Nykyisin yksi lemppareistani kalaruuissa on itsetehdyt lohipuikot! Pientä näpertämistähän se vaatii, mutta on kyllä sen arvoista!
Eli otetaan lohifilee, poistetaan nahka ja leikataan puikoiksi. Tässä vaiheessa voi laittaa pintaan suolaa ja hieman sitruunamehua.
Sitten laitetaan yhdelle lautaselle vehnäjauhoja (sekaan voi laittaa mausteita, jos tahtoo, esim. sirtuunapippuria). Toiselle lautaselle kananmunia kevyesti sekoitettuna.
Kolmannelle lautaselle näkkileipärouhetta.
Ja sitten puikot pyöritellään ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunissa ja lopuksi näkkärinmuruissa.
Paistetan pannulla reilulla voilla ja oliiviöljyllä. 
Suosittelen kokeilemaan!
Pinta on ihanan rapsakka ja sisältä lohi todella mehukas!
Terkuin
Miima
pahoittelen vähän huonoa kuvaa taas...

Kommentit (6)

Varmasti kokeilen! Kuulostaa todella hyvältä. Mutta paistamiseen käytän varmaan voita. En pidä oliiviöljyn mausta paistamisessa mutta salaatissa kyllä :)

Juu, kannattaa kokeilla =) Ite käytän öljyä kaverina ihan vaan siksi ettei voi käryä niin nopeasti - voihan siihen laittaa rypsiöljyäkin, tai tosiaan sitten pelkällä voilla. Kaveriksi vaikka raikasta kermaviilikastiketta, nams :P

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat