Palataan vielä muutamilla kuvilla Pariisin tunnelmiin! Reissu meni tosi nopeasti, ja tuntui ettei oikein mitään edes keretty tekemään! Sää oli tosiaan vaihteleva, mutta ei onneksi ihan niin märkä kuin pelkäsin säätiedotusten perusteella. Hotelli oli tosi kiva, ja meille sattui sellainen läpi-talon-huone, jonka yhdeltä parvekkeelta oli näinkin kiva näkymä. Eiffel-torni ei tosiaan ollut lähelläkään, mutta hyvinhän tuo tuolta maisemasta erottuu silti.

Ylempi kuva on Les Ombres ravintolasta, jota voin kyllä suositella lämpimästi! Kuten kuvasta näkyy, näköala on aivan upea, ja ruoka on todella hyvää! Käytiin viimeksikin syömässä tuolla, ja tämä ravintola oli mun suosikki kyllä molemmilla reissuilla! Ei mikään halvin paikka, mutta ei kyllä missään nimessä kalleinkaan - 3 ruokalajin menun saa 71e. Toinen mielenkiintoinen ravintola on Auberge Nicolas Flamel, pikkuinen viihtyisä ravintola, jossa ruoka on herkullista fine diningia ja kaiken lisäksi edullista - 5 ruokalajin maistelumenu vain 55e.

Disneylandissa meni päivä vähän niin kuin tuliaisia jahdaten :D Jäi kyllä täysin koluamatta osa paikoista, kun oli varmistettava jälkikasvulle kivaa tuotavaa! Eipä sillä - ei minua ne laitteet kiinnosta millään tasolla. Tuli kuitenkin sellainen fiilis, että en haluaisi tuonne mennä lasten kanssa ainakaan pahempaan ruuhka-aikaan! Nytkin oli ihan riittävästi porukkaa! Ehkä mulle riittää kotimaisten huvipuistojen jonot...

Käytiin aamupalalla paikallisilla markkinoilla, ja sitä tyyliä kyllä suosittelen ehdottomasti muillekin! Tuoreita hedelmiä ja marjoja, vastaleivottua leipää, kahvia ja teetä - mitä sitä muuta tarvitseekaan - ja edullisesti. Samalla voi katsastaa miten ja mitä paikalliset shoppailee ruuakseen. Sieltä siis löytyy kalat ja lihat ja juustot ja kaikki. Ja myöskin vaatetta, laukkuja, sun muuta rompetta. Eikä ole turisteja ihan niin kauheesti.

Suurin osa turistirysistä koluttiin viime reissulla, mutta tälle kerralle jäi jonottaminen katakombeihin. Jono kiersi korttelin ympäri, ja saatiin seisoksella pari tuntia aikasta koleissa tunnelmissa. Aika kolkkoa oli maan allakin, mutta täytyy kyllä sanoa, että nopeasti se vau-efekti häviää, kun kalloja ja luita on sellaiset miljoona rivissä. Maanalainen reitti oli jotain pari kilometriä ja piiiitkät ja ahtaat portaat alas mennessä ja ylös tullessa. En suosittele ahtaanpaikankammloisille!

Vähän laiskana olin kameran kanssa, välillä en jaksanut sitä ottaa mukaan ollenkaan. Ja osa on ihan puhelinkuvia. Mutta onpahan jotain kuitenkin tallennettu! Pariisi on varmaankin nyt vähäksi aikaa nähty. Seuraavaksi haluaisin kyllä Barcelonaan, ihan jo kielen takia - pitäisi päästä testaamaan espanjaksi höpöttäminen!

Mihin sinä haluaisit reissata?

Terkuin

Miima

Kommentit (2)

titti / Tittin elämää
1/2 | 

Oi toi Disneyland :D Mä varmaa itse hukkuisin tonne pehmokojuun ja lapset vaan katsos vierestä :D! Oliko hintavaa nykyään? Sukulaiset kävi joskus about 10v sitten tuolla :)

Mä oon rakastunut Unkariin :) Ja mun haaveet on hieman oudot muutenkin, tahtoisin käydä Sarajevossa, jossain päin Kroatiaa ja toki jenkeissäkin olis joskus hienoa käydä. Joku road trip lapsuuteen ja kesä Virossa kiehtois. Tai joku kaikkien baltian maiden läpi koluaminen. Seuraavan reissun jälkeen en osaa vielä päättää mihin tahdon. Mutta nopeasti johonkin :D

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Me mentiin vähän koluten kaikkia kauppoja, joita siellä on about miljoona :P Päivälippu oli 75e , ja jos olisi mennyt myös studioille niin 90e.

On sulla vähän erilaiset noi haaveet kuin mulla :D Mä haluaisin koluta tällasia Barcelona, Rooma, New York ym kaupunkikohteita. Ja talvella lumisia kohteita! Mutta nyt on ulkomaanreissut reissattu vähäksi aikaa, pieniä kotosuomen lapsikohteita viikoloppureissun muodossa pitäisi suunnitella, ei muuta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla