Syksy! Siinä vaiheessa kun äiti etsii puistossa paikkaansa auringossa, ja palelee sisälle tultua muutaman tunnin, tietää että kesä on auttamattomasti ohi! 15 astetta näytti mittari, mutta hyinen tuuli piti huolen siitä, että sormet oli jäässä, vaikka aurinko paistoikin pilvettömältä taivaalta.

Herra Keltaisen Molo softshell 98 menee vielä just 99-senttiselle. Ensi keväänä saakin hankkia hälle uutta, kun windfleece myöskin vetelee viimeisiään!

Syksyllä on ihaninta tällaiset aurinkoiset, kirpeät päivät, kunhan vielä puiden lehdet muuttavat väriään! Nyt on vielä enimmäkseen vihreää, mutta näkyy tuolla jo keltaistakin, ja lehtiä löytyy jo maastakin. Kesä saisi puolestani jo häippästä ihan kokonaan, ärsyttää tällaiset välikauden välikaudet, kun aamulla palelee ja iltapäivällä saattaa auringossa tulla hiki...

Tykkäättekö syksystä, vai harmittaako kesän loppuminen?

Terkuin
Miima

Kommentit (24)

1/24 | 

Tykkään syksystä mutta vasta siinä vaiheessa kun ikkunasta katsomalla tietää mitä kannattaa laittaa päälle :D. Tää on just se vaihe kun ei tiedä eli en vielä tykkää ;).

Mitä tuolla herralla on jaloissa? Yritin tiirata mutten saanut selville :D. Meillä arvotaan kenkiäkin että lenkkarit, kumpparit, goret vai peräti sandaalit... Inhottavaa :D.

2/24 | 

Joo, kyllä pitää käydä ovesta kokeilemassa ilmaa, kun on ulos lähdössä, että tietää mitä laittaa päälle (ja siltikin voi mennä vikaan) :D Voisi toi lämpötila muuttua pysyvästi syksyiseksi, niin olis kaikilla helpompaa ;)
Kavatin lenkkarit on jalassa, ne Vihreän vanhat. Sandaaleja olen jo jonkun aikaa suunnitellut kerääväni pois lojumasta, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ehkäpä nyt viikonloppuna käytän lapsivapaani tällaiseen yleishyödylliseen puuhasteluun - eikö ole repäisevää!! ;D

4/24 | 

Kiitos! Harmittaa että ne punaiset housut jäi jo pieneksi, oli niin ihanat tuon denimin kanssa (mut kohtahan sekin on pieni!)! Kyllä minustakin on kiva, että vuodenajat vaihtuu! :)

5/24 | 

Minustakin tämä vuodenaika on vähän hankala, varsinkin nyt pk-aikaan, kun aina tuppaa olemaan väärässä paikassa se keliin sopiva varuste. Milloin tarvitaan vk-housua, milloin canvas-housua, sadetakkia, vk-takkia, hupparia, gorekenkää tai tavallista lenkkaria... tai t-paitaa/sandaalia. Hankalaa on! :D

6/24 | 

No just aattelin, että onneksi ei ole sitä päiväkotirumbaa - miten hitsissä pitäisi pukea lapset jos aamulla on kylmä ja iltapäivällä ihan jotain muuta?? Että tsemppiä vaan sinne!

7/24 | 

Aamulla oli tosiaan jo syksyisen kirpeä ilma, mittari näytti 8 astetta kun lähdettiin ekaluokkalaisen kanssa kävelemään koululle. Nyt iltapäivällä onkin sitten jo lämmin teeppari kelit varsinkin kun aurinko paistaa. Meillä ainakin täytyy pitää koko varusteiden repertuaaria esillä kun aamulla puetaan vk-vaatteet ja päivällä shortsit. Musta on kyllä ihanaa että on vielä lämmintä, kyllä sitä kylmääkin taas on sitten monta kuukautta, enkä tykkää :(

8/24 | 

Tykkään syksystä :) Varsinkin tällaisen aurinkoisen ja lämpimän, jopa helteisen kesän jälkeen olen ollut jo jonkin aikaa valmis viilenevään kirpeyteen.

En haluaisi elää ainaisen kesän maassa, tykkään vuodenaikojen vaihtumisesta. Talven pitkä pimeys tuntuu kyllä joskus rankalle, mutta helmikuun puolivälissä valo riittää jo virkistämään ja mieli siirtyy kevääseen!

Toki tässä loppukesässä on omat haasteensa lasten pukemisessa, kuten mainitsit. Aamusta saa olla vk-takki päällä ja iltapäivällä pärjää jopa t-paidalla. Päiväkotiin saa rahdata erilaisia vaihtovaatteita...

9/24 | 

Syksy on mun lempparivuoden aika. Rakastan niitä kirpeitä ilmoja. Rakastan tuulen puuskia ja myrskyn tuntua ilmassa. Vesisateesta en tosin välitä, mut kaikki muu käy! :)

10/24 | 

saisi kyllä tulla jo tosiaan kunnolla syksy niin ei varsinkin lapsen vaatetuksen kanssa olis niin hankalaa. Ite kyllä pärjää vaikka oliskin kuuma tai kylmä.. Ei sen puoleen, pidän kyllä kaikista vuodenajoista. Varsinkin syksystä ja kesästä.

11/24 | 

Minusta ei ole enää shortsikelit iltapäivälläkään :D Tottahan se on, että kylmä kausi kestää pitkään, mutta mä en jaksais tällasta venkslailua, kun pitää vaihtaa vaatetta kesken päivän!

12/24 | 

Joo, kyllä mä jo odotan, että kääntyisi kunnolla syksyyn ja loppuisi tämä vaatteiden venkslaaminen! Jokaisessa vuodenajassa on hyvät ja huonot puolensa, ja olis tylsää, jos vuodenajat ei vaihtuis!!

14/24 | 

Niinpä! Itellä ei niin väliä vaikka vähän palelis tai hikoais, mutta tietty toivois että lapsella olis sopivasti päällä! Vaihtuvat vuodenajat on kyllä rikkaus! :)

17/24 | 

Mä oon jo niin tottunut tuohon vaatteiden vaihteluun kun kuitenkin treeneihin aina vaihtavat vaatteet, niin melkeimpä niitä venkslataan kokoajan...

18/24 | 

Syksy on ihan kiva niin kauan kun on värikästä! Me ollaan kyl menty ihan viel teeppari linjalla :)) aamupäiväl on ollu hupparit kakaroillaki pääl mut iltapäiväl on oltu lyhythihasilla paitti tuo typykkä ku sil on rasvaprosentti varmaa nolla ;p ihanan raikasta mut ei viluttanu. 16-18 mittari näyttäny päivän mittaa. yöllä oli ollu 10.

21/24 | 

Syksy on ihan mun lemppari, juurikin nämä aurinkoiset ja silti jo vähän kirpsakat päivät. Pukeutuminen on tosin vähän haastavaa kun aamulla on kylmä ja iltapäivällä virtaa sitten jo hiki.

Anonyymi
23/24 | 

Teepaidat meillä käytössä,sortsejakin tällä viikolla käytetty. Oman lapsen ja työni pk:ssa on sortsit ja t-paita ollu iltapäivisin sopiva. Aamuisin pitkät housut ja huppari lapsella. itsellä kesävaatteet.mitään vk-vaatteita ei oo tarvittu! Ainakin etelä-suomessa on kesä.elokuu on kesäkuukausi. Kerkee syksy tulla sit kun on aika.
-T-

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla