Lumi tuli, lumi suli. Että ärsyttää. Muutaman päivän oli ihanaa, kunnon lumikerros, ja lapset viihtyi ulkona tuntikausia lumihommissa, ja kun ulkona oli kaunista, niin itsekin vaihteeksi nautti ulkoilusta. Nyt on taas märkää, pimeää ja haisevaa. Eikä paljon (tai siis lainkaan) nappaa nenäänsä ulos laittaa.

Nyt ihan viime vuosina olen herännyt siihen, miten tärkeää lumi on minulle. Johtuu varmasti siitä, että nyt on ollut monta surkeaa talvea peräkkäin, kun kunnon lumipeitettä on saanut odotella uuden vuoden puolelle. Yleensähän täällä Itä-Suomessa on saanut nauttia kunnollisesta talvesta lumihankineen. Kai se on ilmastonmuutos nyt sitten lopullisesti iskenyt, kun ei kunnon talvea vaan tule. Samalla kun lumet ovat vähentyneet, myös kaamosoireeni ovat pahentuneet valtavasti. Elämä on yhtä laahustamista, ja tekisi mieli kaivautua sohvannurkkaan ja tulla pois vasta ensi vuonna. Kirkasvalolamppu pitää minut suurin piirtein toimintakykyisenä, mutta lumi auttaisi huimasti. Sen huomasi jo tuosta hetken lumipeitteestä - yhtäkkiä virtaa oli huomattavasti enemmän, ja teki mieli lähteä ulos ihailemaan lunta! Se onkin erityisesti visuaalinen elementti. Kun puissa ja maassa on lunta, kaikki näyttää niin kauniilta. 

Kaksi viimeistä joulua on oltu Rukalla, ja sieltä on ollut todella haikeaa ja vaikeaa tulla pois loman päätyttyä. Nyt ymmärrän, että kyse on varmasti ollut tuosta lumesta - pohjoisemmassa sitä tosiaan on ihan oikeasti. Olen lapsuuteni asunut lapissa - en tiedä onko se sitten niiden aikojen peruja, että minusta talveen kuuluu lumihanget, ja niitä aina kaipaan. Tänä jouluna mennään Vuokattiin - sopii vaan toivoa että siellä on lunta! Vähän kyllä pelottaa jo lumitilanne...

Millainen suhde sinulla on lumeen?

Terkuin

Miima

Kommentit (10)

omena-81
1/10 | 

Joo vähän sama juttu täällä, olisi ihana, jos lunta tulisi oikein kunnolla. Pakkasta oli sellaiset 5-10 astetta. Kai se ilmastonmuutos on iskenyt. Toivottavsti jouluksi tulisi edes lunta..

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Musta joulu olisi kyllä ihan kamalaa! Pari edellistä joulua pystyi luottamaan, että lunta on jouluna, kun mentiin sen verran pohjoiseen, mutta nyt on kyllä huomattavasti epävarmempi tilanne :( Plääh, ilmaston lämpeneminen sucks!

titti
2/10 | 

Sotkamossa on ollu lunta jo pari vk mut nyt kuulemma alkanu sulaa pois ja sataa sielläki vettä :D mut uskon et eiköhän sinne jouluks oo talvi. Mä en tykkää lumesta mut kyllä se kieltämättä valoisuutta toi ja piristi hieman. Pimeys on niin inhottavaa :(

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Niin mä katoin joskus aikoja sitten kuvia, että oli Vuokatissa lunta, mutta niin se hiivatin vesisade leviää :/ Täällä kyllä satoi taas tänään lunta, mutta kun on plussan puolella ja märkä maa, niin eihän siitä pysyvää hyötyä ole. Joulu on jo ihan kohta, joten saisi säätila nyt muuttua asap!! Miten sä et tykkää lumesta?? :O Minusta se on niin kaunista <3

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

No ei siihen oo pakko mennä uimaan jos ei halua ;D Minusta sellaiseen kunnon puuterilumihankeen on kyllä itekkin aika hauska heittäytyä (ei oo kyllä ihan viime vuosina sellaisia muodostunut). Ja tosiaan ihanan näköistä!

Vahteristonemäntä
3/10 | 

Mulla on ollut ihmeen helppo syksy kaamosoireilun suhteen, kuten jo aiemmin kirjoittelinkin. Meillä syksy on ollut kuiva ja kaunis ja vasta marraskuun puolivälissä alkoi kurakelit. En kyllä tiedä, onko sillä sitten ollut niin iso vaikutus oireiluun/oireilemattomuuteen. Aiemmin olen joka tapauksessa ollut jo ihan talviunessa näihin aikoihin.

Lumi käväisi meillä kylässä parin päivän ajan ja olihan se ihanaa: kaunista ja valoisaa. Mutta minä pystyn kyllä odottamaan pysyvää hankea tammikuulle, jos on tarvis. Jouluni ei mene pilalle mustanakaan, vaikka toki lumi jouluna olisi hieno juttu.

En välitä talvilajeista, joten en "tarvitse" lunta muuta kuin valontuojaksi. Lapsille toki toivon kohtuullista lumikerrosta. Siis kohtuullista. Runsaslumisina talvina meillä menee lumitöihin 2-4 h päivässä ja lumikolaa joutuu työntämään pitkälle, kun kasoja ei voi muodostaa kuin harvoihin paikkoihin. Viime talvi oli eka talvi lingon omistajana ja vaikka talvi oli poikkeuksellisen vähäluminen, kiitin monesti, että saimme lumilingon: säästää kummasti aikaa ja selkää. Hermoista puhumattakaan.

Toivon teille pikaisesti lunta! :)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Mä olin ihan hyvillä mielin siihen saakka kun lehdet oli puissa ja aurinkoisia kelejä, mutta sitten väsähdin. Voiko olla että visuaalinen ihminen sitten reagoi myös siihen miltä ulkon näyttää, en tiedä? Mutta syksyinen puiden väriloisto piristää, ja sitten lumi piristää. Siinä välissä ei ulkoa löydy mitään piristävää :/

Lumi on kyllä myöskin siitä erittäin kiva, että ulkovaatteet ei sotkeennu eikä haise, eikä kengissä kulkeudu kaikkea moskaa sisälle. Tuo märän maan lemu on ällöttävä. Siisteysfriikkiä helpottaa kovasti.

Että kaikin puolin luminen talvi on parempi :D  

Kati (Ei ihan vielä)
4/10 | 

Kurjia ovat olleet viime talvet. Tai onhan sitä lunta lopulta saatu, mutta kovin on lyhyt ollut lumileikkien aika.  Jotenkin alkaa tuntua, että onko tässä mitään järkeä, kun aina on pimeää, märkää ja juuri sellaista inhottavan kylmää. Pientä pakkastakin sietää paremmin, kun ilma on kuivempaa.

Lumi on kyllä niin kaunista. Ihan mielelläni olisin pitänyt ne kinokset täälläkin talven yli, mutta vesisade vei täälläkin. Minkäs teet!

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

No melkein puolet talvesta jos menee ilman lunta, niin onhan se ihan epätalvi :/ Pakkanenkin auttaisi edes vähän, kun maa ja lasten ulkovaatteet ei haisis. Kostea tosiaan tekee kylmemmän fiiliksen, kun se jotenkin luikertelee tuonne ytimiin, hrrr. Kyllä jos ei tuota lapsilaumaa olisi, niin harkitsisin vakavasti lappiin muuttamista, jos ei muuta niin kausihommiin! 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla