Mulla on tänä kesänä kalenteri ennennäkemättömän täynnä. Joka viikko on jotain merkinnän vaativaa. Reissuja, konsertteja, festareita, laulutunteja. Toisaalta kivaa, mutta tällaiselle koti-ihmiselle tulee välillä mieleen, että kiireetön kotoiluhan on oikeesti tosi kivaa (ainakin minusta). Pitäisköhän laittaa kalenteriin ylös...

Alkuviikon vietin esiteinistön kanssa reissussa. Tämä reissu oli räätälöity Herra Ihan-saman kotimaisten toiveiden mukaan, kun äiti ei hänen pettymyksekseen tänä kesänä alkanut järkkäilemään massiivista sotahistoria-spektaakkeli-matkaa Lontooseen tahi New Yorkiin...

Ensimmäinen etappi oli Vaajakoskella Pandan tehtaanmyymälässä, josta Ihan-sama osti useamman kilon kotiinviemisiä... muut selvisivät "hieman" vähemmällä - omat ostokseni taisivat maksaa 4,80e.

Seuraavaksi pysähdyimme Tikkakoskelle Keski-Suomen ilmailumuseoon. Oli siellä pari ihan mielenkiintoista juttua, ja muutama kone, jonka kyytiin sai mennä.

Koko reissun parasta antia olivat Turussa Forum Marinum Merikeskuksen laiturissa olevat museolaivat, joihin sai mennä sisälle tutkimaan. Suomen joutsen, tykkivene Karjala ja miinalaiva Keihässalmi tuli koluttua hyvin huolellisesti. Jokaisessa laivassa oli monessa kerroksessa kapeita käytäviä ja jyrkkääkin jyrkempiä portaita, jotka tekivät aluksen tutkimisesta sokkelo-seikkailun. Veikkaan, että joka soppi tuli löydettyä!

Lopuksi kävimme vielä risteilemässä Viking Gracella. Suosittelen tuota laivaa lasten kanssa risteillessä - siellä on tosi paljon puuhaa kesäisin ikähaarukassa 3-9v, kun konferenssitilatkin on otettu lasten käyttöön, ja ulkokannella on myös polkuautoilua. Oltiin tuolla viime kesänä koko porukalla, ja nyt Pinkki kaipailikin pikkuveljiä, kun heille olisi ollut niin paljon kivaa tekemistä. Näille vähän isommille sitten vähemmän. Pelailtiin toki pöytäjalkapalloa, ilmakiekkoa ja X-boxia, mutta selkeästihän siellä enemmän on pienemmille suunnattuja juttuja. Ja sitten jotkut taas hamstrasivat tax freestä lisää karkkia, ikäänkuin ensimmäisen etapin tarpeet eivät olisi riittäneet...

Ensi viikolla sitten pienten kanssa reissuun! Miltäs teidän kesälomakalenterit näyttä?

Terkuin
Miima

Kommentit (10)

1/10 | 

Kovin on tyhjää meidän kalenterissa :D
Mä oon joskus teidän lasten ikäisenä käynyt tuolla Pandalla ja muistaakseni ilmailumuseossakin :)

2/10 | 

No niin! Löytyihän niitä sotahistoriakohteita Suomestakin! Ja käynti Pandan tehtaanmyymälässä kelpais mullekin :D Namskis!

Musta tuntuu, että me otetaan kans nyt takaisin viimekesänä mun sairastamisen takia menetettyä kesäliikkumista. Kaukana ei olla käyty, mutta retkeilty ollaan kyllä tälläkin viikolla ihan hyvällä sykkeellä :D Eilen illalla mulla tais olla lievä auringonpistos ja näkyipä ensimmäistä lievästi kärtsännyttä ihoakin. Onneksi itsellä, eikä neidillä :D

Mukavia kesäpäiviä ja hyvää pienten reissua! Me lomaillaan kans vielä tytön kanssa ens viikko ja sitten alkaa taas pläääääh! Tyttö tosin jatkaa lomailua edelleen mummon ja papan kanssa mökillä.

3/10 | 

No toi on hyvä tila, jos lomalla ollaan ;) Tarviinkohan mä syksyllä lomaa kaikesta tästä lomailusta :D
Noi oli mulle ihan uusia kohteita, mutta ihan mukavasti tuossa matkan varrella :)

4/10 | 

Löytyyhän niitä, ja muitakin, tämä nyt oli tällainen missä saatiin kohteet sovitettua sopivasti matkan varrelle :) Pandan tehtaanmyymälä ei kyllä kummoinen ollut, eikä siellä mitään erityisen hyviä tarjouksiakaan mun mielestä ollut, mutta selkeesti yksi matkaseurueesta oli ihan kohteessaan :D

Kesällä on kiva reissailla niin isompia kuin pienempiä reissuja! Lähiretkeilyä mekin tässä harrastetaan (lähinnä sinne liikennepuistoon) silloin kun kotosalla ollaan :) Tänään on niin kuuma päivä, että taitaa eka kertaa tänä kesänä tarjeta rannalla! Mut ensin pitää mennä ostamaan aurinkorasvaa, kun en löydä mistään!

Kiitoksia! Ja loistavaa loppulomaa teillekin!

5/10 | 

Ihana kesälomareissu teillä :)

Muistan itsekin, miten lapsena Helsinginmatkaan yhdistettiin käynti Brunbergin karkkitehtaalla Porvoossa. Taisi joku luokkaretkikin suuntautua sinne ja repullinen karkkia sieltä todellakin kannettiin kotiin :D Ja laivalta tietysti sama homma. Karkkihamstraus vähän niinkuin kuuluu lomaan, vaikkei ne tosiaan enää merkittävän edullisia noissa tehtaanmyymälöissä tai taivalla olekaan.

Mulla täytyy kans olla verrattain paljon ihan vaan kotona oloa, ei sitä jaksa koko ajan reissata. Viihdyn kotona. Joskaan ei ole meillä kyllä tänäkään kesänä sitä vaaraa, että oliskaan liikaa menoa. Pieniä retkiä lähiympäristöön ja sitten kuun lopulla laivareissu serkkuperheen kanssa. Jossain vaiheessa varmaan Lintsille. Pojat pääsivät juuri toiseen huvipuistoon ja luontopolulle mummolareissulla, kun minä haistelin meri-ilmaa naisten kesken-laivareissulla. Oikein mukavia menoja on ollut :)

Kivaa reissua pikkuherrojen kanssa sulle! :)

6/10 | 

Reissu oli kyllä kiva, ja veikkaan että esikoinenkin tykkäsi :) Karkkeja tosiaan kantoivat kotiin ihan jonkun verran (omilla rahoillaan, joten eipä minulla siihen puuttumista, kunhan eivät niitä nyt mätä 24/7)... Toki valikoima on hieman erilainen kuin maissa, ja joitain tarjouksia sentään oli tuollakin. Tallinnassa maissa karkit on oikeasti halvempiakin, että siellä käydessä kannattaakin jo vähän hamstrata jos suosikkeja sattuu löytämään.

Mä olen kyllä ihan koti-ihminen, mutta vielä ei ole pahemmin ahdistanut tämä kesän säntäily. Saa nähdä onko mulla syksyn tullen burnout ja epäsosiaalinen sulkeutuminen edessä liian vilkkaan kesän jälkeen :D

Kiva että teilläkin on ollut mukavia rientoja! Kiitos!

Anonyymi
7/10 | 

Minä edelleen ihan aikuisena hamstraan karkkia brunbergilta Porvoossa, välillä halvalta Vantaalla, Tallinnassa maissa ja laivalla. Nytkin on kotona herkkulaapin sisältö runsas kun on käyty Porvoossa ja Tallinnassa, eli myös laivalla.
-T-

8/10 | 

Kannattaahan niitä hamstrata, jos on tarjouksia ja mieleisiä karkkeja :) Mä ostan pienille Angry birds karkkeja laivalta kun niitä pusseja ei enää mieleisiä maista löydy ja Tallinnasta rasioita jos siellä käy maissa :)

9/10 | 

Miten paljon halvempaa Tallinnassa aboit maissa nykyään yleisesti oli? Meillä on mökki siellä mut 10v en ole käyny ettei iske sinne ikävä.. :D jos paljon edullisempaa nii taidan mennä syksyksi :)

10/10 | 

Nyt ei siis Tallinnassa käyty, mutta ei ole pitkä aika kun siellä kävin. Ruokakaupassa on halvempaa, karkit sellaisen 30-40% edullisempia (tosin tuttuja karkkeja vähän). Vaatteet ihan saman hintaisia kun kotonakin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla