Flunssakausi on korkattu nyt omaltakin kohdalta, joten ajattelin jakaa teillekin oman flunssankarkoitusreseptini. Se on hyvin yksinkertainen, sillä kuka sitä nyt flunssassa jaksaisi kovin monimutkaisia säätää! Kupillinen vettä ja n. sentin palanen tuoretta inkivääriä silputtuna kattilaan kiehumaan, keitä sellaiset 5-10 minuttia, miksi aikaa nyt unohdatkin sen sinne hellalle ;) Kaada kuppiin ja perään hunajaa loraus. Juo, ja pureskele myös ne inkiväärin palaset. Avaa tehokkasti nenän ainakin joksikin aikaa, ja hunaja lievittää yskää. Saattaa aiheuttaa myös pientä hikoilua, kuten kuumeen laskiessa. Minusta tää auttaa oloa ja lyhentää flunssan kestoa!

Onko teillä jotain flunssa-niksejä?

Terkuin
Miima

Kommentit (16)

1/16 | 

Valkosipulia, paljon, esimerkiksi pizzan päälle! Mutta tämä auttaa vain siinä vaiheessa kun tuntuu että flunssa alkaa tulla, silloin se voi jopa estää tai ainakin lievittää oireita. Sitten taas jos tämä kutsumaton vieras on jo ehtinyt asumaan kroppaan, on turha enää syödä ;)

2/16 | 

Ruuassa se valkosipuli varmaan meniskin - olen myös nähnyt josksu valkosipulisia juomareseptejä, ja se ei houkuttele mua ihan niin kauheesti :D

Anonyymi
4/16 | 

Mä keitän vedenkeittimellä vettä ja kaadan sitä inkiväärisilpun päälle (hunajan nautin erikseen, koska en tykkää sen äklömakeudessa inkiväärin kanssa) ja juon kunhan on jäähtynyt tarpeeksi. Mies taas on vähän hardcorempi, sen juomaan menee inkivääriä, valkosipulia ja hunajaa (tehokas, mutta ööh en halua maistaa).

6/16 | 

Mä juon kans välillä pelkällä inkiväärillä, mutta jos on yskää, niin tykkään että se hunaja rauhoittaa sitä. Valkosipulia en minäkään oikein tykkäisi tuolleen käyttää :D

9/16 | 

Meillä vannotaan yrmykuppien nimeen eli kuumaa vettä, runsaasti sitruunaa ja lisäksi hunajaa. Täytyykin seuraavaksi kokeilla vaihtelun vuoksi tuota sun vinkkiä :)

11/16 | 

Pikaista paranemista! Hunajavettä on tullut juotua ja joskus inkivääriäkin olen lisännyt, mutta nyt olin unohtanut koko inkiväärin! Seuraavaksi sitä: päätä särkee ja kurkku on kipeä, palelee, yh.

12/16 | 

Juu oon jo ihan tolpillani ja mietin, että miten terve pitää olla että saa laulaa, kun ope kielsi laulamasta sairaana... :D vähän vielä yskää ja sen sellaista. Nyt äkkiä sulle inkivääriä nassuun, niin jospa ei tauti tuliskaan päälle!!

13/16 | 

Inkivääri on tehokasta ja hunaja samoin. Pikaista paranemista, että pääset taas laulamaankin :)

Täällä on otettu kaikki konstit käyttöön alkavan flunssan torjunnassa, ettei tarvitsisi matkalla sairastaa. Carmolis-yrittitipat tuntuvat olevan yllättävän tehokkaita tupla-annoksena, samoin sinkki-C-kofeiini-juomajauhe. Parasetamolia otan myös. Pitkät päikkärit otin myös ennen viime hetken pakkaamisrumbaa. Kaikki tropit lähtee toki myös mukaan reissuun.

Olo tuntuu paremmalle kuin aamupäivällä töistä kotiin lähtiessä. Ehkä tämä tästä vielä lomaksi muuttuu :)

14/16 | 

Kiitos, ihan jo muuten hyvä, mutta köhää on, ja ihan tosi hankalaa olla laulamatta kun tekis mieli harjoitella (no vähän oon sortunut, mutta koitan välttää)!

Voi ei, ei mitään flunssaa nyt sulle!!! Toivottavasti douppaus auttaa ja pääset lomailemaan ihan terveenä!

15/16 | 

Tuota ihan samaa ja lisaksi pala sitruunaa kuorineen. Inkivaaria en viitsi keitella vaan suoraan kuppiin ja kiehuvaa vetta paalle.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla