Minä olen vähän sillä lailla nipo, että minun mielestä mitkään Lady Gagat ja Rihannat ei ole pikkukoululaisten musiikkia. Eihän ne niistä sanoista mitään ymmärrä, mutta kyllä minusta silti kuulostaa vähän ikävältä jos lapset sellaisia sanoituksia rallattelee. Enkä tykännyt siitä, että lätkän MM-kisojen jälkeen Pienissä häissä ja Poika saunoo soi joka paikassa ja niistä tuli lastenkin suosikkeja. Minusta ei vaan ole kiva, että lapset hoilaa humalasta - ollaan sitten tiukkapipoja, ihan sama.

Minusta on aina tosi ihanaa, jos löytyy sellaista musiikkia, joka sopii lapsille, mutta jota aikuinenkin kuuntelee ihan mielellään. Meillä on tykätty esim. Ipanapa-levyistä sekä kaikista Risto Räppääjä soundtrackeista.

Viime vuonna törmäsin Mimmit -yhtyeeseen, ja ihastuin kovasti. Sisarukset Pauski ja Hansu laulavat ja soittavat iloista musiikkia, jossa on piirteitä kansanmusiikista - kuitenkin modernilla otteella. Levyjä on ilmestynyt kaksi: esikoinen Hats hats harakainen sekä Maailman ympäri. Hats hats harakaisella lauluissa on enemmän kansanmusiikin vaikutteita (mutta hauskalla tavalla!). Maailman ympäri -levyllä kierretään nimensä mukaisesti maailman ympäri ja vaikutteita tulee eri maiden musiikkityyleistä - teksteissä vilahtelee paljon eläimiä ja muuta hauskaa! Ja niissä teksteissä on oikeasti hauskoja juttuja!

Mimmit esiintyvät myös Juniorin

Neiti Pinkki on kovasti ihastunut niin musiikkiin kuin ohjelmaankin. Ja äiti tykkää, että lapsi tykkää sellaisesta mistä äitikin tykkää! :D

Joko teillä on tutustuttu Mimmeihin? Jos ei, niin käykääs kuuntelemassa, ja kertokaa mitä tykkäätte!

Terkuin
Miima

Kuvat mimmit.com

Kommentit (10)

1/10 | 

Eka Mimmit ei oikein iskenyt meillä, mutta tuo maailman ympäri on kovassa kuuntelussa. Töihinkin sen vein, ja suosio oli suuri myös siellä.

Meillä kuunnellaan monenlaista musaa, pienemmille ja isommille suunnattua. Jotain rajaa yritän vetää, mitään petrinygård-juttuja en kyllä anna nuotimpien musavehkeisiinsä laittaa!!

2/10 | 

Meillä tykätään molemmista tasapuolisesti :)

Se voikin muuten olla hankalaa tuo rajanveto musiikin ja elokuvien kanssa, jos on kovinkin eri-ikäisiä lapsia talossa. Esimerkiksi esikoinen on kovasti Starwarseihin retkahtanut, niin on koitettava kattoa perään etteivät pienimmät kuitenkaan sellaisia tuijottaisi.

3/10 | 

Mimmejä meillä ei ole kuunneltu, meidän poika on enemmän Hevisaurus-miehiä! :D
Olen täysin samaa mieltä tuosta että kaikki laulut ei sovi lapsille. Mun käly jakoi vastikään FB:ssä naureskellen tiedon kuinka heidän poikansa (joka on samanikäinen kuin mun poika) lauloi kovaan ääneen Erinin Vanha nainen hunningolla-laulun taksin takapenkillä-kohtaa. Täytyy myöntää ettei mun huumorintaju riittänyt sille asialle nauramaan... ;D

4/10 | 

Meilläkin Hevisaurus kävi kuuntelussa kyllä, mutta ei sitä kukaan sitten oikein omakseen ottanut. :D
Joo, kaikki laulut vaan ei sovi lapsen suuhun...

5/10 | 

Hei tosi kiva vinkki!
Automatkoilla ollaan rölliä kuunneltu, nostalgia-arvo on siinä huipussaan :D
Ei ole tullut paljoa kuunneltua lastenmusiikkia viime aikoina, jossain vaiheessa tuli enemmän. Värttinää ollaan yhdessä kuunneltu ja Mimmit on sopivan saman tyylistä. On mukavaa, että lasten musiikki on oikeasti lapsille sopivaa.
Pitääkin katsastaa heti Mimmien levyä kirjastosta!

9/10 | 

Ai niin Spotify! Kone vaihtui talvella, enkä ole muistanut, että tähänkin voisi sen asentaa. Pitääpä muistaa...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla