Jahas, päätin sitten käyttää lapsivapaani tähän sekasotkuun... Miten teillä säilytetään Lego-ohjeet? Ja ennenkaikkea MITEN te saatte ne pysymään ehjänä???

Toivoisin vinkkiä myös Legojen säilytykseen. Nimim. ylimmäinen palasten etsijä. Molemmat pienet Herrat rakentaa ohjeen mukaan täysin itsenäisesti, mutta kukahan ne palaset etsii muuta kuin allekirjoittanut? Ei ole mikään pikkujuttu löytää sitä harvinaista nippelinappelia tuosta kasasta... Jotain tarttis tehdä, vaan mitä? En hetkeäkään usko mihinkään värikoodaukseen tai muuhun lajitteluun - nehän olis hetken päästä taas sekaisin kuitenkin... Apuaaaaaa!!!!

Terkuin
Miima

Kommentit (34)

1/34 | 

Meillä ohjeet on kansiossa muovitaskuissa. Itse legojen säilytykseen en oo keksiny hyvää ratkaisua. Nimimerkillä ärsyyntynyt myös niiden osien etsimisestä valtavasta massasta :)

2/34 | 

Edellisessä osoitteessa meilläkin oli kansiossa, mutta silti yhtä riekaleina, huoh... Ehkä ne pitäis tosiaan laittaa yksitellen muovitaskuun - pitää laittaa toteutukseen toi, kiitti! Pitäis varmaan koota kaikki lego-kokonaisuudet ja sitten pitää tietyt yhdessä laatikossa ja toiset toisessa tjtn. As if ne pysyis omissaan... turhaa, niin turhaa. Mutta toi palasten etsiminen on niiiiiin turhauttavaa!!!

3/34 | 

Täälläkin on lego-ohjeet ihan riekeleina.. Siirrettiin nyt legot sellaisiin läpinäkyviin isoihin karkkilaatikoihin, mitä saa esim. Filmtownista. Pari päivää on vasta tämä kokeilu ollut, katsotaan kuinka toimiva. Yleensä ne aina levitellään kaikki lattialle.. Välillä oli esim. ukkelit ja renkaat pienemmissä omissa rasioissaan niin löysi nopeammin sen mitä etsi. Ja mummolassa legot kaadetaan sellaisen suuren kankaan päälle aina, siitä on sitten nopeampi siivota ne :)

4/34 | 

Meillä on tuollainen Ikean 60x60 matala iso laatikko, jossa ideana oli se, että olisi helppo penkoa osia. Vaan eipä ole enää, kun laatikko on aika lailla ääriän myöten täynnä... Tarttis toisen samanmoisen, vaan kun sellaiselle ei ole tilaa!! Meillä näitä on niin älyttömästi, että ei todellakaan kippailla lattialle näitä! :D

7/34 | 

Ymmärrän tuskan :D Silti meillä minä olen se, joka aina haluaa hankkia lisää Legoja. Säilöytys ON ongelma, palojen löytäminen ON ongelma. Tekis mieli liimata palaset yhteen jo kokoamisvaiheessa, muta sekin ON kuulemma ongelma :D Ohjeita säilytetään tytön kaapissa, jossa on yksi hylly varattu kokonaan ohjekirjoille. Säilyvät suh siisteinä, vaikka sen oikean löytyminen onkin välillä vähän työn ja tuskan takana.

8/34 | 

Haha, mä joka stressaan kaikesta ja inhoon sekasotkua säilytän hermoni täydellisesti kun täällä nykyisessä kodissa isomman huone on yläkerrassa ja en käy siellä juuri koskaan :D joskus kun ne legot ja ohjeet joudun kerään niin kaikki vaan samaan legolaatikkoon.

9/34 | 

No mä kans ostan lahjaksi hyvin helposti legoja, koska ne vaan sattuu olemaan suosikkilahjoja. Ja niitä on kyllä oikeesti liikaa... Osien etsiminen on aaaarghhh!!! Ohjeet on meillä vähän räjähtäneet tuolla laatikossa, mutta nyt teippailin rikkinäiset ja koitan saada ne johonkin muoveihin turvaan!

10/34 | 

Eikö sun tarvi etsiä osia??? Lucky you! Ei muakaan vaivaa lasten huoneiden sotkut, kun niissä en koko päivää hengaile, ja ite saavat sotkunsa siivota. Mut toi Lego osien etsiminen on niiiiiiiin turhauttavaa!

11/34 | 

Minäkään en ole tainnut ainoatakaan osaa etsiä, pojat itse etsivät tai ovat etsimättä. Legoja on meilläkin todella paljon. Ohjeiden kanssa olen yrittänyt monenlaista konstia, mutta aina nekin on jossain hukassa toisella pojista, toinen on järjestelmällisempi. Muistan kerran pitäneeni ohjeiden teippaustalkoot ihan itsekseni, oli ensimmäinen ja viimeinen kerta. Ei ne koossa kauaa pysyneet sittenkään. Meillä on säilössä lähes kaikki Legolaatikotkin. Tähän päädyin siinä vaiheessa, kun huomasin, että ohjeet eivät välttämättä säily yhtä pitkään kuin palikat. Jossain vaiheessa ajattelin, että jos joskus legoista luovutaan, olisi laatikot kertomassa, mitä kyseisestä kasasta on mahdollista tehdä :D Ja tosiaan ne palikat on monenlaisissa laatikoissa, ei missään järjestyksessä. Tässäkin toinen pojista on tarkempi, toinen huomattavasti suurpiirteisempi, joka kerran tekee ohjeen mukaan, sen jälkeen niistä tulee uniikkeja luomuksia ilman ohjeita.

12/34 | 

Siis lego-helvetti tosiaan! Ohjeet meillä säästetään, mutta niitäkin on yks siellä ja yks tuolla. :D Mutta suurempi ongelma on tosiaan se, että miten ihmeessä nuo rakennelmat saisi pysymään ehjinä ja miten ne palat sitten löytäisi... Huoh... Kerran jaksoin uudestaan koota pojalle paloasemansa, mutta aikaahan siihen vierähti tuhottomasti kun niitä osia haettiin ympäri kämppää.. :D

Anonyymi
13/34 | 

Lego-ohjeet on työhuoneessa laatikossa, omat muovitaskut aiheittain star wars, city, chima, technic jne. Ihme kyllä ohjeet ovat pysyneet siisteinä. Legojen lajittelu toivotonta luovutin, ukot on vain omassa laatikossan ja niiden lisävarusteet. 2 isoa pinottavaa muovilaatikkkoa on jo täynnä. Lisäksi pojan huoneenlipaston päällinen on ihan täynnä rakennelmia joita ei saa purkaa (ja jotka kerää pölyä)...kirjoituspöydänkin olisi niillä täyttänyt mutta kielsin. Herra 6v. kyseessä. Nyt siis jo ihan liikaa osia.... ja puuttuvan palan etsiminen...välillä autan välillä saa itse etsiä.

Anonyymi
14/34 | 

Meillä isoja ikean peltitynnyreitä, joissa irtsarit ja kootut lasivitriinissä(iso kirjahylly tms)...ja sitten vielä osa isossa piirongissa....kehittäviä ovat, en kyl muuten antais tilaa näille niin paljon:)

T. äiti Turusta

16/34 | 

Ei munkaan tarvitse etsiä (vielä?) pojille legojen osia... sitäpaitsi:parhaiten nuoret silmät ne kyllä löytävätkin.

Itselleni etsin osia, kun joskus innostun sisustamaan avaruusasemalle kylpyhuonetta. Joo-o, niistä matalista, sileäpintaisista paloista saa kivoja kaakelipintoja :D Vähän vastapainoa pommitusten keskelle.

Meilläkin legot ovat suosikkileluja, mutta ne rakennetaan pääsääntöisesti vain kerran ohjeen mukaan ja säilytetään varsin pitkään alkuperäisessä muodossaan. Varsinkin ne isot pakkaukset. Purkamisen jälkeen isoveikka on ainakin tähän asti käyttänyt osat omiin mielikuvitusaluksiinsa. Muutenkin legoissa tuntuu olevan vallalla nyt sellainen "kerää koko sarja" -idea: eihän niitä ole "tarkoituskaan" purkaa. Palikat on personoitu värein, erikoismuodoin ja tarroin toisin kuin omassa lapsuudessa samat, kirjavat peruspalikat toimivat joka paikassa.

Pikkuveikalla pikkulegot ovat tulleet käyttöön vasta viime jouluna, joten hän lähinnä leikkii muiden avustuksella kasaamillaan legohärveleillä, muttei vielä pura niitä. Hänelle olen juuri opettanut palojen etsimistä ja rakennusohjeen lukemista.

Legot on kyllä parhaita :)

17/34 | 

...niin ja ne ohjeet on (periaatteessa) yhdessä kenkälaatikossa isoveikan hyllyssä. Käytännössä niitä lojuu siellä täällä. Pikkuveikalle on vielä perustamatta oma laatikkoa, joten hänen huoneessaan ohjeita todellakin on siellä täällä ja kyllä niitä kulkeutuu alakertaankin. Suht siisteinä ovat vielä pysyneet nuo ohjelehtiset.

18/34 | 

Meillä onneksi lapset etsivät itse osansa tai siis ainakin tähän asti ovat etsineet :) Ohjeita keräsin ensin muovitaskussa kansioon, mutta kerran kyllästyneenä pakkasin kansiosta levitetyt taskut läpinäkyvään laatikkoon.

20/34 | 

Meillä pienin tekee enemmän "omateknisiä", eli ilman ohjetta omasta päästä. Eskarinsa lopettanut taas tykkää rakentaa ohjeista aina uudestaan, rakennelmat kestävät aikansa kasassa.
Lego pahveja yritin joskus säästää, mutta ei mulla vaan ole tilaa niille, niitä olisi ihan jumalattomasti!
Lego-ohjeet löytyy muuten netistä, jos paperiohje on menetetty! :-)

21/34 | 

Huh, meillä on sentään kootusti noi palaset poikien huoneessa :-D Pitäisi kai jotain hyllyjä lisätä, mihin saisi valmiita rakennelmia turvaan vaikka imurilta. Mutta se palojen etsiminen, huaaaah!

22/34 | 

Teillä onkin ohjeet oikein järjestelmässä, vau! Se on kyllä tosi, että keräävät pölyä, jos valmiit rakennelmat lojuu hyllyssä tai pöydällä :-/ Mä yleensä autan osien etsimisessä jos ehdin, kun onhan se toisaalta yhdessä vietettyä tärkeää aikaa, vaikka selkä huutaa ja sormet kihelmöi :-D

23/34 | 

Vitriinissä eivät tietty niin pahoin pölyyntyisi! Meillä ei kyllä mahdu poikien huoneeseen enää yhtään mööpeliä :-/ Sama täällä - noi on sen verran kehittäviä ja lisäksi ikuisia, niin tulee ostettua aina lisää :-)

24/34 | 

Meidän legomerestä ei tahdo lapsen silmä kovin hyvin löytää, tarvitaan vähän päättelyä (esim pienimmät osat on pohjalla ja usein kulmissa). 7v tykkää rakennella uudestaan ohjeen mukaan. Menee vähän kausittain, välillä rakentaa joka päivä uuden ohjeen, välillä tekee omateknisiä ja leikkii valmiilla rakennelmilla.

25/34 | 

Meillä on sitä trafiikkia ohjelaatikolla ja sitä kun pengotaan, niin herkästi ne hajoaa. Nyt yritän niitä muovitaskuja!

26/34 | 

Mä luulen että noikin etsisi itse jos niitä paloja ei olisi noin paljon. Mutta en keksi miten niitä järkevästi saisi järjesteltyä!

27/34 | 

Juu, niin löytyy, joskus olen sieltäkin kaivanut, kun meillä on myös iso laatikollinen mun ja veljeni vanhoja legoja, ilman ohjeita tietenkin :D

Ja juu, kun toinen pojista on reilun viisi vuotta ja toinenkin melkein yhtä kauan toivonut ja ostanut "vain legoja", niin kyllä niitä laatikoita on kertynyt!

28/34 | 

Nehän on varmaan hei jo arvokkaita, jos on vanhoja legoja kokonaisia settejä! Ja onko sulla joku oma huone legojen pakkauksille, vai mihin sä saat ne mahtumaan? :-D

Anonyymi
29/34 | 

Voi nää ihanat kamalat legot! :) meillä isoon lipastoon jossa puiset laatikot, on jaettu legot väreittäin. Yhdessä laatikossa aina kahta selvästi toisistaan erilaista väriä, niin on paljon helpompi löytää osia! Ikkunat, ukot ja renkaat on jaettu omiin laatukoihinsa. Lipaston vieressä on avohyllystö, johon kootut laitetaan esille ja leikittäviksi. Tää on toiminut hyvin, lapset oppi nopeasti lajittelemaan ne. Ja itse rakastan koota legoja, pimeetä mutta totta... ;)

30/34 | 

Toimisikohan tuo meilläkin? Tosin tilaa ei ole yhtään uusille huonekaluille :/ Mä muuten sain vastikään Pariisin muisteluksi Lego Eiffel-tornin - saa niitä isommatkin tehdä :D

Anonyymi
31/34 | 

Legot on meillä sohvan alla Sini-merkkisessä sängynaluspussissa. Tosi kätevä ja iso. Toinen samanlainen on lapsilla sängyn alla. Legojen ohjeet on tallennettuna lasten iPadille. Legon sivuilla on kaikkien legojen rakennusohjeet. Niitä paperisia me ei edes yritä säilyttää, legoja on niin paljon.

32/34 | 

Me on joskus katsottu kans netistä ohjeita, mutta tykätään enemmän paperiversioista. Kattoo nyt kauanko kestävät koossa, osahan on jo kadonnut tai hajonnut ja mennyt poistoon.

33/34 | 

Meillä on legot lajiteltu palikkalajeittain eli esim. yhden leveät peruspalikat, kahden leveät peruspalikat, litteä yhden leveät, litteät kahden leveät, tuulilasit, tuolit, kaikki nivelosat, akselit, renkaat, kukat ja puut, ikkunat, ovet, aidat, ukkelit, ukkelien rekvisiitat, "pienet erikoisosat", "isot erikoisosat". Ehkä about 30 eri lajia omissa rasioissaan, joista pienimmät pakasterasioita ja isoimmat (peruspalikoille) isoja muovilaatikoita, välissä jotain jäätelörasioita.

Meidän 4- ja 6-vuotias pitävät nuo loorat kyllä järjestyksessä, kun ovat tajunneet, etteivät muutoin löydä koskaan haluamiaan palikoita. Itse haaveilen löytäväni jotain kunnollisia lokerikkoja, jotta nuo kaikki eri rasiat eivät olisi irrallaan. Ehkä joku viehelaatikko tai miljoonalaatikko tai joku palasetin systeem tms.....harkitaan.

34/34 | 

Mä oon joskus miettinyt tuollaista lajittelua, mutta ihan hiton paljon tarttis laatikoita, eikä ole tullut vastaan mitään kivoja ratkaisuja :D Ja se lajittelu-urakka olis sitten ihan oma hommansa sekin. Saiskohan sitä joskus aikaiseksi...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla