Aloitin toppajemmojen tarkastuksen, ja heti tuli eka huti vastaan. Ticketin Othello on vaan kerta kaikkiaan ihan väärän mallinen. Haalari 116, pojan pituus 117 cm.

Ongelma siis on leveys ja liian pitkä selkämitta. Kun haaran asettaa paikalleen, niin lahkeethan on suorastaan liian lyhyet. 110 baggie menee muuten vielä hyvin, mut ne lahkeet on jo liian lyhyet. Pah. Vaihtelunhaluni johti vikaan. Lapsi tykkäsi väristä tosi paljon (tosi kaunis petroliin taittava turkoosi, ei noin sininen kuin kuvissa), mut ei tekis mieli katsella tuollaista säkkiä. Pienemmän punaisen Othellon (uuden siis) jo laitoin eteenpäin, koska ostin hieman liikaa samankokoisia haalareita :D Tää taitaa kokea saman kohtalon.

Ja sit pitäis käydä läpi muutkin. Huoh. Joko te ootte aloittaneet toppajemmojen tarkastamisen?

Terkuin
Miima

Kommentit (52)

1/52 | 

Baggie asettui meillä otjelloa paremmin. Soviteltiin viime talven 104 mutta kädet ylös nostaessa hihat lyhyet ja se kinnaa niin 110 oli parempi. Haaroissa paljon tilaa mut hyvin toimi käytössä. Molon pukua mietin toiseksi jos tuo ipana sen suostuis tänä talvena pukemaan.

Anonyymi
3/52 | 

Juu pitäisi varmaan aloittaa, kun jemmassa olisi keltainen polaris ja musta Ticketin othello north samaa kokoa. Jospa ainakin toinen olisi täydellinen normivartaloiselle, erittäin pitkäselkäiselle pojulle... Toi othello saattas sun kuvien perusteella olla hyvä mittasuhteiltaan, mut saa nähdä onko koko liian iso. Hope not, kun uusien mallistojen valikoimissa ei oo ollu mitään pakko saada juttuja, niinkuin nämä jemmatut olivat!

4/52 | 

Oho - mä taas mietin onko se 104 baggie, mikä meillä on pienemmälle, edelleen liian iso - 110 en vois kuvitellakaan!

5/52 | 

Pitäis varmaan merkata kuviin, että missä se peppu aina oikeasti on :D - tuossa on haarassa niin paljon tyhjää tilaa, että uskon sen jo häiritsevän leikkimistä!

6/52 | 

Pitäisi saada käytyä läpi nyt kaikki, jos vaikka menee muutakin huti, ettei olla sitten kohta ihan ilman vaatetta! Toivottavasti teillä sopii haalarit!

7/52 | 

Harmi, väri on upee. On tarkastettu. Kaikki on hyviä: huh! Kuopus häilyy kahden koon välissä, mut molempia on.
Kenkähomma meni sekaisin kaikkien kasvettua maata myöden. Esikoisella oli viime talvena 4-vuotiaana koko 28. Tulevana talvena kokoa käyttää 2v kuopus. OMG.

8/52 | 

Väri on hieno, joten harmi tosiaankin! Hyvä että teillä natsaa kaikki! :) Mä olettaisin että tällekin herralle yksi haalari olisi sopiva ja sitten takki+housut, ja ehkä jotain mitä olen unohtanut. Isojalkaanen kaveri teillä! :D Meillä on kans talvikenkien ostoa, ainakin kahdelle.

9/52 | 

Mä saan varmaan aikaiseksi kaivella vasta ekojen lumien sadellessa maahan ja huomaan ettei taaskaan ole mitään sopivaa. Ei vaan ikinä muista isompien lasten ollessa hereillä vaan vasta yön pimeinä tunteina nuorimmaisen kanssa istuskellessa.

10/52 | 

Mä en edes yritä saada kaikkia kerralla käytyä - kokeillaan nyt vähän kerrassaan niin ei mene kellään hermo ;) Sun pitää varmaan laittaa itsellesi musitilappu tai hälytys jos ei muuten muistu mieleen :D

11/52 | 

Mullahan roikkuu viime talven pieneksi jääneet topat edelleen eteisessä (jaa niin miten niin olen karsinut epäolennaiset hommat pois)... Ja ne oletettavasti sopivat on vielä visusti jemmalaatikossa...

Meillähän 116cm Othelloa käytti viime talvena about 104 senttinen lapsi ja oletan että se on ens talvena vielä täydellisempi (vaikka tyyppi on kyllä kovasti hoikistunut). Se on se pitkä selkä mikä on se pieni mutta merkittävä ero :D.

12/52 | 

Apua meillä on joku ticketin haalari jemmassa kuopukselle(en muista mallia), onkohan siinäkin noin pitkä selkäosa? Ei olla vielä kunnolla ehditty sovitella kaikkea.'

Minusta tuo teidän haalari näyttää kivalle ja sopivalle ulospäin, mutta jos haara roikkuu liian alhaalla, niin se on kyllä lapsesta tosi ärsyttävää!

13/52 | 

Miten teillä mahtuu monen kauden vaatteet yhtä aikaa esille?????? Iso eteinen? :D Mä olen aina ihan äimistynyt noista teidän käyttämistä koista takeissa ja haalareissa! Ihan käsittämätöntä :D

14/52 | 

No siis tuossa haarassa on about kaks mun kädenleveyttä tyhjää, ja itestä tuntuis että se takertuis kiipeillessä ja leikkiessä joka paikkaan :/ Toivottavasti teillä istuu paremmin!

15/52 | 

kuopus ei tarvitse kuin rukkasia+yhdet kengät, keskimmäinen toppahousut ja esikoiselle ei ole mitään. onneksi on syyskuu vasta..

16/52 | 

Itsekin pitkäjalkaisen lapsen äitinä aina ihmettelen näitä talvivaatteiden liian lyhyjtä puntteja ja pitkää selkäosaa. Onneks Polariksissa ne on saanut natsaamaan. Nyt sitten ihmetelläänkin eri merkkisten toppahousujen kokoeroa. Kauhistelen nimittäin nyt, kun kevättalvella alesta hommatut Molon 128 senttisten toppahousujen haaralahjemitta näyttäis olevan äkkiseltään sama kuin Ticketin 116 cm toppahousuissa, jotka on lähdossä liian pieninä myyntiin :/ Eli kyllä, eilen juuri otin toppavaatteet esille, mutta vielä ei olla soviteltu. Toivottavasti mun silmäni näkee väärin tän asian tai tulee itku.

17/52 | 

Mä voin laittaa kuvia jos poika suostuu vielä sovittaan. Samanlai kävi viime talvena että 98 kinnas liikkuessa :/

18/52 | 

Tsekkailtu on, hanskaa ja pipoa pitää ostaa mutta haalarit löytyy. Pikkusiskolle luultavasti koko talveksi, isoveikka ehkä tarttee kevätpuolella isompaa. Vauvallekin löytyy kamppeet :) hyvän värinen kyllä toi haalari, sääli ettei oikein istu :(

20/52 | 

Joo, onhan tässä aikaa tehdä hankintoja! :) Tällaiselle normi-hinta-ongelmaiselle vaan ne ale-ostokset on huomattavasti mieluisempia, ja siihen on nyt taas aikaa että kunnon aleja on...

Anonyymi
21/52 | 

On soviteltu ja hutiin on viime talven jemmahankinnat mennyt. Molon haalarissa oli liian lyhyet hihat ja ticketin haalari oli mittasuhteiltaan muuten täysin sopimaton ja luultavasti kokoa pienempi olisi liian pieni. Jemmasta löytyi sopivana vain yhdet toppahousut ja viime talven takki menee kaiketi alkutalven, mutta haalariostoksille olisi pakko lähteä, vielä kun tietäisi mihin.

22/52 | 

Minähän näitä vertailin joskus ja ihan järkky yllätys oli, että Polariksen selkämitta oli sama kuin Ticketin! Se malli vaan on niin paljon kapeampi, että se ei näytä samanlaiselta säkiltä kuin Ticket. Rodinit tuntuis nyt parhaalta, kun niissä saa vyötäröäkin säädettyä :) Tosin ne on sitten niin lämpimät, että pitää olla jotain muuta lauhemmille keleille. Sopii toivoa että ne Rodinit edes vielä natsaa...

Toivottavasti teillä toppahousut vielä menee! Mä katoin aamulla että keväällä hankitut Molon vk-housut alkaa olla vähän lyhyenlaiset... onkohan meillä nyt sitten ne toppahousutkin kutistuneet ja niitäkin joutuu metsästämään, voivoi. Pitää nyt käydä loputkin jemmat läpi kun ehtis/jaksais/kerkeis/eistyis

23/52 | 

Teillä on sitten hyvällä mallilla! Mä toivon että meidän loput jemmat sopis - jos olis vaan tuo huti niin ei tarttis lisää haalia, toi oli vähän extraa bd Väri on kyllä hieno, joten harmi on.

24/52 | 

No voi harmi, että meni noin paljon vielä huti :( Viime vuonna Rodinin haalarissa ainakin oli pitemmät hihat, ja Reimalla on kans pitemmät hihat yleensä ollut - löytyiskö noilta mieleisiä kuoseja?

Anonyymi
25/52 | 

En uskalla aloittaa... Lapsi kasvaa niin hitaasti, että luultavasti kaikki viimetalviset mahtuvat vieläkin ja tähän talveen jemmatut saavat marinoitua edelleen. Meidän hoikkikselle Othello on istunut hyvin, mutta Baggie ollut kamala säkki. Koon on vain oltava just sopiva.

T: Nitta

26/52 | 

Saatiin pienemmän kanssa kokeiltua jemmat, ja ne on kaikki hyviä :) Meillä taas Baggie 104 istui paremmin 105 senttiselle laiheliinille kuin Othello.

27/52 | 

Harmi, tuo väri on tosi kaunis!
Minä jemmasin lapsille Molon haalarit puoleen hintaan enkä ole vielä uskaltanut kokeilla onko koot kohdallaan. Eniten jännittää onko 110 senttinen haalari ihan jättisäkki 103-senttisen esikoisen päällä...

28/52 | 

Väri olis kyllä upea :(
Toivottavasti teillä koot osuu kohdilleen! Meillä oli viime talvena 104 Polaris ja lapsi taisi olla just 103 talven lopulla. Mut se niin riippuu lapsen mallista - ja Polaris on sen verran kapea että ei vaikuta niin säkiltä päällä kuin leveämpi haalari :)

29/52 | 

Ei meilläkää isommalla onneks :) Mut se kinnaa just sillee et hihat jää lyhyeks ja ottaa pepusta kiinni (vaikkei kyllä mun mielestä pitkä selkä ole) ja lahkeet kans nousee kun kyykkii. Voiskohan toi sittenkin olla enemmän pitkä kuin se mun mittaama 107cm :D

Anonyymi
31/52 | 

No useinkin mun mielestä ticketin haalarit näyttää liian leveiltä kenen päällä vaan. En ole eri malleihin perehtynyt, mutta säkkejä näkyy paljon käytössä.

Just oli lähiaikoina (oisko ollu viikonloppuna) hesarissa vertailtu haalarien mittoja. Oli verrattu yhdestä kauppakeskuksesta löytyneet 122-senttiset ja mittaerot oli huimat. Enimmillään saman koon haalarissa oli (muistaakseni) eroa haara-lahjemitassa 8cm. Muissakin mitoissa oli isoimman ja pienimmän välillä eroa 6-7cm. Yllätyin sitä, että Reiman ja Lassien haalareissakin mittaerot oli merkittävät. Tulevat kuitenkin samalta valmistajalta. Ilmeisesti mitoitus on kuitenkin aivan eri.

Ja jotain on soviteltu, muttei vielä jemmahaalaria...

-T-

32/52 | 

Oudosti tähän Othelloon jää tuohon eteen haaraan erityinen pussitus - samaa vikaa oli joskus kauan sitten Po.pin vk-haalarissa. Baggie jotenkin asettuu vähän paremmin, vaikka väljähän sekin on.

Kyllähän niissä on kauheesti eroja - jos ei tunne merkin mitoitusta, niin ei oikein uskalla tilata näkemättä. Ja mikä pahinta, kun se mitoitus voi muuttua samallakin valmistajalla... ikuisuus-mutinoita nämä :D

Me saatiin pienen jemmat katsottua ja sopii, jes! Eskarilaisen loput jemmat seuraavaksi!

33/52 | 

no sepä se, ei löytynyt miellyttäviä ja ekaa kertaa on yksi lapsi ilman MITÄÄN. apua, kriisi, taidanpa illan viettää vielä jotain aleja kahlaten. jos löytyisi nyt edes yksi takki ja housut.. 8v poika kyllä ei tykkää kuoseista ja luultavasti haluaisi jostain urheilukaupasta niinkun kaveritkin :D

35/52 | 

Kaivelin meidän ale jemmoja. Meillä Didrikson 120cm ja Reima Zapp 134cm jemmassa n125cm eskarilaiselle. Tänään soviteltiin ja Reima pikkasen reilu mutta saappaiden ja esim fleeceä alle niin sopiva. Mutta tuo Didrikson... haalari n 5cm lyhyempi kuin Reima Zapp mutta ei istu meille ollenkaan. Näyttää roikkuvalta säkiltä

36/52 | 

Oho, onpas melkoisen erilainen mitoitus noissa haalareissa :O Harmi ettei toinen haalari istu, mut hyvä että toinen menee! :)

37/52 | 

Vähän on aloitettu jo tsekkailua. Noppa muuten kanssa hukkuu omaan Tiksuunsa =D sillä on tosin se rugged suit, mutta sekin roikkuu ja pahasti. Pitkäselkäiselle Minille Ticketti olis taas varmaan oikein mainio. Mutta kun sitä ei oo... Noppa on nyt alkanut kasvattaa jalkojakin, tai on se jo jonkun aikaa niitä kasvattanut. Ihan kiva, yksi tolppajalka talossa riittää =D

38/52 | 

No voi hitsi jos ei sielläkään istu haalari :/ Mä sain poikien kanssa käytyä läpi ja muut on hyviä (ainakin tässä vaiheessa) :)

Anonyymi
39/52 | 

ei pitäis ikinä ostaa jemmaan mitään sen takia että HALVALLA Saa...Myin jo viime kevään jemmahaalarin pois ja ostin toisen tilalle.olin tietenkin myös ostanut asusteet siihen jemmahaalariin mätsäämään..joten uusiks meni koko talvivaatetus!ja tämä vain ja ainoastaan sen takia että mieleni muuttui:DDHanna

40/52 | 

No mut jos ostaa tosi halvalla, niin luultavasti saa rahansa pois, joten se on riskitöntä siinä mielessä ;) Oon minäkin joskus puljannut väärän värisiä, heh :D

41/52 | 

mäkin juuri tarkastin tytölle ostamani MATin talvihaalarin kokoa 110 ja ei sovi.. Sama ongelma kuin teilläkin oikeastaan, leveyttä liikaa ainakin ja niska-haaramitta on ainakin omaan makuuni vähän turha reilu. Ei ole noin paljon ylimäärästä tilaa kuin tuossa Othelossa, mutta vähän liikaa kuitenkin. En oikein ymmärrä miksi tilasin 110 kun 104 olisi riittänyt, reilua mitoitusta kuin nämä ovat. Tytöllä on nyt 103 cm pituutta ja talvella 105 varmaan. Toisaalta sain jo pakkomielteen siitä Molon peurakuosista, vaikka aluksi en tykännyt siitä yhtään! Joten myyn MATin haalarin eteenpäin ja ostan sen. Siitä kyllä saa olla koko 110 ainakin Babyshopin sivulla olevien mittojen mukaan.

42/52 | 

Ootko nähnyt livenä uusia Moloja? Vaikka en oo nyt mitään ostamassa, niin kiinnostaisi silti nähdä :D Pitäiskö nyt siis sanoa, että onneksi ei sitten istunut teidän haalari, niin saat ostaa pakkomielteen? :D

43/52 | 

en oo nähnyt, ois kyllä kiva nähdä :) niin ehkä se vain on hyvä juttu, että haalari oli liian reilu :) yhtä asiaa vain mietin että riittääkö hihamitta, kun tytöllä on pitkät kädet..? 110 koossa saattaa juuri ja juuri riittää koko talven, 116 ainakin riittäisi mutta muuten taitaisi olla liian reilu..

44/52 | 

116 on kyllä hullun iso (meillä kun Molot on menneet siihen koon pituuteen tai vähän yli). Mun ei tarvi yleensä niitä hihamittoja miettiä, mutta eikös rukkaset kuitenkin suojaa käsiä, vaikka hiha alkaisikin jäädä hieman lyhyeksi? Että minusta noi selkä-ja lahjemitat on jotenkin "tärkeämpiä", kun rukkanen auttaa sekä siihen, että on reilu hiha kuin siihen että on vähän nafti.

45/52 | 

joo kyllä se täytyisi se 110 olla. Mulla on käsitys että Molon ulkovaatteet on suht niukkoja siksi ajattelin tuota kokoa.. Nyt on käytössä kyllä Ticketin vk-haalarista koko 104 ja menee ehkä vielä keväälläkin kun on sen verran reilu.

46/52 | 

Ei ne haalarit minusta ole niukkoja, vaan kapeampia ja istuvampia - mut makuasioita on nuokin kasvunvarat, ite koen että hankala on liikkua jos on kauheesti löysää (ja kangaskin kuluu niistä ruttukohdista enemmän).

47/52 | 

joo kapeampia ne ainakin on, sopii hoikalle kyllä paremmin kuin monet muut haalarit! Se 104 menisi muuten varmaan, mutta hihat olisi kyllä lyhyet.. Selkä ei enää ole niin pitkä tytöllä kuin vielä vuosi sitten että sinänsä Molon haalari sopisi nyt paremmin.. jokin muukin haalari voisi vielä olla,mutta en keksi mikä kun ei Ticketillä ollut mitään kivaa..?

48/52 | 

104 taas ei menis koko talvea, eli 110 on varmaan paras :) Olisko Rodinilla mitään? Ite tykkään kovasti niistä meidän kokomustista Rodineista, on tosi lämpimät ja niissä on vyötärösäätö joten istuu hyvin :)

49/52 | 

niin varmasti :) rodinilla on ainakin ne ihanat pingviinitakit, keltainen ja pinkki. Haalareita en muista nyt millaisia oli, pitääkin ne tarkastaa.. Kiitos muistutuksesta.

50/52 | 

En muista minäkään mitä oli kuoseissa, jonkun mustan haalarin näin ja pandan jossain kuvissa. Toivottavasti jotain mieleistä löytyy joltain merkiltä - ootko Reiman kattonu?

51/52 | 

se Rodinin pinkki pingviinihaalari on kyllä kans kiva! Ja Reimalla oli pari kivaa haalaria.. Ainakin sellainen violetti karvahupullinen missä yläosassa oli jotain valkeaa kukkakuvion tapaista :) tai sitten se Molon peura.. Mietin vain että onko aavistuksen sekava. No pitää miettiä muutama päivä :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla