Tänään alkoi Herra Vihreällä eskari! Kyllä meillä on päiviä laskettukin! Ja toisaalta kauhisteltu (isompien hyvän opin ansiosta) miten ei ole enää melkein ikinä lomaa!

Ensimmäiset läksyt tehty (oman nimen kirjoittaminen kirjaan)! Herra Vihreä on käyttänyt vaihtelevasti molempia käsiä eri juttuihin, mutta nyt näyttää siltä, että vasenkätinen hänestä tulee. Kynähommat ei ole koskaan kiinnostaneet, mutta jospa se eskari houkuttaisi enemmän siihenkin.

Eskarissa oli kuulemma kivaa, mutta ruoka ei ollut oikein maistunut (ensikosketus "laitos"ruokaan) - eiköhän tuokin ole sellainen treenattava asia, johon ajan myötä tottuu.

Mites teillä lähti eskarit ja koulut käyntiin?

Terkuin
Miima

Kommentit (22)

1/22 | 

Voi apua kun Vihreäkin on jo niin iso!
Mä heräsin aamulla fiilikseen "apua, apua", kun huomasin että klo on jo 8.05, ja esikoisen koulu alkaa 8.30. Siellä se oli onneksi suihkussa jo, ja isänsä vei kouluun niin ei myöhästynytkään. Yleensä menee siis bussilla, mikä menee kasilta =)

3/22 | 

No niinpä, ihan varkain kasvavat!
Hyvä että poitsu ehti kouluun! Meillä nyt pyöräillään eskariin ja kouluun, ja valmiiksi jo mietin, että mitenkähän paljon pitempi aika menee kävellessä, kunhan tiet jäätyy...

5/22 | 

Meilläkin alkoi tänään eskari. Ainoastaan äiti sai läksyä kun piti täyttää jokavuotinen yhteystieto yms -lipuke. ;)
Hyvinhän tuo alkoi, tosin tänään eivät olleet tehneet kuulema mitään muuta kuin leikkineet. Eli pehmeä lasku arkeen loman jälkeen. :)

6/22 | 

Hyvää eskarin aloitusta siis sinnekin! :) Meille tuli viikon lukujärjestys kotiin - huomenna kirjoittavat nimensä tietokoneella, ja sitten leikkejä :D

Anonyymi
7/22 | 

Meillä alkaa eskari vasta huomenna. Minulla taas ja pojallakin nyt. Pääkaupunkiseudulla koulut ja eskarit alkaa huomenna siis. Poika oli kesällä vielä sitä mieltä ettei halua eskariin, vaan jatkaa vanhassa ryhmässä. Nyt on jo viikon ollut pitkän, 9vkon loman jälkeen päiväkodissa ja sinä aikana tajunnut, että hienoa olla eskari. Meilläkin on ollut ns. molempikätinen poika ja neuvolassa puhuttiin että voi ollakin molempi kätinen. Piirtää paljon ja tykkää kynähommista, saa nähdä vakiintuuko lopulta jompi kumpi käsi.

-T-

8/22 | 

Hyvää eskarin aloitusta sinne molemmille siis! :)
Vihreä on nyt alkanut enemmän käyttämään vasenta, siis syö ja näemmä nyt myös kirjoittaa vasemmalla, kun aikaisemmin se vaihteli enemmän.

9/22 | 

Kyllä ne kynähommat siitä suttaantuu ja ruokakin alkaa varmasti maittaa pikku hiljaa paremmin. Onhan se totta, että laitosruoat eivät kyllä ole mitään verrattuna ihan oikeaan kotiruokaan :D

Tsempit Vihreälle eskarivuoteen! On se kuitenkin tärkeä vuosi sitten koulua ajatellen :)

Anonyymi
10/22 | 

Katsoin, että Pikkumetsän esiopetusta siellä. Meidän pojan eskarissa ei tule kirjaa ollenkaan. Töissä valittiin Taikamaan esiopetus.

-T-

11/22 | 

Eskarivuosi on just hyvää aikaa opetella näitä kouluruuan syömisiä ja kynän kanssa työskentelyä, niin olis sitten koulun alkaessa hallussa! Kiitos tsempeistä ja samoin sinne ekaluokkalaiselle! :)

14/22 | 

Meilläkin aloitti yksi eskarilainen. Päiväkodissa tuntuu olevan tosi paljon rennompi ohjelma kuin osapäiväeskarin todella suunniteltu arki. Toivottavasti eskarit lähtevät ssujumaan toivottuun suuntaan, nythän sitä harjoitellaan kouluun tarvittavia taitoja!

16/22 | 

Eiköhän ne suju! :) Aamulla sain vielä palautetta että Vihreä vaikuttaa tosi kiltiltä ja kivalta pojalta - aina mukavaa kuulla tällasii juttuja :)

17/22 | 

Täällä sama tilanne:eskari on aloitettu ja myöskin Pikkumetsän-kirjan kera. Eka aamu jännitti, mutta äitiä kuitenkin eniten ;)

Laitosruoka on kotona kasvaneelle lapselle aikamoinen alkushokki, muistan tilanteen isoveikan kohdalla vuosi sitten. Aina tuli palautetta, että poika syö niin kovin vähän. Ja kotona on aina ollut kova syömään. Mutta kyllä ne siellä eskarissa sen verran syövät, että hengissä pysyvät ja kotona sitten taas tankataan :)

Kynähommien sujuminen jännittää minuakin, kun meillähän on tosiaan se aistiherkkyys-/ toimintaterapiataustakin. Periaatteessa isoveikan pitäisi olla nyt ikäisellä tasolla hienomotorisestikin, mutta silti sitä jännittää, että joudutaanko toimintaterapiaa jatkamaan eskarisyksyn perusteella. Aika näyttää. Positiivista on, että poika on viimeisen vuoden verran piirtänyt jo vapaaehtoisesti.

18/22 | 

Hyvää eskarin aloitusta sinnekin! :) Mulla ei tämä kolmannen eskarin aloitus tuottanut sen kummempia tunnelatauksia, mut katotaan sitten kahden vuoden päästä kun minun vauveli lähtee ;D

Jep, taitaa ottaa aikansa, että siihen kouluruokaan tottuu... Onneksi eskaripäivät ei ole pitkiä ettei ihan hyydy vaikkei kauheesti söiskään!

Mä sain hetkellisesti aktivoitua kynähommiin laskujen avulla, kun tää tykkää kauheesti laskuista, mutta ei se pitkään kestänyt, kun numeroiden piirtäminen ei ollut kovin helppoa.

Anonyymi
19/22 | 

Ja mulla ei ollut itsellä jännitystä tai muutakaan tunnelatausta eskarin alun suhteen, vaikka on ainokainen. Valmiiksi jo hirvittää koulu...hui. En tiedä johtuisko ammatista ettei eskari jännitä minua.

-T-

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla