L-E:n yllytyksestä otin minäkin ensimmäisen askeleen talvivarustelua kohti, ja tilasin Lastenpuoti Kuplasta Mini A Turen topparukkaset! Koko on 2-3 ja minusta nuo ei ole ollenkaan pientä mitoitusta, kuten on annettu ymmärtää, vaan olisi voinut olla pienemmätkin!

Eipähän ne tietenkään mätsää tuon hatun kanssa :/ Mutta saavat luvan kelvata!

Herra Keltainen ei sitten yhtään tykännyt hanskojen kokeilusta... Hanskojen pukeminen onkin ihan törkeen hikistä puuhaa nyt, kun niitä on taas alkanut tarvita! Viime talvena ja keväälläkin jätin peukun usein laittamatta paikalleen, kun poika otti sen hetivälittömästi pois, joten ihan turhaa työtä oli moinen pujottelu. Ja nyt on siis edelleen sama meininki - Herra Keltainen ei havua laittaa peukkua peukkuun! Ja jos ei havua, niin se todellakin tarkoittaa että ei havua!! Mutta kun äiti vaan haluaisi tuottaa lapselle tämän oivalluksen, että peukalon ollessa paikallaan lapiohommatkin sujuisivat sutjakammin! Kuinka siis toimia? Vähän elättelen toiveita, että näissä hanskoissa tuolla kiristyksellä saisi peukun pakotettua pysymään paikoillaan... ;D Mutta sen näkee sitten. Muitten lasten kohdalla en ollenkaan muista tällaisia taistoja! Onko teillä peukut peukuissa?

Terkuin
Miima

Kommentit (28)

1/28 | 

Hihi. Hyvä oli yllytys ja hyvät on hanskat! Itse olen sitä mieltä että tärkeämpää kuin värin mätsääminen ovat muut ominaisuudet ja noissahan ne on kohdillaan. Eikä värikään haittaa kun ei ihan viereen tule.

Minustakaan nämä eivät ole pientä mitoitusta ja luulisin että menevät meillä vielä seuraavanakin talvena (edellyttäen että selviävät ehjänä ensimmäisestä). Ja mun mielestä meidän tytöllä on ihan normaalikokoinen (tai ei ainakaan pieni) käsi. Tosin ikää vasta lokakuussa se 2.

Ja ihanaa että joillain muullakin on noita peukkuongelmia. Saa nähdä opitaanko meilläkään ennen talvea sitä että peukku menee sinne omaan koloon. Nythän tuo niputtaa kaikki sormensa samaan aina kun rukkasta laittaa käteen.

2/28 | 

Pinja on onneksi pitänyt aina ihan kiltisti hanskoja paikoillaan.
Meille on nyt myös tulossa samanlaiset rukkaset mutta vaaleanpunaiset, vaaleanpunainen kun sopisi niin kivasti siihen Molon Hestie takkiin. :)
Meillä on nämä rukkaset olleet kyllä pieniä kooltaan, mutta onhan tuolla neidillä kyllä pitkät sormetkin, viime vuonna meinasi jo loppua peukulta tila 4-5v. koossa, jolloin Pinja ei edes ollut neljää. Nyt on onneksi noissa 6-7v kokosissa hanskoissa sopivasti tilaa, väliin saattaa mahtua jopa aluslapanenkin.

3/28 | 

No on ne sentään samaa väriä, vaikka sävy on ihan eri ;)

Mä kans oletan, että menevät ensi talvenakin, jos vaan kasassa pysyvät!

Tää kun tekee vielä silleen, että kun sen peukun saa pujoteltua paikalleen, niin se heti nyhtää sen sieltä pois! Hohhoijaa...

4/28 | 

En minäkään tosiaan muista, että noitten isompien kanssa olisi ollut tällaista peukun kanssa!
Nyt kyllä mietin, että onko noissa mitoitus muuttunut tälle vuodelle?

Anonyymi
5/28 | 

Ne tähtirukkaset on pientä, nämä ei. Miellä on ollut molempia jo aiemmista mallistoista ja ihan eri mitoitus näillä ja niillä tahtirukkasilla. Ehkä monet niiden tähtirukkasten takia kuvittelevat näitäkin pieniksi.

6/28 | 

Ahaa, selittäisikö tämä siis asiaa! Hassua, jos saman merkin eri mallin hanskat on kovin eri mitoitusta! :O

7/28 | 

Kiva jos onkin muuttunut, niin sitten meille on varmaan tulossa mielettömän isot rukkaset, pitääkin mallata näitä heti kun nämä kotiutuvat meille niihin vanhoihin samankokoisiin tähtirukkasiin.
No mahtuupahan ainankin aluslapanen alle ja jemmataan näitä sitten toiselle vuodelle jos ovat nyt liian suuret.

8/28 | 

Eli teillä on ollut tähti-rukkaset viime vuonna? Tuossa alla tulikin jo sellaista tietoa, että niillä tähti-rukkasilla ja tämän mallin rukkasilla on ihan eri mitoitus!

9/28 | 

Minä haluaisin ostaa nuo varastoon ensi vuoden talveksi. Eli Sara on silloin 3v ja noin 95cm. Kannattaako mielestäsi ottaa tuo koko vai se seuraava (4-5). Saralla ei ole isot kädet, viime talvena Reiman hanskoissa paras koko oli se 0?!

10/28 | 

Onneksi tässä on vielä pari kuukautta talveen, vaikka mitä ehtivät oppimaan nuo lapset. Teidän herra Keltainen kuulostaa välillä meidän tytön kadonneelta kaksoisveljeltä - niin on samat harrastukset :D.

11/28 | 

Kokeilin just tuolle 4-vuotiaalle noita hanskoja (2-3) ja meni hällekin vallan mainiosti, voisi vielä pitää! Joten älä nyt ainakaan isompaa kuin 2-3 ota!!

12/28 | 

Jospa se vaan naksahtaa sitten jossain vaiheessa, odotamme ihmettä ;D Tuntuuhan noilla samanmoista meininkiä välillä olevan! :D

13/28 | 

Kiitos avusta :-) Suunnitelmissa on jemmata "violet ice" väristä toppaa Saralle ja rukkasia ei välttämättä jää alennusmyynteihin, ainakaan oikean värisenä ja kokoisena!

14/28 | 

Eipä mitään, kiva jos oli apua :) Se onkin kaunis väri, ehkä kannatta tosiaan jemmata hyvissä ajoin ;)

15/28 | 

Meinasin just kysyä samaa, kun tarvittaisiin MaT:n saman malliset hanskat seuraavaan talveen silloin 3,5 v:lle. (Tähän talveen varatuista jemmoista löytyy haalari jo sinne... ) Jännää tosiaan, että tähtihanskojen mitoitus on selkeästi pienempää kuin tässä vetoketjumallissa...

16/28 | 

On kyllä outoa, että mitoitus voi olla niin eri! Uskoisin, että teilläkin se 2-3 menisi - minusta on ihan selvää, että nämä menisivät Keltaiselle vielä seuraavankin talven (jolloin hän sen 3½). Toki noissa varmaan saa isommankin hanskan kiristettyä kohdalleen tuon tarran avulla. Mutta just tuossa mietin, että mitähän kokoa ottaisin Vihreälle jos hällekin hanskat hankkisin -> 2-3 vielä mahtuisi, mutta 4-5 menisi seuraavanakin talvena (mutta kuinka isot ne sitten on nyt??). Ja värikin... en ole varma löytyykö sopivaa...

17/28 | 

Multa löytyisi kaapista molempia kokoja, kröhöm, siis 2-3 ja 4-5. Voisin illemmalla mittailla jos haluatte :D.

19/28 | 

Johanneksen peukun laiton onnistumisessa meni pitkään, mutta Veikko on ollut tässä asiassa ilahduttavan varhaiskypsä. Tuo ranteen tarra auttaa mielestäni tosi paljon!
Pojilla on vaan reiman kintaita, niillä mennään, vaikka nyt nuo MaTit ovat alkaneet kiinnostaa. :D
Ihana pipo ja ihan tarpeeksi mätsäävät kintaat teillä! Mielenkiinnolla ootan raporttia lämpivyydestä!

20/28 | 

Tuota just mietin, että josko kunnon kiristys ranteella pitäisi peukunkin kohdillaan.
Lämpö-raporttia tulee varmasti sitten talvella! Saa nähdä vieläkö tää pienin on kylmänäppinen, vai joko kasvanut siitä yli :)

21/28 | 

Ei mulla oikeasti ole jemmoissa paljon mitään (vielä ;)) mutta nää nyt sattui olemaan :D.

Laitan nää mitat tänne jos vaikka joku eksyisi katsomaan vielä :D. 2-3v. peukalo (mitattu kämmenen puolelta keskeltä) n. 5cm, ranne kumppari- kärki kämmenen puolelta n. 11cm, leveys kämmenen puolelta noin 9cm.

Vastaavat mitat 4-5v.: peukalo 5,5cm, ranne-kärki n.12cm ja leveys 9,5cm.

Nää on kaikki heittämällä mitattuja noin mittoja rukkasen ulkopuolelta ;). Mitenkähän noita tarkkuusmitattaisiin? :D

Kai nuo muuten eri värien kohdalla on saman kokoisia. Meidän 2-3veet on polignac roset ja 4-5veet ibis roset.

22/28 | 

Kiitos kaunis mittailuista!!! Jospa näistä olisi apua kaikille, jotka kokoja miettii :)

En ole vielä päässyt asiaan, että mistäpä vihreitä hanskoja löytyisi...

23/28 | 

Ne fernit Igorit, siis molon näyttäis kyllä ihan teiltä mutta jaa-ah minkähän väristä vihreää etsit :D. Ja ne ei ainakaan viime vuonna olleet kovin reiluja? Vai?

24/28 | 

No niitä ensisijaisesti olin ajatellut, mutta pitää varmaan käydä livenä katsomassa, ja toisaalta kytätä jotain koodia... ;D Meillä ei ollut viime vuonna Molon hanskoja, kun sitä edellisenä vuonna oli vähän huonot kokemukset. Mutta ilmeisesti olivat viime talveksi parantaneet rutkasti, kun kehuja vaan olen kuullut!

25/28 | 

Meillä oli muuten Molon rukkaset viime vuonna ja just katoin niin olin maksanut niistä 21 euroa (varmaan jollain alekoodilla kumminkin). Mutta oli kai noissakin hinta noussut älyttömästi vai kuvittelenko vaan tai muistanko väärin? :D

Ja heti vinkkiä mullekin jos noista saa jostain alea ;).

26/28 | 

Mulla olis sellainen mielikuva, että viime vuoden hinta oli 28,50e? Mielikuvan oikeellisuudesta ei mitään havaintoa ;D

Ja lienenkö koskaan jättänyt alevinkkiä jakamatta? ;D

27/28 | 

Mutta juuh, olemme siis yhtä mieltä siitä että yli kolmeekymppiä ne ei kuitenkaan viime vuonna maksaneet :D.

Jaa-ah, mistäs sitä tietää minkälainen alekoodijemmari susta tulee ;).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla