No näinhän se taas meni. Pikkuisten kasvattama äitienpäiväruususen alku ei kestänyt äitin kasvatusmetodeja... Tough love, vai? Samoin nuo mies-open saamat kukkaset näyttävät... noh... hieman kärsiviltä.

Voitteko uskoa, että joskus olen ollut melkoinen viherpeukalo! Kasvattelin pistokkaista tuuheampia yksilöitä kuin ne, joista ne olivat lähtöisin. Ensimmäisen lapsen myötä kasvit elelivät edelleen, mutta eivät kukoistaneet ihan samalla tavalla. Toisen lapsen myötä kasvit alkoivat kupsahdella yksi toisensa jälkeen. Kolmannen lapsen kohdalla meillä ei enää huonekasveja ollutkaan - kesäkukkia kyllä kävi, ja ne sain kukoistamaan. Nyt neljännen lapsen jälkeen ei kesäkukatkaan oikein kukoista... Viime kesänä oli monenlaista, mutta ei ehkä ihan niin hienoja kuin olisin toivonut. Tälle kesälle en ole laittanut, ja alkaa vähän arveluttaa, kannattaako edes laittaa...

Kukat ihan selvästi on mustasukkaisia lapsille! Kun jäävät huomiota vaille, niin alkavat kitustella, ja lopulta kupsahtavat! Pitäisi kai noiden nyt osata ymmärtää asemansa perheessä - huonekasvi kun ei voi olla perheenäidin ykkösasia (sori nyt vaan hiivatin rehut)!

Katin kanssa tästä onkin jo keskusteltu, joten tiedän, että ainakin yksi muukin kukka-murhaaja löytyy - mutta onkos teitä muita?

Terkuin
Miima

Kommentit (12)

1/12 | 

Hihi! Ei sillä, että olisin mitenkään vahingoniloinen, mutta näyttää vain niin turkasen tutulta tuo näky... Toisaalta toivon, ettei meitä kukkamurhaajia löydy paljon enempää. Sääli kauniita kasveja!

3/12 | 

Mulla kukoistaa kukat, viimein! En tiiä mitä tein tai jätin tekemättä, mutta onnistuin, vihdoin yksi huonekasvini jopa kukkii sekä parvekkeelle ostamani amppelimansikka on jo tehnyt satoa ja tomaatissakin on jo yksi vihreä tomaatinalku, jes!
Tosin äitini mielestä mennään silti metsään ja eilen kotiin tullessani koko amppelimansikka makasi lavuaarissa, oli kuulema liian kuiva sekä äitini on kovasti laittanut kukkiin ties mitä kirvan tappajia ja lannotteita. Tosin parempi on mansikan tuottaakkin satoa kun makso jopa 20 euroa, mieletöntä jostain mansikasta... :D

4/12 | 

Täälläpä kasvimurhaaja pahimmasta päästä. Ei meillä mikään kasva. Unohdan niitä kastella tai kastelen liikaa. Eli joko ne kuihtuu tai mätänee.

5/12 | 

Ulkona tuo mun puolivilli ja puolivillainen puutarhani kukoistaa, mutta sisäkukilla ei ole mitään toivoa! Jos joku meille erehtyy vaikka ruusupuskan tuomaan, se on mun mies, joka lisää vettä maljakkoon.
ja ruukkukasvit sisällä -ja ulkona on ihan ou nou ja hopeless.

7/12 | 

Hih, ikinä ei ole arvon kasveille hyvä :D Meillä ei kyllä viime vuosina ole tuota liikakastelua tapahtunut, kyllä se on se ihan perinteinen kuivuma-kuolema...

8/12 | 

Raparperit meillä jaksaa rehottaa, vaikka niitten päältä lasketaankin mäkeä ;D Ja punaviinimarjapuska on hyvin tuottoisa. Itse olen istuttanut vattua ja tyrniä, jotka ovat vielä hengissä (paitsi poikatyrni, joka oli kuollut jo tullessaan... tarttis seuraajaa etsiä) :O Pensasmustikalle kävi pahasti, kun sen päältä laskettiin sitä mäkeä :/

9/12 | 

Mä olen varsinainen kukkamurhaaja! Enkä ikinä muista minkään kasvien nimiä! Tällä hetkellä löytyy keittiöstä kolme kuollutta yrttiä, ja pari jotain ihan kuoleman kielissä viruvaa kukkaa. Ulkona kasvit menestyy ihan kohtalaisesti, paitsi just huomasin että kirsikkapuu oli pudottanut kaikki lehdet!!

10/12 | 

On se jotenkin lohdullista, että löytyy muitakin, vaikka harmi tietty kukkia :D Voi ei, mikähän teidän kirsikkapuulle on tullut :(

11/12 | 

Auts, meitä kukka/kasvimurhaajia on kyllä ihan liikaa! Mulla muuten juuri kellastuu juuri joku tulilatvansukuinen kukka olohuoneen pöydällä. Totesin, että on tainnut tulla hukutettua se liialla kastelemisella... Työhuoneessa "tikapuukasvi" kukoistaa... vielä :)

12/12 | 

Mä luotan siihen, että kukat kukoistaa sitten kun mulla on niille aikaa - joskus hamassa tulevaisuudessa ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla