Voi että! Tajusin juuri, että voipi olla ettei tarvitse enää koskaan ostaa toppahaalaria! Eskarilaisen Molo Hopper haalari mahtuu vielä ensi talvena, eikä siitä eteenpäin välttämättä uutta tarvita. Pienimmälle sitten on isoveljen jäljiltä jemmassa haalari jos toinenkin. Haikeaa kerrassaan - tähänkö päättyi ale-haalarin-metsästys!

Meillä on kaikki lapset aina tykänneet toppahaalareista, ja pääasiallisesti niitä käyttäneet talvisin. 2-osaisia settejä on ollut lähinnä varalla, ja niitä on saanut houkutella päälle. Koulussakin isommat vielä alkuun käyttivät haalareita, kunnes vähitellen siirtyivät 2-osaisiin. Mitään kauppatakkejakaan ei meillä varsinaisesti tarvita, kun kaikkialle mennään jalan, potkurilla tai pulkalla.

Mikä siinä haalarissa sitten viehättää? No lapset tietty tykkää, kun se on helppo ja nopea pukea päälle itse. Äiti tykkää, kun tietää, että kaikki paikat on lumelta suojassa ja lapsi pysyy lämpimänä (ja toki pääsee vähemmällä auttamisella). Ja yksi ihan älyttömän iso plussa on HINTA! Haalarihan tulee niiiiiiiiin paljon halvemmaksi kuin 2-osainen. Ja usein haalareita saa puoleen hintaan helpostikin, enkä ole merkkihaalareistakaan tainnut satasta enempää maksaa. Nyt kun olen vähän vilkuillut takkien hintoja, niin nehän on ihan törkeän hintaisia! Yli satasen pelkkä takki ALESSA! Ja siihen vielä pitäisi housut hankkia. Takeissa ja housuissa ei näytä aleprosentit nousevan samaan malliin kuin haalareissa, joten voipi olla että siirrytään lopullisesti halvempiin merkkeihin...

Mites teillä? Haalari vai 2-osainen talvivarustus?

Terkuin
Miima

Kommentit (20)

1/20 | 

Kyllä meillä lapset on olleet vahvasti etenkin talvella kotipihassa haalarin kannalla. 8-vuotiaalle en ollut haalaria enää jemmaan hankkinut ja huonona päivänä kiukkuhan siinä pääsi. Veikka on kuulemma paljon nopeampi ja lunta joka paikassa.

2/20 | 

Haalarit on huippui. ♥ Tänä talvena on tosin käytetty myös 2-osaista settiä silloin kun ei oo ollut lunta.

Saas nähdä vieläkö ensi vuonna ostetaan haalari, uskoisin kyllä. :)))) Sillon joku uusi ihanuus. ♥ Tää talvi on menty viimevuotisella!

3/20 | 

Sehän siinä on kun ei voi tietää miten kauan se haalari kelpaa! Tuon ikäisillä kun se tenkkapoo voi tulla ihan yhtäkkiä!

4/20 | 

Niin, kyllähän se haalari lumihangessa on kätevin - sulan maan aikaan sitten tulee käytettyä 2-osaisia. Vk-haalarit on meillä jääneet pois monta vuotta ennen toppahaalareita :) Varmaan jos ei sitä lunta ole etelämmässä talvella, niin haalarikaan ei välttämättä ole niin pinnalla.

Anonyymi
5/20 | 

Meillä loppui tytöllä haalarin käyttö talvisin 116cm kokoon, ei vaan suostunut enään päälleen pukemaan. Välikausihaalaria käytti 3v asti. Halunnut siis pukea takin ja housut jostain kumman syystä. En sinänsä ole pahoillani ollut sillä en pidä haalareista ulkonäöllisesti, varsinkaan muulloin kuin talvella.

6/20 | 

Olen ennenkin kuullut jo pieninä haalareista-kieltäytyjistä, ja minusta tuntuu että he useammin ovat tyttöjä! Onkohan se joku tyylijuttu :D Toki lapsellakin on oikeus jollain tasolla päättää pukeutumisestaan (kunhan siis säänmukaiset varusteet) :)

Anonyymi
7/20 | 

Haalarit on huippuja, nimenomaan talvella. ja eskarilainen tykkää pukeutua haalariin meillä. Enkä ole ihan lumetonta talvea etelässäkään kokenut ja olen asunut pk-seudulla 20v. Viime talvi oli hyvin vähäluminen ja paljon mustan maan aikaa, mutta muuten kyllä talvikelejä ja talvia ollut (tämä talvi on kyllä vaihteleva). Mutta talvella haalari joka tapauksessa ykkönen: niin helppo ja nopea pukea. Se tuntuu olevan tärkein kriteeri lapsella. Ja minulla mielenrauha, kun selkä ei ainakaan vilku. No sehän olisi olkainhousuilla ainakin melko hyvin estettävissä. Olen tosin töissä nähnyt henkselitoppiksia vihaavan lapsen, joka aina yritti olla pukematta housuja kunnolla. Ja tosiaan, takit ja housut on ihan järkyttävän kalliita!!! Saattaa olla, että koululaisen asioissa siirrynkin Reimalta urheilukauppojen ja markettien valikoimiin. On siellä ainakin enemmän edullisempiakin vaihtoehtoja.

-T-

8/20 | 

No hyvä että siellä etelässäkin sitä lunta edes jonkun verran on! Meilläkin muksut tykkää haalareista just kun ne on niin helppo ja nopea pukea eikä tarvitse vetoketjua asetella paikoilleen.
Takit+housut kombolla hintaa tosiaan on, jos merkeissä haluaa pysyä. Isompien kanssa onkin menty H&M-linjalla haalareista päästyä, ja niin siinä taitaa käydä seuraavienkin koululaisten kanssa. Niissäkin nykyään löytyy teknisiä vaatteita, ja jos nyt ei samalla lailla montaa lasta kestäkään, niin hintansa haukkuvat kun alesta ostaa. Nytkin H&Mltä saa teknisiä toppahousuja 12-15e ja takkeja 20-25e. Housut vaan on niin leveitä että pienille en niitä osta. Lindexin outerwear toppahousuista olen tykännyt kovasti (luulin että ne on FIXit mutta ei ne ollutkaan, vaan sitä halvinta mallia) - ne on sopivan kapeat ja vyötäröllä on vielä säädettävä kuminauhakin jos kiristystä kaipaa. Ihme vaan eivät ole nyt minkäänlaisessa alessa olleet :O Mieluusti olisin niitä ostanut lisää!

Anonyymi
9/20 | 

Kiitti vinkeistä. Eli ei H&M, mutta Lindex kyllä. Moni on kehunut Kappahlia. Eiköhän noita halpiksia tuu kokeiltua koululaisella. Vähemmän harmittaa myös jos häviää. Olen tänä talvena muuten jo hiihtänyt poikani kanssa kolme kertaa. Enemmänkin olisi kelien puitteissa voinut, mutta oma pitkään jatkunut flunssani on ollut hidaste. Ja pulkkamäessäkin on oltu jo monesti. Eli ihan on talvea ollut, vaikkakin huomenna taas plussaa ja ehkä vesisadetta. Tuo vaihtelevuus on ollut tän talven kirous.

-T-

-T-

10/20 | 

Isompien H&M toppahousuissa ei ole henkseleitä ja vyötäröä voi kuroa, joten on meillä niitä ollut, mut pienempien henkselimalli näyttää kuvissa leveältä eikä säädöistä puhuta mitään. Ja joskus luin että joku piti Lindexin FIX-housuja leveinä, enkä niistä tosiaan tiedä, mutta Lindex outerwearit on just hyvät hoikallekin. Viime vai toissatalvena ostin niitä kympillä, ja nyt ei ole edes pikkualea niissä :( H&M tekniset toppatakit on minusta hyviä, on Pinkillä ollut jo useita. Kappiksen vaatteita ei ole osunut kohdalle sopivaan hintaan.

Ai no hyvä, onhan siellä sitten ollut ihan hyvin talvikelejä! Täälläkin on sää vaihdellut hirmuisesti, mutta ei ihan vesikelejä ole ollut, eikä nämä lumet ihan vähästä häviä, sen verran paljon sitä on tämän vuoden puolella tullut!

Anonyymi
11/20 | 

Ohoh tajusin että melläkin kaksi haalaria jo nuorimmalla jemmassa eskaritalveen, vimpat haalarit sitten. Ekalla en usko että haalareita sitten enää pitää. Nytkin 5v kieltäytyisi mielellään, mutta haalarin alle mahtuu niin paljon kätevämmin villa/fleecepuvut, että kylmimmillä ilmoilla suostuu käyttämään. Oon ostanut alella myös takki-housusettejä , ja kalliksihan se tulee niitä ostella...alesta huolimatta. Mä en merkkivaatteista luovu talven osalta, välikausi ei haittaa, hyvin voin jotkut hm setit kelpuuttaa... Vedenpitävyys kun vaan kohdilla, ei väliä merkillä :)

Anonyymi
12/20 | 

Meillä on 5v ainakin vielä kelpuuttanut haalarin päälleen.. Se on helppo ja nopea pukea, tykkää itse.. Lisänä on 2-osainen setti.. Ja takkia käytetty joskus kaupoissa lähinnä.. Vara-asuna ollut lähinnä.. Välikausihaalari ollut viimeksi käytössä 3v :)

Viime talveksi olen ostanut jemmaan jo ticketin seuraavassa koossa.. :) Toivotaan, että kelpaa siis..

Alesta löytyy (joskus) edullisesti takkeja ja housuja.. Esim meillä 5v pojalle jemmassa Reimatecin takki (49,90e) ja reimatec toppahousut (10e!!!).. Eli tuo setti ei kyllä ole ollut kallis, ostettu jemmaan jo kaksi vuotta sitten :D Mahtunee ens talvena sit..

Jesper&juniorissa on muuten hinta-laatusuhteelta tosi hyviä vaatteita! Mennen tullen pesevät laadussa kyllä Reimatecin ainaskin :) Tosin kuosit ei välttämättä oo niin kivoja.. Mut housuja ja asusteita löytyy kyllä, yksivärisiä.. Ja usein puoleen hintaan.. :)

13/20 | 

Meillä tosiaan eskarilainenkin ite haluaa toppahaalarin, ja 2-osaista saa houkutella päälle, joten ehkäpä vielä ensi vuonnakin kelpuuttaa ekaluokalla. Hällä on Molon takki joka varmasti mahtuu ensi vuonnakin, toppahousuja vaan pitäisi metsästää, ja ehkä sitten toinenkin takki, jos sopivaan hintaan löytyy - saa sitten nähdä onko merkkiä vai ei, riippuu aleista :D

14/20 | 

Kympillä olis kyllä kiva ostaa tec-toppahousuja! :D Joskus tulee tosiaan löytöjä vastaan! Jonathanin vaatteet ei ole koskaan ulkonäöllisesti miellyttäneet, ja ainakin joskus aikaisemmin kun housuja mallailin, niin olivat todella leveitä, tämä perusongelma :/

15/20 | 

Mä kävin läpi kans tuon haalariluopumisen tuskan jo viime talvena, mutta ilokseni pääsin vielä ainakin yksille haalariostoksille vielä tänä talvena -ja tulikin hommattua sen verran reillu Ticket, että se menee melko varmasti tarvittaessa vielä ensi talvenakin :D Haalarit siis meilläkin edelleen tytön oma valinta, mutta kyllä kaksiosaiset asutkin on käytössä viikoittain.

16/20 | 

Sä pääsit vielä kerta kiellon päälle haalari-ostoksille :D Meillä toi haalari mahtuu varmasti vielä ekaluokalla, joten ei ainakaan etukäteisostoksia voi tehdä - jos haluaa haalarin tokaluokalle, niin toki sitten ostan!

Anonyymi
17/20 | 

Meillä on jemmassa viimevuotinen haalari, mutta ekalla luokalla poika siirtynyt kokonaan kaksiosaisiin (ainakin toistaiseksi). Eskarissa oli talvella 99% haalari!

Yksi hyvä puoli takeissa jo housuissa on se, että menevät mielestäni usein koon puolesta kauemmin kuin haalarit. Haalarisssa kun jää esim. hihat lyhyeksi, menee alaosakin eli koko kokonaisuus uusiksi. Lapsi on meillä kasvanut usein vuoronperää ala- tai yläpäästä ja vähintään se toinen osa menee siis helposti sen pari talvea, kun haalari piti aina uusia!

18/20 | 

Hmm no joo, kyllä noilla takit menee aina monta vuotta, eivät tunnu jäävän pieneksi ollenkaan ja kyllästymys tulee ennen :D Mut on meillä haalaritkin yleensä menneet aina osan ainakin toistakin talvea. Hihat ei kyllä ensimmäisenä jää lyhyeksi eikä toisaalta selkämittakaan, joten paidat ja takit on meillä pitkäkestoisia :)

Anonyymi
19/20 | 

Hihat oli esimerkki. Meilläkään se ei ollut ongelma, vaan haalarimallista riippuen selkä tai lahkeet. Korkeintaan 1,5 vuotta meni, kun samaan aikaan hankittu takki vaikkapa 2,5 vuotta kunnolla ja 3 käytettiin (niitä parempia takkeja, joita rakastin enkä edes kyllästynyt!).

Mutta siis lähinnä tuohon hinnoitteluun kun viitattiin, niin kaksiosaisissa ne takit pysyvät usein kunnossa kauan ja kokokin menee useamman kauden eli hintaa ei voi suoranaisesti verrata haalariin.

20/20 | 

Niinno, sekin riippuu niin paljon lapsen rakenteesta - kyllä olen paljon kuullut, että takit jää "aina" pieneksi pitkäselkäisillä/kätisillä. Ja meilä ei sitten tyyliin ikinä :D Että mikä kelläkin on kauan käytössä. Mutta sen olen ainakin nyt huomannut, että takeista ei tahdo niin hyviä aleprosentteja löytyä kuin haalareista, tarvitaan enemmän tuuria että saa hyvällä hinnalla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla