Yleensä kävelen (tai juoksen pyöräilevien lasten perässä) joka paikkaan. Ja se on ihan jees kun ei ole kiire minnekään, ja matka on yhtä tärkeä kuin päämäärä. Mutta nyt meillä olis edessä se eskarilaisen eskariin toimittaminen aamuisin. Matka ei ole mikään hirmu pitkä, ehkä kilometri suuntaansa, mutta kyllähän se (kahden) pienen ihmisen askelilla ottaa aikansa tuokin matka. Pyöräillen menisi nopeammin. Eskarilainen saisi pyöräillä omallaan ja 4veen ottaisin istuimeen (koska en luota hänen liikennetaitoihinsa niin paljon että uskaltaisin itse olla oman pyörän selässä silloin kun hän pyöräilee, varsinkaan koululiikenteessä kun on muitakin tiellä). Oma pyöräni vaan on ruostunut ja ruma ja luultavasti ajokelvoton (en ole kokeillut vuosiin), joten polkupyöräkuume taas nostelee päätään...

Joskus haaveilin Joposta, mutta nyt haluan ehdottomasti mummon! Mutta vaihteilla vai ilman? Kertokaas te, jos on tuntumaa pyöräilyyn - tarvitsenko vaihteita? Ajo olisi siis lähinnä asfaltilla, suht pieniä matkoja (maksimissaan pari kilsaa suuntaansa). Täällä on sikamainen ylämäki vastassa väistämättä jossain vaiheessa, menit sitten mihin vaan, enkä kuvittele sitä taittavani pyörän selässä, vaan ihan taluttaen suurimmaksi osaksi.

Tällaisia mummopelejä olen bongaillut

kuva Helkama

Helkama Aino, jossa varustuksena kori, valo, hamesuoja, tarakka. Ehkä suosikkini tällä hetkellä, mutta aikasta arvokas...

kuva Helkama

Helkama Ainotar, riisuttu versio edellisestä. Tyylikäs, mutta ehkä sen korin kaipaisin tuohon eteen. Hamesuojat ei taida olla tarpeen, koska mun hameilla ei taideta pyörää ajella :D

kuva Tunturi

Tunturi Elina, on etukori, hameverkko, ei valoa.

kuva Madison

Madison Roma Exclusive. Tämä on halvempi kuin nuo muut - kolmivaihteisenakin halvempi kuin edelliset vaihteettomina, ja tässä myös kori, hamesuoja, tarakka ja valo. Mutta miten lie laatu verrattuna noihin edellisiin?

kuva Solifer

Otetaan mukaan vielä kommenteissa esiin tuotu Solifer Vintage. Tämä menee ulkonäöllisesti kyllä joukon kärkipäähän, ja hintakin on huomattavasti halvempi kuin noissa muissa. Onko kellään tätä pyörää? Kokemuksia?

Onko teillä heittää hyviä vaihtoehtoja pohdintaan? Saisi olla kevyt poljettava, retro ulkonäkö, musta tai värikäs (ei sininen, punainen eikä valkoinen), ja hintaa ei hurjasti, kiitos!
Millaisella pyörällä sinä ajelet?

Terkuin
Miima

Kommentit (48)

1/48 | 

Sain jo kuusi vuotta sitten lahjaksi tuon Helkaman Ainon ja tyytyväinen olen ollut. Ei se kuitenkaan mikään kevyin poljettava ole. En tiedä onko mikään näistä mummo-pyöristä. :)

3/48 | 

Mää sanoisin että osta Tunturi mutta saatan olla puolueellinen kun itse ajelen Tunturilla... Siis silloin kun voin ajaa, tänä vuonna en ole voinut :/.

Ja vaihteilla jos meinaat lastakin kuskata vaikka taluttaisitkin mäet. Ja pyöräasiat on sitten niitä joissa ei kannata säästää eli kerralla kunnollinen.

Anonyymi
4/48 | 

Itselläni on electra merkkinen pyörä ihanan vaaleanpunaisena. Todella hyvä pyörä ajaa.
Suosittelen.

Elli

5/48 | 

Sehän siinä just on vaikeeta, että jos meinaa investoida kalliiseen pyörään, niin sen pitäis sitten kans olla tosi hyvä! Ja kun ei tiedä näistä, hmph..,.

6/48 | 

Juurikin tsuumailin hollantilaisia pyöriä yhdestä putiikista, hienon näköinen on kyllä Electran original!

Anonyymi
7/48 | 

Itse kanssa tuota "Ainoa" pähkäilin pari vuotta sitten mut päädyin kuitenkin crescentin klinteen, hintaa toki oli ihan kivasti siinäkin... muuten oon ollu ihan tyytyväinen mutta edeltävään suht uuteen maastopyörään verrattuna tuo on kyllä raskaampi ajaa (tosin nykyinen voittaa sen taas ulkonäöllään 6-0).

Anonyymi
8/48 | 

Suosittelen ehdottomasti vaihteita. Ja niitä kannattaa kokeilla kaikkia ennen pyörän ostoa. Itsellä Madison Roma, joka muuten loistopyörä, mutta vaihteet (4) loppuvat kesken vaikken mitään kovin hurjaa kyytiä ajakaan. Vaihteettomassa ongelma on se, ettei se yksi (tai no kaksi polkaisuvaihteella) sovi hitusenkaan hitaampaan tai nopeampaan tahtiin. Hyvälaatuiset seitsemän vaihdetta olisi itselle se optimaalitilanne. Kokeilemalla ainoastaan näät, mikä itsellesi sopii. :)

9/48 | 

Katselin sitäkin, aika samanlaisiahan nuo taitaa olla kaikki. Jaa että onko mummikset sitten kuitenkin raskaampia polkea, höh :( Vaikeeta on tämä!

10/48 | 

Niin mä vähän pelkään että vaihteet olis kivat, harmillisesti nostavat hintaa :D Kokeilu on kyllä vähän haastavaa, saa nyt nähdä pääsenkö mihinkään vai tilaanko sokkona netistä vai enkö osta koko pyörää kun on niin hankalaa :D

11/48 | 

Mulla oli Nopsa 7 vaihteisena, mutta se paloi. Selän takia pyöräily ei nyt onnistu, mutta haaveilen kuitenkin mummopyörästä. Citymarketissa katselin Soliferin Vintagea sillä silmällä. Siinä olisi 3 vaihdetta ja se oli tosi nätti.

12/48 | 

Voi harmi, toivottavasti saat selän kuntoon jossain vaiheessa! Soliferin Vintage kyllä näyttää hienolta, mutta merkistä mulla on vähän huono kuva (ei kylläkään kokemusta).

13/48 | 

Heippa. Mä poljen päivittäin työmatkat (8km suunta) ja yhden vuoden poljin äitien vanhalla soliferin mummolla (3v), kunnes jäin sillä auton alle ja pyörä meni solmuun. Pyörästä maksettiin aikoinaan 99e hulluilla päivillä ;). Äiti antoi sen mulle koska koki raskaaksi polkea.

Menin fillarikauppaan ja ostin ovh 500e Helkaman, 5v. Laatu paskempaa kuin tuossa soliferissa, eli hintaneintodellakaan aina kerro kaikkea :/. Helkama on malliltaan city?pyörä, semmonen ihan perus, ja on kyllä kevyempi polkea ku mummo.

Jos et hirveen pitkiä matkoja polje, niin ehkä sinuna ostaisin halvan mummon vaihteilla. Toivottavasti päädyt jonkinlaiseen ratkaisuun :).

14/48 | 

Näemmä Soliferin Vintaget tehdään Suomessa, mikäli se nyt jotenkin laatua parantaa. Just tuon takia mulla on nyt hirmu vaikeaa päättää tässä pyörä-asiassa, kun jos maksan isot rahat pyörästä, ja sitten se ei olekaan odotuksien arvoinen :/ Halvemman kanssa pettymys ei olisi niin suuri. Tiedäppä näistä...

Anonyymi
15/48 | 

Mä investoin juurikin tuollaisen mummo-pyörän alkukesästä ja olen ollut valintaani niin tyytyväinen. Mä meinasin ensin kans Jopoa, mut luin netistä kokemuksia ja musta ne ei olleet niin positiivisia kuin ajattelin. Päädyin Insera Boulevard 3-vaihteiseen. Ihanan kerman värinen ja vaaleat renkaat, ruskea kori ja nahkainen satula! Suomen polkupyörätukku myy ja ilmainen toimitus. Kannattaa katsoa. Toinen vaihtoehto oli minulla Madisonin Roma Retro (brown sugar), mut tässä ei ollut vaihteita ja mä joudun kuitenkin polkemaan mäkiä, niin parempi näin.

Toivottavasti löydät mieluisan!

-Milla-

Anonyymi
16/48 | 

Vaihteet on ihan must. Mutta uskoisin, että sinulle saattaisi kolmekin vaihdetta riittää. Mökillä ajan välillä vaihteettomalla jopolla ja on muuten raskasta ja hidasta. Työmatkat (3km/suunta) sekä huvi/kunto/retkiajelua ajelen kotoa käsin Tunturilla, jossa 7 vaihdetta. Mallia en muista eikä ole mummo. Mutta laatu on vakuuttanut. Taisin ostaa tuon kolme vuotta sitten ja on päivittäin käytössä, paitsi lumisena ja jäisenä aikana.

Ehkä sinuna päätyisin 3-vaihteiseen halvempaan mummoon, esim. Soliferiin.

-T-

17/48 | 

Kai ne vaihteet sitten olis oleelliset kun kaikki on sitä mieltä :D Tällä hetkellä kallistun halvempaan malliin, vasta äsken oli kalliimman puolella... vaikeeta!

18/48 | 

Just bongasin että Solifer Vintage olis Cittarissa 249 e tarjouksessa. Kyllä houkuttelee... oikeesti, kun ei voi tietää onko ne 2 tai 3 kertaa kalliimmat sen parempia???

Anonyymi
19/48 | 

Mä olen polkenut viimeiset 17(?)vuotta äidin 42 vuotta vanhalla vaihteettomalla nopsalla ja ihan paras pyörä ikinä :D. Myös lapsia kuskattu sillä :)
taNja

20/48 | 

Itsekn katsoin Cittarissa olevaa Solifer Vintagea. Vaikutti varsin lupaavalle ja on vielä kotimainen :) Itse olen sihnuttanut Jopolla jo 10 vuotta ja täytyy sania, etten hommaa enää vaihteetonta fillaria... Ja Jopossa ei voi kuskata lasta istuimessa, kun pyörästä tulee niin takapainoinen, ja tanko nousee ilmaan, testattu on!!!

22/48 | 

Soliferi Vintage kyllä houkuttaa nyt hinnan takia, ja on ulkonäöllisestikin kyllä kärkipäässä!
Hui, Jopo ei siis ole lapsiystävällinen peli :O

23/48 | 

On vaihteet ja tykkään niitä kyllä käytellä, kun helpottavat menoa. Jos olis kovempi kunto, niin menihän se ilmankin. ;)

24/48 | 

Kyllä mä olen nyt päätynyt siihen, että vaihteita olis hyvä olla. Mutta kallista vai halpaa - en tiedä vielä!

25/48 | 

Minä ostin muutama vuosi sitten 7-vaiheisen Helkama Saanan (katsopa malli, kaunis se on!), mutta niinpä vain pyörä on seissyt varastossa, ja olen polkenut 15 vuotta vanhalla 21-vaihteisella maastopyörälläni. Mummopyörissä ajoasento on huono, polkemiseen joutuu käyttämään jotain vähemmän käytettyjä lihaksia, jolloin polkeminen tuntuu tosi raskaalta. Seitsemän vaihdetta ei tunnu riittävän ylämäessä, on pakko nousta polkemaan seisaalleen, kun ykkönenkään ei ole riittävän kevyt huonossa ajoasennossa.

Syy mummopyörään oli tavarankuljetuksessa, ja lisäksi kuvittelin lastenistuimen sopivan paremmin mummopyörään. Lastenistuinta meille ei koskaan tullut vaan pyöräkärry, ja siinä kulkee niin lapsi kuin tavaratkin.

Mutta jos polet todellakin vain lyhyttä ja tasaista matkaa, menee varmaan mikä pyörä vain.

26/48 | 

On hieno tuo Saana! Sepä hassua, kun yleensä juurikin mummopyörien ajoasentoa kehutaan! Mietin juuri, että mun käytöllä ei ehkä kannata hirmu isoja rahoja pyörään laittaa... että oliskohan se tarjous-Solifer ;)

27/48 | 

En osaa ottaa kantaa pyöriin, itsellä maastopyörä jossa varmaan sata vaihdetta ja käyän niistä ehkä neljää :D Ostin sen itselleni yioppilaslahjaksi reippaasti yli 10 vuotta sitten, ja hyvällä hoidolla pelaa edelleen kuin uusi.
Mutta asiani oli, että aina loppusyksystä Cittarissa hyvät tarjoukset viimeisistä pyöristä. Viime syksynä ostimme tytölle Soliferin pyörän, ovh. 312€ ja maksoimme 100€. Toissa syksynä ostimme pojalle samanlaisella tarjouksella.

Anonyymi
28/48 | 

Hei, "perin" vanhemmalta pojaltani Jopon. Tosi näppärä ja kevyt pyörä! Ajan keskustassa ja pidempiäkin matkoja nuoremman pojan kanssa. Ja värikin oli just hyvä mulle, valkoinen:) Kaunista päivää sinne

29/48 | 

Oho, hyviä löytöjä olette tehneet! En vaan pysty odottelemaan loppusyksyyn, kun se käyttö olis juurikin nyt alkusyksystä ennen kuin tiet jäätyy!

30/48 | 

Varmasti on sellainen kruisailupyörä, mutta mummiksen muotokieli puhuttelee mua nyt enemmän :D Ja tuolla sanottiinkin ettei voi laittaa lastenistuinta kun kippaa, joten ei sovi siltäkään kannalta tähän kuskaamis-vaiheeseen :/

31/48 | 

Suosittelen mummoa! Tää emäntä ajelee nimenomaan mummopyörällä. Ostin itselleni viimeisimmän koulun valmistujaislahjaksi Helkama Ainon ja olen ollut tyytyväinen. En vaihtaisi enää mihinkään citymaasturiin tms. Kolmella vaihteella olen pärjännyt loistavasti.

Mummopyörässä on monia etuja: pysty ja rento ajoasento niskavaivaiselle (suoratankoiset maastopyörät ei käy ollenkaan kun niskalle), riittävän iso runko pitkälle ihmiselle, matala kyytiin nousu, takapuoliystävällinen leveä satula, kiinteä etukori shoppailijalle...

Mun pitäis viedä pyörä huoltoon, kun on pinnoja poikki. Onkohan tullut kuskattua liian painavia ostoksia? ;)

34/48 | 

Eiköhän kilpapyörässä vauhti ole se pointti, ja ajoasento sen mukainen (eli mahdollisimman vähän ilmanvastusta) :D

Anonyymi
35/48 | 

Ostin itsekkin tänä kesänä mummopyörän. Itse hankin pähkäilyjen jälkeen Crescent Klinten, on melko saman näköinen kun Helkaman Aino. Tykkään kun pyörässä on valo ja takana kissansilmän ledin saa myös päälle. Pyörässä on myös 7 vaihdetta jotka olleet tarpeen. Olen ollut oikein tyytyväinen pyörään, ajoasento on hyvä entiseen hybrodiin nähden ja pyörä on mielestäni kevyt ja onhan se niin kivan näköinen! ;) T, Tea

36/48 | 

Mä jo meinasin tuota Klinteä, kun löysin tarjouksen 499e, mikä on huomattavasti halvempi kuin Aino. Mutta jos vaan löytyy Cittarista tuota Soliferin Vintagea, niin ostan sen - on kuitenkin vaan puolet Klinten hinnasta!

37/48 | 

Minä ajelen vaaleanpunaisella Hilma polkupyörällä ,tuo melkein neljävuotias poika istuimessa takana ja Hilma polkee hyvin :) Hienosti on matkat taitettu ja tosiaan koko kesä fillarilla ajellaan..niin ja minun jalkalihakset on hyvässä kunnossa kun Hilmassa ei ole vaihteita :) heh..

38/48 | 

No sähän pysyt sitten hyvässä kunnossa ilman treeniäkin ;) Mulla on nyt uusi pyörä ja uusi pyöränistuin, jee, pitänee näyttää teillekin piakkoin! :)

Anonyymi
39/48 | 

Mihin pyörään päädyit? Katselin nyt (kevät 2015) tuota Cittarin tarjousta Soliferistä (289 €)

T. Jaana

Anonyymi
41/48 | 

Olen miettinyt myös mummopyörän ostoa. Oletko ollut tyytyväinen pyörääsi? Millainen on ajaa, onko kevyt ajaa, entä ajoasento? Plussat ja miinukset? Olen katsellut Insera Boulevard pyörää, oliko se sinulla vaihtoehtona? terv. Katri

42/48 | 

Olen kyllä ollut tyytyväinen pyörään! Ajoasento on aika pysty, ja minusta se on hyvä, "ei tunnu missään". En osaa sen kummemmin vertailla kun en ole muilla pyörillä ajellut naismuistiin, minusta ihan hyvä ajettava, ja on hyvä että on ne vaihteet.

Anonyymi
45/48 | 

Vanha ketju mutta haluaisin neuvoa mummopyöristä tietoa etsiviä: ajoasennot vaihtelevat mummiskoissakin aika paljon, samoin pyörän vakaus ja paino. Vain kokeilemalla selviää itselle paras. Ainoastaan Pelago, Helkama ja Tähtipyörä tekevät enemmin tai vähemmin kotimaisia klassikko-pyöriä (kootaan edes suomessa), kaikki muut merkit kootaan ulkomailla.

46/48 | 

Syksyllä tuntuu pyörä-asiat nousevan, ja tämäkin vanha postaus nousi luetuimpien listalle - nyt nöyttäis talvi olevan tulossa kun vanhat toppapostaukset kiinnostaa :D

Jep, niinhän se on, että ihmiset on erilaisia ja pyörät on erilaisia, ja erilaiset pyörät sopii eri ihmisille. Kokeilemalla paras!

Anonyymi
47/48 | 

Pitää lisätä toissapäiväiseen viestiini, että Solifer on myös siirtänyt joidenkin mallien kokoamisen takaisin Suomeen. Lieneekö laatu kuitenkaan samalla tasolla kuin muissa "kotimaisissa" mummiskoissa, varustelussa ainakin on toivomisen varaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla