Enpä olisi uskonut, että joskus koittaa sellainenkin aika, että en malttaisi odottaa, että pääsen omista lapsistani eroon. Tosin enpä olisi uskonut sitäkään, että olisin joskus yksinhuoltaja. Noh, elämä opettaa.

Kun on lasten kanssa 24/7 pari viikkoa putkeen ainoana aikuisena (yhden illan espanjanopiskelu-hengähdyksellä), alkaa häämöttävän lapsivapaan viikonlopun lähestyessä laskea tunteja siihen, että ovi menee kiinni lasten perässä, ja tulee hiljaista. Että kukaan ei vaadi non-stop-huomiota, että ei tarvi laittaa ruokaa koko ajan, ettei tarvi siivota jälkiä ehtimiseen, että saa olla ihan hiljaa ja omissa ajatuksissaan - ja miettiä ne ajatukset vaikka loppuun ilman keskeytyksiä.

Tämä ei nyt ole mikään voi-kun-minulla-on-rankkaa-säälikää-nyt-joku-edes -kirjoitus. Ei. Hyvinhän me pärjätään tällä systeemillä! Joskus väsyttää enemmän ja joskus vähemmän, mutta lapsivapaat tulee aina todellakin tarpeeseen - en jaksaisi tämän shown pyöritystä yksin ilman niitä muutaman päivän lepoja. Joskus tuntuu, ettei voi sanoa ääneen, että väsyttää, kun ihmiset alkaa säälimään, ja se tuntuu minusta ahdistavalta. Olisi kiva jurnuttaa asioista ilman että toinen katsoo empatia-tulvaisin silmin ja alkaa melkein silittää päätä...

Niin mitä mä sitten teen, kun se ovi menee lasten perässä kiinni? Lösähdän sohvalle, enkä poistu siitä hetkeen... Ja jos lapset on jostain syystä pois enemmän kuin 3 vrk, niin johan minä itken ikävääni! Eli kiva on päästä mukuloista hetkeksi eroon, mutta niin ihana saada ne takaisin, kun on vähän lataillut akkuja!

Rauhallista viikonloppua mulle! Mitäs teillä on suunnitelmissa?

Terkuin
Miima

Ja kuten ulkoasusta voi päätellä, en enää kuulu mihinkään portaaliin, vaan läksin taas omille teilleni itsenäiseksi blogiksi!

Ainiin, ja Miimalta kiertoon myynnissä merinovillahaalari, käys kattoon tuosta oikealta linkistä, jos teillä tarvetta!!

Kommentit (32)

1/32 | 

Rauhallista viikonloppua! :) Osaan niin kuvitella, miten tarpeeseen akkujenlatausviikonloppu tulee. Ota rennosti!

Toivottavasti portaalista irtautumiseen ei liity mitään ikävää. Kiva kuitenkin näin :)

2/32 | 

Kiitos! Harmi, että mun on pakko siivota, ennen kuin osaan rentoutua, plääh :D No mutta sitten on kiva rötvätä, kun on siistiä!

Ei liittynyt ikävyyksiä, mut en nähnyt että mitään hyötyäkään olisi.

4/32 | 

Hitsit - kirjoitin sulle komentin ja painoin tuota Kirjaudu ulos nappia Julkaise sijasta. Plääh.

Totesin, että itse ainakin nautin niistä harvinaisista hetkistä, jolloin voin olla vapaalla ilman lapsia. Hiljaisuus ja oma rauha ovat voimauttavia. Meillä nykyisin lauantaisin lounaan jälkeen voi saada olla hetken rauhassakin - luksusta.

Mukavaa viikonloppua.

6/32 | 

En tiedä kumpiko on ärsyttävämpää - jos teksti häviää teknisen vian vuoksi, vai se kun se häviää, kun ite painaa jotain väärää nappia!!! :D

Kyllä vaan, kun saa hetken olla ihan yksin, niin jaksaa taas olla paremmin porukalla! Kivaa viikonloppua sinnekin!

7/32 | 

Upeita kuvia! :)

Kyllä se oma aika on niin tarpeellista. Minäkin nautin suunnattomasti, kun saan joskus olla viikonlopun ihan yksin miesväen mökkeillessä. Olen sellaisen viikonlopun jälkeen ihan eri ihminen ja pinna on pidentynyt taas hieman. Vaikka meillä kaksi aikuista asuukin, olen kuitenkin se päävastuullinen lastenhoitaja. Toki on eri asia, jos on lasten kanssa aivan yksin kaksi viikkoa putkeen.

Rentouttavaa viikonloppua, ajatustenvirrassa kellumista! :)

8/32 | 

Kiitos - silloin kun lapset on muualla, niin ehtii kamerankin kanssa pysähtyä vähän paremmin ihmettelemään, ja se on kivaa!

Kyllä se yksinolo kummasti pidentää pinnaa :D Kiitoksia, kohta oon saanut viimeisetkin siivoushommelit alta pois ja saan ihan rauhassa lököillä! :) Mukavaa viikonloppua sinnekin!

9/32 | 

Voi kuule, kyllä tulee tuollaisia tuntemuksia välillä ihan yhdenkin lapsen vanhempana ja parisuhteessa :) Juhannuksena poika oli pitkästä aikaa tälle vuotta mummulassa yötä ja kyllä tuntui mukavalle saada tehdä juttuja ilman huolehtimista. Sitten kuitenkin parin yön jälkeen meillä alkoi olla jo ikävä häntä takaisin kotiin. Mutta kyllä joskus niin kaipaa sitä aikuisten ns. omaa aikaa, ihan vaan ettei tarvii juosta edes takaisin. Ja joku super-vanhempi tässä nyt kivittää meidät mutta ihan sama :P

10/32 | 

Kyllähän sitä parisuhteellekin pitäisi ottaa sitä lapsivapaata aikaa, että jaksaa taas paremmin vanhempina! :) Ite olen tällä hetkellä oikein tyytyväinen siihen, ettei ole mitään parisuhdetta huollettavaksi tähän kaiken päällä ;)

14/32 | 

Hyvä postaus! Kaksi yötä erossa lapsista tuntui mulle maksimilta, pitenee varmasti kun kasvavat.
Lapsivapaa rytmittää arkeasi ilmeisen mukavasti, jaksat hyvin kun tiedät sen lepohetken olevan luvassa ka sen jälkeen on taas kivaa. Hyvä. :)

16/32 | 

Joo, kyllä noista koululaisista pystyy jopa viikon olemaan erossa (kesällä oli tämmösii pätkiä isommilla), pienissä on vielä enemmän kiinni, puolin ja toisin. Tää on hyvä rytmi meille! :)

19/32 | 

Meillä tulee nyt tytön kanssa kuukausi putkeen, kun jää yksi isäviikonloppu välistä, mutta me käydään töissä ja koulussa, ni kuukaudesta selviää kyllä kun ei olla ympärivuorokauden yhdessä :).

20/32 | 

Koululaiset meillä ainakin luuhaa ulkona ja kavereillaankin niin paljon, että napanuora on melkoisesti venynyt niitten kanssa :D Pienten kanssa kun on kotona, niin kuukausi ilman hengähdystä olis jo aika väsyttävä putki!

23/32 | 

Ihanaa etten ole ainoa äiti joka laskee tunteja ja minuutteja siihen että muksu lähtee viettään isipäivää :)

24/32 | 

Ei varmasti olla ainuita - eiköhän ne vapaahetket ole kaikille yksinhuoltajille tärkeitä oman jaksamisen kannalta! :)

25/32 | 

Kyllä itse ainakin huomaan, että olen nyt kaivannut välillä enemmän omaa aikaa, kun en olekaan enää ollut töissä. Olen siis lapsen kanssa kotona. Tyttö kyllä käy pari kertaa viikossa päiväkerhossa pari tuntia ja se on ihan kiva, että tapaa ikäisiään. =) Ikää on nyt "jo" kuitenkin 3,5vuotta.Naapurissakin asuu saman ikäinen tyttö ja leikkivät ainakin pari kertaa viikossa yhdessä! Mies on tosiaan töissä ja myös opiskelee aina välillä viikonloppusin niin aika paljon ollaan keskenämme. Eli ihan hyvällä omalla tunnolla saat ka

26/32 | 

Sehän tuokin kivaa vaihtelua sinunkin päiviin, kun tyttö on kerhossa :) Täällä pääsee vasta 4-vuotiaana kerhoon, ja kyllä toi 3vee onkin jo sitä odottanut (kovasti olis aina hänkin menossa kun isoveljeä viedään kerhoon)... no ensi syksynä sitten ;)

27/32 | 

käydään naapurikunnan kerhossa, koska oman kunnan kerhoon pääsisi tosiaan vasta 4-vuotiaana. Se pari tuntia on ihan kyllä sopiva aika :) yritän silloin käydä salilla, kun muuten ei oikein tule lähdettyä.

28/32 | 

Tuo onkin kätevä väli käydä salilla! Mä tarttisin kans jonkun välin, missä kuntoilla - nyt ei oikein ole sellaista!

29/32 | 

ihan liian vähän on tullut liikuttua viime vuosina, että nyt on pakko mun tsempata! Varsinkin kun siitä on vähän koitunut ongelmiakin terveyteen, kun en ole liikkunut.. Toivot sullakin on vielä jokin väli milloin ehdit!

30/32 | 

Tsemppiä siis kunnonkohotukseen!! :) Onneksi mulla pohajkunto vissiin kestää tällä arkiliikunnalla ihan hyvänä, kun ei ole autoo ;)

32/32 | 

No kun ei joutais/jaksais/viittis jnejne ;) Mutta kun saa liikunnan päälle rutiiniksi, niin se pysyy kuin itsestään, kun kroppa haluaa liikkumaan! *että kun itekin tekis sitä aikaa sille liikunnalle eikä jahkailis*

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla