No nyt sain viimein aikaiseksi kokkailla tämän toive-postauksen! Eli vuorossa Kesäkurpitsalasagne, josta itse tykkään tosi paljon, mutta lapset ei suostu edes maistamaan...

Kesäkurpitsalasagne

kesäkurpitsaa

sipulia, valkosipulia
400g sika-nautajauhelihaa
mausteita (esim. paprikamauste, mustapippuri, timjami)
1 Fond du chef liha
1 prk tomaattimurskaa
pari rkl tomaattipyrettä
ripaus sokeria

juustoraastetta
kermaa

Ihan ekana kesäkurpitsa pitää siivuttaa ja itkettää. Koska en halua tehdä turhaa työtä, niin mä lasken vuokaan sovitellen montako siivua leikkelen, niin ei tule ylimääräisiä. Mä laitan 3 kerrosta kesäkurpitsaa. Eli leikkele kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi, laita leikkuulaudalle ja suolaa päälle. Tämä saa kesäkurpitsan itkemään ja nuo nesteet saa sitten pyyhittyä pois eikä  lasagnesta tule ihan vetelää.

Sillä aikaa kun kesäkurpitsat itkee, valmista kastike. Kuori, silppua ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää mausteet ja lihafondi, tomaattimurska (huuhtele purkki höläyksellä vettä ja lisää mukaan), tomaattipyree. Tomaatin ja sipulin happo kaipaa vähän makeutta, joten lisää hieman sokeria (maistele!!). Raasta juusto (tai jos on valmista, niin anna kastikkeen pikkuisen tekeytyä ja keittyä hieman kokoon).

Sitten kootaan lasagne. Pohjalle jauhelihakastiketta (laitan 3 kerrosta, joten arvioi kolmannes kastikkeesta). Kuivaa itkeneet kesäkurpitsat paperilla (huom, kunnolla, koska sehän on suolaa ja ruoka on aikas suolapommi jos sen huolettomasti tekee) ja asettele niitä kerros kastikkeen päälle. Lisää kerros juustoraastetta. Toista samat vielä 2 kerrosta. Pintaan voi sitten laittaa vähän reilummin juustoraastetta. Jos käytät esim. kuohukermaa, valuttele sitä n. 1 dl valmiin lasagnen päälle, se valuu sieltä kerroksiin. Itse laitoin tällä kertaa sitä paksua Flora ruokaa, joten lisäsin sitä joka väliin juustoraasteen päälle, ja sitä meni koko purkki. Paista 225 asteessa sen verran että kesäkurpitsat pehmenevät (en huomannut katsoa kelloa, anteeksi... riippuu uunista, mutta 30-45min on varmaan hyvä haarukka). Jos pinta meinaa kärtsätä ennen kuin kesäkurpitsat on kypsiä, laita päälle folio. Anna vetäytyä 10min pöydällä folion alla ennen syömistä.

Ootteko maistaneet? Suosittelen, mä just vetäisin varmaan puolet vuokasta, törkeen hyvää! ;)

Terkuin
Miima

Ainiin, kävin vähän Kuopiossa pyörimässä - haluatteko kuulla ekana Niiloilosta ja huomioitani Molon ja AlbaBabyn keväästä, JesperJuniorista ja huomioitani Reiman keväästä, vaiko Po.pista ja huomioitani (yllättäen) Po.pin keväästä? Voipi jäädä huomiselle, vähän laiskottaa :D

Kommentit (16)

Mä rrrrakastan kesäkurpitsaa... mutta mies ja lapsi (ylläri) eivät suostu edes katsomaan kesäkurpitsaa kohti. Tuo sun lasagne on kyllä herrrkullisen näköistä.

Mun toivejärjestys on JesperJunior -NiiloIlo -Po.P :)

No sun pitää tehdä sitten samoin kun munkin - aina välillä kokkailet ihan vaan itsellesi ;) Kiitos, hyvää oli, vaik itse sanonkin ;D

Toivejärjestys rekisteröity :) Voihan se olla että jos kerään oikein voimia, niin voin tunkea kaiken samaan jättipostaukseen :D

No eiiiiii saa jättää kaikkia vaatepostauksia huomiselle tai myöhempään! Täällä on koko päivä odoteltu!!!

Plus että kauheaa kun mun ostoslistalla ei just nyt ollut kesäkurpitsaa mutta lupaan että kokeilen joskus ja yritän saada lapsenkin maistamaan (hah, ihan kun joo onnistuisi :D).

Oon tehnyt kesäkurpitsalasagnea muutaman kerran ja hyvää on! Juustokastike vielä raejuustosta väliin! Nam! :)
Kesäkurpitsa on muutenkin tosi hyvää, pitää taas laittaa keväällä kasvamaan omalle pihalle! :)

No voiii eiiii :D Mut emmää jaksa, pahoittelen... mä olen tänään ahkerasti siivonnut koko kämpän ja hyppinyt puoltoista tuntii tanssimatolla ja syönyt itteni ähkyyn (jäätelöäkin viellä), joten ihan sohva kutsuu ;)

Mä tykkään kans kesäkurpitsasta monessa muodossa :) Meillä pienin rrrrakastaa sitä ihan vaan pannulla paistettuna :)

Juu kesäkurpitsa on namnam :) Äiti teki joskus tuolleen pitkittäin eikä minusta ollut niin kiva - tykkään kun se kesäkurpitsa voi kiekkoina olla vähän paksumpi ja sitä on silloin enemmän :)

Takuulla hyvää ja itse laitoin kukkakaalia, paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa kyytipojaksi kun tei toissapäivänä ja herrat söivät hyvällä halulla :) ikä tekee tehtävänsä, kuopuskin jo toisella luokalla.

Hih, meillä ei ole ikä tehnyt tehtäväänsä - ei kelpaa koululaisillekaan tämä... ;D Ylipäänsä meidän lapsille ei kelpaa tomaattipohjaiset ruuat, ei sitten millään :( Eivät edes ketsuppia käytä!

Minä tykkään myöskin kesäkurpitsasta. Lapset syövät sitä pieniä määriä.

Itse teen kesäkurpitsalasagnen sellaisena versiona, että käytän lasagneleveyjä ja kesäkurpitsaa kastikkeessa. Laitan kastikkeeseen pari sataa grammaa jauhelihaa, monitoimikoneella sellaiseksi rouheaksi raastettua kesäkurpitsaa reilusti, sitten tomaattimurskaa, mausteita ja ruokakermaa ja paljon juustoa päälle. Lapset eivät tajua, että ruuassa on reilusti kesäkurpitsaa ja syövät tyytyväisinä :)

Useinmite tosin kesäkurpitsa menee ihan vaan reiluina lohkoina grillattuna tai uunissa.

Ootkin ovela :D Meillä vaan eivät tosiaan tykkää tomaattipohjaisista ruuista, joten en saa piilotettua tuolleen :/ Pienimmän herkkua on kyllä pannulla paistettu kesäkurpitsa :)

Pongasin tuon samantapaisen ohjeen Yhteishyvästä. Se on ihan parasta! Minä vetäisin aina vaikka kuinka paljon tuota kerralla, lapset ei koske tikullakaan. Eka kysymys on aina kun syödään lasagnea, että onko siinä kesäkurpitsaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat