Väsyneenä tai surullisena (tai kun PMS??), sitä on alttiimpi hakemaan lohtua erinäköisillä mekanismeilla, kuin normaalitilassa. Monille lohtusyöminen on tuttua toimintaa, ja suklaa pelastaa pahimmastakin alhosta, hetkeksi. Itselleni syöminen ei ole ollut koskaan lohduttava juttu, eikä varsinkaan makean syöminen, sillä minulle tulee mässäilystä hyvin nopeasti huono olo, ja sehän vain pahentaa tilannetta entisestään! Helpommin mulla menee väsyneenä, ja etenkin kriisissä, ruokahalu, ja esimerkiksi avioeron jälkeen laihduin paljon (jo melko vähäiseen elopainoooni nähden). 

Sen sijaan tunnustaudun lohtushoppaajaksi. Kun on vähän veto pois, tai allapäin, niin surffailu nettikaupoissa on piristävää. Silloin haksahtaa helpommin vähän pienempäänkin aleprosenttiin, tai ostaa kauan ihailemansa jutun, mitä ei ole vaan raaskinut aiemmin. Ostokäyttäytymisessäni onkin aina sellaisia piikkejä - välillä paketteja satelee tiuhaan tahtiin, välillä ei tule ollenkaan.  

Usein lohtukäyttäytymiseen liittyy morkkis. Hetken ilahdutus ei poistakaan perimmäistä lohduntarpeen aiheuttajaa, ja mieli voi synkistyä entisestään, jos joutuu alkuperäisen syyn lisäksi harmittelemaan vielä pullistuvaa vyötärönseutua tai tyhjentynyttä tiliä.

Onneksi olen tosi pihi! Niinpä lohtushoppaillessakin shoppailen yleensä sellaista tarpeellista tavaraa, mitä on ollut tarkoituskin hankkia, mutta sitä on pihistellen jäänyt odottamaan parempia hintoja. Yleensä ostan vaan hyvästä alesta, mutta lohdun tarpeessa saatan tyytyä vain 20-30% alennukseen. Nyt tänä viikonloppuna olen lohduttautunut tilaamalla imurin alella (hajonneen tilalle), joululahjoja (toiveita sopivalla alella), meikkejä (joista ei yleensä ole alea, mutta nyt oli) ja korvikset (jotka menee turhuuden puolelle, mutta oli vaan siistit eikä kovin kalliit). En usko, että noista morkkista tulee, mutta hyvä mieli tuli. Joten tiedostan alttiuteni,  mutta en suostu näkemään tässä ongelmaa.

Onko sulla joku lohtumekanismi, ja tuleeko se morkkiksella vai ilman?

Terkuin

Miima

Kommentit (2)

titti/tittin elämää
1/2 | 

ihan ku mun sanomaa ois :D ja se ostomorkkis on kyllä paha vaikka menis vaan muutama kolikko!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla