, jossa valkoisia tähtiä, niin oli mummut puistossa sanomassa tytöksi :/

2/39 | 

Oletkin jo meidän pojan hiukset nähnyt... Melko pitkät siis ovat. Mun mielestä myös pojille sopii pitkät hiukset eikä pitkien hiusten pitäis kenestäkään tehdä automaattisesti tyttöä!

3/39 | 

Tottakait pojalla voi olla pidemmät hiukset ja toisille pojille ne sopivat todella hyvin. Vähä samanlainen kysymys kuin voiko pojat pitää punaista. Erilaisuus on rikkaus ja kannattaa aina rohkaista olemaan oma itsensä.

4/39 | 

Ei minua haittaa, jos joku tuntematon luulee tytöksi - ainahan voin korjata (jos jaksan/viitsin) ;) Mutta se ärsyttää, että jotkut (läheisetkin) aikuiset sanoo, ettei pojalla voi olla pitkää tukkaa, vaan vain tytöillä on pitkä tukka!

5/39 | 

Ja piti lisätä, että tytöllä puolestaan oli musta-vihreä haalari puistossa ja sitten liila pipo, jossa timantteja - pojaksi luultiin.

6/39 | 

Juu, kiva tukka on teidänkin pellavapäällä :) Tää on kai joku vanhemman sukupolven fiksaatio, että pojalla ei saisi olla pitempiä hiuksia...

7/39 | 

Niin, tuokin punainen... Meillä esikoisen lempiväri on oli pienenä kirkkaanpunainen - aina eskariin asti. Siellä sitten hälle "opetettiin" että punainen on tyttöjen väri eikä poikien väri ollenkaan, ja siihen loppui sen värin tykkääminen :(

8/39 | 

Samaa mieltä. Näitä asenteita vain on. On meidänkin lapsille jotkut tutut sanoneet, esim. "ei tyttö varmaan tykkää leikkiä kuorma-autolla, se on poikien lelu" jne. asenteellista. Tuo tukkajuttu sinänsä on aika henkilökohtainen juttu, kun suoraan persoonaan kohdistuvaa arvostelua.

10/39 | 

Noniin nää menee taas väärään järjestykseen, eli toi hymiö oli siihen että tyttöä timanttipipossa luultiin pojaksi ;)

Ja tämä sitten tuohon viimeisimpään
Kun meillä on sekä tyttö että poikia, niin kyllä huomaa, että molemmat sukupuolet leikkii niin nukeilla, autoilla, prinsessa-kamoilla, Starwarseilla ja millä vaan. Toki sitten löyty ne omat suosikit jokaiselle, mutta ei se ole niin yksiselitteistä, että vaan tytöt leikkii nukeilla ja vaan pojat autoilla!

11/39 | 

Meilläkin oli poitsulla pitkään hiukset ihan "luonnon tilassa" , mutta viime kesänä halusi itse ihan kaljun, kun isoveikkain ajoi päänsä. Oli se aika iso muutos (klunks!), mutta kun kaljuun kasvoi hiuksia, tykkään nyt jopa enemmän hänen lyhyistä hiukstaan. Ovat kevyemmätkin pojalle itselleen, kun kaveri on kauhea hikoilija.

Sitten taas meidän isimiehellä on ollut koko ajan pitkä tukka, koko noiden lapsuuden. Ja 15v on milloin surffitukka, milloin pitkätukka ja milloin mikäkin kalju tai siili, kaikkea on löytynyt. Meillä ei ainakaan tarvitse olla kaavoihin kangistuneita :D Tytöillä sama, molemmilla on ollut lyhyempää ja pitempää, nyt molemmat taas kuulemma kasvattavat tukkaa :d

12/39 | 

Oijoi, kyllä vähän kauhistuttaisi, jos tuo kaljuksi ajettais :D Mutta siis jos haluaa leikattavan, niin sitten leikataan! 2-vuotiaanahan hältä parturoitiin pitkä vauvatukka pois, ja se oli aika shokkimuutos. Mutta hiukset vahvistui kyllä valtavasti siitä hyvästä - tosin värikin tummui aika paljon :O

13/39 | 

Näitä maailmaan mahtuu.

Minun TytärLapset pitävät sinisestä, vihreästä, shortseista ja lippiksistä. Mekkoa ei ole päälle laitettu sitten vauvavuosien ja punainen ei miellytä kuin harvoin. Vaaleanpunaista vain todella spesiaalitilanteissa.

Hiusharjaa juostaan karkuun ja hiustenpesukin on aikamoista. Naama on vähintäänkin likainen, mutta melko usein myös ruvella. Hiekkalaatikolla on kiva leikkiä traktorilla ja keinussa otetaan hurjat vauhdit.

TytärLapsi R. kysyy usein ja isoon ääneen "Äiti saanko olla poika?" Äiti vastaa "Saat."

Isovanhemmat, tarhan tädit, mummot kaupan kassalla jne. eivät ymmärrä tätä. " Hmmm, tytöt olkaapa nyt kiltisti. Et sinä mikää poika ole. Nyt harjataan se tukka, olet siivottoman näköinen tytöksi."

Minä en korosta sukupuolta, enkä myöskään välttele. Meillä identiteetti rakentuu juuri niistä aineksista, mitä lapsi itselleen halajaa. Autot ja nuket. Vihreät mopolippikset ja hello kitty farkut. Ei sen väliä - kunhan onnea ja iloa riittää.

Tulipahan pitkä vastaus. Pointtini oli siis se, että yritä olla välittämättä niistä muista aikuisista!

ps. mistä noin hienoja lippiksiä saa? Tiedän että TytärLapset rakastaisivat!

14/39 | 

Minä kummastelin viikonloppuna veljentytön (täytti just 2) lyhyeksi kynittyä tukkaa :/. Varsinkin kun tuolla lapsella on luonnostaan niin siistit ja paksut hiukset että miksi niitä on pitänyt mennä liikaa katkomaan. Ääneen en kyllä tainnut sanoa mitään. Selväksi tuli kuitenkin että veljen vaimo tykkää lyhyistä hiuksista (ja hänen 15-v. pojallaan on älyttömän pitkät hiukset :D).

Mulle on oikeastaan ihan sama onko pitkät vai lyhyet ja kenellä. Mitä sitä keneltäkään lupia kyselemään että saanko leikata tai kasvatata hiukset.

Ja meidän tytöllä kyllä ihan hyvin voisi olla autolippis ja traktoripaita ;). Ne on nuo punaiset sandaalit kun siitä tytön tekee ;).

15/39 | 

No just noin minäkin ajattelen - ettei ole tarpeen korostaa sukupuolta, mutta ei myöskään häivyttää. Meidän ainut tytär on oikeen tylli-prinsessa, mutta leikkii kovasti poikien kanssa (niin veljien kuin koulukavereidenkin) melkoisen "poikamaisiakin" leikkejä, ja toisaalta sitten niitä tyttöjen juttuja. Ja pikkupojat on oikein automiehiä, mutta yhtä lailla hoivaa nukkea ja kovasti laittavat ruokaa leikkikeittiössä :)

Lippis on Ullekas nettikaupasta viime kesäksi tilattu - varmaan ei tuota kuosia enää ole, mutta muita autokuoseja taatusti :)

16/39 | 

Varsinkin sellaiset paksut hiukset on hienot pitempinä :) Herra Keltaisen vauvakiharat on aivan hurmaavat, enkä haluaisi niitä leikellä, mutta hälläkin varmaan hiukset siitä vahvistuisivat...

Niinpä tietysti ne on ne sandaalit - eihän pojalla VOI olla muuta kun tummansiniset sandaalit... ;D

17/39 | 

Huoh ja ärs! Minusta on ihan sama, onko pojalla pitkät vai lyhyet hiukset!!!
Muistan, miten veljeni saivat kuulla aina hiuksista, ne olivat aina suvun mielestä liian pitkät tai lyhyet.
Ite tykkään noilla lyhyistä hiuksista tällä hetkellä. Johannes kun ei ole mikään shampoon ja harjan rakastaja, mutta voi ja saa kasvattaa pitkät myöhemmin jos haluaa.
Talvella kun Johanneksella oli sateenkaarihaalari, luultiin häntä kaupassa tytöksi?!
ja kun kerhossa erehdyin kertomaan jollakin äidille ostaneeni Veikolle pinkin paidan, sain vastaukseksi huudahdukset: meinaakko tehä siitä hintin?!
-Tyrmistykseni oli käsin kosketeltavaa.
Niin, että huoh ja ärs. kunpa pojatkin saisivat olla ennen kaikkea ihmisiä, ja tokaksi poikia.

18/39 | 

Hih, tosi harvoin muuten harjaan Vihreän päätä - sillä ei mene hiukset takkuun :) Enkä pese shampoolla kuin tosi harvoin, koska ei ole ollut tarpeen - joillakinhan alkaa heti haista pää jos ei pese shampoolla, mutta tällä pysyy raikkaana ihan vesipesulla :)

Hesus, mitä ihmettä liikkuu tuollaisen kerho-mamman päässä :O

Hyvin sanottu: huoh ja ärs - just niin!!! ;D

19/39 | 

oho, mitkä äidin-unelma-ihme-hiukset vihreällä! Meillä noitten päät kyllästyy sellasellakin töhkällä, ettei pelkkä vesi riitä!

20/39 | 

Heh, no onhan ne helppo-hoitoiset :) Vihree on hirmu siisti syömään, joten ruokaa ei koskaan mene hiuksiin (eikä yleensä vaatteillekaan), eikä se tunnu niitä muuhunkaan sotkevan :) Totta kai silloin pestään shampoolla, jos niissä jotain oikeeta sotkua on!

21/39 | 

Heh! Meillä on tyttö leikkinyt kaksi päivää Autot -teemaan sopivasti autoilla ja tuolla se nyt juoksee ulkona poikakaverinsa kanssa viitat päällä ja leikkivät ilmeisesti Batmania ja prinsessasankaria...

Mulla on käynyt paljon töissä asiakkaina pikkuherroja, joilla on pitkähköt hiukset. Ihan kivathan ne ovat ja varsinkin, jos niiden hoidon kanssa ei ole mitään ongelmaa niin antaa kasvaa vaan :D

22/39 | 

No ihan niinkun joskus tuossa hihittelin, kun Pinkki tylleineen juoksi Jedi-ritarina poikien perässä ;)

Minusta nuo on kivat - vähän voisin niskasta tasoittaa :) Tietty jos olisi jotain ongelmaa sotkuuntumisen tai takkuuntumisen kanssa, niin toki saisivat kyytiä kutrit!

24/39 | 

mielestäni pojalla ja niinkuin tytölläkin saa olla sellainen tukka kuin vanhemmat haluavat. meillä kaikki kolme jätkää kulkee lyhyissä ihan käytännön syistä. hikoavat jopa talvellaniin paljon et on tukka heti hiki märkä ja sitten ikävä kyllä alkaa kertyä karstaa päähän kun ei voi jokapäivä talvella pestä kun mikään rasva maailmassa ei pitäisi ihoa kunnossa.

mun puolestani saavat kasvattaa pitkät hiukset mikäli niin haluavat mutta ehdoton vaatimus silloinkin on että niistä pitää huolta.
jos nuo vaatteet kuin kuvassa ni ekaksi ajattelisin pojaksi, sitten tytöksi....
tiedän myös tyttöjä jotka ennemmin ottavat sen poikamaisen paidan jos saa itse päättää.

26/39 | 

Hikihatuilla varmasti onkin parempi olla lyhyt tukka! Käytättekö talvella merinovillaisia kypärämyssyjä tai villahattuja? Ne siirtäisivät kosteuden pois iholta, eikä ehkä pää hikoaisi niin paljon?

Juu, kuvan vaatteet oli päällä :)

27/39 | 

Kuulostaapa ärsyttävän tutulta! Meillä on pojilla myös ollut aika pitkät hiukset, isoveljellä siksi, että se on coolia ja pikkuveljellä siksi, että ne sopii hänelle tosi hyvin (ihana kikkurapää) Kesäksi nyt kerrankin pojat itse halusivat lyhyet hiukset (kovia hikoilemaan päästä..) Tuo, että muut asiaa kommentoivat, on todella äersyttävää! Mulla paloin hihat keväällä, kun Pikkuveli rupesi puhumaan että haluaa mennä parturiin leikkaamaan kesätuka, vähän ihmettelin, että mistä moisen oli keksinyt, kun asiasta ei kotona oltu mitään puhuttu..no päiväkodin tädithän ne olivat iloisesti pojatta kyselleet, että koskas sinun tukkasi leikataan kesäkuntoon, kun kaikilla muilla pojilla on lyhyet tukat (ja päiväkodin ovessa oli vielä lappu, että lämpimillä keleillä pitää pitkät tukat olla ulkona kiinni, etteivät jää mihinkään väliin ja sulkeissa vielä oikein eritelty että sekä tytöillä että pojilla..) Annoin kyllä vähän palautetta:)

28/39 | 

No justiinsa - oli siinäkin päiväkodin tätit laukoneet näitä viisauksia... :/ Minusta on tosi ajattelematonta, että mennään sille lapselle istuttamaan päähän ajatuksia, että kun sinulla on tuo pitkä tukka, niin olet erilainen ja sinun pitäisi muuttua ja olla samanlainen kuin kaikki muutkin! :(

29/39 | 

Aaaaah, nyt päästään mun lempiaiheeseen =) Ehkä oletkin jo huomannut että meillä on pojilla ollut aina suht pitkät hiukset =) Perheen isillä on muuten kaikista pisimmät, siis pidemmät kuin mullakin. Niistä en ole niin innostunut, mut omatpa on karvansa =)

Siis mä en ymmärrä miksi pojalla pitäisi olla lyhyt tukka???? Mä en ainakaan raaskisi kyniä mun lapsiparkojen kutreja, niillä kun vielä on semmoisia kikkuroita ja kaikkee. 9v kävi parturissa joskus talvella, ja siltä leikattiin aika paljon hiuksia pois. Jälkikäteen sitä harmitti kyllä kovasti, ja sanoi ettei mene enää ikinä parturiin.

Uskovaisilta tädeiltä voi muuten kysyä että mites se Jeesuksen tukka? Oliko Jeesus tyttö? Mä sain ainakin yhden jankuttavan tädin sillä hiljaiseks.

30/39 | 

Juu teidän pojilla on just ihanat kutrit!! :)

En ymmärrä minäkään, ihan käsittämätöntä! Kaikki kiehkurat on ihan parhautta! :D

Oo, pitääkin muistaa tämä Jesse-vertaus :D

31/39 | 

Oot varmaan blogista huomannukin että meillä esikoisella on aikamoisen pitkä tukka :) Ja kyllä niitä leikkauskommentteja on kuultu. Kyllä mä itseasias haluisin sitä leikattavan johonkin toisenlaiseen muotoon kun on aina lautasella ja hiostaa kovasti kun ei poika anna kiinnikään laittaa mut ei hän halua joten ei sit leikata. Tukka-asia on semmonen mis annan lasten ite päättää. Toki asiatsa keskustellaan :) Nyt pikkuvelikin tahtoo pitkän. Hällä tosin on enkelinkiharoiden sijaa suora tukka. Hällä olikin polkkatukka viime kesänä mutta jouduttiin leikkaamaan pois kaikki kun tunki päähänsä auton alusmassaa jonka sai pappani jäljiltä käsiinsä :P

32/39 | 

Hienot kutrit on teilläkin :) Hiukset on niin iso osa ulkonäköä, että kyllä lapsellakin pitäisi olla jotain sanomista asiaan :) Haluankohan edes tietää mitä on auton alusmassa... :D

33/39 | 

no en minäkään sen enempää tiedä kuin että se oli pakko poistaa tärpätillä lapsien käsistä kun ei millään muulla lähteny. kyl oli aika kauheeta lotrata sellasel myrkyl lasten käsiä

35/39 | 

Heh, meillä taas on käynyt toisin päin - vaaleanpunaiseen sonnustautunutta tyttöä puhuteltiin pojaksi - niin ja myös uimahallin pukkarissa toinen äiti puhutteli pojaksi...
Mutta aika kummaa tuollainen hiushuomauttelu nykyaikana?

36/39 | 

No johan nyt, eikös teillä oo tytöillä kuitenkin ihan pitkät hiukset - eli oikein tytön stereotypia: pitkät kutrit ja pinkkiä päällä ;)

Niin, kummaapa hyvinkin. Ilmeisesti kaikki ei ole siirtyneet nykyaikaan...?

37/39 | 

Meillä veikolla on JOKA ruokailun jälkeen hiukset ja housut ruoassa! -vaikka tekis mitä. Varsinkin kaurapuuro on ihanaa limaa ...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla