Tälleen kun lapsia on useampi kappale, niin olen ihan tyytyväinen ollut siihen, että vaikka nää onkin touhukkaita tyyppejä, niin meillä harvoin tapahtuu mitään erityisiä insidenttejä, kommelluksia, kiipeleitä tai muita ongelmallisia tapauksia, jotka vaativat sen suurempaa selvittelyä asianomaisten tahi ympäristön kannalta (ts. vammoja tai tuhoja). Mutta ei ne ihan tavattomiakaan ole, kuten Herra Keltainen tänään todisti...

- Äiti, mulla on lego nenässä eikä se tule sieltä pois.
- No mitenkä se sinne nenään joutui?
- Kun minä laitoin sen sinne sisään.
- Mutta miksi?
- No koska... en tiedä.

Tiirailin sieraimeen, ja siellähän se, pyöreä vilkku-osanen, pilkotti. Sen verran iso sekin pikkuinen osanen, ettei sitä millään tikulla ulos tongita - sen näki heti. Poika oli sitä tietenkin sormella yrittänyt kaivella, puskien sitä vaan syvemmälle aiheuttaen samalla pientä verenvuotoa, mikä tietysti sekin vähän lasta säikäytti. Tämä lapsi ei osaa niistää ulospäin, joten senkin hokasin heti, että turha yrittää hätätilanteessa selittää tätäkään tekniikkaa - ei se mene jakeluun, jos ei normaalioloissakaan oivalla. Onneksi tästä niistämis-asiasta mulle tuli mieleen, että onhan meillä vauva-aikana ollut jonkinlainen niistäjä vehje! Soitin pikana edelliseen osoitteeseen, josko vehjettä jostain kerrostumista löytyisi - ja löytyihän se! Räkäimurilla legotkin irtoaa sieraimesta! Täähän on ihan niksipirkka-ainesta! Loppu hyvin, kaikki hyvin, eikä onneksi tarvinnut lähteä mihinkään päivystykseen! Ja vilkkukin pääsi pesun jälkeen paikalleen lego-poliisiautoon!

Onko teillä jouduttu onkimaan nenästä jotain?

Terkuin
Miima

Niin ja Frozen tuotepaketin voitti Riitta, ja voittajaan on otettu yhteyttä! Onnea! Käykäähän osallistumassa Tamagotchi-arvontaan!

Kommentit (38)

1/38 | 

Hah. Meillä ei ole (vielä) käynyt noin tämän uuden sukupolven kanssa mutta itse muistan kokeilleeni samaa lapsena. Se oli sellainen harmaa, pieni ja pyöreäreunainen Lego, muistan sen vallan mainiosti vieläkin. Isäni kaiveli sen ulos nenästäni pinseteillä (kappas vaan, on se sitten joskus ollut kotonakin ;)).

Hyvä että teilläkin onnistui Legon kaivaminen nenästä ihan ilman ulkopuolista apua.

2/38 | 

Mekin päästiin neljännen lapsen viidennelle vuodelle ennen tällaista tapausta, mutta näemmä piti tämäkin kokea :D Meillä on vaan sellaisia teräväpäisiä pinsettejä, joten en edes harkinnut niillä lähteä sörkkimään. Onneksi tuli se imuri mieleen!

3/38 | 

Kaikkea pitää kokeilla! Meillä ei _vielä_ ole työnnetty legoja nenään (tai mitään muutakaan), mutta otan kyllä huomioon, ettei kuopus ole vielä täyttänyt kolmeakaan. Vielä tässä ehtii monenmoista...

Voin kuvitella lapsen hätäännyksen. Onneksi selvisitte kotikonstein. Nenä-Friida täytyy muistaa säilyttää vastaavan varalle meilläkin. Mainio niksi!

4/38 | 

Tänä keväänä kun tehtiin virpomisvitsoja Saralle muistui mieleen viime keväänä (2-vuotiaana) opittu juttu. Pajunkissaa ei kannata laittaa korvaan! Sitä ei saatu silloin millään ulos ja lopulta oli pakko sairaalassa nukuttaa tyttö pajunkissan poistoa varten.
Onneksi te selvisitte helpommalla :-)

5/38 | 

No meilläkin vasta neljäs keksi tällaista kokeilla, joten saatatte välttyä, tai sitten ette - aika näyttää :D

Kerrankin leikkasi nopeasti ja säästyttiin terkkari-reissulta! :) Ei kannata räkäimuria heittää menemään, vaikkei vauvoja enää olekaan :D

7/38 | 

Meidän täystuho on ehtinyt jo nenäänsäkin herneen eikun siis helmen vetää. Pinseteillä juuri ja juuri sai pois. Täytyykin pistää mieleen tuo imuri sillä musta jotenkin tuntuu ettei poika vahingosta viisastunut.

Anonyymi
9/38 | 

Mun lapsi ei ikinä ole muistaakseni mitään työntänyt nenäänsä, mutta mun sisko harrasti tätä pienenä todella paljon. Meitä oli neljä mukulaa, ja yksi vain työnsi kaiken nenäänsä. Liekö hällä joku puutos... :D
Itse tyydyin syömään poisheitettyjä purkkia, ja nuolemaan jäistä metallia. Yleensä kerrostalon isoa roskista...

11/38 | 

Mikähän se on noissa legoissa että niitä täytyy laittaa nenään, meillä nimittäin nuorimmainen yllätys yllätys laittoi n. 3 vanhana lego ukon käsivarren nenäänsä ja se täytyi käydä Acutassa otattamassa pois oli sen verran syvällä.

12/38 | 

Jaa-a, hyvä kysymys - eipähän tuo lapsikaan osannut sanoa, miksi se osanen sinne nenään piti laittaa... :D Onneksi me päästiin ilman lääkärireissua!

13/38 | 

Huh, onneksi saitte legon pois nenusta. Meillä eivät lapset ole onneksi keksineet laittaa mitään pientä nenäänsä.

Anonyymi
14/38 | 

Toinen niksi, jonka kuulin ystävältäni: paina toinen sierain sormella tukkoon ja puhalla suuhun, silloin esineen pitäisi pullahtaa toisesta sieraimesta ulos :)

t. lapsena pienen väriliidun palasen sieraimeen työntänyt ja lääkärireissunhan se vaati ;)

17/38 | 

Jep, täällä on ja nimenomaan Legoja. Nyt 20kymppinen Jolle tunki nenäänsä kerta toisensa jälken Legon nenäänsä. Tietenkin meillä oli yli tunnin ajomatka lähimpään hospitaalin päivystykseen nin et auttanut kuin soittaa aina ambulanssi paikalle jota ajoi paikallinen pariskunta. Neljännellä keralla ambulanssimies sanoi Jollelle että leikkaa seuraavalla kerralla koko nenän pois kun ei kerran poika usko että sinne ei tungeta mitään...sen jälken ei Legoja tungettu mihinkään paikkan mihin sellainen ei kuulu....sen sijaan ambulanssi sai kyllä muutoin soittaa aika usein kun kyseessä oli veljekset jotka milloin roikkuivat pää alaspäin puussa verissään, iso lasinsirpale jalkapöydässä jne...onneksi näiden penempien veljesten kanssa ei moiseen ole joutunut turvautumaan...kopkop.

19/38 | 

Meillä on tietenkin tuollainen nenääntunkemis-episodi ollut kahdesti. Ekalla kerralla poika työnsi nenäänsä hammaspastillin päiväkodissa. Se kirveli pahasti alkaessaan sulaa nenän limakalvoille. Sitä putsailtiin pois terveyskeskuksessa.

Velipoika kokeili myöhemmin sellaisella särmikkäällä muovitimantilla. Sain sinne väliin ujutettua saumurin mukana tulleet superkätevät pinsetit. Niillä on tehty paljon kaikenlaista muutakin hätäpelastustyötä :)

20/38 | 

Aij, varmaan tuollainen pastilli tosiaan kivasti tuntuu limakalvoilla! Kätevät hätäpelastus-pinsetit sulla siellä - onneksi toisella kertaa säästyitte lääkärireissulta!

Anonyymi
23/38 | 

Meillä just viime viikolla tapahtui ekan kerran nenään tunkemista. Iltapalalla työnsi molempiin sieraimiinsa sinne sopivasti sujahtavan pyöreän muron. Huomasin onneksi ennen kuin työnsi syvemmälle. Ne oli ihan tuossa etualalla vasta ja hän sai ne itse pois. Kyllä nekin ois ollut aika hankalat ihan syvälle työnnettynä.

-T-

24/38 | 

Hyvä että huomasit ennen kuin meni syvemmälle - sellainen muromönjäkin olisi aika ikävä limakalvoilla!!!

Anonyymi
25/38 | 

Poika on työntänyt kaksi kertaa (kerrasta ei uskonut) ja tyttö kerran juuri tuollaisen Legon sireenivalon sieraimeen. Yhden oon onkinut pinseteillä ja kaksi on tullut niistäessä pois. Eli kokemusta löytyy...

-Milla-

Anonyymi
26/38 | 

Samanlainen vilkku meidän tytön nenästä pari vuotta siten kaivettiin päivystyksessä. Kolme naista piti lasta hiki otsalla ja lääkäri kaivoi sen ulos. Traumoja ainakin äidillä ja lapsella, tosin ei ole enää nenäänsä mitään laittanut. Jälkikäteen tuli mieleen kaapissa jo käyttämättömänä lojunut nenä-friida... Se on edelleen tallessa, varmuudeksi, jos vielä tulee käyttöä ;)

28/38 | 

Oivoi, teillä vähän pahempi tapaus - varmasti jäi ainakin mieleen varoittavana esimerkkinä! Että tuskin tarvitsette nenäimuria tuohon hommaan (ja toivottavasti ei mekään)!

Anonyymi
29/38 | 

On kyllä nenään työntäneet lapset vaikka ja mitä = ) Yksi laittoi popcornin jyvän jota useasti käytiin lääkärillä näytättämässä mutta lääkäreiden mukaan siellä ei mitään ole... Toispuoleista räkää vaan tuli viikko tolkulla kunnes yksi päivä tuli jättimäinen aivastus ja ulos tuli poksahtanut popcorni. Toinen lapsi on tunkenut kiven ja helmen joita ei ole pois saatu, ovat menneet niin syvälle. Kivi on voinut kurkun kautta tulla ulos mutta helmi on ilmeisesti vieläkin (ja aina) nenän syvyyksissä. Helmi on sen verran iso ettei pääse tipahtamaankaan pois kurkun kautta.

30/38 | 

Hui, teillä on ollut melkoisia tapauksia! Eikö sitä helmeä tosiaan mitenkään saa pois, eikö se aiheuta mitään? Onpa hurjaa!

31/38 | 

Meillä ei vielä ole tungettu mitään liian syvälle nenään, mutta oon aatellut, että se tapahtuu jossain vaiheessa kaikille (toivottavasti oon väärässä :) ). Nyt vaan alkoi hätä ja paniikki, että en kai vaan ole meidän nenäfriidaa jo hävittänyt! Erinomainen vinkki.

32/38 | 

Ei sitä kaikki onneksi harrasta, saatatte tekin välttyä! Mut ei kannata ihan vielä kaikista vauvatavaroista kuitenkaan luopua, kaiken varalta :D

LeenaK
33/38 | 

Meidän tyttö työnsi parivuotiaana nenäänsä kuulapyssyn kuulan (joita isoveli siihen aikaan keräili puistosta). Ei lähtenyt kotikonstein eikä lastenklinikan päivystyksessä imulla (legendaarinen kysymys: 'onko hän pannut sen sinne itse?'). Korvaklinikalla hienosti ottivat jollakin instrumentilla. Pari viikkoa tämän jälkeen siihen nenään piti työntää jäinen ranskanperuna, ja se katkesi sinne. Se saatiin lastenklinikalla pois. Joo, oli tuo kyllä aikamoista kun keskimmäinen oli 2v. Hurjinta aikaa mun elämässä. Tän lisäksi korvakierre, astmadiagnoosi, sijoiltaan menevät värttinäluut ja viimeisenä mutta ei ollenkaan vähäisimpänä armoton uhma. Väsyttää edes ajatellakin noita aikoja (josta siis on jo 9v kulunut) . - LeenaK

Anonyymi
35/38 | 

Työnsin joskus lapsena helmen nokkaan sellasesta lasten helminauhasta, jota olin saksimassa ja se oli jotenkin niin dramaattinen episodi, että on jäänyt mieleen ja muistan varmaan lopun ikäni. Kerrankin oli hyötyä varmasti siitä, että sattuu olemaan isohkot nenäreijät niin isä sai jotenkin sorkittua sen ulos.

Mutta siis näistä tapahtumista ne lapsuusmuistot syntyy :D

36/38 | 

Mä en muista että olisin mitään nenääni tunkenut, mutta sen kyllä muistan hyvin elävästi, kun joku ötökkä lensi mun korvaan eikä tullut sieltä pois, eikä muu perhe meinannut uskoa mua ensin (vähänkö suututti). Lopulta se piti käydä terkkarissa imaisemassa pois, inha kokemus! Hyvä että te saitte helmen pois ite!

37/38 | 

Heh, sireenivalo meiltäkin puhallettu nenästä ulos. Oikeesti jos nenään on työnnetty jotain niin ei missään nimessä saisi mennä kaivamaan! Toi puhallustekniikka toimii, eli lapsi makuulle, pään kevyt kallistus takakenoon, toinen sierain painetaan kiinni ja nopea puhallus suuhun. Voi joutua kokeilemaan pariin kertaan eikä saa puhaltaa liian lujaa tietenkään.
Tosin tarinahana jatkuu että jahka sain sireenin ulos muksun nenästä, meni ja työnsi toisen legon heti perään...........

38/38 | 

Se on ilmeisesti hyvin nenään sopiva osa... :D Hyvä tietää että on toinenkin keino, jos toi nenäimuri joskus hukkuu ja moinen kiipeli yllättää uudemman kerran!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla