Pikkukoululaisten kanssa on jo aika usein käynyt niin, että synttärikutsu kaverisynttäreille tulee edellisenä päivänä - tai pahimmillaan niin, että kun lapsi tulee koulusta kotiin ja esittelee synttärikutsua, niin aikaa juhliin on 3 tuntia... Pikkulahja-jemmat on silloin kultaakin kalliimpia - tällaisella pienellä paikkakunnalla kun ei ole mitään marketteja, mistä saa mitä vaan milloin vaan...

Nyt jemmoista löytyi Skeleflex-paketti, joka saa luvan kelvata 8-vuotiaalle pojalle lahjaksi! Ja sitten onkin jemmat tyhjillään, pitäisi taas koluta jotain alekoreja... Minusta kaverisynttäreille ei tarvita mitään 20e lahjoja - tietty parhaalle kaverille voi laittaa jotain spesiaalimpaa, mutta noin yleisesti ottaen pitäisi pärjätä 5-8 eurolla. Kun hyödyntää aleja, niin tuollakin rahalla saa ihan kivoja juttuja :) Täällä aika usein lahjaksi tulee sekalaista koulutarviketta, Aku Ankan taskukirjoja, karkkipussia yms.

Varmaankin näissä asioissa on paikkakuntakohtaisia eroja - täällä elämyssynttärit ovat harvassa, koska Hoplopiinkin on matkaa 50km. Niinpä lahjatkin ehkä ovat vaatimattomampia kuin jossain kaupungissa? Myöskin vieraiden lahjominen on todella harvinaista (enkä itsekään siihen lähde). Miten teillä päin lahjotaan kaverisynttäreillä?

Tässä Pinkki värkkää synttärikorttia. Juhla-asuna PompdeLuxin tyllihame, Nextin t-paita ja Minymon bolero.

Terkuin
Miima

Kommentit (16)

1/16 | 

Jaa-ah, ihan vielä en osaa sanoa kaverisynttäreistä mitään. Yksillä ollaan oltu mutta kun sankarit oli 1-vee niin ehkä ei puhuta vielä ihan samasta asiasta :D. Mun mielestä viiden euron lahja on ihan riittävä, silläkin tosiaan saa jotain ihan kivaakin jos pitää silmänsä auki.

Eiköhän ne sieltä tule ekat kaverisynttäritkin kun kerran tuli eka flunssakin ikinä. Soittakaa ambulanssi, palokunta ja muu hätäapu - siis äidille joka on ymmällään sairaan lapsensa kanssa :D. Noh, pitkälle me päästiinkin terveenä :).

2/16 | 

Meillä on kaverisynttäreitä ollut eskarista eteenpäin. Pinkki saa kutsuja sen verran paljon, että ihan hirveesti ei tee mieli niihin lahjoihin siinäkään mielessä törsätä...
Voihan flunssa :D pikaista paranemista, ja äiti ottaa nyt ihan rennosti!

3/16 | 

Juu edullista pientä kivaa kannatan lahjaksi -ihan sillä kokemuksella, että seurailen siskontytön (6v) varsin vilkasta seuraelämää (Tampereella).
Ja olen onnellinen, että asutaan niin maalla, ettei täällä todellakaan tule olemaan elämyssynttäreitä tai lahjoja vieraille (sitä en käsitä ollenkaan).
Toisaalta ymmärrän hoplop synttäreiden pelastavan yhtälössä kiireiset vanhemmat + pieni kämppä.

4/16 | 

Kyllä minäkin pidän lahjan ylärajana kymppiä. Mieluiten etsin jonkun 5-7 euroa maksavan. Löysin kerran 7 euroa maksavia hopeisia pikku-rannekoruja ja ostin niitä kerralla viisi. Nyt nekin on tosin jo kaikki lahjaksi annettu. Niin ihania kun syntyärit onkin, niin tuottavat aina äidille vähän päänvaivaa :-)

5/16 | 

Täällä noita elämyssynttäreitä ja vieraiden lahjomista esiintyy vaan 1-lapsisissa perheissä ;D En minä sitä mitenkään siis kritisoi, mutta itellä ei ole mitään aikomusta lähteä siihen mukaan :)

6/16 | 

No kyllä on välillä vähän suorastaan ärsyttänyt, kun Pinkillä on ollut jopa useammat kaverisynttärit viikossa... ihan kaikkiin ei ole sitten mennyt, kun tuntuu kutsuja tulevan vähän etäisempienkin kavereiden synttäreille. Jos löytyy jotain kivoja pikkulahjoja halvalla, niin kannattaahan niitä jemmata - toki niissä on sitten aika tarkkaa, miten kauan voi minkäkin laista lahjaa jemmailla, ettei tule "ikä" vastaan ;)

7/16 | 

Hih, mua varmaan houkuttelisi elämyssynttärit helppouden, mutta ei hinnan puolesta. Ja jos täällä lahjoja aletaan yhtäkkiä vieraille antaa, menen pitkin hampain siihen mukaan. ;)

Anonyymi
10/16 | 

Ihan parhaille kavereille on ostettu legopaketteja yli kympillä, muuten pysytään alle sen. 3-vuotiaana moni päiväkotilainen jo kutsui kavereita ja silloin meilläkin siis ekat kutsut. Ja yhdet on pidetty kodin ulkopuolella juurikin muiden kiireiden ja pienen kodin takia.

Vieraiden lahjomista täällä pääkaupunkiseudulla tapahtui jo 70-luvulla, juhlissa oli joko ongintaa tai aarteenetsintää tms. Ja samalla linjalla on jatkettu meillä. Outoa olisi vain antaa jotain lahjapussia, mutta oninta on ohjelmanumero itsessään. Kun synttärit osuu kesäajalle, voi kalamies saada vaikka saippuakuplia tms.

11/16 | 

Mä olen ollut vähän hämilläni noista kaverisynttäreistä! Meidän 8-v pojalla on nytkin syksyllä ollut useammat (yhdet oli Hoplopissa ja yhdet paikallisessa liikuntahallissa, jossa pelattiin sählyä jne). Eikö kukaan enää oikeasti pidä synttäreitä kotona? :D Mä oon varmaan tosi vanhanaikainen, kun järjestän vaan kotisynttäreitä, enkä myöskään suostu lahjomaan vieraita, vieraita saa kutsua ikävuosien verran jne. Eipä ole poju ollut muuta vailla, mutta saas nähdä parin vuoden päästä :D

Meillä ehdoton lahjaraja on 10 € ja nyt koulukavereille ollaan ostettu jotain legopaketteja (hintaa taisi olla jotain 5-6 €), koska noita synttäreitä on niin usein. Parhaalle kaverille saapi sitten valita meillä myös jonkun erikoisemman jutun.

Neidillä (5v) samat säännöt ja voin sanoa, että oli kyllä työ ja tuska pidellä neidin synttäreillä neljää villiä poikaa aisoissa (jep, neiti kutsui vain poikia omille juhlilleen). Olen jo valmiiksi kauhuissani, miten selviän noista pojan 8-v synttäreistä, joita huomaamattaa vaan siirrän aina eteenpäin ;)

12/16 | 

Meillä on synttäreillä ollut joko ongintaa tai aarteen etsintää ja siitä vieraat ovat saaneet jonkun pienen "lahjapussin". Sen sisältö on riippunut siitä, että mitä on kaupasta kohtuuhintaan löytynyt ja mihin mielikuvitus on riittänyt. Välillä siellä on ollut lelu ja välillä vaan karkkia tai jos pääsiäinen on ollut kovin lähellä keskimmäisen synttäriä niin Kinder-muna.

Meilläpäin "lahjapussi" vieraille on erittäin yleinen. Siis selkeästi yleisempää on, että sellaisen saa kuin että ei saa. Harvoin pussissa on mitään kovin suureellista. Mieleenpainuvimman saadut pussit ovat ne, josta tuli ikisuosikki pierutyyny :) ja yksi äiti ompeli jokaiselle vieraalle Angry Birds penaalit (okei se oli jo suureellista).

Oma menestystarina oli sellaiset munat, josta tuli koottava lohikäärme. Olivat jossain superpoistossa 1€ kpl.

Pojille on minusta vaikeampi löytää edullisia lahjoja. Tytöille on aina mahdollista ostaa pinnejä, koruja ym. Meilläpäin lahjat ovat yleensä 8-12€. Siinä hintaluokassa nimittäin pyörivät edullisimmat Legopaketit. Pikkuautoiässä olevien poikien kanssa pääsee tosin edullisemmin.

Meillä on esikoisella ja kuopuksella peräkkäisinä päivinä synttärit. Heti isänpäivän jälkeen. Jota ennen on poikien suosikki Halloween. Eli mä järjestän Halloween-bileet, isänpäivä kahvit ja sukulaissynttärit. Sitten yleensä vähintään yhteiset synttärijuhlat naapuruston lapsille ja siinä vaiheessa kun pitää järjestää esikoisen koulukaverisynttärit niin HopLop ja rahatukon pöytään lyöminen tuntuu houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Tulipas pitkä tarina.

14/16 | 

Niin siis on meilläkin ollut aarteenetsintää ja tällaista, mutta se aarre on ollut jotain syötävää, joka on sitten yksissä tuumin naposteltu naamariin tässä paikan päällä :)

15/16 | 

No meillä pidetään kyllä ihan kotona (toki yksi iso syy on se, ettei täällä oikein missään voi järkätäkään, lähin mäkkärikin on 20 km päässä) ;)

Onhan se melkoista menoa, mutta onneksi synttärit ei kestä kun sen pari tuntia, ja yleensä ovat osan aikaa ulkonakin ;D

16/16 | 

Joo, siis on meilläkin ollut tuota aarteenetsintää tosiaan, ja syötäviä juttuja on olleet aarteet, nyt viimeksi oli Pinkin synttäreillä niitä cookie popseja - jokainen sai etsiä omansa :)

Pojille pitää tosiaan penkoa alelaareja, jotta saa edullisia lahjoja - tuo Skeleflex oli 5e. Eihän ne sitten välttämättä sitä kuuminta hottia ole, mutta en kyllä ala joka kaverisynttäreille hankkimaan jotain muotilelua...

Teilläkin on juhlaputki :) Meidän juhlaputki on keväällä, siinä on äitienpäivä, vähän väliä, sit mun ja Pinkin synttärit on peräkkäisinä päivinä, ja siitä pari viikkoa, niin on Vihreän ja Ihan-saman synttärit kesäkuun alussa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla