Jo joutui armas aika, ja koululaiset pääsi kesälaitumille! Tätä on meillä aina odotettu innokkaasti - tarkoittaahan se sitä, että äitikin saa aamulla nukkua, eikä tarvitse kellon kanssa olla häätämässä lapsia ovesta ulos. Paitsi että ei. Nyt kävikin niin, että lapset saa kyllä jäädä koisailemaan, mutta äidin pitää vääntäytyä ovesta ulos. "Sain" siis töitä puoleksi vuodeksi. Lainausmerkit siitä hyvästä, että työn mielekkyydestä ei voi tässä yhteydessä uskottavasti puhua. Noh, tuleepahan tehtyä. Ja kerrottakoon tässä välissä nyt myös, että teen aina työt hyvin, olipahan ne mitä hyvänsä. Varmaan olisi helpompaa tehdä epämieluista työtä, jos vähät välittäisi, ja voisi puuhata rennosti vähän toisella kädellä, mutta se ei oikein multa onnistu. Mutta varmaan tämäkin pesti jotain opettaa. Sietokykyä tai jotain.

Tämä merkkaa nyt sitten ihan erilaista rytmiä lastenkin olemiseen. Koska lasten isä on opettajana koko kesän lomalla, niin pääteltiin, että lapsille on mukavinta olla viikot isällä, niin heidän ei tarvitse aamulla turhaan herätä ja siirtyä paikasta toiseen. Viikonloput sitten mulla. Tuntuu aika hurjalta, kun tottunut siihen, että lapset on enemmän mulla, mutta järkevintähän se näin on tehdä. 

Kesä tulee siis olemaan kaikin tavoin ihan erilainen kuin edellinen reissukesä. Nyt ei kovin kauas keretä, kun on vaan viikonloppuisin aikaa lähteä. Pari lasten reissua on nyt buukattu, ja esikoisen rippijuhlat on tiedossa myös. Siinä varmaan pitkälti ne, mitä tulee tehtyä. Kaikenlaiset viikonloppukonsertit ja festarit jää nyt sitten väliin, kun lapset on mulla.

Koska kesältä ei ole kauheasti odotettavaa, aloitin sitten jo ensi joulun suunnittelun! Jos tällä kertaa sunnattaisiin Ylläkselle... talvea odotellessa...

Terkuin

Miima

Kommentit (6)

L-E
1/6 | 

No ohhoh! Olipa uutisia! Pitäiskö tähän nyt sitten toivottaa "onnea"! Kerro lisää!

Varmasti ihan omituista!

Hyvää kesää kaikesta huolimatta! Meillä menee nyt todella heikosti mutta eiköhän tää tästä kunhan henki vaan vielä säilyisi, blogiin ei ole ollut nyt voimia ollenkaan :O.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Joo, onni on hieman kyseenalainen, kun ei rahallinen hyötykään suuri ole. Kiitos kaikesta huolimatta :D

Voi itku :( Parempia oloja sinne! Mä odotan sitä lottovoittoa, niin sitten hankin sulle jonkun spesialistin!!!

Vierailija
2/6 | 

Onnea töistä! Vaikuttaa se työ kuitenkin eläkkeeseen, vaikkei rahallisesti muuten. Ja toisaalta saat iltaisin omaa aikaa. Ja olet saanut/pystynyt/joutunut olla kotonakin pitkään. Kaikille erilainen kesä. toki ymmärrän, että kesää vasten ei ole niin kiva mennä töihin kuin talvea. Toisaalta saa isäkin kokea pidemmän huoltajuuden puolia, oletko sinä vuorostasi kesällä se kiva vanhempi kun ovat vähemmän luonasi?

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Saa nyt nähdä osaanko mä tehdä mitään kuitenkaan, vaikka oliskin sitä omaa aikaa :D Ainaskin autokoulua saa opiskella rauhassa.

Voipi olla, että lapset saa olla koko kesän ihan hunningolla, kun kukaan ei pidä jöötä :D No lomallahan ne onkin, joten mikäs siinä.

Vahteristonemäntä
3/6 | 

Onnea työpaikasta! :) Puoli vuotta on jo ihan hyvä pätkä mun mielestä. Ja vaikkei se unelmaduuni olisikaan, voi se poikia taas jotain uutta. Jollei muuta, niin verkostoja ja kokemusta. Kuka tietää, mitä muuta vielä.

Munkin mielestä kuulostaa hyvältä, että lasten isäkin saa välillä kantaa isomman vastuun tenavien arjesta. Ja kuten jo aiemmin totesin, autokoulu on varmasti hyvä veto ja tuo sekin lisää mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Ja kyllä sä sen vapaa-ajankin opit käyttämään ;)

Mutta joo, uskon, että tuntuu tosi oudolta mennä kesäksi töihin. Kun se kesä on Suomessa niin lyhyt ja siinä ajassa pitäisi ehtiä niin paljon. Onneksi talvellakin voi lomailla, vaikka turha kai yrittää väittää, että se olisi sama asia.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

On siellä yksi osa-alue, joka vähän kiinnostaakin, ja mistä voisi olla hyötyä omalle osaamisprofiilille. En ole sille puolelle osoitettu, mutta ajattelin kuitenkin itseni sinne sujuttaa :P Jos tämä pläni toimii, niin sitten voisi olla ihan kivaakin!

Onneksi olen yhä vähenevässä määrin kesäihminen, niin kesätyöt ei ole varsinaisesti sen itse kesän takia ärsyttäviä. Jotenkin vuosien mittaan alkanut tökkiä helteet, enkä tykkää hikoilla (vaikka en ole edes kova hikoileman, mutta en tykkää siitäkään vähästä mitä hikoilen). Enemmän ärsyttää se, että ei voi reissata silloin, kun muilla olisi vapaata.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla