Varmaan viimeistään siinä 10 v synttäreiden paikkeilla alkaa lahjatoiveita kyselevät tiedustella, että vieläkö se leikkii, ja mitä niin isolle osaisi ostaa, ja vaatelahjakortillako mennään? Lapsilla tulee niitä esiteinin elkeitä hyvinkin yksilöllisesti, ja siinä missä joku tyttö leikkii iloisesti barbeilla 13-vuotiaana, niin toinen on siinä vaiheessa jo täysin toisenlaisessa teinimaailmassa, jossa pojat ja meikit ja vaatteet kiinnostaa, ja lelut ovat aikapäiviä sitten jääneet pölyttymään kaapin perälle. Pojissa taas siinä vaiheessa osa vielä leikkii legoilla, ja osa on siirtynyt täysin pelimaailman addiktoivaan maailmaan.

Itse toivon, että lapset tajuaisivat pysyä lapsina mahdollisimman pitkään ja tuen sitä kehitystä kaikin keinoin. Jos 10-12v haluaa lahjaksi leluja, niin ostan, vaikka vaarana on, ettei niillä leikitä enää niin paljon kuin aiempina vuosina. Mutta jos edes vähän leikkii, niin hyvä! On ainakin annettu viesti, että leikkiminen on suotavaa, eikä tarvitse olla "iso tyttö tai poika", joka ei enää leiki.

Pinkki täyttää toukokuussa 10v, ja ilokseni hän edelleen tykkää leikkiä! Kotona leikkii pikkuveljien kanssa mielellään (pääsee tietty vähän pomottamaan, heh), ja kavereiden kanssa päivittäin. Pinkillä on kavereina myös paljon poikia, ja minusta on kiva, että hän suhtautuu tyttöihin ja poikiin ihan samalla lailla kavereina.

Kun tanskanmaalta tuli kyselyä, haluammeko tutustua uuteen Ever After High -sarjaan, oli Pinkki heti innoissaan odottamassa pakettia! Lelusarjoja tulee markkinoille jatkuvalla syötöllä, ja tuntuu, että nukkesarjojakin on suurin piirtein miljooona! Ever After High'ssa minua kuitenkin miellytti se, että tässä on taustalla tarina, ja itse asiassa aika mielenkiintoinen konsepti.

Nukkesarjan hahmot ovat tuttujen satuhahmojen lapsia (esim. Lumikin, Pahan kuningattaren sekä Prinsessa Ruususen tyttäret), jotka käyvät Ever After High'n lukiota. Koulussa lapset oppivat kulkemaan vanhempiensa jalanjäljissä ja seuraamaan kohtaloaan, halusivatpa tai eivät. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Pahan kuningattaren tytär Raven Queen ei suostukaan jatkamaan Pahan kuningattaren perintöä, vaan päättää kirjoittaa oman kohtalonsa uusiksi! Ja pian kaikki haluavat kirjoittaa tarinansa uusiksi - pahiksista voi tulla sankareita, eikä prinsessaa välttämättä odotakaan satuhäät.

Halusimme tietysti tutustua tähän kaiken mullistavaan hahmoon, Raven Queeniin, Pahan kuningattaren tyttäreen. Nukke on hyvin yksityiskohtainen ja erityisesti vaatteissa on paljon hienoja detaljeja. Värimaailmakin on ihan just äidin ja tyttären mieleen!

Jokaisella nukella on oma persoonallisuutensa ja ominaisuutensa, joihin voi tutustua tarkemmin suomenkielisillä

Pinkki on jo katsonut kaikki videoklipit, ja tuollainen nettisaitti varmasti vetoaa juuri tämänikäisiin tipsuihin! Oman koulun kavereiden puutteessa Raven Queen tutustui meillä Monster High'n oppilaisiin, ja hyvin tuntuivat ystävystyvän!

Ensimmäiset Ever After High -nuket tulevat myyntiin tänä vuonna, ja ne ovat Prinsessa Ruususen tytär Briar Beauty, Lumikin tytär Apple White, Pahan kuningattaren tytär Raven Queen ja Hatuntekijän tytär Madeline Hatter.

Myös sinulla on mahdollisuus voittaa lapsellesi tai kummitytölle (tai itsellesi??) Raven Queen nukke! Laitan arvonnan omaan postaukseensa, tänne,  niin voidaan jutella tässä leikeistä ilman että arvat sotkee!

Miten teillä isommat lapset leikkii, ja missä vaiheessa loppuu lelujen hankkiminen?

Terkuin
Miima

Kommentit (10)

1/10 | 

Kummitytölle (11 v) ja hänen pari vuotta vanhemmalle siskolleen olen ostanut lahjaksi jo monena vuonna lahjakortin vaatekauppaan ja jouluna meikkijuttuja. Kummityttö itse ei ole halunnut tai kehdannut pyytää koskaan mitään ja lahjoista onkin sovittu heidän äitinsä kanssa. Ovat kyllä niin isojen neitien oloisia, mutta kivasti leikkivät kuitenkin ainakin pienempien kanssa, kun olen juhlatilanteissa päässyt salaa kurkkimaan :)

2/10 | 

Niin ja piti vielä sanoa, että Ever After High -nukkeja ei ole meille vielä kotiutunut, mutta olisiko suomessakin alkamassa pyörimään kyseinen tv-sarja? Ihan kuin olisin nähnyt jonkun mainoksen tässä joku päivä sitten. Monster High on meillä tällä hetkellä tosi kuuma juttu ja nukkeja keräillään ihan intoa piukassa.

3/10 | 

Vaatelahjakortti on sellainen varma lahja, jolle varmasti löytyy käyttöä joka taloudessa! Meillä ei Pinkkiä ole vielä meikkijutut kiinnostaneet, mutta kynsilakkaa on kaverin luona laittanut moneen otteeseen :)

4/10 | 

Luulisi että sarja tulee, kun tuota video-matskua on ja kerran piirroshahmot luotu - tuskin ne pelkästään nettisivuja varten on tehty!

5/10 | 

Meillä täyttää vanhin poika 10-v elokuussa, ja onneksi ainakin vielä leikkii pikkuveljien kanssa vaikka kaikenlaiset tietokone ja pleikka-pelit veisivätkin mukanaan ellei peliaikaa aktiivisesti rajoitettaisi. Se minkä olen huomannut kasvusta on se että aamuisin on aika tarkkaa miten hiukset ovat, ne täytyy laittaa, vaatteet ovat alkaneet kiinnostaa meidän entistä verkkaripoikaa (äitiä ai harmita yhtään) ja tytöistä on tullut taas kivoja (ainakin niistä tietyistä) kun eskarista lähtien ne on olleet niin yök. Kovasti itse toivoisin että leikkiminen säilyisi mahdollisimman pitkään osana lasten elämää.

6/10 | 

Kyllähän ne pelit vetää ja meillä koululaiset kyllä viihtyvät puhelimen kimpussa myös siihen malliin, että pakko koittaa vähän rajoittaa! Kuulostaa jotenkin suloiselta, että poika laittaa hiukset ja kiinnittää huomiota vaatteisiin :) Olis kiva jos Pinkkikin vähän laittais hiuksiaan... ne on aina auki ja tappuralla...

7/10 | 

Toivoisin, että lapset saisivat olla lapsia mahdollisimman pitkään. Omieni kohdalla aihe ei ole vielä ajankohtainen vähään aikaan (5 v ja 2,5 v), mutta muistan omasta lapsuudesta, että kuudennella luokalla eli noin 11-12- vuotiaana ei olisi kaveriporukan "johtajien" mielestä saanut enää leikkiä millään lailla ja muutenkin olisi joidenkin mielestä pitänyt muuttua yhtäkkiä "nuoreksi". Tämä jopa erotti ystävyksiä joksikin aikaa.

Toisaalta muistan myös sen, kun jossain vaiheessa lapsuutta huomasin, että rakennettuani jonkin legojutun en halunnutkaan enää leikkiä sillä. Leikkiminen alkoi tuntua yllättäen tylsältä. Se tuntui haikealta jo silloin: sen tajusi, ettei lapsenomaiseen leikkiin ole enää koskaan paluuta. 3,5 vuotta nuorempi pikkuveljeni ihmetteli, että miksei enää leikitä yhdessä legoilla.

Hauskannäköisiä nuo uudet nuket. Kivemman näköisiä kuin muodissa olevat kalmankalpeat monsterinuket. Tarina nukkejen takana on hieno. Toki edelleen toivoisin, että tyttöjen nukkejen anatomia olisi hieman lähempänä normaalin ihmisen vartaloa, ettei ainakaan lelujen vuoksi tarvitsisi nuorten neitien itselleen ulkonäköpaineita ottaa :) (vrt. barbiet)

8/10 | 

Sä saat nauttia pienistä vielä pitkään! :) Mä aina välillä kauhistun, että apua, mulla on kohta kaksi teini-angsteilijaa täällä!!!! Toivottavasti tajuavat olla lapsia niin pitkään kuin mahdollista, mä ainakin menin liian kiireellä teineilyyn...
Se on totta, että nuket voisi olla normaalivartaloisia...

Anonyymi
9/10 | 

Tänään tuli tämä aiemmin viikolla lukemani teksti mieleen, kun kävin kahden nuorimman lapsen (11v tyttö ja 7v poika) lelukaupassa. Sylvanian Familieseihin meni neitokaisen rahat :) en nyt tiedä leikkiikö enää kovinkaan paljon, mutta ainakinntyklää niitä järjestellä ja minusta sekinon ihan hyvä. Ei vielä mitään poika-, meikki- eikä pahemmin vaatejuttujakaan. Pikkuveli leikkii legoilla, mutta parasta taitaa olla futiksen ym. pelaaminen kavereitten kanssa. Ja pleikka ja wii, toki. Tyttö ei pelaa noista peleistä kuin Super Mariota. Mäkin toivoisin, että lapset on mahdollisimman pitkään lapsia, yksi murkku täälllä josohvilla lojuu kännykkää näplöen (ikää 15v).

- LeenaK

10/10 | 

Se on kiva jos vielä lelut on jollain lailla mukana kuvioissa! Meillä toi 13v täyttävä poika on jo ihan täysin puhelin- ja peli-addikti, jonka kanssa saa jatkuvasti vääntää asiasta :/

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla