Mikä naulitsee kaksi vilkasta poikaa puoleksi tunniksi paikoilleen nököttämään ulkona?

Kastemato! Elävä! Tammikuussa! Pakko sanoa, että tätä en ole ennen nähnyt minäkään.

Aikansa ihmeteltyään matonen lähti porautumaan takaisin maahan hi-taas-ti, kaipa tajusi ettei ollut vielä ihan otollista tulla maanpäällis-vierailulle...

Tällainen talvi saa luonnon ihan sekaisin! Oletteko nähneet jotain tammikuulle epätyypillisiä ilmiöitä viime aikoina?

Terkuin
Miima

Kommentit (24)

1/24 | 

No ei muuta kuin niitä pajunkissoja... Mieluusti olis nekin saaneet vähän odotella vielä.

Mutta talvi tulee huomenna kunnolla! No, en kyllä usko mutta toivottavasti tulee :D.

Ja olenko outo kun mun vähän kävi sääliksi tuota kastematoa?

2/24 | 

Toivottavasti ei pajuille käy kalpaten, kun pakkaset tulee :/ Kyllä mä uskon että se talvi nyt tulee ihan oikeasti! :)
Me ollaan sellaisia öttömönkiäisten pelastajia, autetaan matoja ja toukkia pois autotieltä jne, mutta tätä ei nyt oikein voinut auttaa - onneksi se sai porauduttua takas maan uumeniin!

5/24 | 

Oon kyllä oikeesti aika iloinen, että tän nykyajan nopeatempoisen mediatykityksen keskellä nää osaa pysähtyä ihmettelemään tällaisia hitaita luonnon ihmeitäkin :)

6/24 | 

Aurinko! Se oliskin ihana ilmestys!! Täällä on tullut vaan vettä, ilman sitä valoilmiötä, mutta huomenna tulee taas talvi, uskon siihen! :)

Anonyymi
7/24 | 

Minä jäin tuijottamaan tuota vihreää haalaria, ihanan värinen! :) Ticketin ilmeisesti? :)

Anonyymi
9/24 | 

Meidän pihalla kukkapenkissä kukkii orvokki. On kukkinut siinä koko syksyn. Ja "talven".

-T-

11/24 | 

No onpas matonen mennyt sekaisin, raukka. Onneksi pääsi takaisin maan alle. Minustakin on kiva, että lapset jaksavat ihmetellä luonnon ihmeitä :)

Meillä on pajuissa kissat ja eräänä päivänä autettiin sisältä leppäkerttu halkopinoon jatkamaan talviuniaan. Luultavasti polttopuiden mukana joutunut sisätiloihin. Tai sitten tosiaan herännyt lämpimän sään takia sekin.

Lehdessä kirjoitettiin, kuinka eläinhoitolassa on nyt jopa 50 siiliä, kun raukat heräilevät näillä luonnottomilla säillä kesken talvihorroksen, eivätkä löydä tietenkään luonnosta tarpeeksi syötävää. Eivätkä osaa mennä uudelleen horrokseenkaan. Jos näkee talvella hortoilevan siilin, pitää se toimittaa jonnekin löytöeläinpaikkaan.

12/24 | 

Hidasta oli, mutta meni se lopulta kokonaan maan sisälle (pojat välillä ihmetteli, että kuoliko se, mutta päättelimme, että sen pitää välillä huilata, kun on niin kova homma porautua routaiseen maahan)! Mä koitan aina bongailla kaikkia ötököitä ihmeteltäväksi, ja onneksi ne jaksaa ihmetellä :)
Voi siili parkoja :( Täällä ei niitä onneksi ole näkynyt. Nyt tuli kyllä mieleen, että pysyyköhän ne karhut unilla...

13/24 | 

voi matoa! Meilläkin kukkii vanhempieni luona krookukset.. No kaipa se talvi vihdoin tulee huomenna tai toivon ainakin niin..

Anonyymi
15/24 | 

Jossain uutisissa viime viikolla oli, että karhutkin ovat heräilleet kun sadevesi lorisee talvipesään ja on lämmin. Ovat sitten etsineet uuden paikan ja jatkaneet unia.

-T-

16/24 | 

Hyvä jos mesikämmenet on saaneet takasin unen päästä kiinni - ei ole kiva ajatus, että tuolla hortoilisi nälkäisiä kesken unien heränneitä karhuja!

19/24 | 

No enpä ole ikuna kuunaan matoa tähän aikaan vuodesta nähnyt :D Meillä oli viime viikolla ikkunan väliin eksynyt jostain kärpänen. Siellä se kipitteli menemään. Harvemmin tammikuussa niitäkään näkee. Tänään niitä paljon blogeissakin raportoituja pajunkissoja oli ilmestynyt meillekin keittiön pöydälle... Toivottavasti se talvi nyt tulee oikeasti. Hajoaahan tässä kohta pesukonekin, kun kuramäärä, mitä se pyörittää on ollut enemmän kuin tarpeeksi.

20/24 | 

Juu tää oli kyllä ihan uutta! Eiköhän se talvi huomenna koita :) Meillä on sen verran loskaa kuitenkin ollut, ettei kuraa ole niin kantautunut, mutta kyllähän noi ulkovaatteet haisee sellaiselle mädänneelle lehtikasalle...

21/24 | 

Ihan hullua! Pelkään pahoin mun seonneiden, 15cm korkeiden liljojenikin jäätyvän samoin kuin tuolle madolle varmana käy.
Onpa ihanan väriset haalarit pojilla...

22/24 | 

Toi matonen meni mullan sisään jäätymään, myöhemmin (perjantaina) löydettiin etupihalta sen jäätynyt kaveri, jonka pojat halusi toimittaa pensaan juurelle kaiken varalta jos se sulattuaan virkoisi :D
Ne on ihanat väriläikät :)

24/24 | 

En ihan tiedä miten madot talvehtii, mutta ehkä se kerkesi parempaan paikkaan ennen kuin pakastui :) Toivottavasti nyt lumet pysyy sinne kevääseen asti!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla