Arvatkaas minne ollaan menossa tällä varustuksella? No tietty Angry Birds puistoon! Eihän sinne nyt passaa mennä ilman asianmukaista teema-vaatetusta (ainakaan jos pojilta kysytään). Sitä ollaan kalsareita ja sukkia myöten vihaista lintua!

Huomenna siis lähdetään pienten kanssa pienelle pikalomalle, pari yötä Vuokatin Katinkullassa. Rohkenin nyt ottaa sellaisen tarjouspaketin, jossa pitää käydä kuuntelemassa se HolidayClub esittely. Hinta oli niin halpa, ja sitten ajattelin, että ei kai ne nyt työtöntä 4 lapsen yh-äitiä voi kamalasti höykyttää - eikö tuon nyt järkikin sano, ettei tämä pysty ei kykene mitään osaketta ostamaan? No katotaan - voin kyllä kertoa kokemuksesta sitten jälkikäteen, jos ketä kiinnostaa.

Matkatkin hoitui kätevästi, kun Kuopio-Kajaani junaan sai 5e tarjousliput Veturista. Toki bussilla pitää vähän ajaa lisäksi, mutta halvalla päästään kokonaisuudessaan. Jos ette ole vielä VR:n Veturi-asiakkaaksi liittyneet, niin kannattaa kyllä! Itse olen jo monen monta kertaa hyödyntänyt tarjouslippuja milloin minnekin! Hiihtolomalla suunnataan sitten isojen kanssa Ylläkselle, ja sinnekin saatiin 15e tarjousliput yöjunaan! En minä sinne muuten olisi mitenkään raskinut lähteä, mutta kun matkat tulee noin halvaksi, niin käytetään tilaisuus hyväksi!

Toinen, mitä budjetti-matkailijan kannattaa katsastaa on bussimatkat. Jos asuu isommassa kaupungissa, niin Onnibussilla on halpoja matkoja. Me ei osuta sen reitille (se kyllä ajaa ohi, muttei pysähdy), joten se ei meille tule halvaksi, kun pitäisi ensin matkustaa kaupunkiin (kalliimmalla mitä tarjouslippu tekee jonnekin kauemmas). Mutta halpoja vuoroja löytää ihan Matkahuollon sivuiltakin. Niitä ei erikseen mainosteta, mutta reittihaun kautta näkyy joskus nettitarjouksia. Nytkin hiihtolomalla on 5e lippuja täältä Helsinkiin (ja takaisin toki myös).

Reissailetteko lasten kanssa junalla tai bussilla, tai ylipäänsä Suomessa, vai pitääkö päästä ulkomaille?

Terkuin
Miima

Kommentit (16)

Anonyymi
1/16 | 

Kilpailu on kyllä tuonut älyttömän paljon halvempia matkoja! Onnibussissa on se hyvä puoli, että se ei pysähtele ihan joka asemalla, niin on kohtuu nopea vielä pidemmälläkin matkalla. Toki tämä on huono puoli juuri pienemmillä paikkakunnilla asuvien kannalta. VR:llä harmittaa tarjousmatkojen rajalliset aikataulut työssäkävijän kannalta sekä se, että tarjoukset ovat aika rajoitetun ja lyhyen ajan vain voimassa. Muuten junamatkustaminen on kyllä bussiin verrattuna mukavampaa ja pienille lapsille saa ilmaisen lipun. Vinkkinä vielä, että matkahuollon sivuilta harvoin löytää tarjouksia, mutta kun katsoo bussiliikennöitsijöiden omat sivut, niin jopa alkaa löytyä ihan erihintaisia lippuja! Esim. Pohjolan Liikenteen liikennöimät matkat kannattaa ostaa heidän sivuiltaan, siellä on tarjouslippuja, jotka ovat moninkertaisesti halvemmat kuin matkahuollon kautta sama matka samassa autossa. Viimeisimmäksi bongasin myös Savonlinjalla olevan hiihtolomaviikolle 5e matkoja.

2/16 | 

Onnibussi olis tosiaan kiva kun ei pysähtele koko ajan, mutta kun ei pysähdy tässäkään, niin ei ookkaan niin kiva :D VR:llä ei toki kaikki matkoja saa alella, ja ymmärrän kyllä senkin, että ei kaikki voi olla alelähtöjä. Junassa on kyllä mukavammat olot kuin bussissa! Jos käyttää noita superalelippuja, niin silloin ei lapset enää mene ilmaiseksi, mutta ennakkolipuissa toki perhelippulla näin on. Kuopion liikenteen sivuilta ei löydy erikseen parempia tarjouksia, vaan se antaa suoraan Matkahuollon haun, mut tosiaan olen niitä nettitarjouksia sitä kautta bongannut :)

Anonyymi
3/16 | 

Kiitos vinkeistä. Ootpa kyllä hyvät tarjoukset löytänyt!

Oisko sulla hyviä vinkkejä majoitusten suhteen noihin laskettelukeskuksiin?

Mua kyllä kiinnostaisi tietää, millaista akiteerausta niiden lomaosakkeiden kanssa on, onko monen tunnin luennot kohteessa?

Mukavia reissuja!

4/16 | 

Nämä reissut tuli buukattua ihan sen perusteella että sai halpoja matkalippuja - muuten ei olis tullut lähdettyä! Ylläkselle majoitus löytyi Lomarengas mökkihaun kautta - googletin kyllä monta iltaa eikä muualta löytynyt halvempaa. Mökki tai loma-asunto on joka tapauksessa halvempaa kuin hotellimajoitus, ellei sitten jotain hostellia tai tällaista löydä. Autottomalle vaan sijainti on avainasemassa, eikä minnekään syrjään voi lähteä (missä toki majoituskin vielä edullisempaa).

Mä voin palata tuohon esittelyyn sitten kun on tultu takaisin, saa nähdä miten ne grillaa :D

Kiitos!

Anonyymi
5/16 | 

Junalla matkustetaan oman auton lisäksi. Juna on niin paljon mukavampi, kun meidän matkakohde (sukulaisia) on 450-550km päässä, joten juna on kiva. ja veturia oon hyödyntänyt. Aina ei toki natsaa, kun työssäkäyvänä on tosiaan merkitystä sillä ajankohdalla, milloin voidaan mennä. Sitten enemmän kun reissaillaan kotimaassa vaikka kesälomalla, niin oma auto on alla, koska meillä on siinä olennaisena osana reissaamista asuntovaunuilu.

Mä olen ollut joskus kauan aikaa sitten murrosikäisenä Katinkullan lomaosake-esittelyssä äitini, mummoni ja pikkusiskoni kanssa. Ensin oli joku yleisluento (mummo nukkui koko ajan), sitten oli yksityinen myyntitilaisuus (mummo puhuttiin ympäri ja osti viikko-osakkeen). Joku kahvittelu siinä taisi myös olla. Ja sitten tosiaan ilmaista kylpylää ja jumppaa yms.

Yhteenvetona; Katinkulta on kiva paikkana ja reissataan kotimaassa paljonkin. Ulkomaan reissujen lisäksi kotimaan kohteista löytyy vaikka mitä kivaa. Ja kotimaan matkailu ei kyllä aina ole edullista, mutta voi sen onnistua tekemään pienelläkin budjetilla.

-T-

6/16 | 

Tosi vähän tulee kuljettua lasten kanssa junalla, koska yleensä liput ovat minusta tosi kalliita. Joskus olisi paljon mukavampi mennä junalla, kun lapsilla olisi mahdollisuus jaloitella, leikkiä ja olla tilavammin. Siksi yleensä tulee mentyä autolla. Itse kyttäilen siksi lähinnä majoitustarjouksia fiksun ajomatkan päässä olevista kohteista.

Hyvät budjettireissut olet saanut kasattua.

7/16 | 

Me on oltu nuilla esittelylomilla ja sen kaks tuntia puhuvat, joskus on selvitty puollellakin. Sen jaksaa kuunnella kun saa halvalla hotelli yot.

8/16 | 

Junassa on kyllä kivempi matkustaa, kun pääsee vähän jaloittelemaan ja yleensä penkissäkin on enemmän jalkatilaa kuin bussissa. Se on tosi ettei ne kaikki tarjousliput varmasti natsaa työssäkäyvillä, mutta useinhan on just viikonlopputarjouksiakin, ja nythän on se 15e tarjouskin mikä osuu myös hiihtolomalle (jos sellaista on) :)

Me on käyty Vuokatissa mökkeilemässä pari vuotta sitten jouluna ja ite Katinkullassa joskus aikaisemmin. Esittelyssä en ole vielä käynyt, mutta jos se ei ihan kamala ole, niin noita voisi hyödyntää toistekin, sillä tarjoushinnat on tosi halpoja :)

Kotimaan matkailu ei tosiaan välttis ole halvimmasta päästä, ja vaatii tällaista tarjousten yhdistelyä, mutta kivaa :D Ulkomaille en ole vielä tämän katraan kanssa päässyt (kun en tuota Tukholmaa silleen ulkomaaksi laske :D), mutta ehkä sekin ihme joku päivä koittaa.

9/16 | 

Niinhän ne normihintaiset junaliput onkin sikakalliita, mutta tällaiset tarjousliput voi tulla varsin edulliseksi :) Junan etu onkin just toi että pääsee lasten kanssa leikkivaunuun, tai sitten ihan vaan ravintolavaunuunkin jaloittelemaan välillä eikä tarvitse olla koko ajan kahlittuna penkkiin. Omalla autolla sitten tietty on etuna kohteessa helppo liikkuminen.

Anonyymi
10/16 | 

Me käytiin kerran tuollasella Holiday Clubin tarjousreissulla. Mentiin esittelyyn sen verran rähjäisen näköisinä (normilook meillä..) rttä esittelijä jo ovella kysyi ollaanko oikeasti kiinnostuneita. Kun suoraan sanottiin ettei olla niin sanoi ettei pakko ole sitten kuuntelemaan tulla. Eli kannattaa mennä köyhän näköisenä, säästyy pian koko luennolta. ;)

11/16 | 

Kuulostaa siltä, että et ainakaan traumoja ole saanut :D Toivottavasti menee esittely joutuisasti ja kivasti! Noi tarjoukset on kyllä hyviä! :)

12/16 | 

Haha, aika hyvä :D Mut luulisin että kun sanon suoraan että ole 4 lapsen työtön yh, että sillä olisi sama vaikutus? :D

Anonyymi
13/16 | 

No mä junailen pojan kans hiihtolomalla, mutta ei osunut tarjousmatkat meidän aikatauluun. Mulle kun ei ole ihan sama lomallakaan, minä päivänä ja mihin kellonaikaan matkustetaan. Jotain tarjouksia oli aiemmin ja vain tietyille vuoroille. Nuo 15 euron matkojen matkustusaika alkaa vasta etelän hiihtolomaviikon jälkeen. Aina ei voi voittaa.

-T-

14/16 | 

Mulla on vissiin käynyt tuuri kun on löytynyt lippuja ihan sopiviin aikoihin :) Ehkä siellä Helsingin päässä ne suosituimmat ajat/reitit myydään nopeasti loppuun, kun niitähän on rajoitettu määrä - olisko meillä periferialaisilla jotain etua tässä? Harmi kyllä ettei osunut tarjousta teidän hiihtolomalle!

15/16 | 

Julkista liikennettä käytetään arjessa paljon, kuten varmaan jo tiesitkin :) Lomalla tulee sitten enemmän autoiltua, mutta kyllähän juna vapauttaa kuskin lomatunnelmaan ihan toisella tavalla ja antaa just sen liikkumavapauden matkan aikana.

Ollaan oltu kerran miehen kanssa tuollaisessa esittelyssä ennen lapsia ja oli se kyllä aikamoista painostamista parin tunnin ajan. Jäi ikävä maku siitä ja olen toistaiseksi vain pyöritellyt vastaavia mainoksia niihin tarttumatta.

Mutta siitä epämiellyttävästä esittelystä on tosiaan kauan ja nykyisin osaisin varmasti suhtautua esittelyyn aivan toisin (toisesta korvasta ulos). Kannattaa ehdottomasti ottaa kaikki lapset mukaan esittelyyn ja antaa just ennen h-hetkeä reilusti makeaa. Luultavasti saatte sitten mennä suoraan kylpemään :D

Hyvin kaikki menee. Oikein mukavaa ja rentouttavaa kylpyläreissua teille! :)

16/16 | 

Huih, toivottavasti nykyään on toisenlaiset otteet noilla myyjillä :D Luulisi kyllä että myyntimies tajuaa milloin myyntipuheet on turhia... Mä vähän aattelin ettei sinne tarvi muiden tulla kärvistelemään, menen yksin. Kiitos, eiköhän se ole hyvä reissu :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla