Jos suuri kauppakeskus on ollut avoinna jo kohta kaksi vuotta, niin sitähän luulisi, että lähialueilta sinne pääsisi helposti bussilla ulkopaikkakuntalainenkin? Kahdessa vuodessa voisi kuvitella järjestyvän pysäkki jos toinenkin moottoritien varteen? Mutta ei. Sitä saa tyytyä vilkuttelemaan bussin ikkunasta, että siellä se Matkus olis, heihei... sinne ei kuitenkaan ole asiaa, koska lähin ramppi, jolla on pysäkki, tulee eteen vasta kilometrin päässä. *enkä nyt edes tiedä onko siellä millaisia kävelyteitä olemassakaan, että pääsisi kävellen takaisinpäin* Eli pitäisi ajella kaupungin keskustaan, ottaa sieltä paikallisbussi ja ajella takaisinpäin Matkukseen - 3,30e ja 35min. Shoppailla. Ottaa paikallisbussi takaisin keskustaan -3,30e ja 35min - että pääsee linja-autoasemalle siihen kaukoliikenteen bussiin. Eli tämähän lisää koko reissun hintaa 6,60e, mutta mikä vielä pahempaa, aikaa tuhraantuu 1t 10min ylimääräistä tuolla paikallisella suhaillessa (puhumattakaan siitä, että joudut kyttäämään niitä paikallisbussinkin aikoja, ihan kuin ei olisi tarpeeksi siinä että kyttäät niitä kaukoliikenteen aikoja)! 1t 10min! Kun moottoritien rampilla voisi olla pysäkki, josta kävelisit kauppakeskukseen parissa minuutissa!

kuva täältä

Todella, Kuopion kaupunki??? Ette vissiin tykkää, että Kuopioon tultais shoppailemaan lähialueilta? No ei väkisin...

Terkuin
Miima

Kommentit (16)

Anonyymi
1/16 | 

No, me asutaan noin 5km päässä (pyöräteitä pitkin, autolla enemmän) Jumbon kauppakeskuksesta. Sinne vievä tie on usein ruuhkautunut. Ja yksityisautoilua pitäisi ihan ympäristösyistäkin karsia. Minä menisin shoppailemaan mielelläni bussilla. Mutta ei. Ei kulje bussit sinnepäin. Helsingin keskustaan sentään pääsee bussilla usein. Eikä ole kallista matkustaminen sisäisellä lipulla. MUTTA aikaa bussimatkaan kuluu noin 30 min/ suunta. Että eipä usein tule mentyä. Joten omalla autolla vaan muitten mukana sinne AUTOmarketteihin. Ympäristö kiittää ja ruuhkat pysyvät tiellä. Olen tästä liikennesuunnittelijoille palautetta ja aloitettakin antanut vuosia sitten ja moneen kertaan. Mutta ei, ajellaan autolla vaan. Hyvillä keleillä pyöräilenkin mielelläni, mutta eipä isompia ostoksia silloin tuoda.

-T-

2/16 | 

No onpa hölmösti sielläkin asiat :/ Luulisi että varsinkin siellä ruuhkasuomessa satsaisivat noihin julkisiin...

Noinkohan mulla siirtyy shoppailu kokonaan nettiin, kun on niin vaikeeksi tehty asiat..

3/16 | 

No onpas hölmösti hoidettu asiat :( Itsekin julkisen liikenteen käyttäjänä tiedän, millaista on elää aikataulujen varassa. Ja miten harmittaa, jos bussit ei kulje oikeasta paikasta/oikeaan aikaan.

Täällä bussit kulkevat ainakin toistaiseksi ihmeen hyvin, paremmin kuin lähellä pääkaupunkiseutua, jossa asuimme ennen lapsia. Ruuhkasuomi ei siis tosiaankaan takaa bussipalveluja.

Mielenkiintoinen yksityiskohta paikallisista bussipalveluista: lähimmästä kauppakeskuksestaei pääse pois lauantaisin 13.30 jälkeen! Ihmeellistä suunnittelua!

4/16 | 

Joo, mun kaaliin vaan ei mene, että miten Kuopion kaupunki ei saa järkättyä sitä pysäkkiä siihen - eikö tuon luulisi olevan kaupungille hyvä asia, jos ihmiset pääsee ostoksille versus ei pääse ostoksille, joten eivät tule Kuopioon???

Onpas ihme homma sielläkin päässä - luulisi että viikonloppuisin se shoppailu voisi vaikka kiinnostaa enemmän kuin viikolla? :O

5/16 | 

No onpa ankeeta! :( Veikkaan, että paikallinen Ely-keskus on heittäytynyt hankalaksi, jotenkin siellä tuntuu olevan hyvin vaikeaa palvella tämän tyyppisissä asioissa.

6/16 | 

Ankeeta, todellakin! Minähän tätä purnasin Matkuksen päässä silloin kesäkuussa jo, ja Matkuksellahan toki olisi intressit saada se pysäkki, mutta jossain muualla mättää! En käsitä sitä logiikkaa, että mitä mikään taho siitä hyötyy, että asiaa jumitetaan???

Anonyymi
7/16 | 

No katsos kun vaan köyhät kulkee bussilla! Kaikki itseään kunnioittavat, ostovoimaiset shoppailijat ajaa suoraan sinne oven eteen mersulla.

T. Toinen julkisen liikenteen ongelmiin turhautunut kaupungista, jossa moni henkilöautoilija haaveilee ajavansa pyöräilijän yli

Anonyymi
9/16 | 

Ihan kummallista :-/ Tosin olen ihmetellyt, että ei pääse myöskään Kuopion eteläisistä kaupunginosista mitenkään simppelisti ilman keskustan kiertämistä ko. kauppakeskukseen (jos et siis satu asumaan sopivasti sen ainoan sinne kulkevan bussireitin läheisyydessä). Kai luit Ylen sivuilta, miten pienet liikkeet sortuvat näissä kauppakeskuksissa, luulisi kaikkia kiinnostavan saada ihmisiä paikanpäälle. Palautetta vaan menemään kaupungille, ei kai siitä haittaakaan voi olla. Ehkä ne nyt yrittää pakottaa kaikki ihmiset sinne kuolevaan keskustaan? Pitkälahden pikavuoropysäkiltä pääsee hyvin kävely/pyöräteitä matkukseen, jos sellaista joskus haluat kokeilla, mutta eihän se matka ihan lyhyt kuitenkaan ole eli aikaa saa kävelyynkin varata, joskin se on ilmaista :-)

T. mielelläni julkisia käyttäisin, mutta kun se on tehty niin vaikeaksi

10/16 | 

Moni pienempi putiikkihan siellä Matkuksessakin on jo lopettanut, ja se on harmi :( Hyvä tietää, että siellä on kävelytie, mut veikkaan etten lähde tarpomaan, sillä se aikatauluihin osuminen voi olla vähän riskipeliä sitten...
Kuopion kaupungille ja Savon sanomille on vinkattu, katotaan tapahtuuko mitään!

11/16 | 

Tänne Helsinkiin tuli uusi kauppakeskus Kaari ja ihan kauppakeskuksen takia bussipysäkit siirrettiin sopivammin ja tuli yksi kaista suoraan kauppakeskukseen, helpottaa ruuhka-aikaa huomattavasti, aika erikoista että liikennöintiä ei ole siellä enempää ajateltu, oishan ne asiakkaatkin kivoja kaupoissa. Ja vielä Kaaresta, jos menee aamulla erikoisliikkeisiin, ihan yksin saa silti shopata.

12/16 | 

Sielläpä on hyvin tajuttu ja järjestetty bussipysäkit kohdilleen! Mä en tosiaan ymmärrä kenen etu se on, että kauppakeskukseen ei pääse muuta kuin hiivatinmoisen sirkustelun kautta!

14/16 | 

Joo, linkkasin tän postauksen Savon sanomille ja he sitten teki selvitystyötä ja tuon jutun - toivottavasti menee läpi toi! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla