Katson kyllä uusista vaatteista aina pesuohjeen, mutta pakko sanoa, että aika usein en sitä noudata. Tavalliset trikoo- ja collegevaatteet pesen aina 40 asteessa, sanoipa lappunen mitä hyvänsä. Kyllähän nyt tuollaisen perusmatskun pitäisi kestää tuollainen peruslämpötila! 30 asteen pyykkiä vaan ei tule koskaan niin paljon, että sitä viitsisi pestä. Pariisissa käyttämäni mekko on lojunut korissa toukokuulta odottamassa jotain kaveria tai viitsimystä pyörittää 8 kg konetta yhden vaatekappaleen takia. Vaikka olis miten älykäs pesukone, kuten omani väittää olevansa, niin sanoohan sen nyt järkikin, että yhden vaatekappaleen peseminen kuluttaa enemmän vettä ja sähköä, kuin monen vaatekappaleen pesu.

Siksi on vaikeaa tajuta näitä "pestävä erillään" merkintöjä. Miksi vaate pitäisi pestä erillään? On kyllä aika huonosti valmistettu materiaali, jos se menee pilalle siitä hyvästä, että sen pesee muiden vaatteiden kanssa. Mä en vaan pysty sellaiseen tuhlaukseen, että pyörittelisin pesukonetta yksi vaate kerrallaan. En käytä koskaan myöskään huuhteluainetta, suositeltiin sitä tai ei.

Rumpukuivauksen ohjeistusta noudatan vähän tarkemmin, mutta en niin orjallisesti sitäkään. Teknisten materiaalien kanssa saa olla tarkempi ominaisuuksia varjellakseen, mutta nykyäänhän noissa tuntuu usein olevan jopa suosituksena rumpukuivaus matalalla lämmöllä.

Noudatatteko te säntillisesti vai suurpiirteisesti pesuohjeita?

Terkuin

Miima

Kommentit (6)

neito
1/6 | 

Mä olen kyllä ollut aina aika suuri piirteinen pesuohjeiden kanssa ja vielä en ole saanut pilattua vaatteita. Ei mullakaan luonto anna periksi pestä vaatteita yksi kerrallaan. Toki kerään samaan erään saman värisiä vaatteita ja uusien kanssa huolellisempi kun jostai uusista saattaa lähteä väriä irti. Aika useasti tulee pestyä kovemmalla lämmöllä kuin lapussa lukee. :)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Kyllä mäkin lajittelen pyykit värin mukaan totta kai (valkoiset/valko-värilliset, puna-kelta-oranssit ja tummat). Jos uudessa vaatteessa varoitetaan värin päästämisestä, niin voi käyttää värisiepparia, mitä käytän yleensäkin noissa valko-värillisissä koneellisissa. Tuntuu, että lapuissa on jotenkin kaiken varalta alempi lämpötila tai jotain..

Mari
2/6 | 

Lapuissa ON varuilta alhainen lämpötila. Toisaalta se kertoo ettei sen alemmassa saa pestä, koska värit ei sitä kestä.
Pesin aikani 40asteessa, mutta kyllästyin kun ei hikisistä puhdasta saanut. Hajusteita en sen takia ala käyttää!
Lähes kaikki nykyään 60 asteessa ja puhdasta tulee halpamerkeilläkin ja vähemmällä pesuaineella kuin valmistaja suosittelee.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Mä käytän vaan hajusteettomia pesuaineita, minusta ne peruspesuaineet haisee kamalalle (ja niillä pestyt vaatteet haisee mun nokkaan talon toisesta päästä, jos esim. vierailla käytetty hajustettuja pesuaineita). Ite en 60 asteessa juurikaan pese - en kalliimpia vaan edes uskaltaisi, ja toisaalta lapsilla ei hiki haise, ja omat liikuntavaatteeni huuhtelen käsin heti käytön jälkeen, jolloin niihinkään ei hajut pinty :)

Jossukka
3/6 | 

Minäkin pesen lähes kaiken 60 asteessa. Ihan juhlavaatteet menee siihen 40 asteeseen. Ja lähes kaikki rumpuun kuivamaan. Hyvin on kaikki vatteet pesut ja rummutukset kestäneet ja pysyneet siisteinä. Ja pesuaineena Lumme sensitive ilman huuhteluainetta. :)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Mä pesen lähinnä pyyhkeet ja lakanat 60 asteessa, ja rummutuksen kanssa kans vähän arempi. Se on vaan ikävä jälkikäteen todeta, jos joku arvokkaampi vaate ei kestänytkään :/ 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla