Meillä on nyt ollut muutamia eri merkkisiä nahkaisia talvikenkiä, ja koskapa mm. näitten mielekkyydessä lapselle on ollut ihan valtavasti eroa, niin ajattelin kirjata vähän ylös käyttökokemuksia!

El Naturalistan talvisaappaat on olleet tämän talven Herra Keltaisen käytössä. Herra itse tykkää kengistä kovasti, ja haluaa ne usein jalkaansa, eli voisi olettaa, että ovat hyvät jalassa! Kengät ovat sirot ja hyvännäköiset, ja niissä on paljon kivoja yksityiskohtia. Eli äitikin tykkää kovasti! Mitkään hirmu pakkassaappaat nämä ei ole, silloin käytetään Crocseja. Jotain kulumaa on havaittavissa, pitäisi hankkia jotain rasvaa... Mikä sopii El Naturalistoille, joku mehiläisvahako - tietääkö joku?? Omatkin El Naturalistat kaipais hoitoa...

Herra Vihreän "käytössä" on tänä talvena ollut Tepsut. Käytän lainausmerkkejä, koska käyttökertoja on ollut vain muutama hassu. Lapsi ei halua näitä jalkaansa. Ja huomaan, että silloin kun ne on jalassa, on meno jotenkin kömpelöä, vaikka koko on oikea. No eivät ainakaan ole kuluneet käytössä... Nämä lähtee meiltä sitten eteenpäin, en ala säästelemään pienemmälle tällä kokemuksella...

Kavat Extreme saappaat oli Herra Vihreällä viime talvena. Olisin ostanut tällekin talvelle, mutta kun jemmassa sattui olemaan nuo Tepsut... Ensi talvena ostan kyllä nämä!! Olivat helpot pukea jalkaan, lämpimät ja lapselle mieluiset. Eivätkä kuluneet, koska kärjet on eri matskua!

Onko teillä ollut sellaisia kenkiä, joita lapsi ei halua laittaa jalkaan, vaikka koko on oikea? Ja mitkä on teidän suosikkeja nahkaisista talvikengistä?

Terkuin
Miima

Kommentit (59)

1/59 | 

Hyvä postaus! Johanneksella oli viime talvena tepsut - ei suostunut käyttämään! Nyt on arauto rapit. Ihan jees, mut ei täydelliset. Kenkä-asioista postaus tulossa, ne mietityttää.

2/59 | 

Meillä oli viime talvena Tepsut, kun lapsi oli n. 1-1,5v ja musta ne oli jotenkin tosi vaikea pukea, vaikka kaikki niitä kehui. Varsi tuntui ahtaalta, jos väliin laittoi ohuen villasukan ja muutenkin jotenkin ei sopivat meidän lapsen jalkaan :)

Tänä vuonna meillä on ollut Bisgaardin varrelliset tarrasaappaat ja ne kyllä miellyttää silmää ja on ihan ok lämpimätkin, kun sisällä on karvavuori. Ensi vuodeksi pitäisi ehkä hommata jotkut noiden Kavatien tyyliset, että silloin jo yli 3v poika saisi itse puettua ne. Kiva kuulla, että olette tykänneet noista Kavateista, semmoisia voisin miettiä. Tai sitten niitä Reiman huopakenkiä :)

3/59 | 

Ihan olin yllättynyt tästä Tepsut-asiasta, kun tuntuvat kuitenkin olevan suosiossa!! Voipi olla ettei täydellisiä olekaan, aina joutuu jostain tinkimään... eli meillä nyt varmaan noihin Kavateihin palataan vaikkeivät kauneimmat olekaan ;)

4/59 | 

Onkohan tuo Tepsujen malli sitten jotenkin kovasti erilainen kuin se pienempien (pelkästään nauhallinen. Eikös noissa teidän ole vetoketjukin?) joka meillä on ollut kahtena talvena käytössä?

Meillä E.T. tykkää ihan hurjasti Tepsuistaan ja säännöllisesti laittaa ne jalkaan leikkiessään sisälläkin. Luulen siis että ovat hyvinkin mieleiset ja hyvät jalassa.

Ensi talvena meille ei enää tuo pienempien malli sovi ja harkitsen sitten mitkä kengät syksyllä hommataan talveksi. Varmaan Crocsit ;).

5/59 | 

Mullekin tuli yllätyksenä ettei Tepsut sitten käytössä olleetkaan hyvät, kun kuitenkin ovat niin suositut!

Joo, Kavat extremet oli tosi hyvät, suurin piirtein uudenveroisina lähtivät eteenpäin, vaikka olivat ihan ykköskengät käytössä. Kavatin ekonahkaiset talvisaappaat taas naarmuuntuivat pahoin, että kiinnitä siihen huomiota, jos Kavateja hankit! Ekonahkaiset on paremman näköiset, mutta naarmuuntuvat käytössä. Meillehän on nyt tulossa ensi talveksi Reiman huopikkaat, joten niistä varmaan jossain vaiheessa jotain huomioita teen :)

6/59 | 

Meilläkään ei ole mitään hehkutuskokemuksia Tepsuista. Meillä oli sellaiset kun esikoinen oli vähän päälle 1v, ja hankala oli saada jalkaan, ja vielä hankalampi oli taaperon niillä kävellä. Lämpöisen oloiset ne olivat kyllä. :)

Meillä on tänä talvena ollut ne Reiman huopikkaat pakkaskenkinä, hyvin ovat pelittäneet. :)

7/59 | 

Jaa-a, paha sanoa eroista, kun ei siitä pienten mallista ole kokemusta. Noissa tosiaan on vetskari sisäsyrjällä.

Crocsin Kosmobootsit on kyllä olleet hyvät ja lämpimät ja kevyet, joten niitä voin suositella myöskin - mut ne ei ole nahkaa, joten ei kuulu tähän postaukseen ;D

8/59 | 

Eihän se lämpimyys tietty auta, jos kengät ei mene jalkaan... :/

Kiva kuulla että Reiman huopikkaat on pelittäneet, kun meille on sellaisia tulossa (jo tänään olettaisin!) :D

9/59 | 

Meillä on pojilla ruskeat Tepsut ja ne on oikein hyvät. Pojat tykkää käyttää niitä. Meillä sellainen malli että on nauhat ja vetskari sivulla eli kun niin kylmä että villasukat väliin niin kengän saa löysytettä tilavammaksi ja sitten kun esim kauppareissulla kun ei taas ole villasukkia saa niistä kiristämllä nauhoja taas sopivammat...Mutta toinen mitkä miellyttää silmää on Arauto Rap sellaisen kamelin ruskeat kengät...sellaiset voisin ottaa seuraavaksi pojille ensi talveen ja sit jotkut kosteutta kestävät (ehkä croksit)...meillä on nyt toisena kenkinä Soreli´in canadabootsit kosteille keleille...ja on tosi painavat...

10/59 | 

Nahkaisia talvikenkiä ei taida vielä Crocs tehdä lapsille :D. Ehkä ensitalvena? :D

Meillä mahtuu Tepsuihin hyvin ohut villasukka ja näköjään paksumpikin kun mies oli onnistunut sellaisetkin sinne hyvin pukemaan ;).

11/59 | 

Meillä käytetään Kavatia ja Tepsuja. Isoimmalla (8,5 v pojalla) on tänäkin talvena Kavat Extreme saappaat ja ne on ihan loistavat, tänäkin vuonna aina jalassa, koska ovat helpot pukea ja kuitenkin todella lämpöiset. Ensi vuodelle samat, jos vaan kokoa löytyy vielä!

Neidillä oli myös viime vuonna Extremet ja ehdottomasti eniten käytössä, tänä vuonna ostin hänelle saman mallin kengät Kavatilta, mutta näissä on tarra edessä ja ne eivät ole ihan noin korkeat, materiaali on muuten sama. Ne on muuten hyvät, mutta koska ovat matalammat, niin niistä on jäänyt nilkkoihin punaiset jäljet, vaikka eivät ole olleet tosiaankaan kireällä. Eli ensivuodelle luultavasti Extremet myös neidille :) Tepsut oli tarkoitus kaivella veikan kätköistä, mutta koko ei ollutkaan sopiva, muuten olisi Tepsut käytössä :)

Pienimmällä on Tepsut ja ne on ihan huiput! Niitä aion ostaa vielä monet, nyt mennään vasta koossa 21-22, joten käyttöaikaa on vielä paljon jäljellä. Meillä on ollut Tepsuja tosi monet ja olen kyllä tykännyt, on ollut noita vetoketjumalleja ja ilman vetoketjua. Neiti olisi laittamassa noita aina jalkaan, joten ovat varmasti mukavat ja lämpöiset.

Mitä kokoa teidän Tepsut ovat? :)

12/59 | 

Enkä muuten ymmärrä tuotakaan että olisi hankala pukea? :O Meillä ne on suunnilleen ainoat kengät joiden jalkaanlaittamisessa ei kenelläkään ole ongelmia :D.

Mutta juu, se mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle. Meille ne vaan sattuivat sopimaan. Tosin hyvät on ne Bisgaarditkin mitkä meillä on ja lämpimämmät kuin Tepsut, ei tarvitse edes villasukkaa.

13/59 | 

Joo en ole niitä nahkaisia muutenkaan katsellut Crocsilta, kun ovat kalliimpia ;)
No meillä ei siis ole pukemisongelmaa ollut Tepsujen kanssa, vaan se, että lapsi ei niitä Halua jalkaansa :D Tai toki pukemisongelma sekin, mutta vähän toiselta kantilta ;)
Bisgaardit kuulostaa kyllä hyvältä...

14/59 | 

Kuulostaa samalta tuo malli kuin noissa meidänkin Tepsuissa. Mut ei tosiaan kelpaa..
Sorelit on kyllä aikas painavat - itelläni on sellaiset. Meillä on loskakeileille ollut nyt Viking ja Reima goretexit ja näistä Reima vie voiton :)

15/59 | 

Ja nätimmätkin on ne Bisgaardit kuin Tepsut :D. Eivät tosin oikein tykkää lumikokkareiden potkiskelusta mutta järkympiäkin naarmuja 2-veen toiminnasta niillä kengillä voisi tulla kuin mitä tulee :D.

16/59 | 

Jep, Extremit tulee meillekin takaisin ensi vuonna, jos ei jotain kummallista satu matkan varrella ;D

On se jännä miten kokemukset eroaa niin paljon noitten Tepsujen kanssa!! :O Meidän Tepsut on kokoa 28.

17/59 | 

Ja siis juu, en luullutkaan että teillä on jalkaanlaittamisongelmia Tepsujen kanssa siis sen pukemisen suhteen mutta kun täällä pari muuta taisi asiasta mainita ;).

Ja hah, lähtiskö muualle täältä sun kommenttiosiota täyttämästä. Josko vaikka ihan kohta ulos laittamaan taas Bisgaardit testiin ;).

19/59 | 

Meillä on ollut yhdet Tepsut eikä tykätty. Varpaat oli aina kylmät. Kavatin extremet on hyvät, mutta ei yhtä lämpimät kuin Kuomat. Reiman huopikkaat on tosi hyvät. Koko talven olleet käytössä loskakelejä lukuunottamatta ja lämpöiset ovat. Pohja on ehkä vähän jäykkä, mutta ei näytä haittaavan lasta.

20/59 | 

Joo, niin oli pari mainintaa pukemisongelmasta, mutta piti nyt vielä vaan selventää, että meidän pukemisongelma oli toisenlainen, haha :D

Ja ihan vapaasti saa kommentoida ;D

22/59 | 

No ne meidän "pukemisongelmat" on jo kahden vuoden takaa, joten muistikuvat voivat olla hiukan hämärtyneet... Mutta jotenkin ne oli minusta hankalat pukea, sen muistan. :)

23/59 | 

No kyllä se minusta kuitenkin käyttökokemuksesta käy, että muistaa, että oli jotenkin hankalan tuntuiset pukea ;)

24/59 | 

Kavatin extremet täällä myös hyväksi havaittu, aivan loistavat kengät! Molemmilla pojilla lähes ainoastaan niitä käytetty tämä talvi ja ainakaan vielä ei ole havaittavissa minkäänlaista kulumaa. Pienemmällä on lisäksi kuomat ja isommalla viikkarit.

Anonyymi
26/59 | 

Meillä taas 21-koon Tepsut on tositosi vaikea saada vuodenikäisen pojan jalkaan, ja ne vielä lähtevät tosi helposti jalasta. Onneksi meidän pari on kympin sovittamatta ostettu kirppislöytö. Voi olla, että on ihan lapsen jalan muodosta kiinni, istuvatko Tepsut hyvin. Todella sieväthän ne ovat!

-Maria

27/59 | 

:D Mä en oikeasti ymmärrä. Sillä meillä mies on tosi laiska pukemaan lasta ja AINA kun ne lähtee kahdestaan johonkin ja mies pukee niin lapsella on Tepsut jalassa. Tällä kokemuksella siis väitän etteivät ne meidän ainakaan voi olla hankalat pukea kun mies valitsee juuri ne vaikka tarjolla olis mm. tarrakiinnitteiset Bisgaardit siinä ihan Tepsujen vieressä ;).

Toki otantani on aika suppea :D. Mutta kuten sanottua niin meillä toimii mutta en mene väittämään että sopisivat kaikille.

29/59 | 

kavat extrem saa täältäkin äänen. kahden pojan ja useiden talvien kokemuksella :) meillä on ollut niitä ihan sieltä pienimmästä koostä lähtien käytössä (ja sitä ennen se vastaava pienempien malli muistaakseni tarralla).

30/59 | 

Mä alan jo miettiä, että onko niitä tosiaan ihan erilaisia malleja sitten olemassa, kun niin kahtalaisisa kokemuksia!!!

32/59 | 

Ahaa, kiitos!!!!! :) Mun pitäis käydä paikallisessa kenkäkaupassa, kun kerran apteekkireissulla hieraisin silmiäni, et onko TUOLLA El Naturalistoja :O Luulen kyllä että oon nähny unta ;D Mutta jos se onkin totta, niin varmaan sieltä myös hoitoaineita saa!

33/59 | 

Ne on kyllä tosi hyvät kengät! Se mistä erityisesti tykkään, on se ettei kulumia tule - ja se on iso juttu nahkakengässä!

34/59 | 

Tai sitten vaan on sellaisia jalkoja joihin ne sopii ja sellaisia joihin ei :D. Ehkä meille ens vuonna ei enää tule Tepsuja kun ei sovi jalka enää tuohon pienten malliin eikä uskalla ottaa riskiä sen isompien mallin kanssa :D.

Asiasta huopikkaaseen, hain juuri meidän Reimat postista ja ne on just sellaiset kuin kuvittelinkin eli lämpöisen oloiset ja ihanat. Plus toivottavasti oikean kokoiset ensi talvena :D.

35/59 | 

Väittäisin kyllä ettei meidän Tepsuja kyllä mitenkään saa lapsi pois jalasta kun nauhat on kiinni. Menenkin heti tekemään testin :D.

36/59 | 

Juu, luulisi että kenkäkaupassa on kenkienhoitoaineita ;). Pakkojuuolivirnuilla. Ja täysin mahdollista myös että kenkäkaupassa myydään El Naturalistojakin :D.

39/59 | 

Hmm, no pienen paikkakunnan putiikeista ei aina voi mennä sanoon... ;) Ja on muutens ihme jos siellä oikeasti on El Naturalistoja, koska edes Kuopion kokoisessa kaupungissa (missä kenkiä myydään huomattavan monessa paikassa) niitä myydään ainoastaan yhdessä liikkeessä!!!!!!!

41/59 | 

Mekin jsut käytiin postissa ja herra hiihtelee tuossa huopikkaat jalassa... :D En ole kokoja vielä tarkastellut tarkemmin, sopii vaan toivoa että toiset on passelit ensi talvena!

42/59 | 

Juurikin nuo Kavatin saappaat on kyl hyvät, ainakin näin puolikkaan talven kokemuksella. Ostan toistekin :)

43/59 | 

Kuinka vaikeaa se voi olla? Tehdä kauniit, silmää miellyttävät, kestävät ja hyvälestiset, lämpimät kengät? Ei kai se vaikeaa voi olla, eihän?

45/59 | 

Juu, kuten arvelinkin, ei onnistu. Ei lähde edes niin että aikuinen kiskoo (no, ihan niin kovaa en viitsinyt kiskoa että jalka olisi lähtenyt mukana, taapero raahautui kyllä vähän ;)). Lähtevät jalasta vasta kun nauhat avaa. Tämä otanta tosin koskee vain meidän taaperon jalkaa villasukalla ja ilman, niin ja sitä pienempien tämän talven mallista Tepsua :D.

52/59 | 

Meillä tuntuu pojalle aika vaikealta löytää aina kengät kun jalka on pitkä, matala ja kapea. Kavat on liian löysä, samoin Kuomat ym. Superfit oli viime talvena se hot mut nyt mallit oli outoja ja väärän mallisia. Noi Vikingitkään ei parhaasta päästä ole. Nyt nahkakenkinä mun vanhat :D en tiedä minkä merkkiset, mut joku merkki ollu silloin aikoinaan, kalliskin. Noissa on hyvä malli ja villavuori :)

53/59 | 

Noi El Naturalistat on aika sirot, ja lisäksi nauhoilla voi säätää leveyttä, mutta kuitenkin kun on vetskari, niin ei tarvitse koko ajan venkslata! Kyllähän tuollaiset putkisaappaat ei kaikissa jaloissa pysy, mutta jos pysyy, niin helpoimmathan ne on lapselle pukea.

54/59 | 

Meillä on ollut nahkaisista kengistä juurikin Kavatteja. Se on ihan suosikkimerkki!
Meillä myös eskarilaisella koon 33 Kavatin Extremet ja tykkää kovasti.
Lämpimät ja helpot pukea jalkaan. Ei ne kovin nätit ole, mutta asiansa ajaa päiväkodin arjessa.

55/59 | 

Joo, niissä on juuri se helppous, ja sitten tosiaan ovat lämpivät eivätkä kulu. Mutta näteimmät eivät kyllä ole...

56/59 | 

Korjauksena vielä, että neidin kengät ovat Kavat Alaskat malliltaan, myyjä sanoi kaupassa, että ovat vastaavat kuin Extremet.

Meillä on ollut myös monet Defender mallit nauhoilla ja tarroilla, ne ovat olleet myös aivan loistavia käytössä. Lapset sanovat näitä kummituksen silmä-kengiksi ja neitiä jo harmitti, kun ei ollutkaan tälle vuodelle niitä tarjolla, onneksi sitten löytyi alesta nuo Alaskat, jos niitä kokeilisi vielä uudelleen, että jääkö edelleen jäljet nilkkoihin, vai onko neiti itse kiskonut tarrat liian kireälle :)

57/59 | 

Aa, niin, onhan meilläkin ollut yhdet Defenderit, ja niistä taas ei tykätty - ei pysyneet lahkeensuut paikoillaan, vaan lunta meni aina lahkeesta sisään...

Anonyymi
58/59 | 

Ehkäpä meidän irtoamisongelma liittyykin siihen, etten saa kenkiä kunnolla jalkaan. :-D En viitsi nyt testata yllä kuvaillulla metodilla, koska jos kengät kuitenkin lähtevät pukemistappelun jälkeen irti, mulla on hiki enkä sitten kuitenkaan saa lattiaa mopattua. :-P

Lämpimämmille keleille meillä on vuorettomat Tepsut myöskin koossa 21. Ne menevät jalkaan oikein hyvin. Voihan myös olla, että vuorelliset ovat jotenkin naftimpaa mitoitusta.

-Maria

59/59 | 

No kuulostaisi tosiaan, että ne vaan ei mene jalkaan! Mutta hyvä tosiaan ettet niistä täyttä hintaa maksanut, sitten ehkä pikkasen harmittaisi ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla