Lämpökumpparit, tai talvikumpparit, tai miksi niitä kukin kutsuukaan. Taitavat jakaa mielipiteitä nekin? Tarviiko vaiko eikö? Mulla on mielipide vaihdellut tässäkin asiassa edestakaisin! Aikoinaan totesin ne vanhanmalliset painavat vuorilliset kumpsut ihan mahdottomiksi pienillä. Ja sitten jossain vaiheessa ne lämpökumpparit taas puolusti paikkaansa kun loskassa uitiin polvia myöten, ja gorekenkien kuivattelu oli hidasta, eikä viluvarpaiset tarjenneet loskassa vuorettomilla kumisaappailla. Ja sitten taas en ollut niin innoissani. Mut nyt tilasin pojille Viking Ultra lämpökumpparit, kun niitä on moni kehunut.

On ne ainakin kevyemmät kuin ihan perinteiset kumpparit! Toki Crocsin keveyteen eivät yllä, mutta riittävän kevyet ettei askel paina niin pahasti. Vuori on paksumpi kuin meillä tähän asti vaikuttaneissa lämpökumppareissa, ja se on villasekoitetta, ja vaikuttaa lämpöiseltä.

Nämä siis tilasin CDONista, missä saa kengistä 50e alennusta kun tilaa 100 eurolla. Eihän tuollaista tarjousta vaan voi ohittaa, jos vaan jotain tarpeen tynkää löytyy... Saappaat mahtuvat syksylläkin, joten käyttöä varmasti tulee!

Millaisia kokemuksia ja mielipiteitä teillä on lämpökumppareista?

Terkuin
Miima

Kommentit (22)

1/22 | 

Meillä on ollut monena vuotena juurikin nuo vikingin kevyet talvikumpparit. Ihan ehdottoman hyvät loskakelillä. Meillä siis tykätään! Ainoa hankaluushan on, että kun nuo saappaat hörppäävät vettä niin kuivatteluun menee ikuisuus.

Anonyymi
2/22 | 

Tänä talvena on lämpökumpparit olleet meillä eniten käytetyt kengät. Kun on sitä märkää riittänyt... Pahimmassa kurassa ja loskassa ovat paremmat kuin Goret, vaikka meillä semmoisetkin on. Kai jotain 3-vuotiaasta asti on joka talveksi semmoiset hankittu. Kerran löytyi Lidlistä kevyet, villavuoriset varmaan vitosella taijotain. Sitten on ollut Tretornia ja Nokian Wintryä. Kaikki toimineet hyvin. Vikingejä vois kokeilla kans, mutta merkki on yleensä valikoitunut sillä, että jokin ale on osunut kohdalle.

-T-

3/22 | 

Tilasin kans ens talveksi CDON.comista samalla alekoodilla Vikingin lämpökumpparit. Meillähän on sellaiset käytössä olleetkin ja pari talvea ja ehdottoman hyviksi todettu. Varsinkin tänä "talvena" on käyttöä lämpökumppareille ollut enemmän kuin tarpeeksi.

4/22 | 

Joo, loskassa parhaat kengät epäilemättä! Varmasti kestää kuivua jos sisältä kastuu, mutta onhan noissa hyvä varsi, joten tuskin se nyt todennäköistä kuitenkaan on, että kovin usein hörppää :)

5/22 | 

Totta kyllä, paremmat kuin goret jos on paljon loskaa ja moskaa! Meillä on ollut joitain painavia Tretorneja ja Reimoja ja mitähän vielä, enkä niitten kaveri kauheesti ollut - nämä vaikuttaa paremmilta!

6/22 | 

Joo olis ollut tarvetta tänä talvena (nyt tietty pakkasten jälkeen kuivuu niin ettei tarvita ollenkaan...)! No onpahan odottamassa syksyn loskaa ainakin!

7/22 | 

Neljän runsaslumisen pakkastalven jälkeen tuli tämä "talvi". Meillä ei ole aiemmin ollut kovin suurta tarvetta lämminvuorisille kumppareille, mutta tämä vuosi on tosiaan poikkeus. On noita lämpökumppareita (Nokia, Tretorn) tullut hankittua kirppareilta, kun eteen on sattunut, mutta ensimmäiset uudet talvikumisaappaat ostin tänä talvena isoveikalle, joka tarvitsee kumppareita päiväkodissa läpi vuoden.

Isoveikalla on nyt käytössä Reiman lämminvuoriset kumisaappaat ja pikkuveikka tallustaa isoveikan vanhoissa, kirpparilta poimituissa, vuorillisissa Tretorneissa. Isompi kiukuttelee saappaiden käytöstä, pienempi ei.

Nuo kevyet Vikingit kyllä kiinnostavat kovasti. Saattaisivat olla ratkaisu meidän saapaskammoiselle isoveikalle. Mutta nyt on käytössä ja jemmassa sen verran saappaita, että ennen ensi syksyä en aio uusia hankkia. Mutta laitan ehdottomasti korvan taakse :)

8/22 | 

Meillä on ollut just tuollaset (eriväriset toki mutta muuten samanlaiset) nyt kahtena talvena ja ei voi muuta kuin kehua. Kertaakaan ei ole tarvinnut sisäpuoltakaan hörppäämisen takia kuivatella että sitä ongelmaa ei ole ollut mikä oli nokialaisten kanssa (että kuivattelee neljättä päivää...).

Me tykätään siis mutta ensi talveksi tulin vissiin hankkineeksi jotain ihan muuta (tai oikeastaan mies hankki) - saa nähdä josko jo syksyllä muutamme mieltämme ja metsästämme Vikingit (ellei sitten käy sellainen ihme että lapsen jalka ei veny ja tän talviset menee vielä).

9/22 | 

Kyllähän noille olisi tänä talvena tosiaan käyttöä ollut. Saappaissa ja saappaiden käyttäjissä on eroja! Meillä ovat Crocsin saappaita kyselleet, mutta ei niillä vielä tarkenisi, joten hyvä että saatiin nämä :)

10/22 | 

Niissäpä tosiaan on kuivattelu jos kastuu, mutta kuvittelisin ettei ihan helpolla noin korkeasta ja jämäkästä varresta mene :) Kiva kuulla että on hyvät! Mihinkäs teillä haksahdettiin? :D

12/22 | 

Oon lukenut paljon hyviä kokemuksia noista saappaista, joten hyvällä alella ei tarvinnut paljoa miettiä että tilaako vai ei :) Vaikuttavat oikein päteviltä!

13/22 | 

Meillä oli ekaa kertaa tänä talvena Kavatin karvakumpparit, joiden vuoressa oli ihan villaa. Todella lämpimät ja hyvät kengät, tänäkin aamuna lapsi lähti vain ne jalassa kun oli -10 pakkasta, mutta iltapäivällä nollassa. Kertaakaan ei ole pakkasellakaan ollut jalat kylmät. Toki tää -10 on aika maksimi pakkasraja, millon noita käytetään. Meillä kun ei poika oikein suostu vullasukkiakaan pukemaan niin nuo villavuoriset ovat kyllä todella hyvät!

14/22 | 

Villavuori on aika ehdoton lämpökumppareissa, ei sellainen tekstiili/tekokuituvuori lämmitä samalla lailla! Meillä pojat tykkää kumppareista, ja Crocseja ovat kyselleet jalkaan, mutta ei niillä vielä tarkene, joten toivon mukaan nämä nyt kelpaa yhtä hyvin! :)

15/22 | 

Meillä on ollut pienestä pitäen noita Vikinkejä. Kerran koitettiin joitain muita, mutta sillekin kaudelle hain Vikingit. Ainoa ongelma on vuorin hidan kuivuminen hikoilun jälkeen.

16/22 | 

Ai jalka voi hikoillakin niin paljon, että vaatii kuivattelua! Tosin veikkaisin ettei se ole ongelma noilla viluvarpailla :)

17/22 | 

Meillä crocsin kumpparit ja villasukka ajaa tän asian. Ne Crocsit on jotenkin lämpimämpiä kuin normikumpparit, olisko se kumimateriaali jotenkin huokoisempaa kun on niin kevyttä ja siksi eristää kylmää paremmin. (Esim. Esikoisella olevat hunterit on sairaan kylmät!) mut hyvännäköiset saappaat on nuokin ja varmasti lämpimät! :)

18/22 | 

Noille ei kyllä riitä Crocsit villasukalla loskassa (tosin nyt ei ole sitä loskaa, niin vois toimia plussan puolella). Lämpimille vaikuttaa, joten odotellaan ensi syksyn loskaa jos ei nyt suurempaa tarvetta ilmene :)

20/22 | 

Näillä on äärimmäisen harvoin hikiset jalat, tulleet vissiin äitiinsä *nimim. villasukat kesälläkin*

21/22 | 

Meillä myös tänä talvena tytöllä juurikin nuo Vikingin talvikumpparit ja en olisi muutoin hankkinut mutta päiväkodista pyydettiin "talvikumppareita" ja nuo vikingit osoittautuneet ihan huippuhyviksi!!
Kiva blogi sulla..vasta vähän aikaa olen lukenut mutta tykännyt kovasti!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla