Olen ihastellut kaukaa Nununun pöksyjä, ne näyttää just sen mallisilta mistä nyt tykkään - baggyt ja kapeanpuoleiset lahkeet. Joten pitkällisen harkinnan jälkeen tuli meillekin yhdet housut.

Siellä ne nyt roikkuu ulkona, monettakohan päivää, kahden pesun jälkeen... Koska ne haisee edelleenkin niin kamalalle ettei niitä voi sisälle tuoda! Toki tuotetiedoissa mainitaan voimakkaasta ominaistuoksusta, mutta se on kyllä suoranaista vähättelyä... Haju on todella pistävä, kuin hyönteismyrkkyä jollain hajusteella höystettynä - mulla alkoi heti päässä tuntua, kun paketin avasin, joten viskasin housut saman tien koneeseen. Pesulappu sanoo, että pesu kylmällä, joten pesin ensin 30 asteessa. Se ei vaikuttanut mitenkään, joten pesin perään 40 asteessa. Pahin terä ehkä taittui tuolla, mutta ei niitä vieläkään voi sisälle tuoda, lapsen päälle pukemisesta puhumattakaan! Ja nyt mun pesukonekin haisee... Niin ja noi resorit on nyt täynnä jotain höytyvää, joka on noista housuista peräisin, koska yksinään pyöritin (onneksi, hitsi jos haju olisi tarttunut käyttövaatteisiin!!).

En oikeesti käsitä, millä kemikaalilla nää vaatteet on kyllästetty ja MIKSI??? No niin tai näin, housut on kuitenkin käyttökelvottomat tuon hajuisina...

Terkuin
Miima

Kommentit (58)

1/58 | 

Iiiik! Mä olen kans moneen otteeseen katsellut Nununun vaatteita sillä silmällä. Voiko tuollainen kemikaalien tuoksu olla terveellistä haistella ja tuleeko niistä jotain myös ihoon/elimistöön? Paljonhan on viimeaikoinakin ollut puhetta vaatteiden kemikaaleista.

2/58 | 

Ei mulle ainakaan ole terveellistä, kun saan siitä päänsäryn... enkä kyllä halua lapsen päälle laittaa noita ennen kuin haju on lähtenyt (toivottavasti se jossain vaiheessa lähtee??). Mutta ärsyttää kyllä jo valmiiksi veden ja energian tuhlaus - montako kertaa noita pitää pestä (yksinään ettei haju tartu muihin vaatteisiin) ennen kun niitä voi käyttää??

3/58 | 

ostin keväällä nununun shortsihaalarin ja sekin haisi aluksi kuin jollekin parfyymille.. Pesin ne sitten heti ja mielestäni haju lähti aika lailla, että niitä pystyi käyttää.. Mutta onhan tuo aika outoa, että pitää hajustaa vaatteet noin! Kun oikeasti on hajusteyliherkkiä ihmisiä.

4/58 | 

Oho, onpas outoa! :o Miksi kummassa tosiaan?? Harvoinpa uudet vaatteet haisee millekään erityiselle varsinkaan pesun jälkeen, jotain "mätää" tuossa nyt on.

Tosi kivan näköisen pöksyt muuten mutta ymmärrän jos jääkin käyttämättä... :/

Anonyymi
5/58 | 

Yök! Housut on kyllä kivat, mutta käsittämätöntä. Ollaan lapsen kanssa molemmat haju-yliherkkiä, joten ois saattanut lentää UFFin laatikkoon. Koita liottaa etikkavedessä. Se voisi auttaa.
T: Nitta

7/58 | 

Voi harmi, tuollaiset asiat on todella inhottavia! Itse olen kunnon imppaaja :D Jos vaate vähääkään haisee epämiellyttäville väri tmv. aineille, mä palautan sen. Hajuista tulee huoli, että kuinka paljon niistä imeytyy ihon läpi jotain haitallista, saatikka mitä se haju on peräisin ja mitä se on aiheuttanut tehtaassa oleville työntekijöille....

10/58 | 

Tää juttu haisee!!! Hienot housut mutta jaa-ah, saa nähdä roikotatko niitä vielä pari viikkoa pakkasessakin. Harmillista! (ja melkein tekis mieli piirrellä kaavat noista housuista ja ommella ite hajusteettomia :D).

11/58 | 

Minusta se haisee siltä kuin jonkun myrkyn peittämiseksi olisi laitettu hajuvettä päälle! Varsinkaan lastenvaatteiden kohdalla en käsitä, että laitetaan jotain ylimääräisiä kemikaaleja :O

12/58 | 

Tuotetiedoissa tosiaan mainitaan, että merkin vaatteilla on voimakas ominaistuoksu, joten ihan tarkoituksella se haju vaatteessa on :/ Mut en tajua kyllä pointtia...

17/58 | 

Pitäisi varmaan tiedustella valmistajalta, tuskin jälleenmyyjällä sen kummempaa tietoa on... ilmeisesti siis kaikki merkin vaatteet haisee tuolleen.

19/58 | 

Ihan ihme juttu - ja kurjaa. Miksi ihmeessä vaatteisiin pitää lisätä jotain hajusteita? Ei ymmärrä. Ei kuulosta mukavalta, jos jotain hajua on yritetty peittää toisella "tuoksulla". Hämärää.

Vanha kansa poisti tekstiileistä pahaa hajua ruokasoodalla. Itse en ole vielä kokeillut, kun tähän asti on riittänyt normaalit konstit. Kirpparivaatteita pesen kahteen kertaan ja roikutan ulkona, että saan "tavallisen" pesuainehajun pois. Tuoksutonta kiitos! :)

20/58 | 

No ei ymmärrä tosiaan, varsinkin kun kyse on lastenvaatteista! Joo ite kans inhoan sitä perus-arielin hajua käytetyissä vaatteissa!! Sekin muuten on aika tiukassa! Itse todellakin pesen hajusteettomilla!

21/58 | 

No hui!!! Laita soodaa pesuaineen tilalle pesukoneeseen, ainakin kerran tepsi yhteen pahanhajuiseen huutisostokseen.

Anonyymi
22/58 | 

No yök.

Kaipailit mustia Reima Tomino-rukkasia. Anton&Ninan verkkokaupassa näyttää vielä olevan kokoja.

-T-

24/58 | 

Niinpä!

Ok, kiitos vinkkauksesta! Aattelin eka käydä katsomassa Jesperjuniorista, jos pääsen sinnepäin joskus (säästäis postikulut) ;)

25/58 | 

Kivannäköiset pöksyt, mutta oi MIKSI ne haisee. Voisin kuvitella että itsekkin saisin tuommoisesta päänsäryn. Jäisi housut käyttämättä varmasti.

Anonyymi
26/58 | 

Meillä pari Silverjunglen paitaa potee samaa ongelmaa, haisevat kertakaikkiaan karulle. Ovat meillä merkiltä ensimmäiset, joten en tiedä onko yleinenkin ongelma heidän vaatteissaan. :P Luulin merkkiä suomalaiseksi, mutta hajusta päätellen valmistus tapahtuu jossain halpamaassa. Ikävä kun täytyy pestä hyvät vaatteet pilalle asti ennen kuin haju lähtee. :(

27/58 | 

Meidän mielestä ne tuoksui ihanalle :D ja lähti se tuoksu housuista yhdessä pesussa ja paidasta kahdessa pesussa pois. Mä pesin 30 asteessa lumme pesuaineella :)

29/58 | 

Oho! Meillä on ollut Silverjunglea useampi vaatekappale viime vuoden mallistosta eikä ne ole millekään haisseet - onpa ikävää, jos ne on muuttuneet :/

30/58 | 

Sun hormoonihuuruisessa päässäs on jotain vikaa, jos toi haisee hyvälle ;) Toivottavasti noi hajut lähtee seuraavassa käsittelyssä, kunhan päätän mikä se on..

31/58 | 

Kivan näköiset housut, mut yök! :D
Mun pää on tullut ihan käsittämättömän hajuherkäksi raskauksien jälkeen! En mä ennen o niin hajuista häiriintynyt ja hajuvettäkin olen käyttänyt.
Mutta pyykinpesuaineen käry on jotain ihan kauheeta. Perhekerhossakin joskus tulee pää kipeeksi, jos jollain kerhokaverilla on "tuoksuvat" vaatteet. =D

32/58 | 

Meillä jos käy joku vieras, joka on käyttänyt peruspesu/huuhteluaineita, niin mä haistan sen kyllä vielä pitkään senkin jälkeen kun se vieras on poistunut... siitä en sentään päänsärkyä saa, mut haistan!

33/58 | 

Mä tilasin kesällä Sisulle tollaset shortsit tai deminin näköset, mutta oli pakko palauttaa, kun vyötärö oli _kapea_! Se haju oli kyllä jotain jäätävää, tiesin kyllä, että tuoksutetut, mutta se oli ihan liikaa ja päätin, että olkoon kuinka kivoja tahansa mä en kestä sitä hajua:D

34/58 | 

Mä taas odotin kuvien perusteella että olis ollut kapeampi toi vyötärö - saa nähdä pysyykö päällä, jos joskus saadaan toi haju lähtemään... haju on kyllä sietämätön, pitäis saada se pois ennen kun voi käyttää!

Anonyymi
35/58 | 

En ole noita haistanut, mutta olen englannin ebaysta tilannut muutaman käytetyn vaatteen ja voi hyvänen aika! ne tuoksuu niin voimakkaasti hajusteilta , että olen meinannut pyörtyä. Pesussa tuoksu vaan tarttuu toisiin vaatteisiin , vaikka hajusteetonta käytän. Useat pesut ja tuuletukset saavat hajun hälvenemään, mutta ei kokonaan pois. Minäkin vinkkejä mielellään kuuntelisin :)...olen huomannut, että vuosien hajusteettomien pesuaineiden käytön jälkeen oma hajuaisti on tehostunut hajusteiden suhteen. Huomasin tämän kun omien vanhempien luona pestyt pyykit tuoksuivat ennen kodilta, nykyisin hajusteilta ;)...pesty siis äitini omilla pesuaineilla :):

36/58 | 

Mä en just siksi haluais pestä muiden joukossa, ettei tarttuis toi haju.. harmittaa kyllä pestä vaan yhtä vaatetta :/ Se on tosi, että kun itse ei käytä mitään hajustettuja tuotteita, niin ne käy kyllä nenään (ja päähänkin välillä)!

37/58 | 

Meillä siis poikakin tykkäs tosta :D Haisteli aina ihan hulluna :) Siis meillä ne ainakin tuoksui sellaiselle kuin lapsena kirjepaperit :P
Mut lumme pesulla lähtee, on lisäksi ekologinen pesuaine.

39/58 | 

Kerran erehdyin tuota ihanan näköistä merkkiä tilaamaan ja lähti vaatteet välittömästi bumerangina takaisin - ihan karsee katku! Kysyin jälleenmyyjältä että haiseeko koko erä samalle vai tuliko mulle jotkut vialliset vaatteet ja jämy vahvisti että kyllä ne lemuaa kaikki, on kuulemma ihan tavaramerkki. Ei voi ymmärtää mikä tuossa on takana! Ehkä me ei vaan Suomessa tajuta tuota tuoksuttelua ;)

41/58 | 

:O No makuasioista ei voi kiistellä, niin kai se on - minusta tuo haju on vaan niin pistävä ja voimakas, ettei sitä tuoksuksi voi sanoa!

42/58 | 

Joo, ei voi käsittää... Onneksi nykyään on paljon merkkejä, jotka panostaa luomuun ja mahdollisen pieneen kemikaalikuormaan :)

43/58 | 

Ihanan oloiset housut, mutta itsekään en kestä tuoksuja yhtään. Kirppisvaatteetkin on pakko pyöräyttää pariin kertaan ennen kuin viitsii muiden vaatteiden sekaan laittaa.

44/58 | 

Joo, pesu/huuhteluaineen hajukin on tiukassa käytetyissä vaatteissa :/ Käyttäispä kaikki hajusteettomia :D

45/58 | 

Tuoksut ovat kyllä erittäin tärkeitä ja varsinkin jos ne haisee pahalle, tulee välittömästi paha olo tai päänsärky eivät housut liene käyttämisen arvoiset. Harmi vain, kun ovat hienot! Itsekin sain joku aika sitten Elloksen paketin, mikä haisi aivan hirveälle. Koneeseen ja ulos tuultumaan useaksi päiväksi, niin hieman helpotti ja vaatteita saattoi käyttää jotenkuten. Tuo sooda vinkki voisi toimiakin! :)

46/58 | 

Soodaa meinaan kokeilla, kunhan saan muuta pyykkisumaa purettua - saavat tuulettua tuolla pihalla sen aikaa ;)

47/58 | 

Mua naurattaa toi merkki ihan hirmusesti ja nyt tekee vielä vähemmän mieli hankkia noita vaatteita kun tän luin. Nununu on hepreaa ja sitä sanotaan lapsille kun tekevät tuhmia. Sama kuin soosoo. :P

Anonyymi
49/58 | 

Facebook sivuillaan vastasivat jollekin kyselijälle, että haju tulee tehtaan käyttämästä esipesuainetiivisteestä. Haju pysyy heidän mukaansa muutamia pesuja.

50/58 | 

Ahaa, tuo 'miksi' osuus mua vieläkin ihmetyttää... montakohan on muutamia... Kävin tänään ulkoillessa haistelemassa niitä ulkona, ja haiseehan ne edelleen...

51/58 | 

Mä luinkin tästä jo aikaisemmin jostain, että niissä on "tuoksu" (se oli joku positiivinen kirjoitus), mutta hyvä kuulla, että se tosiaan on vahva: jää kyllä kivasta ulkonäöstö huolimatta ostamatta. Mä en siedä edes hajusteellisten pesuaineiden hajua. En ymmärrä, miksi puhtaisiin vaatteisiin pitää laittaa "pesun haju". Joten joo, nää ei tod ole meille...

52/58 | 

Minusta ei voi tuoksusta tosiaan puhua, se on hajustettu pesuaine potenssiin x, todella paljon voimakkaampi! Pesin kolmannen kerran soodalla, ei auttanut :/ Siellä ne ulkona edelleen roikkuu...

Anonyymi
53/58 | 

Hei, tää on nyt vähän off-topic, mutta tuohon tuoksuasiaan liittyen tuli sellainen mieleen, että esim. Brasiliassa laitetaan vauvoillekin hajuvettä... on tehty ihan vauvoille ja jonkun Johnsson tmv. merkin valmistamaa, mutta nekin haisee jo tosi voimakkaalle ja niitä laitetaan ihan normaalisti vauvoille joka päivä. Ihan vaan siksi, että tuoksuisivat "hyvälle". Myös vauvoille suunnatut vaatteiden pesuaineet ovat todella voimakkaasti hajustettuja... En tiedä minkämaalainen merkki tuo Nununu on, mutta voisiko olla jokin kulttuurijuttu tuossa taustalla? Itse en kyllä kannata "haisevia" vaatteita ollenkaan, olen tullut nykyisin yhä enemmän varovaiseksi kemikaalien suhteen ja valitsen hajusteettoman aina kun mahdollista.

54/58 | 

Ilmeisesti merkki on amerikkalainen, kaipa ne siellä hajustaa myös kaikenlaista? Housut on edelleen ulkona...

Anonyymi
55/58 | 

En muista enää miten Jenkeissä oli tuon hajustuksen suhteen, mutta siellä taitaa olla markkinoita vähän kaikenlaisille tuotteille, että ei ole ihme, jos tuollaiset "haisevat" vaatteetkin tekevät kauppansa :( Täälläkin parhaillaan roikkuu muutama vaate tuuletuksessa, mutta alkaa olla jo siedettävä haju parin kuukauden tuulettelun jälkeen ja sopivasti talvella ehkä voi jo käyttää.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla