Kun meillä nyt sattuu olemaan useamman merkin vedenpitäviä rukkasia, niin ajattelin tehdä pienen vertailun omista kokemuksistani näitten hanskojen kanssa. Tekniset tiedot olen ottanut valmistajilta, mutta muuten nämä on sitten ihan omia mielipiteitäni ja käytössä tehtyjä havaintoja!

Reimatec + rukkanen
+ Vedenpitävät (vesipilari > 10 000 mm)
+ Vahvistettu kämmen ja kärkiosat, erityisplussaa noista vahvistetuista kärjistä, koska ne kuluu eniten
+ Hyvä kiristys ranteessa, hyvä istuvuus käteen
+ Hyväntuntuinen, jämäkkä ja likaa hylkivä kangas
+ Voi laittaa myös kuivuriin
- Makuasioita, mutta värillisissä vahvikkeet eri väriset, eikä minun silmään näytä niin hyvältä
- Hintavat
Yhteenveto: meillä olleet tämän syksyn käytetyimmät hanskat Herroilla Keltainen ja Vihreä. Kädet olleet aina kuivat, kankaissa en havaitse mitään kulumia. Eli tosi hyvät hanskat!
Polarn o. pyret kuorihanskat
+ Vedenpitävät (tosin tämä punainen väri oli nyt poikkeus, eikä saumat ilm ole teipattu)
+ Siro ja kapea malli, joka istuu hyvin käteen
+ Heijastinnauha
+ Vahvistettu kämmenosa
+ Makuasioita, mutta mielestäni näistä kivoimman näköiset
- Kärkiä ei ole vahvistettu, alkavat hapsuttaa pidemmässä käytössä
Yhteenveto: tulivat käyttöön keväällä Herra Keltaiselle. Näissä punaisissa siis ei ole teipatut saumat, joten pitemmässä lutraamisessa voi saumoista alkaa kostua, mutta käytännössä kuivin käsin on selvitty - muut värit kai ovat täysin vedenpitävät. Kärjissä näkyy kulumaa. Kangas on mattamaisin näistä hanskoista.

Rasavil rukkaset
+ Vedenpitävät
+ Voi kuivata kuivurissa
+ Vahvistettu kämmenosa (tai on eri kangasta, mutta ei niin vahvaa kuin Reimalla ja Po.pilla)
- Malli on leveä, eikä hanskaa saa kiristettyä
- Vuori on irtonainen ja tulee ulos kun hanska riisutaan, peukalon vuori voi mennä paikoiltaan ihan leikeissäkin
- Kangas tuntuu ohuemmalta kuin muissa, enkä usko, että voisi olla yhtä kestävä
Yhteenveto: ollut Herroilla Keltainen ja Vihreä keväästä. Jääneet hyvin vähälle käytölle (varahanskoiksi), koska lapset ei halua näitä käsiinsä - ilmeisesti tuo vuoren irtonaisuus on se juttu, ei ole kivaa kun peukkukin saattaa kadota kesken leikin.
HUOM! Talvirukkasessa tämä malli toimii, ja on ollut hyvä!!
Tähti Jonathan rukkaset
+ Vedenpitävät
+ Kiristys ranteessa
+ Vahvistettu kämmenosa (tai on eri kangasta, mutta ei niin vahvaa kuin Reimalla ja Po.pilla)
+ Edulliset
- Eri väriset vahvikkeet ei näytä hyvältä minun silmään
Yhteenveto: useita pareja ollut käytössä vuosien mittaan. Ovat pitäneet vettä hyvin, mutta yleensä vedenpito alkanut heiketä ensimmäisen vuoden jälkeen. Kulumia ja haituvaa näkyy vuoden käytön jälkeen kärjissä.
Näistä merkeistä Rasaviliä meille ei vk-versiona enää tule, se ei vaan meillä toiminut. Talvihanskana taas on ollut hyvä ja toimiva, kuten jo sanoinkin. Reiman nyt totesin parhaaksi noiden kärkien osalta - tuohon matskuun ei voi haituvoita tulla! Reiman kangas myös tuntuu parhaalta näistä. Tähti Jonathania tulee varmasti edelleen olemaan, jos värit osuu kohdilleen, koska hinta on edullinen. Po.pin ulkonäöstä tykkään, joten sitäkin voin ostaa toistekin, jos on oikeat värit!
Onko teillä suosikkeja vk-rukkasissa?
Terkuin
Miima

Kommentit (48)

1/48 | 

Meille ei varmaankaan enää tule Jonathan hanskoja, koska siitä ei saa kiristettyä vartta tarpeeksi hoikkaan käteen.

2/48 | 

Mä en ole vuosiin ostanut enää muita kuin Reimatecia, ainoa melkein mitä voin edes harkita, on Po.p. En oo mitenkään merkkiuskollinen ;). Meillä on melkein kaikki muut jääneet käyttämättä, kun joko malli tai vedenpitävyys on ollut selkeästi huonompi.

3/48 | 

Mulla menee kipuraja siinä reilun kympin tienoilla hanskoissa. Niitä katoaa kiihtyvällä tahdilla koko ajan, ja neiti eskarilainen onkin jo siirtynyt välikausihanskoihin.
Jonathanit ovat mielestäni hinta/laatu suhteelta parhaat. Aleaikaan edulliset hanskat kestävät mielestäni hyvin koko kauden. Lassien vastaavat rukkaset hajoavat yleensä jo ekalla käytöllä. Ostin keväällä yhdet Travallen rukkaset jotka ovat vastaavat kuin Rasavilit, ja oli mielestäni vielä kalliitkin, nekin hajosivat heti.

4/48 | 

Meillä tyttö on aina rakastanut Jonathanin tähtirukkasia ja niitä meillä onkin ollut aina kun värit on vaan ollut sattuvia. Yhdet Reimat ja Rasavilitkin on olleet, mutta niistä tyttö ei tykännyt. Nyt sitten pitäisikin löytää hinta-laatusuhteeltaan parhaat vettäpitävät sormikkaat kun rukkaset ei kuulemma ole enää eskarilaisten juttu.

5/48 | 

Aijaa, onkohan niissä muuttunut malli, kun meillä nuo viimeisimmät on jo parin vuoden takaa? Harmi, jos ei istu, kun ovat kuitenkin edukkaammat kuin monet muut!

7/48 | 

Joo, koululaisille ei kannata enää investoida hirmu kalliisiin... meillä 11vee just hävittänyt kalliit Reimatec-sormikkaansa... :(

8/48 | 

Meillä on ollut sormikasmallia Po.pilta ja Reimalta, ja molemmat on toimineet oikein hyvin :) Ja sitten halpiksia, mitkä ei ole toimineet ihan niin hyvin...

9/48 | 

Meillä ollut Jonathania, Rasaviliä, Reimateciä ja POPia...ja ne mitä meillä on edelleen käytössä ja siis hommataan tuleviin kausiin on ReimaTec ja POP...talvihanskoina on myös Mini A Ture ja Molo Kids joita voin myös suositella...taitaa olla Peppalla Molo Kids välikausihanskat ja ne olleet kans oikein hyvät..

MiMa

10/48 | 

Hyvä vertailu!
Aluksi meillä oli jotain markettikintaita, joihin meni hermo HETI.
Nyt on ollut noita reimoja, ja tykkään ihan täysillä. Olen lisäksi ostanut ne aina kesällä -40 tai -50% alesta, joten hintakaan ei ollut paha. :)
Veikolla on lisäksi käytössä molokidsin vk-kintaat ja ne on kyllä huonot: ei ihan istu, varsinkaan peukku, vuori täytyy asetella aina uusista, ja kaikin puolin jotenkin kömpelön oloiset kintaat ovat.

11/48 | 

Ai niin yhdet Po.p:it oli, eivät pitäneet myöskään vettä, olivat huonomman malliset pojille kuin reimat, hermo meni.

12/48 | 

Meillä ei oikeastaan muita olekaan kuin Reiman hanskoja, kestävät pojalta toiselle ja pitävät vettä parhaiten, talveksi pitäisi taas toppahanskoja investoida. Mä löysin Jesper Juniorista noita sormikasmalleja tarjouksesta ja nyt saavat eskarilainen ja tokaluokkalainen unohdella rauhassa kun molemmilla on kolme paria hanskoja ;)

16/48 | 

Toi on kyllä hyvä, jos Reimatecin hanskoja saa puoleen hintaan!! :) Vk-hanskoissa tuo istuvuus aina korostuu, ja vuorin toiminta!

18/48 | 

Meillä on käytössä yhdet Reimatec + rukkaset ja kahdet Reimatecit ilman plussaa tällä välikaudella. Plussalliset ovat jotenkin jämäkämmät ja paremmat, mutta ilman plussaakin olevat ovat kyllä kestäneet. P.o.P.in rukkasia meillä ei ole vk-versioina koskaan ollut, lähestulkoon kaikki muut merkit on kyllä tullut testattua ja Reimatecit toistaiseksi kestävimmät (vaikka Reimatec-välikausihaalari ei meillä viime keväänä kestänytkään kuin pari tuntia, niin hanskat kestää...).

19/48 | 

Tarjoukset kyllä kelpais mullekin - harmi ettei täällä ole tuollaisia liikeitä ;) Mulla ei noille koululaisille hotsita enää ostella kalliimpia asusteita, kun niitä jätetään ympäriinsä...

21/48 | 

Meillä kans tykitetään Reimatecin puolesta, ne on kyllä parhaita vk-hanskoja.
Kirppareitakin kannattaa kytätä, ite myin justiin Aamulle pieneksi jääneet lähes uuden veroiset 3€ ja ostin Onnille ihan uudenveroiset 1 € :) Näinhän kirpparitoiminnan pitäskin toimia!

23/48 | 

Ei silloin tullut mieleen reklamoida, on jo aikaa tuosta. Myin haalarin kanssa eteenpäin, mainitsin kyllä, että eivät pidä täysin vettä.

27/48 | 

Meillä kanssa ehdoton suosikki ollut tähän saakka ollut reimatec. Nyt ollaan siirrytty pääasiassa sormikasmalliin ja tuntuu ettei minkään merkin hanskat istu käteen :/.

28/48 | 

meillä jonathanin hanskat kesti pojilla vuodenpäivät ja sit ne sai heittää roskiin kun olivat saumoistaan rikki eivätkä pitäneet enää vettä. lassien hanskoja meil viimeks oli kun hätäpäissäni tajusin ettei ole mitään ja hain prismasta. hanurista olivat. nytkään meillä ei ole muksuille vk hanskoja :P mitähän sitä keksis :P ei huvittais taas käydä prismasta hakemas kehnoja lassieita joita on vaan kahta väriäki aina.

29/48 | 

Ainiin juu mut onhan meillä tuolla kohta 3 veellä reimatecin vk-hanskat nyt ja ne on kyl loistavat. pitäs kai isommilleki metästää jostain moiset. vanhimmalle pitää toki olla sormikkaat kun ei viime vuonnakaan enää rukkasia huolinu.

30/48 | 

Harmi, jos ei sormikasmalli istu :( Mä tilasin ittellenikin Reimatecin sormikashanskat, kun kyllästyin neulesormikkaisiin, jotka *kumma kyllä* kastuu alta aikayksikön ;D

31/48 | 

On meilläkin aina välillä jotain markettihanskoja hätävarana, mutta eipä niitä kehumaan kyllä pääse...

32/48 | 

Reimallahan on vk-hanskat nyt alessa reimashopissa ja ilmainen toimitus tän kuun ;) Mä tosiaan tilasin ittellenikin Reimatecin sormikasmalliset hanskat puistoiluun ;D

33/48 | 

Reimatecin kannattaja löytyy täältäkin! 3v:llä on ne vedenpitävät, 1,5v:llä on vetoketjulliset. Aika hintavia ovat mutta hintavaa on sekin kun ostaa monet eri halpishanskat, jotka on kaikki huonoja ja päästää veden läpi. Tänä syksynä on hanskoihin panostettu ja kyllä kannattaa, varsinkin kun voi kierrättää isommalta pienemmälle. Ja huutonetissä kun myy niin saa vielä vähän takaisinkin aikanaan. :)

34/48 | 

Onhan sekin hintavaa, että ostaa monet halpikset, totta! Mutta toisaalta meillä ei yksillä hanskoilla kyllä pärjää, vaikka ne olis miten hyvät - vaikka kädet oliskin kuivat ulkoilun jäljiltä, niin kyllä se hanska siinä lattialämmityksen päällä kuivuessaan kostuu sisältäkin jotenkin, ja kestää sitten taas aikansa kuivua.

35/48 | 

Reimatec+ vk:t löytyy meiltäkin. Ja hyvät hanskathan ne ovat, mutta se hinta... Mutta sitten täytyy kyllä kehua Lassien Suprafill vk hanskoja. Meillä on kyseiset hanskat toimineet loistavasti. Vettä on pitäneet ja istuvuus on ollut täydellistä tytölle (3-v) yhdestä -kolmeen vuotta ja nyt juniorillakin (1-v)istuvuus ollut hyvä. Ja hinta on edullinen. Ehkä ainoa miinus on että saattavat hiostaa lämpimällä kelillä, tosin reimatec+ saa laittaa kyllä tumput alle viileemmällä säällä! Ja tähti Jonathanit kestää sen vuoden, kuten monessa aikaisemmassa kommentissa on todettu!

36/48 | 

Joo, arvokkaat hanskat on Reimatecit - mutta tosi hyvät. Tietty jos ne kestää seuraavallekin lapselle, niin kustannukset jakautuu sitten - mutta tästä mulla ei vielä kokemusta, että miten pelittää pidemmällä aikavälillä.
Meillä on ollut yhdet Lassien G-tech hanskat (vai kahdetkin, toiset sormikasmallin - tosin taisivat olla toppaversioita), ja oli ihan ok, mutta ainakin sormikkaat meni nopeasti riekaleiksi.

38/48 | 

ai ne rukkaset ei enää ollutkaan (joskus aikaisemmin oli) - nythän en katsonutkaan kuin niitä sormikkaita. No harmi :(

39/48 | 

koitan täs ny selvitellä et oisko nois lähikaupunkien reimaa myyvis paikois et sais edes tuolle partioleirille menevälle pojalle viikonlopuks hanskat. hyvä tälleen ajoissa :P

40/48 | 

Ihana kuulla, että jollain muullakin joskus jää "vähän viime tippaan" joku asia - vertaistukea ;D Toivottavasti löytyy!!!

41/48 | 

Meillä tyttö on jotenkin nirso rukkasten suhteen. Viime keväänä ostin Popit vk-rukkaset ja ne ovat pysyneet sisältäkin mukavina ja pehmeinä pesuista ja kostumisista huolimatta. Tänä syksynä meille tuli toiset sellaiset ja niillä kaksilla ollaan pärjätty. Lisäksi päiväkodissa on ollut kurarukkasina jotkut ikivanhat, mutta tosi hyväkuntoiset Lassien vk-rukkaset, joissa käsiosa on kumimaista ja varsi jotain ohuempaa vedenpitävää kangasta. Reimateciin luotetaan sitten talvikäytössä.

42/48 | 

Nuo Po.pit on kivan kapeat malliltaan! Meillä on tähän saakka kelvanneet ne hanskat mitä on ollut - nämä Rasavilit on ekat, joita lapset ei ole halunneet käsiinsä

43/48 | 

Meillä on nyt 5&6 vuotiailla täysin viimevuotiset vkrukkaset?
Yhdet reimatecit, kahdet lennet, jonathanit joita ostin uutena jesperjuniorista 3e Muutamassa eri koossa ;) ja kurarukkasia parit.
Kaikki on ok, lennet ei ole enää oikein lätäkkörukkaset toisella kaudella. Meillä nuo saa varresta aina märäksi rukkaset kun isommat riisuilee kesken leikin, on kavereilla ja kaikki ei laita varsia hyvin..

45/48 | 

se on hinta jota sulon vilen syndroomasta kärsivä ei voi ohittaa ;) ja kerrankin mies oli tyytyväinen 3e rukkasten hintaan, yleensä kysyy vaan että ootko ihan varma ettei ole (Taas) liikaa :D

Anonyymi
47/48 | 

Minusta ne Popin välikausihanskojen saumat ovat aina olleet teippaamattomat, eivätkä ole niitä täysin vettäpitävinä myyneetkään, vai erehdynköhän pahasti?
Talvihanskat taas ovat pitäneet sormet hyvin kuivina ja lämpiminä, ja mallikin on ainakin meille istunut mukavasti.
Noissa tähti-Jonathaneissa taas on malli ollut aika hankala, usein peukalo on ommeltu tosi huolimattomasti, niin että hanskaa on ollut vaikea saada käteen. Ja meillä vedenpito on kyllä kadonnut selkeästi alle vuodessa...
Nyt lapsilla Reimtecit välikausihanskoina, ja tuntuvat kyllä tosi hyviltä, notkeat ja mukavat, sekä takuulla vettäpitävät. Miinusta hirmuisesta hinnasta, mutta täytyy sitten vain yrittää muistaa olla hamstraamatta liian monia rukkasia ;)

48/48 | 

Mä muistelen kyllä lukeneeni, että muissa väreissä oli teipatut saumat, ja punaisiin oli laitettu tuo korjaus, että ei olekaan teipatut. Mut en nyt ihan satavarma toki ole :)
Reimatecit on kyllä hyvät, ja hinta on sitten myös sen mukainen... pitänee yrittää alesta niitä saada sitten :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla