Ei paneta peukkuu sanoi Herra Keltainen vielä syksyllä. Ja tarkoittaa siis, että peukaloa ei saa laittaa hanskassa paikalleen (että eipäs kaksimieleillä siellä). Ja jos minä sen hikipäässä taistelin paikoilleen, niin Herrapa venkoili sen saman tien pois paikoiltaan... Nyt peukalo saa jo olla paikoillaan, jos minä sen kohdilleen järkkäilen, mutta edelleenkään ei poitsu itse asiaa edistä oikein mitenkään. Joten arvelin nyt vähän vertailla toppahanskoja tuosta peukku-peukkuun näkökulmasta! Eli missä hanskoissa peukku menee helpolla peukkuun ja missä ei. Jos vaikka joillain muillakin on vastaavia peukuttomia muksuja siellä ;D

Ihan maailman helpoiten peukku menee peukkuun Rasavilin Peukalopotti rukkasissa. Nimi jo kertoo, että peukaloa on tässä muotoilussa ajateltu. Nämä ei minun silmääni kyllä viehätä, mutta peukalo-näkökulmasta parhaat - peukku tosiaan menee peukkuun ihan itsestään eikä sitä tarvitse erikseen sinne asetella. Rukkaset on myös lämpimimmästä päästä topparukkasia. Vk-rukkasmalli ei meillä toiminut ollenkaan, mutta nämä topparukkaset on hyvät. Samaa mallia lienevät Elisa Pitkäset.

Nämä nahkarukkaset turkisvuorella olen tilannut pari vuotta sitten Kauppahalli.eu nettikaupasta. Näissäkin peukku sujahtaa paikoilleen itsestään suurimmalla osalla yrityksistä! Rukkaset ovat tosi lämpimät, kuten nyt turkisvuorisista voisi odottaakin :) Pehmoinen nahka on jo parin talven käytössä kulunut, mutta eipä se nyt niin haittaa - pääasia että lämmittävät!

Olisi kuvitellut, että nämä Miniaturen rukkaset olisi helppo pukea, kun on vetskari ja kaikkee. Mutta vielä mitä! Tuo peukalo ei ole OLLENKAAN ottava, ja on ihan raivostuttavaa venkoilla sitä peukaloa paikoilleen! Siinä ei paljon vetskarit auta... Ovat jääneet aika vähälle käytölle nämä.

Reimatec rukkaset on myöskin vähän tuskastuttavat peukun kanssa. Peukalo on kyllä vähän ottavampi kuin Miniatureissa, mutta usein se ei itsestään osu paikoilleen, ja hanska on sen verran kapea, että vaikea on äidin sitä peukkua sieltä etsiä paikoilleen... Näitä on kuitenkin käytetty varsinkin alkutalvesta paljon, koska silloin Herra ei missään nimessä halunnut peukkua paikoilleen :D

Kokeilin sitten vielä Molo kidsin rukkasia, eikä niissäkään tuo kapea peukku ole kovin ottava, mutta ehkä hiukkasen helpommat tuossa peukun-kaivelu-oikealle-paikalleen -operaatiossa kuin Reimatecit. :D

Saako teillä paneta peukkuu peukkuun?? :D Ja oletteko huomanneet rukkasissa eroja peukun suhteen?

Terkuin
Miima

Kommentit (32)

1/32 | 

Itse en ole Rasavillin rukkasten fani. Peukku on niin valtava, että se tekee kädestä kömpelön. Meillä mini a turen hanskoja on käytetty eniten. Meillä tykätään, että peukun paikka on siro.

2/32 | 

Niin no ei ne Rasavilit meilläkään mitkään suosikit siis ole - tämän postauksen pointti oli siinä, että missä rukkasissa se peukku menee peukkuun!
Sitten kun Herrakin laittaa ite peukun peukkuun, niin tällaisia ei tarvitse enää miettiä, ja rukkaset taidetaan meillä valita sen mukaan, miltä valmistajalta löytyy kulloinkin oikeaa väriä ;D

3/32 | 

Heh. Meillä toimii just nuo vetskarilliset Mini a turet, niitä onkin käytetty eniten meidän rukkasista. Alkuun oli niiden kanssa vähän vaikeuksia mutta sitten opin miten niiden kanssa tulee elää eli ensin vetskari kokonaan auki ja omalla peukalolla peukkukolo auki sitten lapsen käsi vaan päälle peukalo edellä ja humps peukalo ohjautuu omaan koloon :D. No jaa, en osaa selittää mutta meillä tosiaan on ollut hyvät vaikka tuo lapsi ei yhtään auta sen peukkunsa kanssa. Sanoo vaan että "peu oma kolooon" vaikkei edes ymmärrä mitä silloin pitäisi tehdä.

Reimatecit on olleet ehkä kerran kädessä ja ne on ehkä kaikista kamalimmat puettavat ikinä, oletan että toimivat kuitenkin jo ensi talvena, onneksi ovat vielä hieman isotkin.

Molo kidsejä meillä ei tänä talvena ollut mutta viime talvena vuosikkaan kanssa useasti hikoilin ennen kuin sain rukkasen paikoilleen. Sitten en tiedä mitä tapahtui (muotoutuiko rukkanen vai kehittyikö äiti) mutta lopputalvesta sujui rukkasten käteen laittaminen peukkuineen kaikkineen ihan suit sait sukkelaan :D.

4/32 | 

Meillä on rasvilrukkaset isoveljellä ja pikkuveljellä reima minitecit, joissa myös vetskari sivussa. Molemmat olleet hyvät käytössä, joskin reimat ei aina ole pitänyt pikkusormia lämpöisinä. Pikkuveli onneksi auttaa itse laittamaan noisa reimoissa peukun oikeaan paikkaan.

5/32 | 

Jaa että tekniikka-laji? On meilläkin se vetskari avattu kokonaan ja yritetty sökötellä, mut ei vaan ole ottava se Miniaturen peukku... ja sitten ottaa päähän se että pitää avata remmi ja vetskari ja sökötellä ja sitten sulkea vetskari ja remmi - liikaa työvaiheita ;D

6/32 | 

Se on kyllä tosi hyvä, jos lapsi laittaa itse peukun! En muista että muiden kanssa olisi ollut tällaista tuon peukun kanssa ollenkaan, kuin tän pienimmän kanssa nyt...

Anonyymi
7/32 | 

Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Pitää testata nuo Rasavil rukkaset. Meidän poika (1v 9kk) ei haluaisi laittaa hanskoja ollenkaan ja tänäänkin lähti aamulla hoitoon kädet paljaana ja pakkasta -20 astetta. Ulkona alkoi kaivata hanskoja, mutta siinä vaiheessa pitäisi olla tosi helposti puettavat, että peukku meni omaan koloonsa. Jos auton avaimien kantaminen ei onnistu tulee itku.

8/32 | 

Oijoi, näillä pakkasilla tosiaan saisi hanskat olla, ja vieläpä hyvinkin lämpimät sellaiset!! Rasavileissa peukku kyllä sujahtaa omalle paikalleen itsestään, myöskin villatumpun kanssa - sitä en osaa sanoa pysyykö autonavaimet niillä hanskassa :D

9/32 | 

Ostin vinkin perusteella Lennen hanskat, jotka maksoi jonkun 8e alessa (sen vuoksi, että niiden vuoressa on 40% villaa ja ajattelin niiden olevan lämpimät) ja niissä menee peukalo ilman vetskareita tosi hyvin! Hoitotätikin kehui helpoiksi pukea ja kaks vee saa ne itse käteen siten, että peukkukin menee paikoilleen. Pojalla on vielä ns. napsusormi eli peukalo on koukussa koko ajan mikä tuo lisää haastetta peukalon paikoilleen pujottamisen. On myös muuten lämpimät hanskat ja oikealta hinnatlaakin alle 15e. Malliltaan ehkä Peukalopotin/Elsa Pitkästen malliset. Meillä oli reimatecin vetskarittomat hanskat, jotka lähtee myyntiin koska en ole kertaakaan saanut peukaloa puskettua oikeaan aukkoon ja varsi on muutenkin tiukkuutensa vuoksi vaikea pukea.

10/32 | 

Villavuori (edes osin) kuulostaa tosi hyvältä! Ensi talvena tämä pieninkin Herra varmaan laittaa jo itse peukkunsa peukkuun, joten hanskat hankitaan sitten värin perusteella ;D

11/32 | 

Peukkuongelmia meilläkin, monet talvirukkaset lojuu käyttämättöminä tuosta syystä. Puhisen ja pihisen 1,5-vuotiaan kanssa joka aamu tuon peukun vuoksi ja lopputulema on lähes aina luovutus ja mutina "no ainakin sormet pysyy lämpiminä paremmin kun on kaikki samassa". Meillä operaatiota vaikeuttaa myös se, että tyttö vihaa hanskojen pukemista, ja syy onkin varmasti tuo äidin koko talven jatkunut agressiivinen peukunkaivelu:-)

12/32 | 

Mä itse asiassa mietinkin jossain vaiheessa, että onkohan peukun pakoilun syynä palelu, kun tuo poika on aika kylmäsorminen tapaus! No nyt siis antaa jo olla paikoillaan - eiköhän se jossain vaiheessa tajua itsekin alkaa laittamaan peukun peukkuun ;D

Anonyymi
13/32 | 

Hei, kulkeuduin tänne hupulaiset-blogin linkistä. Meillä on myös käytössä nuo turkisvuorinahkarukkaset nyt 2 v. pojalla. Alun perin siitä syystä, että kaikissa muissa paleli sormet, mutta niiss äkyllä menee peukku paikoilleen helpommin kuin vaikka Reimoissa. Niitä nahkarukkasia voi muuten hoitaa värittömällä kenkärasvalla, tulee ihan uuden näköiset!

terv. Tarmotar

14/32 | 

Meilläkin peukku luiskahtaa kyllä huomattavasti helpommin suuhun kuin peukun paikkaan rukkasessa... mutta siis eipä tuo tyttö enää peukun menosta peukkuun, ei kun miten se sanottiin?, enää ole valitellut. Meillä eniten käytössä ovat tänä talvena olleet Mini a Turet (joista tyttö tykkää muuten, mutta varsi on kuulemma liian lyhyt), ReimaTecit (eivät niin lämpimät kuin Mini a Turet) ja Mini Rodinit (pikkupakkasten rukkaset myös). Molon rukkaset odottavat vielä käyttöön pääsyään. Ovat vielä hiukan reilut. Ai niin ja Joulupukin tuomat nahkakintaat voisikin ottaa käyttöön nyt, kun on vähän parempaa pakkasta.

15/32 | 

:D Liikaa työvaiheita :D. No juu, onhan siinä. Luulen ettei meillä ens talvena kummallakaan ole enää näitä peukkuongelmia :D.

16/32 | 

Meillä toimii kolmeveen kanssa yllättävän hyvin nuo Molon hanskat. Peukku menee lähes aina itsestään paikoilleen. Puolitoistaveellä tästä näkökulmasta parhaat on nuo Rasavilin rukkaset. :)

17/32 | 

Kiva kun tulit vierailulle - poikkeahan toistekin! :) Noi nahkarukkaset on kyllä kaikin puolin hyvät! Pitäisi varmaan hankkia sitä kenkärasvaa, että voisi hoitaa noita hanskojakin ;D

18/32 | 

Parempaa pakkasta :D ehkä mieluummin voisi sanoa pahempaa pakkasta!! Mutta nahkarukkaset on kyllä parhautta kun pakkasta on vähänkään enemmän - pitäisi raskia itsellekin investoida sellaisiin turkisvuorisiin...

20/32 | 

Toivon mukaan Keltainenkin pian hokasee ite laittaa peukun... en muista että muilla muksuilla olisi ollut tällaista säätöä ollenkaan peukun kanssa!

21/32 | 

Meillä oli lapsella, nyt 3 vuotta, tuollaiset Peukalopotit reilun vuoden ikäisenä. Ja ne oli ihan kamalat :D Joo, peukalo meni ihan kivasti paikoilleen, mutta ei pysynyt siellä. Ehkä hanskat oli liian isot?

Meillä parhaaksi malliksi on todettu Reimatecin vetoketjullinen, jota joku muukin taisi kehua. Helppo pukea ja pysyy hyvin paikoillaan, ei vähiten sen tarran ansiosta.

22/32 | 

Joo, se voi olla, että jos tuon mallinen hanska on liian iso, niin se peukku ei sitten pysy. Ite toivoisin että hanska menis kohdilleen ja pysyis myös ilman mitään puljaamista (eli vetskareita ja tarroja) - tähän taitaa auttaa parhaiten se aika ;D

24/32 | 

Ugh, Reimatecin vetskarimallin vois työntää, sanonko minne... Ei istu ei, ne on raivostuttavat! Em. merkkeihin lisäys että Cupcaket on ollut helppo pukea! Ne on niin jämäkät ja suht lyhytvartiset, luulen että se avittaa asiaa.

26/32 | 

Hih, just edellinen kommentti oli ihan päinvastainen noista Reimatecin vetskarillisista :D Cupcaken hanskoja meillä ei ookkaan ollut, helppo arvata, että johtuu väreistä (pojille liian värittömiä) ;D

29/32 | 

Hyvä postaus! Meillähän on vaan niitä reiman kintita ja Veikon kanssa on ollut myös periaatteellisia peukku-kahnauksia, mutta ollaan me se sinne saatu. On siinä hiukan kaivelua, mutta riuskat otteet auttaa. ;)
Johanneksella oli toisenkin malliset reiman kintaat, mut tykkää noista saman mallisista kuin teillä ihan tosi paljon.

30/32 | 

Jos lapsi ei pistä vastaan, niin kyllähän sen peukun toki kaivamallakin saa paikalleen. Mutta meillä on tosiaan ollut tätäkin että ehdoin tahdoin ottaa paikalleen asetetun peukun pois paikoiltaan :D Siksi meillä olikin pitkä pätkä että en edes yrittänyt laittaa peukkua, ja päästiin vähemmällä hikoilulla ;)

Anonyymi
31/32 | 

Peukalopotti on musta ollut ihan paras pienillä lapsilla joilla tosiaan peukku ei ole mennyt paikoilleen. Ja niitä löytyi pieniä kokoja pikkukätisille taaperoille, mikä oli myös hieno juttu. Mutta pari vuoden päästä tuo ongelmaon takuulla teilläkin mennyttä! Meillä isompana ongelmana on nyt esikoinen joka ei talvikenkiä ja -housuja käytä. (14v) Joka talvi siis jotain ongelmaa, ne vaan muutttuu matkan varrella :-D

32/32 | 

No toivon mukaan ollaan jo voiton puolella tässä peukalo-asiassa, ettei nyt enää paria vuotta menis ;D
Nuo teinit on kyllä sitten taas oma juttunsa... huhhuh, eikö muka palella??? Onneksi 11v vielä käyttää ulkovaatteita, tosin hälläkin välikerrosten pukeminen tahtoo jäädä...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla