Me on nyt helteillä käyty rannalla suurin piirtein joka päivä. On ollut aurinkosuojavaatteille tosiaan käyttöä! Ite tykkään kovasti, kun ei tarvitse sitä rasvaa lotrata - käsivarsiin olen laittanut aurinkorasvaa rannalle mennessä, mutta en muualle enkä muulloin. Ja hyvin nuo onkin suojanneet - iho on aika valkee paidan kohdalta ;) Meillä on joka lapsella tuollainen Reima Sunproof paita, sitten Pinkillä on lippis niskasuojalla ja Vihreällä lierihattu (ei siis kuvassa). Kaipailisin Vihreälle ja Keltaiselle myöskin ne lippikset niskasuojalla - Reimashopissa näkyi olevan valkoisia, niin ne kävis hyvin! Vielä kun vaan alentaisivat niitä ;)

Miten teillä suojaudutaan auringolta rannalla ja muuten?

Terkuin
Miima

Kommentit (26)

1/26 | 

Nuo aurinkosuojapaidat ja -hatut ovat kyllä käteviä. Meilläkin inhotaan rasvalla lotraamista, varsinkin isoveikka on suurinpiirtein hengittämättä, jos rasvataan!

Reiman lippikset niskasuojalla ja pitkähihaiset paidat ovat käytössä, pikkiksellä myös isoveikan vanha lyhythihainen. Lähinnä rannalla ja kahluualtaalla käytetään, hattuja myös ihan pihaleikeissä.

Mukisematta meillä nuo varusteet puetaan, joten kaikesta päätellen ovat mukavia. Ainoa miinus on se, että märkä paita, varsinkin pitkähihainen on kylmä iholla (vaikka materiaali kuivuukin nopeammin kuin puuvillapaita). Mutta sen ja hatun kanssa ei tarvitse rasvata ollenkaan! :)

2/26 | 

Hei, no voitkin kertoa mulle noiden lippisten nykymitoituksesta!! Minkä kokosta teillä on minkä kokoiseen päähän? Meillä nuo on jonkun vuoden vanhoja, joten onkohan samanmoisia mitoituksia nyt? Pinkin lippis on 52 ja mahtuu vielä reilu 53(?) senttiseen päähän.

Meillä ei lapset ole koskaan palaneet, vaikka olen vähän huithapeli aurinkorasvojen kanssa - siksi olen päätellyt että lyhythihaiset uv-suojapaidat riittää, kun ovat ehkä mukavammat kuitenkin päällä kuin pitkähihaiset (lähinnä märkänä). On kyllä ihanaa kun sitä rasvaa ei tarvitse muistaa :)

3/26 | 

Mä oon ihan ulkona näistä uv vaatteista...meillä vannotqan vaan vanhan kunnon kookosöljyn nimeen siis siihen kylmäpuristettuun luomuun..

5/26 | 

Meilläkin pitkähihainen uv-paita ja lippis niskaliehulla käytössä (blogissa lisää). On kyllä tosi kätsyjä! Lippis tais vastata aika hyvin kokoaan tai ei ainakaan mikään super-reilu ole?

6/26 | 

Kiitos koko-infosta :) Pitääpä käydä kurkkimassa! On blogien lukeminen jäänyt tosi vähäiseksi nyt helteillä :/

7/26 | 

Lierihatut on ja mies jaksaa rasvata. ;) muuten ei olla sen kummempia kommervenkkejä kaipailtu pihamme ja käyttämiemme rantojen ollessa sopivan puolivarjoisia.

8/26 | 

Meillä mennään kans perinteisesti rasvojen kanssa tai ihan vaan tavallinen t-paita suojaksi jos rannalla oleillaan pidemmän aikaa. Noita uv-paitoja olen kyllä harkinnut, mutta ei ole sattunut hyviä aleja vielä kohdalle, ja tuskin nyt kesällä alentaakaan. Mutta viimeistään ensi talven Thaimaan reissulle on pakko ostaa suojavaatteet, siellä se porotus on kuitenkin ihan toista kuin täällä meillä. Meidän lapset on onneksi suht tummaihosia kuten vanhempansakin, eivätkä pala herkästi.

9/26 | 

Hyvä jos joku jaksaa rasvata ;) Meillä on rasva finaalissa, ja aattelin nyt katsella olisko lapsille sopivaa fysikaalista missään suihkupullossa... Meillä taas on takapiha ja uimaranta lähes varjottomia :/

10/26 | 

Mä löysin joku vuosi takaperin puoleen hintaan kolmelle paidat, ja neljännelle sain viime vuonna alella :) Anton&Ninassahan oli nyt kaikki -40%, mutta mahtoiko olla uv-vaatteita jäljellä?

11/26 | 

Meidän pitäs pistää ostoslistalle uv-paita. lapsi oli eilen ekaa kertaa tälle kesälle ilman paitaa rannalla ja kamala aurinkoihottumahan siitä tuli. Pojalla on siis atooppinen iho, mutta en muista sen aikaisemmin reagoineen aurinkoihottumalla :/ käsivarsiin tuli ensimmäisistä aurinkoisista päivistä ja ne on nyt vähän sen jälkeen säästyneen, mutta nyt on koko kroppa kamalan näköinen :( Palanut ei ole ja kunnon rasvaa oli laitettu, mutta eipä se ihottumaa estä.

Anonyymi
12/26 | 

Normiulkoilussa sortsit, t-paita ja lierihattu. Rasvaan kasvoja, käsivarret, jalkoja. Uimarannalla uv-paita (lyhyet hihat), uv-uimahousut (polviin asti) ja uv-lippis niskaliehukkeella. Ja rasvat lisäksipaljaille alueille. Meilläkään poika ei oo ikinä palanu, eikä ole sen tyyppinen iholtaan. Olen kuitenkin huolehtinut suojauksesta, koska sanotaan ettei se pelkkä palaminen ole haitallista, vaan ylipäänsä uv-säteille altistuminen. Etenkin lapsilla. Yritän olla varovainen auringon kanssa niin kauan, kuin se suojaaminen on minun vastuullani. Tää on ihan toista kuin silloin omassa lapsuudessa, kun oli ehjempi otsonikerros.

-T-

13/26 | 

Mä olen ollut tänä keväänä laiska ja uv-vaatteet on jääneet hankkimatta. Niinpä ollaan läträtty rasvalla oikeastaan ihan kirjaimellisesti. Tuleva ekaluokkalainen kun oli erittäin omatoiminen ja käytti vaatimattomasti puoli purkkia itsensä rasvaukseen. Eipähän ainakaan päässyt helteisellä säällä palamaan.

15/26 | 

Joo, varmasti totta, eihän se uv-säteily kenellekään ole terveellistä... kyllä me varjossa viihdytään paremmin, jos vaan sellaista löytyy :)

17/26 | 

Mielestäni mitoitus vastaa pään kokoa.

Isoveikan lippis on varmaan parin kesän takaa ja on edelleen sopiva. Hatun koko on 52 cm ja pää tällä hetkellä noin 53 cm. Lippis on nyt juuri napakan sopiva. Ostettu siis tosi reiu koko aikanaan.

Pikkuveikan lippis on tämän kesän mallistosta ja otin koon 50 cm, kun pää on 48-49. Reilulta vaikuttaa ja tarkoitus olikin, että menee vielä ensi kesänäkin.

18/26 | 

Rantsu on niin kaukana, ettei tuu käytyä lainkaan. Omalla pihalla ulkoillaan enimmäkseen. Pojallahan paloi korvat jo tälle kesää :D Oli ihan hirveet! Eli siks meillä on yleensä pipo tai lierihattu päässä tolla kaverilla. Sit jos näyttää et kärventyy niin laitan samaa aurinkorasvaa mitä miehellekin. Enää ei niin herkästi pala kuin keväällä. Itse ei tuu käytettyä mitään suojakertoimia... hups!

19/26 | 

Tilasin Lekmerin alesta molemmille lapsille aurinkosuoja-setit, paidat, shortsit, lippikset niskasuojalla ja rantakengät (joita ei kylläkään käytetä muuten kuin jos ollaan sellaisella rannalla jossa on ilkeän tuntuinen pohja)Ne on kyllä tosi kätevät kun ei tarvi lotrata rasvan kanssa, siitä ei tykkää lapset eikä äiti :) Ja varjossa oleillaan aina kun se on mahdollista.

20/26 | 

Ok, varmaan mun pitäis ottaa Keltaiselle 52 ja Vihreälle 54 :) Se lierihattu on lippistä pienempää mitoitusta ainakin meillä, 54 ja niukka Vihreälle.. hankalia nämä hattujen koot!

21/26 | 

Meillä käytetään lapsilla ulkona aina päähinettä, vaikkei koskaan olekaan korvat päässeet palamaan :)Itelleni vedän aurinkorasvaa rannalle mennessä yläkroppaan, muuten en, enkä tykkää ylenmäärin auringossa ollakaan!

22/26 | 

Mä olen nyt jämähtänyt noihin Reiman Sunproofeihin, koska niistä ainakin tiedän, että UV-suoja on kudottu kankaaseen eikä voi kulua pois. Vähän arveluttaa ostaa muita, kun jos se suoja onkin vaan joku pintasuihkutus, ja sitten et voi tietää milloin se on kulunut siitä pois eikä suojaakaan enää :(
Rasvaa ei tosiaan ole kiva lotrata...

24/26 | 

En mä tiedä mistän suojakertoimista, mutta iho ei pala. Auringossa voi olla kun muistaa olla varjossakin välillä. Laitan sitä lapsille ja itselleni aamulla aurinkosuojaksi ja illalla pesujen jälkeen reilummin. Kukaan ei ole palanut ja lapset on kauniin ruskettuneita ja mamakin vähän (punatukkaiset ei rusketu niin hyvin).

Googletin tota ja suojaa siinä on, luonnollista sellaista...uv suojista mulla ei ole havaintoakaan, ei estä D-vitamiinin imeytymistä auringonvalosta...mitään myrkkyjä ei muksujen iholle laita ja helteellä jokainen vaateriepu on liian kuuma oli sitten suojaava tai ei.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla