Onko sulla jotain ikuisia haaveita, jotain mitä olet aina halunnut, mutta et koskaan ole saanut syystä tai toisesta? Mulla sellainen on keittiö. Siis niinkun just sellainen keittiö, minkä haluaisin. Keittiö on se, mistä olen joutunut tinkimään silloinkin, kun kyseessä on ollut omistusasunto. Ekan omistusasunnon keittiön sain rempattua pinnoiltaan mieleiseksi, mutta eihän pohjalle mitään voi - pieni keittiö ei muutu suureksi vaikka mitä tekisi. Seuraavassa, omakotitalossa, oli kivasti rempattu keittiö, mutta siinä oli omituinen pohja, joka ei ollut toimiva, se oli sokkeloinen ja jotenkin ahdas vaikka siinä neliöitä olikin. Nyt sitten olen vuokralla, enkä voi tuolle keittiölle mitään. Mielellään räjäyttäisin sen, jos voisin.

Miksi juuri keittiö on niin tärkeä? No siellä tulee vietettyä paljon aikaa - niin kokkaillen, kuin yhdessä syöden. Myös pelataan paljon lautapelejä keittiön pöydän ääressä. Kyllä se mun mielestä on kodin sydän. Visuaalisena ihmisenä nauttisin kovasti, jos keittiö olisi oman maun mukainen.

Millainen siis olisi unelmakeittiöni? 

Moderni. Haluaisin vähäeleisen, tyylikkään keittiön, jossa olisi suoria pintoja. Tasaiset kaappien ovet, eleettömät vetimet tai ei vetimiä ollenkaan. Musta-valkoinen tai valkoinen värimaailma. Jos jotain puuta, niin harmaan sävyissä. Kuitenkin jotain hauskoja yksityiskohtia ja kodikkuutta pitäisi olla, ei mitään liian kliinistä.

Avoin pohja. Pohjaratkaisun pitäisi olla toimiva. Keittiössä pitäisi olla helppo liikkua, sen pitäisi olla riittävän iso, että siellä mahtuisi toimimaan useampikin ihminen. Haluaisin, että pohja olisi avoin, ja keittiö yhteydessä olohuoneeseen. Keittiössä voisi olla jonkinlainen saareke tms, mihin mahtuisi aamupalalle, mutta isompi ruokapöytä voisi olla hieman sivummassa (mutta kuitenkin tiiviisti yhteydessä eikä missään liian kaukana). Riittävästi laskutilaa. 

Valoisa. Keittiössä pitäisi olla ikkunoita sekä hyvä valaistus muutenkin. Luonnonvaloa silloin kun sitä on saatavilla, hyvät työskentelyvalot, sekä mahdollisuus tunnelmallisempaan valaistukseen.

Yritin plarata googlen kuvahakua, mutta en löytänyt YHTÄÄN sellaista keittiötä, josta olisin ajatellut, että joo tuollainen! Ehkä kukaan ei ole vielä tehnyt sellaista mun keittiötä.

Onko keittiö sulle tärkee? Onko sulla sellainen keittiö, minkä haluaisit?

Terkuin

Miima

Kuvat googlesta completehome.com.au, minimalisti.com, metricon.com.au, home-design.com, domdesign.com

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla