Sellaiset kolme viikkoa täällä oli kamalat pakkaset, eikä juuri 25 astetta lauhempaa ollut (sitäkin kireämpää pakkasta kylläkin), joten ulkoilu jäi pikapyrähdyksiin, kun naama kohmettui minuuteissa. Se oli iso harmi, kun ulkona olisi ollut niin kaunista, aurinkoista ja lumista! Nyt on pakkaset onneksi hellittäneet, ja ollaan päästy vihdoin talviurheilun makuun! Pojat mankuu luistelemaan joka päivä! 5vee Herra Keltaisen meno on edelleen sellaista köpöttelyä, mutta eipä tuo tunnu menoa haittaavan. Ekaluokkalainen Herra Vihreä viuhtoo menemään jo hyvinkin vauhdikkaasti (ja lennokkaasti kädet puolelta toiselle heiluen). Yllättäen, "lievästä" tasoerosta huolimatta, hippa on älyttömän hauskaa myös luistimilla! Olisin nyt vähintäänkin odottanut "epistä" -kiljahduksia pienemmän taholta, mutta ei, ja hyvä näin! 

Herra Vihreän tämän talven ykkössetti on Ticketin kirkkaanvihreä toppatakki ja Molon mustat Pollux toppahousut (housut saatu Ratkiriemusta). Takki on kokoa 128 ja housut kokoa 134, pojalla mittaa n. 125cm. Jotenkin olisin odottanut, että takki olisi reilumpi, mutta se on juuri passeli tälle talvelle, eikä hihoissa oikein kasvunvaraa ole. Helma kyllä yltää pepun alle, mutta selästähän meillä ei koskaan takit jääkään lyhyeksi. Toisena takkina on H&M susikuosillinen toppatakki, eikä siinäkään kasvunvaraa ole. Tilasin juuri aleista ensi talvelle pari takkia, mutta pelkään, että ne on tosi isoja... Pollux housut on luistimet jalassa passelit, mutta kengät jalassa jo lyhyet. Koitetaan pärjätä tämä talvi kuitenkin loppuun. Kaveriksi on myös Lindexin toppahousut, jotka on vähän pitemmät. Suoralahkeiset kokoa pienemmät Molon toppikset on jo huvittavan näköiset, kun lahkeet on liian lyhyet. Enpä olisi arvannut, että muka kokoa 140 olisi pitänyt housuihin ottaa tälle talvelle! Yllättäen Molon Hopper haalari on jäänyt hyvin vähälle käytölle, vaikka olisi luullut, että hän hitaana pukijana olisi arvostanut sen nopeutta.

Herra Keltaiselle menee Ticketin baggie north 110 vielä just ja just, pituutta pojalla ehkä 114cm. Hihat on lyhyet ja lahkeet myös lyhyet kengät jalassa, mutta luisteluun puku on passeli. Haarassa on vielä tilaa, joten se antaa lahkeeseenkin pituutta (seisoessa). Isompi Mini Rodinin haalari on käytössä myös ja takkia ja housuja löytyy myös, joten hänellä on enemmän varaa mistä valita, vaikka yksi haalari jääkin pieneksi.

Onko teillä luisteltu? Ja alkaako muilla jäädä talvivaatteet pieniksi tässä vaiheessa talvea?

Terkuin

Miima

Kommentit (8)

nannaonni
1/8 | 

Meilllä käytiin kovilla pakkasilla pariin otteeseen jäähallissa, mutta kyllähän ulkojää on 2-vuotiaalle paljon parempi :) Meidän 5-vuotias käytti alkutalven viime vuotisia ja kovien pakkasten tullessa siirtyi Ticketin 122cm:n haalariin. Toiveissa olisi, että tuo haalari menisi vielä ensi vuonnakin ainakin sen alkutalven, mutta kova on kasvuvauhti tällä hetkellä. 

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Hih, me käytiin kesällä jäähallissa luistelemassa, ja pojat oli vähän sitä mieltä, että jää on ihan liian liukas :D Ulkojäällä vähän helpompaa :P

Niin ne on erikokoisia lapsukaiset :) Meillä on vaan vauvana ollut kova kasvutahti, sittemmin ihan maltillinen taikka kituinen :D

T
2/8 | 

No en mä kyllä mitään 140-senttisiä ulkoiluvaatteita ole kaipaillut tälle talvelle. Poika on 128cm pitkä ja Reiman 128cm housut ja takki on oikein hyvät. Eikä jää pieneksi talven aikana. Ensi talven kokoa en osaa arvailla, oisko se 134 vai 140. Luisteltu ja hiihdetty on. Nyt on ladut ja luonnonjäät menny huonoksi sateiden takia, mutta tekojäitä on Helsingissä hallien lisäksi myös ulkona.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

En minäkään arvannut, että housut olisi pitänyt sitä kokoa olla :D Reimalla ehkä toisenlainen mitoitus, ja riippuu niin mallistakin aina. Meille on tulossa alesta 140 kokoisia takkeja, voivat olla kyllä ensi talvenakin reiluja (ja mitäs sitten tehdään jos tämän talven takit on pieniä ja uudet isoja :D).

T

Meillä Reiman suoralahkeiset toppahousut on tosiaan ennemminkin reilut kuin naftit. Ja poika ja housut samaa kokoa siis (128). Olen kyllä huomannut, että poika ei vedä housujen vyötäröä kovin ylös, vaan pitää ne mieluummin vähän lantiolla. Sehän vaikuttaa heti siihen, miten lahkeet asettuu. No on meillä haalarikin kokoa 128 ja hyvin mahtuu.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Reiman toppahousuja meillä ei ole nyt ollut, niin en osaa arvioida miten mitoitus vaihtelee näiden merkkien välillä. Lindexin 134 suoralahkeiset on kuitenkin hyvät. Noi molot on henkselittömiä, joten ne ei tällaisilla luikuilla ylhäällä edes pysy, vaan lanne-asettelu on enemmänkin oletusarvo :D 

Vahteristonemäntä
3/8 | 

Ihanat, iloiset ja värikkäät luistelijat! Mainio tunnelma kuvissa, hienoja :)

Meillä näyttäisi mahtuvan talven kamppeet ilahduttavan hyvin päälle koko talven ja isoveikan kohdalla varmaan vielä seuraavankin talven (kun käytössä on jo koko 140), jos ehjinä pysyvät.

Meillä on piha tällä hetkellä aivan luistinrataa ja pojat laskivatkin viikonloppuna jäämäkeä molempina päivinä, mikä näkyy isoveikan Kiddo housujen polvissa. Pikkuveikan Reimatec+ haalari selvisi mahallaan laskemisesta ilmeisesti ilman vaurioita tai sitten hänellä pysyi paremmin liukuri menossa mukana.

Oikeaa luistelua isoveikka on harrastanut ilahduttavan paljon koulun liikuntatunneilla ja pari kertaa on pienemmällekin puettu luistimet jalkaan tänä talvena ja innostusta harjoitteluun löytyy ihan toisin kuin vielä viime talvena. Mökkiviikonlopulle pakataan varmaan taas luistimet mukaan, niin pääsevät järven jäälle viilettämään.

Itse "luistelin" viikonloppuna pihan takaa aukeavassa metsikössä lenkkipolulle yrittäessäni ja nyt on huuli halki ja leuassa sekä polvessa mehevä rupi. Onneksi ei käynyt pahemmin: tuolla kelillä olisi ollut ainekset kipsaukseen ja hampaiden vaurioitumiseen saakka. Huomenna köpöttelen nöyränä koululle seniorinastat kenkien ympärillä.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Mulla vähän harmittaa tällaiset yhden talven vaatteet - olis kiva jos menisi edes osittain toistakin talvea. No onneksi on tulossa toinen käyttäjä perässä, niin ei harmita niin paljon! Vähän jänskään ale-ostoksia, että mitenkähän isoja mahtaa olla 140 kokoiset takit, kun eri merkkisiä kuin nämä mitä nyt on ollut... Että olisko sittenkin pitänyt ottaa pienempää, huoh.

Se on hyvä että ne koulussa liikuttaa lapsia edes jonkin verran :) Ja kiva että teillä on mökillä mahdollisuudet kans  luisteluun - järven jäällä onkin varmasti kiva luistella! Mekin ehkä päästään sellaista kokeilemaan, jos Saimaalla on retkiluistelureitti kunnossa :) Lähdetään perjantaina reissuun!

Nyt onkin ollut hyvät potkurikelit :D Meillä ei onneksi piha ole kovin liukas, eikä muutenkaan sellaista pääkallokeli-meininkiä! Auts - vaarallista tuo lenkkeily! Onneksi ei tosiaan mennyt hampaat tai muut luut!! Paranemista haavoille!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla