Olen kirjoittanut ennenkin, miten hankalaa on löytää hoikalle lapselle - ja nimenomaan pojalle - housuja, jotka pysyvät jalassa. No tämähän on tietysti jatkuva ongelma, kun ei nuo tuosta tunnu lihovan, joten on hyvä palata asiaan aina välillä . Nyt kun Herra Vihreä on siinä koossa, että alkaa siirtyä vähitellen sinne isojen osastolle (merkistä riippuen), on ongelma vieläkin järkympi kuin pienten puolella! Katselin housuja H&M:n isojen poikien osastolla, ja ne oli vyötäröltään ihan mallia "kaksi-meidän-lasta-heittämällä-sisään". Ja ilman vyötärönkiristystä. Nyt meillä on akuutti pyjama-pula, kun kaikki on pahasti pieniä ekaluokkalaiselle (no pyjama kun ei ole niin tärkeä vaate, että heti kauppaan jos vähän alkaa nilkat vilkkua, sitä kukaan näe nukkuessaan). Hamstrasin äkkiä 134/140 pyjamia pienten puolella netistä (kun sitä kokoa ei tunnu oikein koskaan olevan, live-myymälässä en ole nähnyt kertaakaan), kun totesin ettei nuo isojen puolen samankokoiset mitenkään voi pysyä päällä. Meillä on nyt ollut kaapin mylläys, kun pojat on kasvaneet (sellaistakin joskus tapahtuu!), ja olen hamsteroinut alesta hyviksi havaittuja housuja.

Pari vinkkiä hoikan pojan housuostoksiin:

- Tarkista onko housuissa säädettävä piilokuminauha vyötäröllä, silloin housut voi säätää sopiviksi vaikka olisivatkin vähän liian leveät (toki jos ylimääräistä on about metri, niin ei se ruttu vyötäröllä kovin kivalta tunnu, ja housut kannattaa jättää kauppaan)

- Katso ketjuliikkeissä tyttöjen osaston valikoima, jostain syystä kun tyttölasten oletetaan olevan kapoisempia? Nykyään löytyy kivoja unisex-printtejä tyttöjenkin puolelta, eikä kaikissa ole rusetteja ja sydämiä tyttöleimoina (tosin kantsii kattoa tarkkaan kaikki niitit ja tikkaukset)

- Jos löydät hyvät, osta useammat kerralla, ne kun on oikeesti harvassa!

Tässä joitakin otoksia meidän hoikkien poikien kaapista:

1. H&M tyttöjen jogginsit/tregginsit tai mikskä näitä milloinkin sanotaan. Yleensä valikoimassa on joitakin kuoseja/värejä,jotka sopii myös pojalle. Hinta n. 10e.

2. H&M poikien osaston yllätys! Kapoiset colleget polvipaikoilla n. 10e. Yleensä H&M poikien osaston housut pientenkin puolella on hervottoman leveitä vyötäröltä, ja ilman piilokiristystä, joten en niitä uskalla ostaa. Näitä tilasin sitten parit per pää syksyllä, niin harvinaista on tämä. Voisivat kyllä jotenkin merkata tuotteensa, että mitkä on tällaisia päällä pysyviä, ja mitkä leveitä, kun ei kyllä tietämättä tosiaan uskalla tilata! Vaikea nyt hahmottaa, että onko uudessa mallistossa joku malli, joka olisi kapoisempi... Kertokaa toki, jos löydätte!

3. Gugguu trikoohousut. Näissä on piilokiristys vyötäröllä, eivätkä ole hurjan leveät muutenkaan. Hinnakkaat kylläkin, vajaa 40e. Itse olen ostanut joitakin alesta, ja olen todennut laadukkaiksi.

4. Nova star farkut. Nää on olleet meillä kestosuosikit, kapea mutta joustava resorivyötärö, ja mukavat päällä, pitkäikäiset. Hinnakkaat on, reilu 40e, mutta superlaadukkaat, ei edes resoriin tule mitään jälkiä vaikka miten pesee ja käyttää. Itse olen ostanut alesta, ja suoralahkeiset on nyt suosikit. En vaan taida enää ostaa, kun käytettynä myyminen hankalaa, kun postimaksut on hurjat!

5. Aarrekid baggyt. Ostin nämä alekorista kympillä, oikea hinta taisi olla reilu 30e. Vyötäröltä just kivat hoikalle! Ehkä enemmän pienempien malli, mutta kyllä nuo tuolle 5veelle on vielä kivat!

 6. Kappahl farkkucolleget. Hinta on n. 30e, mutta alesta hamsteroin juuri kolmet tuohon hintaan. Vyötäröllä piilosäätö, ja jää vähän ruttua säädettyä, mutta ei liikaa. Pienten puolelta vanhemmat tällaiset oli ihan oikeeta collegea, nämä ohuempaa, vähän joustavaa kangasta, mutta ehdottomasti mukavampaa päällä kuin farkkukangas.

7. Name It peruscolleget, normihinta reilun 10e. Stokkasin näitä nyt puoleen hintaan useammat. Vyötäröllä on piilosäätö, ja malli on muutenkin kivan kapea, eikä sellainen ihme porkkana (ylhäältä leveä, alas kapenee), kuten useissa collegeissa. Laatu on ollut hyvää, ei nukkaudu, näitä meillä on ollut jo useamman vuoden!

Ennen en ostanut koskaan samanlaisia housuja useampia, vaan halusin, että on vaihtelua vaatekaapissa. Nyt olen todennut, että niin harvassa ovat isommissa kokoluokissa nuo hoikalle istuvat housut, että parempi vaan hamstrata monet samanlaiset, ja vaikka ihan samanväriset, jos sattuu hyvät löytymään! Aleshoppaillessa siis tosiaan täytin ekaluokkalaisen kaappia ihan samanlaisilla housuilla. Otetaan sitä vaihtelua sitten yläosissa.

Onko teillä hoikkia poikia, ja mitkä on teidän luottomerkkejä housuissa? Jos vaikka löytyisi uusia suosikkeja!

Terkuin

Miima

Kommentit (14)

Lasten matkassa
Liittynyt18.3.2013
1/14 | 

Meillä on sama ongelma! Meillä kaapissa hoikalla pojalla myös Gugguun Trikoopantseja ja joitain Hennesin malleja. Yhdet lempparit on lisäksi Noshin Rock Star-housut. Istuvia farkkuja on löytynyt parhaiten Hilfigeriltä ja Pomp de Luxilta :)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Onko Nosh muuttanut mitoitusta - joku vuosi sitten kun katselin, niin ei toivoakaan että olis päällä pysyneet, eikä ollut piilokiristystä :/ Meillä on ollut tyttöjen puolelta PdL:in vaatetta paljonkin, ja ite olen kokenut nekin aikasta leveiksi vyötäröltä (eli että ruttua tulee, vaikka piilokiristys auttaakin asiaa). Ei ole helppoa kyllä löytää päällä pysyviä housuja!

Vierailija
2/14 | 

Facebookissa Ommeltujen vaatteiden kirppiksellä monet myyvät uusia omatekoisia housuja ja muita vaatteita kohtuuhinnoinkin ja usein on tarjolla hoikalle sopivia malleja. Ja jotkut tekevät myös haluamillasi mitoilla. Just totesin et monet katselemani oli meille liian kapeat vyötäröltä, kun mittoja kyselin. 

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Ahaa, pitäisköhän käydä kurkkaan, kiitos vinkistä. Tosin just nyt meillä ei ole akuuttia tarvetta, kun pienimmälle siirtyi iso kasa isoveljen pinoista, ja isoveljelle ostin aleista kaikenlaista :)

Kati Ei ihan vielä
3/14 | 

Kannattaa katsastaa myös Mainion alet. Collegefarkut ovat ihan mahtavat ja niissä on myös säätö vyötäröllä.

Innostuin kans viime keväänä noista Kappiksen farkkucollegeista ja kotiutin kahdet erilaiset. Toiset olivat laadultaan pettymys, kun nyppyyntyivät heti ekan käyttökerran jälkeen törkeän näköisiksi. Toiset olivat ihan eri maata!

Uskon kyllä, että hoikkain poikain kanssa on vaikeaa shoppailla housuja, kun ei se tunnu olevan aina niin helppoa suht normaalivartaloisen tytönkään kanssa. Jos punteissa on tarpeeksi mittaa, niin vyötärömittaa on reippaasti liikaa... ja lapsi herkkänä ei siedä mitään ryttyjä vyötärölle. Äipällään onkin sitten ihan toisenlaiset ongelmat, mutta ei niistä enempää tällä kertaa :D

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Mainion collegefarkkuja en muistakaan nähneeni, pitääpäs katsastaa löytyisikö. Se mitä Mainiolta on viime aikoina jäänyt mieleen, on ihan vääränlaiset väriyhdistelmät - ainoastaan musta-valkoiset on miellyttäneet niistä :D

Meidän vanhat Kappiksen farkkucolleget on olleet huiput, ei ole mitään nukkaa tms. Ei noille uusillekaan ainakaan eka pesussa mitään tapahtunut, joten josko nekin olis jees :) Kympillä oli ihan kiva hamstrata :D

Tyttöjen puolella taitaa kaikki vaatteet olla kapeampia tai pienempiä kuin samankokoiset poikien puolella, ihme muoti. Se alkaa jo pienestä tuo, että jos yhdestä kohdasta vaate istuu, niin toisesta sitten ei :D Mulla on farkuissa yleensä että jos reisistä on hyvä niin vyötäröllä löysää (ja en tod tykkää vöistä)!

Vierailija
4/14 | 

Meillä on suht hoikka poika. Parhaat housut on metsolan froteiset tai velouriset. Tosi kapea malli.

Hahah, joo mulla on ongelmana se, että jos on muuten sopivat housut ni vetoketju ei vaan mene  kiinni =D

Sit tein aika vasta havainnon.. Yleensä on käynyt niin että omat vaatteet on pesussa jotenkin kutistuneet.. Mut nyt käynyt niinkin, että ihan kaapissa hengarissa roikkuessaan on joku vaate kutistunut ´=D

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Joo, Metsolan froteiset oli aikanaan hyvät ja kapeat, sitten kun meni collegeiksi niiden tuotanto, niin ne ei enää ollutkaan niin kapeita. Velour mulla meni ohi jo monta vuotta sitten, ja froteekin taitaa jäädä vähitellen unholaan, kun lapset alkaa olla jo aika isoja.

Hih, sun vaatekaappiin on osunut joku kutistussäde? ;D

Vierailija
5/14 | 

Täällä samoin hoikka, pitkäjalkainen tyttö, jolle ei tahdo löytyä sopivia housuja. Tasakymmenin etenevät on ihan oma lukunsa- ei passaa ei siten millään..

Pääsääntöisesti ompelen itse lasteni sisävaatteet, mutta nyt saumurittomana (täytyi muuton vuoksi antaa muutaman vuoden! lainassa ollut kone takaisin kälylle) tulee katseltu alelöytöjä netistä. Pomp de luxilla oli minun mielestä kohtuu kapea malli, jos mittataulukkoa on uskominen - oletko jo tsekannut :)

- Kati

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Se on kyllä kätevää, jos osaa itse ommella! :) Mä en ole raskinut alkaa opetella, kun menis vaan kankaat hukkaan, kun ei tuliskaan mieleistä ;D

Pomppia meillä on ollut paljonkin tyttärellä, eikä ne housut minusta erityisen kapeita ole vyötäröltä (muuten kyllä kivan kapeita ja pitkiä) - etenkin nyt isommissa koissa tulee ruttua vyötärölle. Joskus joku vuosi sitten ostin pienten poikien puolelta collegehousut, jotka ei pysyneet päällä, eikä niissä sitten ollut piilokiristystä, joten en ole sen jälkeen edes vilkuillut poikien puolelle.

T
6/14 | 

Melkein kaikissa Name Itin housuissa on tuo kuminauha-nappisäätö. Nykyään en enää jaksa kokeilla muuta, vaan marssin hoikan pojan housuasioissa Name It myymälään. Jopa liikuntatunnille tarvittavat sortsit ostin sieltä, kun urheilusortseissakin oli säätö. Ihana housukauppa :). Siellä oli just viime viikonloppuna kollarit 2kpl/20e ja oli perusmallin lisäksi kivoja taskullisia. Tietysti meidän kaipaama koko oli loppu niistä. Mutta peruksia ostin sitten taas.

Joskus oli H&M:n kesäsortseissa tuo hyvä säätö, mutta saa nähdä onko tänä vuonna. Joskus kun katsoin, ei ollut. Meillä saattaa olla tarvetta sortsipäivitykselle kesäksi kun jalat venyneet.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Joo niin onkin tosi hyvin isossa osassa Name Itin malleja toi piilokiristys, siinä mielessä hyvä merkki! Osa malleista vaan on sitten hämmentävän kalliita siihen nähden, että osa on noinkin halpoja! Harmitti ettei ne villavaatteet tulleet aleihin - olisin ne villahousut halunnut! Mikä koko teillä on housuista käytössä? Mä otin alesta 134 ja ne on reiluhkoja mutta ei liian isoja.

H&M:llä vaihtelee tosi paljon onko piilokiristystä vai ei. Viime kesänä ostin alesta parin euron shortseja, ja niissäkin osassa oli ja osassa ei (mut otin narusäädettäviäkin parit, kun oli niin halpoja :D)

T

Sisävaatteissa on jo osittain siirrytty 134 kokoon. Nuokin housut ostin siinä koossa. Vielä kyllä mahtuu hyvin koko 128, mutta niitä en enää viitsi ostaa. Totta on, että osa Name It:in vaatteista on kumman kalliita. Mutta aleja bongailen ja noita halpoja ostan normihinnallakin. On muuten hyvät kesähousut Name It resorifarkut. Niissä on nappisäätö ja pehmeä, ohut kangas ja resorivyötärö sekä kuminauhalahkeet. Niitä on ollut vuodesta toiseen mallistossa ja ovat olleet edullisia. Muistaakseni maksoin niistä viimeksi n.17 euroa normihinnalla.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Kiitti vinkistä, pitääpäs katsella noitakin farkkuja jos tulee vastaan! :) Mä oon monesti Lekmeriltä ostanut Name Itiä alesta (tai alen alesta), livekaupasta en tunnu nykyään löytävän mitään, silloin harvoin kun sinne pääsen (joten ei niin kuumottele päästäkään)!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla