Taas on se aika vuodessa kun opettajille kannetaan kaikenlaisia muistamisia. Opettajan ex-rouvana voin kokemuksen syvällä rintaäänellä kertoa, että opettaja

EI toivo
* minkäänlaista mukia, ei vaikka se olisi miten hauska ja kiva ja lapsen valitsema - jokaisella opettajalla on jo ihan hitsinmoinen mukivarasto kertyneenä vuosien mittaan
* minkäänlaista koriste-esinettä, enkeliä tahi muuta härpäkettä - ne kun ei koskaan sovi mihinkään sisustukseen tai makuun
* minkäänlaista tuikkukippoa - ks. ensimmäinen perustelu
* lapsen nikkaroimaa puu/savi/käsityötä, vaikka se olisi miten söpö - opettajalla on niitä ihan oma varasto, jos hänellä on omia lapsia
* mitään tuoksujuttuja (kynttilöitä, suitsukkeita, niitä pussukoita missä jotain kuivattuja aromaattisia juttuja) - opettaja voi olla hajusteille herkkä

Opelle riittää ihan vaikka sekin, että sille kertoo, että on tykännyt tai arvostaa hänen työtään, tai miten nyt sanansa haluaa asetellakin. Tai lapsen tekemä kortti. Jos nyt välttämättä jotain haluaa viedä, niin jotain kulutettavaa: tee, kahvi, suklaa nyt varmaan on sellaisia, jotka suurimmalle osalle kelpaa. Leipomukset jakaa varmasti mielipiteitä, ja jos niitä vie, niin kannattaa ehkä valita joku, mikä säilyy vähän pitempään, jos niitä vaikka joku muukin sattuu viemään.

Me on opeja muistettu lähinnä silloin kun opettaja ja/tai koulu vaihtuu. Tällä kertaa tein siemennäkkäriä, mikä on helppo ja nopea tehdä, ja säilyykin paremmin kuin leivonnaiset yleensä.

Ohje napattu täältä - eri versioitahan on netti pullollaan sen kun googlettaa!

Lahjotteko opettajia/hoitajia ja miten?

Terkuin
Miima

Kommentit (19)

1/19 | 

Opettajia suvussa ja niin samaa mieltä. Tosin pystyn itsekin samaistumaan. Mä oon saanu patalappuja ym kun erään opettajan varastot niitä pursuilee, aina tulee lahjaks uusia :D mä aattelen et porukalla eli esim koko luokalla annettu muistaminen olis kiva tai sit just jtn kulutettavaa tai vaikka kortti.

2/19 | 

Korttikin riittää, ihan oikeesti, moni ei sitä millään meinaa uskoa, mutta näin on. Voi ajatella muistamista miettiessään niin, että "olisiko tämä itsellekään mieleinen jos näitä tulisi 28 kpl kerrallaan".

3/19 | 

Huh, kylläpäs osui aihe arkaan paikkaan - kuumeisesti pähkäilen juuri päiväkodin hoitajien muistamisia. Joka kerta yhtä hankalaa ja kuitenkaan en halua olla mitään viemättäkään: arvostan kovasti työtä, mitä tekevät ja kiitän lasteni hyvästä hoidosta pienellä muistamisella ja kauniilla sanoilla.

Viime keväänä istutin itse ryhmän aikuisille mansikka-amppelit ja niistä tykättiin kovin. Nyt on kuitenkin pojat eri ryhmissä ja varastosta löytyneet tyhjät amppelit aika lailla käytetty. Ja lisäksi tänä päivänä on vaikea hahmottaa, kuka työskentelee missäkin ryhmässä missäkin roolissa jne.

Jouluna annoin vähän parempaa kahvia ja suklaata yhteiseksi kahvihuoneeseen. Luulen, että muistamme opeja ja hoitajia nyt keväälläkin samantyyppisellä, yhteisellä herkulla.

Tuo siemennäkkäri näyttää kyllä herkulliselta :)

4/19 | 

Hoitopuolelta mulla ei olekaan omakohtaista kokemusta, mutta olen kuullut, että arvostavat nimenomaan kahvihuoneeseen jaettavaksi tarkoitettuja muistamisia.

Luin joku aika sitten aika paatoksellisen kolumnin tästä samasta aiheesta - lahjojen vastaanottaja ei tietenkään halua olla epäkiitollinen, mutta turha tavara tuntuu ekoihmisestä tuhlaukselta, ja "liian isot" yhteiset lahjakortit jopa ahdistavilta, kun heille kuitenkin työstä maksetaan ihan palkkaakin. Eli veikkaisin, että aika iso osa opettajista ilahtuisi ihan jos ei vaikka tuotais mitään, vaan kiitettäisiin ihan suusanallisesti.

Siemennäkkäri on muuten tosi hyvää - minä kun en sitä leipää niin harrasta, niin tämä menee nyt ehdottomasti mun suosikkirouskuteltaviin!

5/19 | 

Me vietiin muskarin opettajalle ruukkukukka jonka voi tökätä vaikka pihalle kukkapenkkiin. Herkun näköistä näkkäriä!

7/19 | 

Meidän ekaluokkalainen vanhempineen kiittää opettajaa päättyvästä lukuvuodesta pienellä kahvilalahjakortilla ja toivottaa mukavaa kahvi- tai teehetkeä. Lahjakortti on yhteinen yhden luokkakaverin kanssa. Jouluna taidettiin muistaa opettajaa pienellä määrällä sellofaaniin käärittyjä suklaita.

9/19 | 

Meillä open ja harrastuksen valmentajien muistaminen on tänä vuonna hoidettu luokan ja joukkueen kesken kerätyillä rahoilla, joilla on ostettu lahjakortti. Ihanan simppeliä vanhemmille ja varmasti hyödyllistä lahjansaajalle 😊

11/19 | 

Niinpä! Just näin mäkin mietin tai muutenkin et esim itse en nykyään pysty kaikistellen kukkia pitämään sisällä ilman oireilua ja muistan ala-asteella kun eräs opettaja sai kukkia pöydän täyteen. Jos hän oli allerginen niin oli varmaan tosi kiva kiikuttaa ne kotiin :D

Anonyymi
12/19 | 

Lastentarhanopettajana vastaan että hyvä lista. Itse lisäisin mukavien lahjojen listaan kukat ja kynttilät. Nyrkkisääntönä tosiaan pois käytettävyys. Eihän kukatkaan ikuisia ole. Itse olen antanut myös leffalippuja ja pieniä herkkukasseja joihin olen kerännyt monta pientä herkkua. Olen saanut henkilökunnalta päiväkodissa ihan erikseen positiivista palautetta kuulemma erilaisista ja kivoista lahjoista. Itse askarreltuihin puutöihin yms. lisäisin että en halua lasten valokuvia. Kotona en niitä esille laita ja töissä näen lapsia riittävästi. Ne nyt on kuitenkin toisten lapsia ja minulle työtä.

Mutta ei tarvitse muistaa. Suullisesti sanottu kiitos on tosi ihana.

-T-

15/19 | 

Sä osaatkin kokemuksesta keksiä kivoja juttuja, sellaisia mitä itsekin mielellään ottaisit vastaan! :-) Nuo valokuvat on tosiaan sellainen juttu myös, mitä ei toivoisi.

Ihanaa, että alkaa kesälomat!

16/19 | 

Meillä on otettu se linja, että viedään muistaminen ennen joululomaa ja keväällä ei jaksa muistella :D Nytkin opettaja sai todella paljon kukkia ja myös muun muassa kakun, joten luulen, että niissäkin oli roudaamista. Itse muistan silloin jouluna myös luokan avustajia. Vähän harmitti, kun nyt keväällä näytti siltä, ettei heitä muistanutkaan kukaan. Tärkeää työtä hekin tekevät.

Hyvännäköistä näkkäriä! :P

17/19 | 

Hyvä linja tuokin, ja jää varmaan paremmin mieleen, kun useimmat taitaa tehdä just toisinpäin. Ja se on kyllä tosi, että muutkin työntekijät olisivat kiitoksensa ansainneet, vaikka se opettaja sitten ne kiitokset saa.

Näkkäri on muuten oikeesti hyvää, tein itselleni jo uuden satsin, tällä kertaa lisäsin kurpitsansiemeniäkin, nams :P

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat