Minä taisin olla yläasteella, kun aloin värjäämään hiuksiani. Enpä muista paljon lupia kysyneeni siinä vaiheessa, vaan vetelin päähäni milloin minkäkin laista kaupan kestoväriä. Tuli kokeiltua vähän kaikenlaista väriä, ja kampaajalle aloin maksamaan hommasta säännöllis(en epäsäännöllis)esti vasta jotain kolmekymppisenä, kun jämähdin blondiksi, ja se on haastavampi pitää hyvänä (siis ei keltaisena) kaupan väreillä.

Tytär alkoi vinkua sävytystä jo alle 10-vuotiaana, kun kavereilla alkoi esiintyä eri värisiä kuontaloita. Viime vuonna hellyin laittamaan 11-vuotiaalle muutamia kertoja pinkkejä raitoja Biozellin color maskilla, joka on sellainen hoitava kevytsävyte, joka haalistuu pesuissa pois. Mitään kestovärejä en tosiaan suostuisi laittamaan ala-asteikäiselle. Enkä koko päätä suostu värjäämään noillakaan kevytsävytteillä, kun ne hiukset näyttää sitten höhliltä siinä vaiheessa kun väri on jo ihan haalistunut. Eli suostun laittamaan osan päästä, ja silleen, että oman värisiä hiuksia on siinä päällä kerros, niin on vähän luonnollisempi.

Nyt laitettiin sinistä, ja pinkistä ja sinisestä sekoitettua violettia. Mihinkään kestoväreihin ei ole asiaa ainakaan ennen yläastetta. Ja mahtaisinko olla siinä vaiheessakin niin nipo, että haluaisin värjätä ne itse tai viedä kampaajalle... jää nähtäväksi!

Onkos teillä isommat lapset värjäilleet hiuksia, ja missä iässä olette sen sallineet? Tai jos ei vielä ole sen aika, niin missä iässä kuvittelisit, että antaisit luvan? Itse, sun tekemänä vai kampaajalla?

Terkuin

Miima

Kommentit (30)

siili
1/30 | 

Ei ole vielä asiaa tullu ajatelluksi kun yksikään lapsista ei ole moista hoksannut pyytää. Tyttö on vasta 4 ja pojat 6-11v. Mut ajattelisin että mitä pidempään ilman sen parempi. Taisin olla ite 13 kun ekan sävytteen sain päähäni. Sen jälkeen on sit ollu jos jonkinlaista. Monta vuotta meni tuossa omalla värilläkin. Nyt onkin tukkaa vain töyhtö joka tulee värjättyä välillä. Jonkun raidan voisin jollain maskilla laittaa jo ala-aste ikäisellekin kyllä.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Itekkin olen ajatellut, että näitä tällaisia koittais siirtää sinne tulevaisuuteen mahdollisimman pitkälle. Voimakkaammat värit ja meikit saa odottaa sinne yläasteelle, mutta tuohon maskiin sitten taivuin, kun ei se vahingoita hiustakaan, ja lapsi on ollut ikionnellinen näistä ajoittaisista väriläiskistä (ei siis koko ajan ole väriä päässä). Vuoden päästä kesällä saa sitten pitää meikkikoulua, kun sittenhän se yläaste jo häämöttää :O Aattelin tosiaan opettaa kevyen meikin teon siinä vaiheessa, ettei sudi ihan mitä sattuu naamaansa :D

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016
2/30 | 

Jaa-a. Saas nähdä milloin meillä halutaan näihin värileikkeihin lähteä. Ei vielä aikoihin kun S on vasta vuoden :) Mutta itselläni ei taida ihan kauheasti olla sanomista, kun omat hiukset on ensimmäistä kertaa värjätty viidennellä luokalla. Oma isäni kun oli kampaaja ja mä olin kauhean hyvä koepää ;) Onneks sekä värit että tieto on kehittynyt siitä kultaisesta 80-luvusta...

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

No ei ihan heti ole ajankohtaista teillä :D Mutta eiköhän se jossain vaiheessa useimmilla tytöillä syty tuo kiinnostus kaikenlaiseen laittautumiseen. Vitsin kätevää, kun sulla on ollut oma hovikampaaja kotona! :D Varmaan se kuitenkin ollut vähän parempaa kuin kotivärjääminen...

Vierailija
3/30 | 

Parturi-kampaamo värit ovat turvallisempia kuin markettivärit. Enkä kyllä antaisi vielä yläasteella olevan lapsen värjätä koko päätä. Raitoja tms. Antaisin tehdä. Minusta meikkaaminen itse kuuluu nuoruuteen ja kokeiluun. Osta lapselle jossain välissä esim. Oma ripsari, kulmakynä tms.. Nuoruus on ihanaa kokeilun ja itsensä hakemisen aikaa. :)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Sillä oli sellainen meikki-joulukalenteri, joten omaa kosmetiikkaa löytyy kyllä. On sovittu, että kotona saa kokeilla, mutta pakkelit naamassa ei lähdetä mihinkään. Eipä tuota ole juuri kiinnostanut nuo vielä, kynsilakkaa käyttää välillä. Mutta sitten kun meinaa oikeesti alkaa meikkaamaan, niin opetan kyllä alkeet ihan kädestä pitäen - ite olisin kyllä aikoinaan tarvinnut opastusta, kun vetelin ihan vääränväristä meikkivoidetta naamaan ja karmeita kajaleja :D

Kampaaja

Kampaamovärit eivät ole sen turvallisempia, kuin markettivärit. Kampaajalla toki säästyy virheiden kautta voittoon -projektilta. EU on linjannut, ettei alle 16-vuotiaiden hiuksia suositella värjätättävän, jonka tulisi poistaa pohdinta milloin niitä hiuksia aletaan värjäämään. Suoravärit ja suoravärihoitoaineet eivät kuulu tuon suosituksen alle, joten niillä voi alkaa värjäilemään jo aiemmin. Kaikki kesto- ja kevytvärit (olivat ne ammonikillisia tai eivät) on syytä jättää, kunnes nuori on 16 tai enemmän.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

No mulla on nyt tässä käsitteet sekaisin vissiin, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että myöskin näillä suoraväreillä värjääminen on värjäämistä (miksikä muuksikaan sitä voisi kutsua?), ja siksi voi pohtia, että milloin voi alkaa värjäämään (näillä suoraväreillä tmv).

paka

Hei! Ei kampaamon värit ole sen turvallisempia,samat vaikuttavat ainesosat. Turvallisempaa on kyllä värjääjän ammattitaito. Alle 16v hiuksia ei suositella hapetevärjättäväksi koska hiuspohja ei tarpeeksi kehittynyt aikuiseen verrattuna.

T
5/30 | 

No en yhtään ihmettele värivalintaa, kun esim. Sanni on nyt pop. Enkä näe tuota kovin pahana asiana, että saa väriä päähän.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Sannit ja Antti Tuiskut ja mitä näitä nyt on :D Kun mennään tuollaisilla miedoilla maskeilla, niin ei ainakaan mitään vahinkoa hiukselle tee (itekkin olen kokeillut hopeablondia, tekee hiukset pehmeiksi ja hoitaa). Tietty olis kiva, jos ei niihin tymäkämpiin aineisiin tarttis siirtyä yläasteellakaan...

Omppu-81
6/30 | 

Itse voisin ajatella, että jotain kevytväriä ehkä 8-10 vuotiaalle, mutta en ole varma. Ei todellakaan alle kouluikäiselle. Kivan väriset hiukset!

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Joo ei alle kouluikäiselle, eikä ne varmaan kovin pieninä vielä osaa moista toivoakaan :D 5.-6.luokkalaisilla näkee jo enemmänkin sitten näitä sävytettyjä päitä. Kiitos :)

minnaorvokki
7/30 | 

Meillä on ikäraja 18 v. Ensimmäinen hyväksyi, toinen värjäsi itsekseen 16 v.nä ja kolmas tuskailee kun on vasta 15 -vuotias. Katsotaan miten tottelee :) Nämä kolme siis tyttöjä.

Poika on kohta 17 - ei ole kysellyt värjäysten perään :)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Hih, jos itteeni ajattelen teininä, niin olisin varmasti minäkin värjännyt omin päin, jos olisi kielletty :D Taitaa olla edelleen enimmäkseen tyttöjen hommaa nämä hiushömpötykset, vaikka pojillakin nykyään jo näkyy vähän erilaisia kuontaloita. 

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Ai niihin on tullut sellaiset ikärajat (juuei vaan meidän nuoruudessa :D huomaa etten ole ihan äsken markettien värejä tarkastellut) - no sitten mennään color maskilla yläastekin ;D

Faktaa, ei mutua
9/30 | 

Hei!
Itse olen lukenut lähiaikoina erilaisten allergiaoireideni takia hiusten värjäyksestä melko paljon ja löytänyt mahtavaa tietoa Kemikaalikimara-blogista. Olen suorastaan järkyttynyt siitä, kuinka vahvoja kemikaaleja "hellävaraisetkin" värit ja sävytteet sisältävät. Lainaus blogista noita ikärajoja koskien: "Mitä nuorempana aloittaa ja mitä useammin värjää, sen suuremmaksi kasvaa riski yliherkkyyksille. Alle 16-vuotialla ei suositella värjäystä lainkaan." Suosittelen blogin Hiusväriopasta ja blogia muutenkin! http://kemikaalikimara.blogspot.fi/p/blog-page_27.html :)

Vierailija
10/30 | 

Kampaamon väreissä on myös tuo k 16 ikäraja joten mitään hapetevärejä ei alle 16 vuotiaille saa laittaa.suoravärit eriasia.

Vierailija
11/30 | 

Täällä useampi onkin jo käynyt valistamassa noista hiusvärien myrkyllisyydestä, joten ei mulla lisättävää. Värjäys vienyt useamman nuoren hengen, googletapa.

TeeHoo
12/30 | 

Meillä laitettu 10-11v tytölle Biozellin värjäävää hoitoainetta latvoihin (dippivärjäys) ja joskus muutamia raitoja. Niinpä se minäkin ajattelin vielä pari vuotta sitten, että ei varmasti meidän tytöille mitään värejä ennen kuin aikuisiällä - mutta kun värjäyksestä tuli tyttärelle suorastaan pakkomielle "kun KAIKILLA muillakin oli";) niin aloin sitten tutkia värimahdollisuuksia. Biozellin Color Mask näytti olevan CosmEthics -applikaationkin mukaan ns. myrkytön. Eivät nuo koskaan mitään terveystuotteita ole, mutta siis ilman niitä pahimpia pöperöitä kuitenkin.
En näe mitenkään pahana, että tyttö sai tuolla tavalla haluamansa värikokeilut. Nyt ei enää edes niin suurta intoa - nähty ja koettu jo:)
Kestovärit ja vaalennukset jäävät sitten tytöille aikuisuuden maailmaan. Ilman niitä voisi kyllä mun puolesta olla silloinkin. Mutta jokainen niitä käyttää tietysti oman harkinnan mukaan.
Tällaisia ajatuksia täällä kolmen lapsen äidillä:)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Hih, kuulostaa ihan samanlaiselta kun meidänkin saman ikäisen vinkuminen :D

Minusta menee pikkasen yli, että kuolemalla pelotellaan tällaisten kohdalla. Color maskiakaan ei tarvi laittaa edes juureen ja iholle asti, vaikka ns. turvallista onkin. 

Olispa sen väriset hiukset, ettei tarttis värjätä ollenkaan, mutta mulla ainakin on niin tympeän maantien väriset, ettei niitä vaan jaksa kattella (on ollut viimeksi jotain 5v sitten ihan oma väri lyhyissä hiuksissa, ja oli kyllä ankee).

T

Juu. Olipa aihe mikä tahansa, niin joku tuomitsee ja hysterisoi. Tuoltahan tulikin ihan faktaa, että olet ihan oikeilla linjoilla tuon värin kanssa.

Vierailija
13/30 | 

Teidän tytön ikä ihan looginen ja järkevä mielestäni tuommoisten sävytteiden testailuun. Itse värjäsin eka kerran hiukset vanhemmalta siskolta ylijääneellä sävytteellä aikanaan seiskaluokalla, tästä aikaa lähemmäs 20 vuotta jo. Vastikään järkytyin kovasti kun tuttavani eskari-ikäisine tyttöineen esittelivät ylpeinä tytön pinkillä raidoitettuja hiuksia! Oli äidiltä jäänyt yli ja tyttö pyytänyt saada loput päähänsä. En kyllä osannut sanoa mitään, niin hölmistynyt olin kun esikoululaisella väriä näin päässä!

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Meillä on tyttö pienempänä (siis 10veenäkin vielä) käyttänyt sellaisia pinnillä kiinnitettäviä irtoraitoja - ne riittää varmasti pienemmille, kun tällaiset innostukset ei ole vielä niin pitkäkestoisia :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla