Eiköhän meillä kaikilla ole joitakin hommia, jotka ei vaan millään huvittaisi. Joita voisi vaan väistellä täältä ikuisuuteen. Tai mieluusti nakittaa jollekin muulle. Mulle tällaisia on aina olleet ikkunoiden pesu ja ruohonleikkuu. Entisessä elämässä sain aika hyvin (tai siis täysin, jos totta puhutaan) väisteltyä näitä hommia. Ex-anoppi jalosti pesi ikkunoita muuttojen yhteydessä, kun ei hälle oikein muutakaan puuhaa ollut, ja kävi se joskus muutenkin niitä puunaamassa, kun oli vauvaikäisiä talossa. Ehkä ne likaiset ikkunat häiritsi sitä enemmän kuin minua. Jos muuten olenkin tarkka siisteydestä, ja inhoan näkyvää likaa ja murusia, niin likaisten ikkunoiden en ole antanut häiritä itseäni sen suuremmin. Mutta kenelle nakittaa ikävät hommat jos ei ole puolisoa tai anoppia??

Aina välillä tulee sellainen fiilis, että kunnon ihmisen pitäisi ikkunansa puunata säännöllisesti. Martatkin suosittelee vähintään kerran vuodessa, mieluummin pari. Me ollaan tässä nyt asuttu jotain 3½ vuotta, ja kertaalleen olen saanut sisäruudut pestyä jossain tilapäisessä mielenhäiriössä. Siis keittiöstä ja olohuoneesta - ei toki muualta. Ulkoruudut - ne likaisemmat - jäi odottamaan parempaa säätä. Ja odottavat sitä edelleen. Oman makkarin ikkunaa olis minusta ihan turhaa pestä, kun siinä on pimennysverhot edessä yötä päivää. Lasten omissa huoneissa en vietä aikaa, joten ne ruudut ei häiritse.

Tässä vaiheessa keväällä, kun valo on kirkas ja armoton, se kieltämättä vähän tökkäsee omaakin silmää, että onhan nuo ulkoruudut aika törkyiset. Päätän ne pestä, ja odotan sitä tilapäistä mielenhäiriötä. Joskus sitä vaan ei tule. Mutta jos ajatellaan positiivisesti, niin auttaisikohan likaiset ikkunat peilaamaan myös auringon lämpöenergiaa pois päin?? Valohan ei ainakaan pääse sisälle yhtä hyvin likaisesta ikkunasta, joten jäisiköhän sitä lämpöäkin vähän ulos? Meillä on nimittäin kesällä melkoinen pätsi tämä kämppä, kun isoihin ikkunoihin paistaa koko iltapäivän. Viime kesänä ei ainakaan ollut samanlainen pätsi-ilmiö kuin yleensä!! Vai olisko se sittenkin johtunut jostain muusta...

Onko sinulla jotain kotitaloussyntejä, jotka haluaisit vertaistuen nimissä paljastaa?

Terkuin

Miima

P.S. Ruohonleikkuun olen saanut ulkoistettua lapsityövoimalle! 

Kommentit (2)

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016
1/2 | 

Mä oon siis aikonut pikkuhiljaa ulkoistaa kaiken kotityöhön viittaavankin lapselle. Olin ihan siinä uskossa, että sen takia niitä lapsia tehdäänkin. Onko minua siis huijattu? Ostettiinko siis ihan turhaan tytölle nuo Viledan siivousvälineet?

Toisaalta... Olen niin tarkka tiettyjen asioiden hoitamisesta, että esim. miehen jäljiltä saan purra hammasta etten kaiva imuria uudestaan esiin. Niin ihana kuin se onkin että se imuroi, niin silti se "otin vähän tosta keskeltä" ei mun mielestä kata viikkosiivousta.

Ja ikkunat oon viimeks pessyt joskus, en edes muista millon. Miesten hommaa sanoo tämä naikkonen! ;)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Heh, no sitähän minä tässä taannoin mietin, että vaadinko liian vähän lapsilta, kun tarvii vaan oma huoneensa siivota (kasvatanko ihan huonoa miesmatskua??) :D

Joo en tiedä meniskö mullakaan enää läpi muiden imurointi, kun olen itse siihen hommaan joutunut tottumaan. Ja muruset sun muut roskat ottaa päähän. Että helpointa ja nopeinta kai tehdä itse...

Mutta toi ikkunoiden pesu. Mulle on vähän mystistä, miksi se on niin luotaantyöntävää :D Eikä voi kellekään nakittaa tuota hommaa, hmph! 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla