Lumet hupenee uhkaavasti, ja ollaan just siinä vaiheessa, josta en tykkää yhtään! Kun on märkää ja kylmää ja kuraista ja lasten ulkovaatteet kuorrutettu kaikenmaailman mäihnällä mitä tuolta tienvarsilta löytyy... Olisin ne lumet halunnut pitää vielä tovin...

Tähän vaiheeseen minusta parhaat ulkoiluvermeet on fleecevuorilliset kurahousut - ne on helpompi pitää puhtaana kuin tekniset ulkovaatteet, eikä ne ala haista niin pahasti sille kuralle ja mädälle, kun se lika ei mene tekstiilipinnan sisään. Monesti aina ajattelen, että ei me kuravaatteita enää tarvita - ja sitten kun tämä aika koittaa, niin ikävä on suuri! Ulkovaatteiden päälle en halua kuriksia kiskoa, se on minusta hirmuisen jäykkä ja tukala paketti, joten sen takia fleecevuorillinen systeemi puolustaa paikkaansa näissä olosuhteissa! Takilla ei niin väliä, ja voihan sen pukea vaikka housun sisään, jos tuntuu että takinliepeet muuten sotkeentuu.

Nyt on siis taas se tilanne, kun hakkaan päätäni seinään, että miksi oi miksi en ole mistään alesta jemmannut kurahousuja????? Miten taas kuvittelin ettei me niitä tarvita?? Kun on suuria henkisiä, ei materiaalisia, toim.huom vaikeuksia suorittaa ostotoimenpiteitä normaalihinnalla, niin sopisi ennakoida, eikö?

Tällaiset vaihtoehdot on nyt pinnalla

Lindex

Ellos

Lindexin ja Elloksen housut on samanhintaiset, 29,95e. Lindexin versiosta ei ole kokemusta, Elloksen Land&Lakea meillä on ollut ja taisivat kestää sen kaksi kautta ennen kuin alkoi vedet tulla läpi. Nyt siis joku alekoodi näihin kiitos!

Onko teillä kurahousu-angsti, vai onko ne tarpeelliset? Ja vinkkejä otetaan vastaan muista fleecellisistä kurahousuista!!

Terkuin
Miima

Kommentit (35)

1/35 | 

Meillä jotkut elloksen fleesevuorelliset alkoi lohkeilemaan jo ekana kautena, mutta lindexi on kestäneet. Siis ehdottomasti itse suosin fleesevuorellisia, mutta nyt olen päiväkotiin hommannut kirppikseltä myös ihan perus kurikset. Parin kevään kokemuksella ne laitattaa näin keväällä myös ulkohousut noiden fleese vuorellistenkin alle. Tytöille olen kyllä sanonyt, että takki vain ja villapuku ja sitten kurikset, mutta eräänkin kerran hain melko hikisen pakkauksen hoidosta :)

2/35 | 

Perinteiset kuravaatteet ehdoton nou nou. Meillä on ollut t2h:n fleecellisiä pukuja ja kuopuksella on sellainen tälläkin hetkellä. Jotenkin senkin käyttö on jäänyt tosi vähällä, meillä mennään jo ihan vk-vaatteilla, toppavaatteita aloin pestä viikonloppuna jo pois. Vinkkejä ei ole kyllä antaa yhtään :(

3/35 | 

Kurahousut on MUST!!! varsinkin nyt. Inhottaa olla pihalla, kun on mutaista ja märkää ja kaikki haisee pahalta ja lumen alta paljastuu ties mitä =D kurahanskat on myös IN =D

4/35 | 

meillä on tytöllä ollu ihan ne tavalliset rukan kurahousut ulkovaatteiden päällä, jos on ollut oikein märkää, mutta välillä on vain ihan tekniset ulkovaatteet.. Joo inhoan kyllä kurahousuja,mutta välillä haluan ne pukea jos on oikein märkää ja sateista niin voipahan sitten mennä vesilätäkköihinkin paremmin! En kyllä osaa sanoa tuohon, että mitkä fleecevuorelliset olis hyvät kun ei ole kokemusta.

5/35 | 

Laatuvaihtelua taitaa olla Elloksella (ja monella muullakn toki). Varmaan hankin sieltä mistä halvimmalla saan :D Onpas ne älyttömiä päiväkodissa - ulkohousut + fleecelliset kurikset!?! :O

6/35 | 

Ticketiltä löytyy nykyään tosi niukka valikoima fleecevuorillisia rubbereita ja sekin vain syksyllä, nyt on turha unelmoida.. :/ Meillä ei ole vielä vk-vaatteiden aika, luntakin tosiaan vielä löytyy, mut noi fleecekuravaatteet olis just hyvät tähän saumaan!

8/35 | 

Jotenkin tämä vaihe, kun maa on kestomärkä ja kura tarttuu vaatteisiin, on kuravaatteiden aikaa. Sitten kun se maa on kuivanut kertaalleen, niin ei se lälli tartu samalla lailla vaikka sataisikin - en ole ikinä kesällä kokenut kuravaatteita ollenkaan samalla lailla tarpeellisiksi!

9/35 | 

Jonathanin kurahousut on hyviä, meillä on ollut niitä fleecellä ja ilman. On ollut Reimaa, Ticketiä ja Rukkaa, mutta eniten tykkään Jonathanista itse) Olisinko viimeksi ostanut 4-5 kurahousut kerralla, kun satuin sopivaan aikaan alerekille (oliko se muistaakseni -70% ;) ) Samalla kun Ticketin kurahousuihin tuli reikä sepelille kaatumisen jälkeen, niin Jonathanit ovat kestäneet ainakin meillä. Tavallisten kurahousujen alle laitan näillä keleillä fleecehousut tai villahaalarin ja sitten fleecevuorellisten alle ei tarvitse kuin velourit tmv. Fleecevuorisissa on se huono puoli, että kuivuvat hitaammin, jos sattuu hörppäämään kunnolla vettä lahkeeseen.
Itse tykkäisin, ettei kuravaatteita tarvittaisi, mutta realismi kuraisessa puistossa tai päiväkodin pihassa on se, ettei muuta järkevää vaihtoehtoa ole (itse en ainakaan halua pestä teknistä vaatetta joka päivä). Toisissa päiväkodeissa pihat on siistimpiä eikä kuraongelmaa ole.
Mun mielestä se on lapsen etu, ettei kielletä leikkiä sen takia, että on liian hienot vaatteet joita varjellaan. Eli siksikin kurahousut puoltavat paikkaansa keväällä ja syksyllä. Ja jos niitä tarvitaan monessa paikassa (kuten kotona ja päiväkodissa) niin molempiin on hyvä olla omansa.

10/35 | 

Jonathanin kuriksiin en olekaan tutustunut - pitää laittaa korvan taakse, jos joskus törmää sellaisiin! 70% ale olisi kyllä oikein tervetullut ;) Ollaan joskus kokeiltu tavallisia kurahousuja niin että on villapuku alla, mutta nyt on ainakin liian kylmä vielä sellaiseen, kun on luntakin maassa.
Teknisiä vaatteita ei tosiaan tee mieli pestä jatkuvasti, joten kuravaate puoltaa paikkaansa tällaisina aikoina. Meillä on ulkovaatteet ainakin sitä ulkoilua ja rymyämistä varten, eikä niitä varjella leikeiltä :)

Anonyymi
14/35 | 

Meillä on ollut pojalla stadiumista everest fleece vuorellinen kurapuku ja hyvä on ollut. Nyt oli hajakokoja 10e kpl. Takin sain meille seuraavassa koossa mut housuja oli vain pieniä

18/35 | 

Kurahousu angsti on mulla... ja paha! Mutta koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan. Tiedätkö, tän kuraisen talven aikana aloin sittenkin miettiä, että josko sittenkin. Melkein olisin hommannut Reimalta Oja -kurahousut, jos niitä olisi saanut tylsän harmaina :D Onneksi ei saanut.

19/35 | 

Meillä on ollut kanssa Stadiumin housut ja olleet ihan toimivat. Toki kierrätettyjäkin versioita löytyy, koska päiväkodissa on omansa, sillä en kehtaa raahata niitä aina edes takaisin. Hmm... pitääkin tarkastaa päiväkodin housut, saattavat nimittäin olla 10cm liian lyhyet lahkeista :)

20/35 | 

No näin muistelinkin, että kärsit tällaisesta angstista ;) Varsin kätevä vaatekappale silloin kun maa on jatkuvaan märkä ja kurainen!

Anonyymi
21/35 | 

Meidän sukeltelijoille ei housut riitä, meillä on kurapuvut! Elloksen haalariin tuli reikä haaruuksiin ja miten sen muka paikkaa, ei mitenkään -> roskiin.
Nyt on kokeilussa jesperjuniorin haalarit. Niissä on aika ohut vuori, villapukua tarvitaan alle tällä kelillä. Onhan noi tietty kätevämmät sit syksyn ekoilla sateilla, fleesevuori olisi sillon liikaa.
-Sini-
ps.päiväkodin tädit on ihan innoissaan noista haalareista, helpottaa heidän työtä ihan valtavasti.

22/35 | 

Verkkokaupassa ei ollut aleja, mutta pitää toi stadium kans muistaa jos joskus sattuu edullisesti vastaan! :) Toivottavasti ei ihan noin pienet ole teidän kurahousut :D

23/35 | 

Meillä oli yks kurahaalari joskus vuosia sitten, Tretorn taisi olla, ja se alkoi aika nopeesti vuotamaan, enkä sitä vuotokohtaa millään löytänyt :/ Pelkillä housuilla pystyy vähän säätelemään sitä hiostusta, kun valitsee takkia sään mukaan.

24/35 | 

Mulla on kurahousukammo, mutta silti käytän niitä tällä hetkellä pienemmällä. Tää kaveri vaan koheltaa menemään siihen malliin, että on koko ajan rähmällään jossain kurakossa. Ja rakastaa lätäkköleikkejä.

Isoveikka käyttää kuriksia vain päiväkodissa. Siellä lapsella on oltava kuravaatteet ja piste: se on laki ;) Kotona tyydytään huuhtelemaan teknistä haalaria aina ulkoilun jälkeen ja pyöräytetään koneessa, kun alkaa tuoksahtaa.

Meillä on ollut pikkuveikalla yhdet fleecevuorilliset Jonathan kurikset. Olivat muistaakseni ihan hyvät. Kestävyydestä en osaa sanoa, kun silloin istui vielä lähinnä hiekkalaatikossa nököttämässä :)

Minä suosin vuorittomia kurahousuja niiden nopean kuivumisen vuoksi sekä sen vuoksi, että meillä onnistutaan saamaan sitä kuraa sinne sisäpuolellekin ;)

Rukat ollaan saatu puhki lyhyen välikauden aikana. Nyt sitten kokeillaan Reimaa. Ainakin isoveikalla Reiman kurahousut on kestäneet päiväkotikäytössä hyvin.

Eihän siitä nyt niin tiukka paketti tule vuorittomilla kuriksillakaan, jos kurahousut on kokoa suuremmat kuin muu vaatetus (ja eihän sinne alle nyt enää toppapukua varmaan tarvita).

Reimalla on uusia, väljänoloisia, vyötärömallisia kurahousuja hyvin kohtuullisella hinnalla. Ajattelin jemmata alesta isoveikalle syksyksi. Pikkuveikka tarvinnee vielä henkselimallin.

25/35 | 

En minäkään niitä rakasta, ja tosiaan monesti ajatellut, ettei kai niitä tarvita - vain todetakseni, että juu kyllä muuten tarvitaankin tällaisissa olosuhteissa ;D

Mä en vaan tykkää, että on monta kerrosta ulkovaatetta päällekkäin, se on vaan jotenkin epätarkoituksenmukaista - enhän itsekään pue monia ulkohousuja päällekäin. Ja henkselit meillä tarvitaan kyllä ilman muuta! :)

26/35 | 

Mun mielstä kurahousut on kauhein asuste" ikinä:DDymmärrän kyllä hoidossa jossa on vähäiset kuivatus ym tilat niin kurikset puetaan vaatteiden päälle".vaikka olen ehdottanut että pojalla voi pitää kurapukua siis housut/takki yhdistelmää.Mutta aina ne housut kiskotaan haalarin/takki housusetin päälle.Kotioloissa meillä pidetään takkia ja housuja.Juurikin tilaisin reimalta ihanan keltaisen kurasetin meille-Viikonloppuna huomasi vaatemäärän tarpeellisuuden,2 ulkoulukertaa ja kahdet vaattet.poika kun rakastaa kuraleikkejä:))

27/35 | 

Joo, ihanampiakin asuja on, mutta vois kai sanoa, että ihanampia olosuhteitakin löytyy, ja näihin kuraisiin aikoihin noi on passeli ratkaisu! Ei tosiaan yhdellä setillä pärjää nyt... Onneksi tulee pakkaset ensi viikolla - ei ole niin sotkuista!! ;D

29/35 | 

Mä oon laiska pesemään teknisiä vaatteita, ja kuluttaahan se pesu niitä teknisiä ominaisuuksia, joten olis hyvä jos edes päivän toiseen ulkoiluun olisi kurahousut jos on kovin mutaista!

Anonyymi
30/35 | 

Me on siirrytty isomman kanssa kokonaan vyötärömallisiin kuriksiin, sekä fleecevuorilla että ilman. Tytöllä on nyt Ellokselta ostetut harmaat kurahousut (jollain koodilla sain ne n. 15 eurolla) jotka on melko paksut ja vuori lämmin. Täydelliset tälle kelille (meillä on vielä lunta) ja ei niin käy silmään kun pitää ihan tavan takin kanssa. Ja sit kunnon kurakelillä takkikin vaihdetaan vuorilliseen kuratakkiin, edelleen paljon parempi kun henkselihousut ulkovaatteiden päälle vedettynä :D Pienempi menee vielä kurahaalareissa (Ellos ja Jonathan), mut sillekin on jo hamstrattuna 2-osasia vuotärömallin housuilla.

31/35 | 

Juu, toki miellyttää silmää enemmän, jos on huomaamattomasti takin alla kurikset ;) Siitä en tosin tiedä, toimisiko vyötärömalli näillä laiheliineilla, mut voihan ne henkselihousutkin pukea tavalliseen tapaan takin alle. Onneksi tulee kohta pakkaset niin saan vähän lisäaikaa ale-kuristen metsästykseen ;D

Anonyymi
32/35 | 

Jonathania olisin minäkin ehdottanut. Jos siis fleecevuorellista haluat. Niitä roikkui viimeksikin alerekissä Jesperissä vaikka miten paljon. Mutta sullahan on sinne kauppaan paljon matkaa, niin ei ehkä kantsi niitten takia lähteä.

Meillä on vuorittomat kurikset ehdottomat, koska on tuo päiväkotielämä. Poika myös on usein saanut märäksi kaiken myös kurahousujen sisäpuolelta, joten fleecevuori kuivuu liian kauan.

-T-

33/35 | 

Oi että, koitan saada jonkun nakitettua sinne Jesperiin, kyllä alerekin tarjonta kelpais... ;) Kuopiossa kävin tänäänkin pyörähtämässä, mutta kun sinne saakutin Matkukseen ei pääse ihan noin vaan...

Päiväkodissa on eri vaatimukset ulkovaatteille, sen olen huomannut muiden puheista! Fleecellinen kurahousu toki kuivuu hitaammin kuin vuoreton, jos sen saa kasteltua sisältä!

34/35 | 

Meidän päiväkodissa eivät jostain syystä ole pukeneet kuriksia. Toppapuvun päällä ne tietty on tönköt, mutta puku menee niiiiin likaiseksi, argh! Just pesin puvut ja ensi viikolla aion erikseen pyytää, että kurikset jalkaan. Jonskun fleece-vuorilliset kurarukkaset on, aika äkkiä tuli reikiä, pitää hommata uudet.

35/35 | 

Varmasti hyvä kurakuorrutus, varsinkin jos päiväkodin piha sattuu olemaan sellainen kurakaukalo.. Mä en ole saanut kuriksia hankittua, saapa nähdä ehtiikö tälle keväälle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla