Kevät. Aurinko herättelee luonnon talviunesta. Linnut laulaa ja ruoho viheriöi. Kukat puhkeaa kukkimaan. Ihmisetkin muuttuvat jotenkin puheliaammiksi ja iloisemmiksi. Kaikki kevenee.

Paitsi että ei. Minulle kevät on sitä, että katselen ikkunasta ulos, että "jaa, taitaa olla ihan kiva keli, menkääs lapset pihalle leikkimään". Itse välttelen ulkoilua, sillä kevät saa myös puut kukkimaan, ja erityisesti koivun kukinta tuntuu kropassa. Lääkkeitä vedän, mutta ei ne mulla ainakaan oireita täysin poista, joten tuntuu helpommalta välttää sitä siitepölylle altistumista pahimpaan kukinta-aikaan. Niinpä monta viikoa menee pitkälti sisätiloissa, vain pakolliset kauppailut hoitaen. Tänäkin vuonna povattiin lievää koivun kukintaa, mutta lämpimät päivät teki sen, että puut kukkivat kertarysäyksellä voimakkaasti, ja 10 minuutin ulkoilusta sai pärskiä koko seuraavan yön. Onneksi kukinta on jo laantumaan päin.

Sitten kun koivu on kukkimisensa kukkinut, ja ulkoilu ei aiheuta suurempia terveyshaittoja, onkin maailma muuttunut melkoisesti. Puut on täydessä lehdessä, kaikkialla ruoho rehottaa ja kukat kukkii. Harmi, että jää pitkälti näkemättä se välivaihe. Vähän niinkuin hyppää sitten suoraan kesään. Heinillekin oireilen kesällä, mutta lievemmin, enkä sen takia rajoita ulkoilua.

Onko sulla siitepölyallergia, ja rajoittaako se elämää?

Terkuin

Miima

Kommentit (8)

Jenna
1/8 | 

Vinkkinä sinulle ja muillekin, suosittelen kokeilemaan siedätyshunajaa. Siedätyshunaja sisältää eri siitepölyjä mm. koivun. Hunajaa syödään talvikaudella n. 1tl/päivä. Kahden "vuoden" eli talvikauden jälkeen tulokset ovat kuulemma "parhaimmat". Itse olen koivulle hyvinkin allerginen ja kuulin tuttavan kautta siedätyshunajasta ja heti meni kokeiluun. Nyt olen kaksi talvea sitä syönyt ja tulokset ovat hyviä. Viime keväänä oireita oli muttei yhtään niin paljon kuin aiemmin ja lääkkeitä meni hyvin vähän verrattain aiempaan. Nyt tänä keväänä oireita on myös ollut vähän, mutta ei todellakaan siinä määrin kuin ennen. Lääkkeistä minulle riittää pelkkä suun kautta otettava lääke, kun aiemmin sekin meni tuplana ja päälle vielä nenäsuihke, silmätipat ja "astmapiippu". Vinkki ei auta tähän hätään, mutta seuraaviin vuosiin!

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Kuulostaa mielenkiintoiselta! En kyllä yhtään tykkää hunajasta, mutta teelusikallinen päivässä ei ole paha, joten pitää etsiä käsiin tuota :D Kiitos vinkistä! :)

titti / Tittin elämää
2/8 | 

No mitäpä mulla ei ois  :D Hehe. Vinkki; ei toki terveellista mut pyydä sellanen nenäsuihku kuin Avamys. On reseptillä. Jos ei mikään muu toimi niin toi kyllä auttaa. Mä oon nyt joutunu käyttään taas allergialääkitystä talvellakin ja tota vähän liikaakin. Normisti tota tarvii vaan ihan silloin tällöin ja on uskomattoman toimiva.

titti // tittin elämää

Joo ei oo hyvä toi jatkuva lääkitys :/ nyt selvisi näön hämärtymisen syy ja sain kolmea eri kortisoni tippaa + kortisoni kuurin. Ehkä olen hölmö ja itsepäinen mutten noita tabletteja suostu nielemään kun menee elimistö sekaisin. Marssin tänään ja hain kurkuma-fenylialiini? Valmistetta luontaistuote kaupasta. Nytpä näkee onko noi luontaistuotteet humpuukia :D oon ollu aika skeptinen, mutta väitän kyllä että ne on kortisonia terveellisempiä. Eli jos kuolen nii kuolin tohon valmisteeseen :D😂

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Hui, kuulostaa pahalta! :( Se on kyllä totta, että lääkkeet vaikuttaa monesti kaikkeen muuhunkin kuin siihen mihin pitäs. Mutta pelkään kyllä vähän luontaistuotteitakin, kun niitä ei ole niin tarkoin tutkittu. Koita nyt olla kuolematta jooko! :D

titti // tittin elämää

Ainaki vielä hengissä 😁 tosin en oo kymmeneen vuoteen nukkunu pommiin paitsi tänä aamuna :D

Joo sama, toi oli suomalaisen lääketehtaan tuote nii uskottelen ettei olis myrkkyjä :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla