Tiedättekö sen tyypin, joka aina voittaa kaikissa peleissä? Mulla on vähän sellaista vikaa, mutta nyt löytyy perheestä aika kova haastaja! Herra Keltaisesta on kuoriutunut melkoinen pelimies - juuri sellainen joka löytää Afrikan tähden heti ekasta paikasta, ja uusintakierroksellakin voittaa. Meillä ei todellakaan anneta kuopukselle tasoitusta enää missään pelissä!

Sammakkopelissä tämä poika on ihan pro, vaikka luulisi, että tuollainen tekniikkapeli olisi pienimmälle hankalin? Voittaa välillä minutkin, vaikka parhaani yrittäisin!

Vihreälle on aika kova paikka, kun pikkuveli voittaa aina! Jotkut pelit on todellakin sellaisia, että Keltainen ei oikeasti häviä IKINÄ! Sitten Vihreä ilmoittaa, että hän haluaa voittaa, ja peliä pitää pelata uudelleen niin kauan, että hänkin voittaa.

Tai sitten pikkuveli laitetaan pois pelistä, ja Herra Vihreä haluaa pelata äitiä vastaan, koska tietää, että äiti antaa säälivoiton, jos poika on tarpeeksi ottanut pikkuveljeltään takkiin... Ja kaikki on taas iloisia!

Jakautuuko teidän lapsilla pelien voitot tasan, vai voittaako joku aina?

Terkuin
Miima

Kommentit (6)

1/6 | 

olen itse aina tykännyt korteilla pelaamisesta ja muutenkin pelaamisesta, mutta en todellakaan aina ole voittanut! Ja se ei ole haitannut :) meillä on tytön kanssa aika vähän pelattu. Tykkää koota palapelejä noin 25 palaa sujuu ihan hyvin, ja pelata haban pienet taikurit peliä.. Jota kyllä osaa melkein minua paremmin nyt :) pitäisi kaupasta ostaa muistipeli tässä aivan lähiakoina ja kokeilla joko se sujuisi ja jaksaisiko keskittyä :)

2/6 | 

Meillä tykätään lautapeleistä ja pelaillaan aina vähän sykleissä - välillä joka päivä montaa eri peliä, ja sitten voi olla hiljaisempia aikoja että pelit odottelee kaapissa. Nyt on taas pelivaihe päällä pojilla :) Palapelejä tykkäävät taas nyt tehdä, erityisesti tuo pienin väsää nyt vähän joka välissä palapelejä!

3/6 | 

Ihana tuo sammakkopeli! Omassa lapsuudessa oli päiväkodissa vastaava "hippo haukkaa" vai mikä se nyt olikaan...virtahepoja noiden sammakoiden tilalla.

Meillä isoveikka innostui pelaamisesta aika tarkalleen 5 v synttärien aikaan. Muistipelejä ja Kimblen Puuha Pete versiota on pelattu tätä ennen, mutta Afrikan Tähti ja Dinosaurusseikkailu tulivat aktiivisesti kuvioihin viime syksynä.

Isin kanssa poika yleensä noita pelaa ja harjoittelee samalla häviämistä. Aluksi lensivät pelinappulat ympäriinsä, mutta nyt poika osaa hävitessään ottaa jo hieman rauhallisemmin - toki tilanteesta ja väsymystasosta riippuen...Pojalla vaikuttaisi olevan yhtä hyvä pelituuri kuin äidillään, joten häviöitä ei tarvitse sietää jatkuvasti. Minä en ole ollut koskaan mikään himopelaaja, mutta hyvällä tuurilla olen päihittänyt kokeneetkin pelaajat.

Pikkuveikka ei vielä jaksa keskittyä sääntöpeleihin, mutta on kova palapelien kasaaja: tekee niitä monta päivässä ja Puuha Pete-aiheiset ovat erityisen mieluisia. On palapeleissä selkeästi näppärämpi kuin isoveljensä vastaavassa iässä (2,5 v).

4/6 | 

Me on pelattu paljon lautapelejä "aina", pienimmät oppineet siinä sivussa, vähän heille helpotettu. Nää siis on halunneet osallistua isompienkin peleihin, vaikkeivät vielä pelin ikätasolla olisikaan olleet. Eniten on pelattu nyt viime aikoina Touhulaa, Afrikan tähteä, tuota sammakkopeliä, Dominoa, muistipeliä ja Monopoly dealia (jossa pienet pelaa vielä avoimin kortein ja avustaen kun se on 8+ peli). Palapelejä tehdään päivittäin, erityisesti tuo 4v täyttävä tekee joka päivä ja monta kertaa peräkkäin (60 palan pelejä itsenäisesti, 100 palasen tehdään yhdessä).

Pienin ei ole ikinä suuttunut häviämisestä (mutta hän siis voittaakin tosi paljon), samoin kuin tytär ei ole suuttunut myöskään moisesta. Esikoinen ja tää ensi syksyn eskari sitten taas ottavat häviämisen paljon vakavammin, ja siksipä sitä on hyvä harjoitella kotona!

Anonyymi
5/6 | 

Joo, meillä poika on oikea onnenmyyrä. Voittaa useimmiten peleissä, vaikka me vanhemmat emme tosiaankaan anna tasoitusta. Opettele siinä sitten häviämään, kun aina voittaa. Myös arpaonni suosii häntä. Voitti vähän aikaa sitten Citymarketista hot wheels-monsteriauton ja lindexistä 20 euron lahjakortin.

Apua, kurkkasin reimashoppiin ja siellä oli aivan ihana uutuus: Froteehuppari sisävaatteissa. Mutta hintava on. Kuolaan sitä nyt ainakin, jos en raaski ostaa.

-T-

6/6 | 

Teidän pitää laittaa poika lottoamaan ;D

Mä huomasin kans sen hupparin, mutta pienimmällä on jo onneksi puna-valkoraidallinen Moonkidsin froteehuppari, joten ei ehkä sitten kuitenkaan liian samanlaista toista :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013