Mulle on ollut aina hankalaa mieltää, miten pitäisi pestä vaatteet, joissa on iso osa valkoista ja toinen puolikas värikästä. Tummiinhan et voi laittaa, kun valkoinen menee heti harmaaksi. Värikkäiden pyykkien joukossa valkoiset osat saa helposti vaikkapa haaleanvaaleanpunaisen sävyn. Valkoiset osat tykkäis valkopyykin pesuaineesta, mutta värit ei.

Kerrassaan pulmallista! Käskin miehen ostaa kaupasta värisiepparia, ja se toi jotain halpismerkkiä, joka ei tod toiminut! Rätteihin ei jäänyt yhtään mitään, ja valkoisiin resoreihin tuli värjäymiä, mur!

Nyt kokeilin sitten Dylonin Colour catcheria (tilasin netin kautta näytteen joskus kuukausia sitten, ja kuvittelin, että ei sitä tule ollenkaan, mutta tulihan toi viimein!). Ainakin rätti oli pesussa vaihtanut väriä - ei ehkä tuossa kuvassa niin hyvin erotu, mutta on ihan täysin eri väriä kuin puhdas, sellainen punertavan harmaa. Joten voisiko toivoa, että toimii myös? Jos jostain kaupasta löytäisin, niin voisin paketin ostaa ainakin oman mielenrauhan vuoksi :D

Miten te pesette valko-värikkäät vaatteet?

Terkuin
Miima

Kommentit (24)

1/24 | 

No joo samoja pulmia enkä ole osannut ajatellakaan mitää siepparia. Pitäisi kokeilla kllä. Yksi Villervalla makoillut syntisen kauan pyykkikopassa kun en oikein mihkään pyykkiin uskalla laittaa :(

2/24 | 

Meillä alkaa olla nyt jo aika kasa tuollaista valko-värikästä, joten nyt sitten pesen ne kaikki yhdessä ja sieppari mukaan (sikälimikäli nyt löydän tuota jostain kaupasta...). Sehän siinä on, että ne jää sitten pyykkikoppaan asumaan, jos ei löydy samanlaista kaveria pesuun :/

4/24 | 

Mun mielestä ainakin Prismojen ja Cittarien pesuainehyllyissä on ollut dr.beckmannin (?) värisieppariliinoja ja ne kuulemma toimiikin (en ole itse muistanut vielä testata).

Meilläkin tää ongelma on aikasta uusi kun valkoinen on aika uusi tulokas meidän vaatekaapissa. Tänään oli päällä bambeja ja hehee, tyttö sai hihaan jo aikasta kivat mustat jäljet mun perintörukista (josta siis lähtee mustaa maalia kuolaisilla käsillä...), aikaisemmin tuo on onneksi lähtenyt aika hyvin pesussa. Saas nähdä kuinka käy nyt. Ja käyttöönhän ne vaatteet on ostettu :D.

6/24 | 

Hei kiitti vinkistä, laitan muistiin!
Ja kyllä - käyttöönhän ne vaatteet on ostettu, joten käytössä tulleet tahrat ei niin harmita, mutta kyllä ottaa päähän jos saa pestyä vaatteet pilalle :/

7/24 | 

Mä käytin jossain vaiheessa dr beckmannin värisiepparia. Niitä on kertakäyttöisiä ja useamman pesun kestävä liina. Liinat keräs kyllä hyvin väriä itseensä. Jossain vaiheessa lopetin käytön, kun tulivat tällä pesumäärällä aika kalliiksi. Mä laitan aika rohkeasti värikkäitä pyykkejä keskenään samaan koneeseen. En muista koska olisi jotain ikävää käynyt.

8/24 | 

Meillä on myös paljon noita kaksivärisiä, varsinkin mustavalkoisia. Mulla on käytössä Dr Beckmannin kestovärinkerääjä (http://www.piresma.fi/koti/drbeckmann.shtml ) ja olen ollut tuohon tosi tyytyväinen. Saman merkin kertakäyttöisiäkin olen kokeillut, mutta tykkään enemmän tuosta kestoliinasta. Lähes aina tulee laitettua liina koneeseen myös , jos on jotain ekaa kertaa pestävää pyykissä.

9/24 | 

Mä ajattelin käyttää vaan näihin valko-värillisiin, en muuhun pyykkiin. Ja ehkä eka pesuun voisi ajatella joissain värikkäissä vaatteissa.

10/24 | 

Just aattelin, että musta-valkoinenhan on varmasti kaikista "pahin" yhdistelmä! Kiitos sulle myös tuosta vinkistä - laitan listalle tuon kestokerääjän :)

11/24 | 

Missä valkoista esim.raitana niin aina valkoisten ja värisiepparien kanssa.
Maku asia, mutta mä inhosin tota kestokerääjää, kun se oli epämääräinen harmaa klimppi;D

12/24 | 

Noi Metsolan froteet oon ekaks "käsitellyt" silleen että oon tunkenut ne suihkun lattialle, ja sitten suihkutellut niiden päälle niin kuumaa vettä kuin hanasta lähtee. Sen jälkeen ei ole niistä väriä irronnut, eikä niihin tarttunut! Frotee tarvii kuumaa että värit kiinnittyy, uskon että teilläkin toi puna-valkoinen on päästänyt väriä? Mulla on se mekko ja sen suihkuttelin, sen jälkeen ihan normaaliin kirjopyykkiin ja se on ihan kunnossa =)
Keltaiset bambit aion pestä valkoisten kanssa.

13/24 | 

Laitatko väri- vai valkopesuainetta? Niinhän se varmaan on sitten sellainen harmaa rätti :D Mistähän sen muuten tietää, milloin se kestoriepu on tullut tiensä päähän?

14/24 | 

Tämäpäs uutta ja mielenkiintoista faktaa! :O Pitää muistaa jos tulee uusia froteita hankittua, kiitos! :)

15/24 | 

meillä on yllättävän paljon tollaisia vaatteita. pesen lämpötilan mukaan 40 tai 60 ja koko koneessa vain valkoisia, joissa väriä :) ei ole ollut ongelmia, mutta siitä huolimatta aloin tänä keväänä käyttää noita kuvassasi olevia sieppareita.

16/24 | 

Pahimpia on sellaiset, että vaikkapa valkoinen etu- ja takakappale ja punaiset hihat - kauhistuttaa sellaista laittaa valkoisten joukkoon :D Ei meilläkään mitään isompia katastrofeja ole tapahtunut, mutta just sellaista valkoisten kanttausten hienoista värjäymää, mikä mua kyllä vähän ottaa päähän... :D

17/24 | 

Olen aika tarkka pyykkien värilajittelussa ja pesenkin tuollaiset valkopohjaiset vaatteet aika usein itsekseen (tai pelkän valkoisen kanssa) Koskaan en ole saanut värejä sotkettua enkä ole edes tajunnut käyttää tuollaisia värisieppareita. Pitää ehkä kuitenkin kokeilla (voisi olla pidemmällä tähtäimellä vähän ekologisempaa, kuin pyörittää paria lasten paitaa omana koneellisenaan:) )

18/24 | 

Meillä on sen verta iso kone, että yksittäisiä vaatteita en todellakaan pese - tuntuisi paitsi veden ja sähkön kulutukselta, niin myöskin ajan, koska vieressä kuitenkin odottaisi pyykkivuori pesemistä ;)

19/24 | 

Hei, tästä viestiketjustahan saa ihan loistavia pyykinpesuvinkkejä (tällainen laiskakin pyykinpesijä, joka ei jaksa edes lajitella pienen perheen pyykkejä järkevästi...)

21/24 | 

Me ollaan ratkaistu tää niin ettei meillä ole juuri vaatteita joissa olis valkoista ja jotain vahvaa väriä yhdessä :D En siis ole kanssa keksiny miten niiden pesu onnistuis :D

22/24 | 

hih, ratkaisu kai tuokin - mutta ei kelpaa mulle ;D Yllättävän hyvin se itse kangas aina pitää värinsä - mulla on niitä pikkuongelmia välillä ollut niitten valkoisten kanttien kanssa.

23/24 | 

Nämä on vaikeita pestäviä. Minä pesen tuolaiset 60C:ssa -näin värit eivät pääse leviämään- vaikka pesuohjeessa lukisi 40C koska puuvilla kyllä kestää kuumia pesuja.

24/24 | 

Metsolahan kyllä lupaa itse asiassa 60 asteen pesun, mutta meillä on niin vähän kuudenkympin pyykkiä, että ei tule pestyä (muuta kun lakanat ja pyyhkeet).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla