Bäst i Test on testannut 21 haalaria 16 eri pohjoismaiselta valmistajalta tämän vuoden toppahaalari-vertailussa. Koko juttu löytyy täältä!

Vertailun parhaaksi nousi Ticket Outdoorin Othello suit, joka kuuluu hinnaltaan keskikastiin (115-185e). Premium-luokan (yli 185e) parhaaksi tuli Isbjörn on Swedenin Igloo winter jumpsuit, ja edullisten haalarien (alle 115e) paras oli toista vuotta peräjälkeen Mikk-Linen Oxford snowsuit.

Haalareita arvioitiin suorituskyvyn, käytännöllisyyden, kestävyyden ja tyylin perusteella. Arviossa otettiin huomioon myös hintaluokka, ja hinta-laatusuhde määritti osaltaan haalareiden paremmuusjärjestystä. Vertailussa haalarit olivat testikäytössä koko talvikauden. Jokaista mallia testattiin vähintään kahdella eri-ikäisellä lapsella, jotta testitulokset olisivat kattavat. Kokemukset haalareista koottiin opettajilta, lasten vanhemmilta, ja mahdollisuuksien mukaan lapsilta itseltään. (Testihän on siis suoritettu viime talvena, joten oikeastihan tulokset koskevat viime talven mallistoja???)

Ticket Outdoor Othello suit
Ticket Outdoorin Othello haalari sai testissä täydet 10 pistettä, ja oli keskihintaisten haalarien ykkönen. Hinta-laatusuhde nosti tämän haalarin myös koko testin voittajaksi ohi Premium-luokan haalareiden. Haalari todettiin erittäin vedenpitäväksi, kulutusta kestäväksi ja lämpimäksi. Kangasta kiitettiin myös helposta puhdistettavuudesta. Mallia pidettiin mukavana, ja haalarin alle mahtuu hyvin välivaatetus. Pieniä moitteita heijastinten vähäisyydestä ja haalarin hieman keskimääräistä suuremmasta painosta.
Ticket Outdoor baggie suit

Ticket Outdoorin baggie sai testissä myös täydet 10 pistettä. Haalari todettiin erittäin vedenpitäväksi,  kestäväksi ja lämpimäksi. Malli todettiin mukavaksi päällä, ja alle mahtuu hyvin välivaatetus. Erityistä kiitosta sai kankaan helppohoitoisuus - nyloniin ei tartu lika niin helposti kuin muihin materiaaleihin. Moitteita heijastinten vähäisyydestä, sekä kokojen vastaamattomuudesta (haalari on huomattavan iso kokolappuun nähden).

Isbjörn of Sweden Igloo
Premium-luokan voittaja Isbjörn of Swedenin Igloo sai testissä 9 pistettä. Haalaria kehuttiin ensiluokkaisen kestäväksi, vedenpitäväksi ja hengittäväksi. Haalarin mallia pidettiin loistavana, ja lapsen oli helppo liikkua syvässä hangessakin. Miinusta tuli ainoastaan heijastinten vähäisyydestä ja kalliista hintalapusta. Teknisesti tämä haalari oli selvästi testin paras, mutta haalarin hinta-laatusuhde pudotti sen Ticketien taakse.
Isbjörn on Sweden Expedition
Isbjörn of Swedenin Expedition malli sai ihan samat pisteet ja kehut ja miinukset kuin Iglookin.
Mikk-Line Oxford snowsuit
Mikk-Linen Oxford haalari sai 8 pistettä, ja voitti edullisten haalarien luokan. Haalari todettiin testissä veden- ja tuulenpitäväksi, notkeaksi, kestäväksi ja hinta-laatusuhteeltaan hyväksi. Miinusta tuli matalasta kauluksesta.
Molo kids Pyxis
Molon Pyxis sai testissä 8 pistettä. Haalari sai kiitosta designista, tuulen- ja vedenpitävyydestä, lämpimyydestä, ulkonäöstä ja kestävyydestä. Heijastimia kiiteltiin niin määrästä kuin ulkonäöstäkin. Miinusta siitä, että pesun jälkeen kuivuminen kestää, ja jalkalenkkejä moitittiin helposti irtoaviksi ja huonosti kestäviksi (mitä en kyllä tajua).
Molo Hero
Premium-luokan haalari Molo Hero sai testissä 8 pistettä. Haalaria kehuttiin designista, kulutuksenkestosta, erinomaisesta vedenpitävyydestä ja lämpimyydestä. Moitteita tuli hinnasta, sekä pitkästä kuivumisajasta pesun jälkeen.
Molo Polaris
Molon Polaris haalari sai testissä 7 pistettä. Haalari sai kiitosta trendikkyydestä, hengittävyydestä ja lämpimyydestä. Sitä pidettiin kevyenä ja notkeana päällä. Heijastimia kiitettävästi. Miinuksena todettiin, että vaikkei vesi tullutkaan läpi kankaasta, kastunut haalari tuntui painavammalta. Kangasta pidettiin myös helposti likaantuvana. Mielenkiintoista, että Pyxis pärjäsi paremmin kuin Polaris, vaikka kankaat on samat!
Reima Joker
Reiman Joker haalari sai testissä 7 pistettä. Kehuja tuli vedenpitävyydestä ja hengittävyydestä. Kestävyys ja lämpimyys oli hyvä haalarin hintaan nähden. Moitteita suorista lahkeista ja kapeista hihansuista.
Mini a ture Wanni
Mini A Turen Wanni haalari sai testissä 6 pistettä. Haalarin kangasta kiiteltiin kestävyydestä ja likaa hylkivästä pinnasta. Tyyliä kiiteltiin myös. Moitteita heijastinten vähyydestä, painavuudesta ja huonommasta pesun/kuivauksen kestosta.
Reimatec+ haalari sai täydet 10 pistettä testissä, mutta sitä ei ole enää saatavilla uudessa mallistossa, harmi.
Muitakin merkkejä oli mukana, poimin tähän vaan ne (mielestäni) kiintoisimmat, voitte lukea koko testin täällä
Oliko yllätyksiä, ja vaikuttaako tällaiset testit teidän ostopäätöksiin?
Terkuin
Miima

Kommentit (20)

1/20 | 

Mielenkiintoista!

Henk.koht. voin sanoa, että Molo-haalareiden jalkalenksujen liian hyvä kestävyys ei muuta ostopäätöstäni. :D

Kyllähän moni noista asioista vaikuttaa siihen, minkä haalarin valitsee. Se, mitä ei yleismaailmallisesti voi tietenkään mitata, on haalarin sopivuus juuri tietyn ihmisen päälle. Meidän pojalle Molo Kidsin Polaris istuu kuin räätäli olisi sen mittojen mukaan tehnyt ja sellaisessa on tietenkin lapsen mukava juosta ja touhuta.

Tuota Isbjörn of Sweden -haalaria (ja sen hintalappua) katsoessa tulee mieleen, että tarvitseeko lapsi ihan noin teknisesti huippua haalaria, jos hän ei asu napajäätiköllä. Se näyttää nimittäin sellaiselta haalarilta, joita on joillain tutkijoilla, jotka asuvat pohjoisnavalla jääkarhujen kanssa ja melkein jäätyvät kokonaan, kun käyvät korjaamassa jonkun mittarin ulkona oikeaan asentoon... :)

2/20 | 

Oon tulossa hulluksi kun mua oikeasti kiinnostaa tällaset jutut tosi paljon! Todellisuudessa oon sitä mieltä, ettei suomalaislapsi tarvi parempaa haalaria ku veikka gustafsson k2:lla, mutta nää on tosi mielenkiintoisia juttuja.

Meille ei tuu tänä talvena haalaria, vaan testaan 2-osaista pukua missä yläosa vieläpä untuvaa! Kiinnostaa kovasti pärjääks tällasella.

Jos olisin ostamassa haalaria, ostaisin joko Reiman oliivinvihreen huppuhaalarin tai KappAhlin maastonvihreen haalarin. Mua ei oikeesti vakuuta nää pilaarit ja muut, koska viime talvi mentiin kappahlin haalarilla ja se oli halpa ja hyvä ja ennen kaikeka TOIMIVA.

Mutta siis ihme homma, mua kiinnostaa nää vertailut vaikka järki sanoo ettei jotain superduperluxusoujee-haalaria tarvi kukaan normaali lapsi, ellei satu tosiaan kiipeään veikan kans himalajalle.

3/20 | 

Toi jalkalenkki-"ongelma" oli hieman erikoinen kyllä :D

Lapset on tosiaan niin eri mallisia, että istuvuutta ei oikein voi mielestäni rankata - se mikä toiselle istuu kuin valettu, on toisen päällä toimimaton.

Mä joudun kyllä sen verran katselemaan hintalappuakin, että olen sitä mieltä, ettei meidän lapset ainakaan tarvi mitään 200e haalareita ;)

4/20 | 

Hih, no mutta onhan nää kiinnostavia jutuja ;) Ite en myöskään olis valmis satsaamaan montaa sataa euroa yhteen haalariin, mutta kyllä mieluusti laadukasta ostan (alesta!!!) :) Mielenkiinnolla odotan teidän testaus-tuloksia! :)

5/20 | 

Mä kans huomasin nämä joku aika sitten. Ticketin voin kyllä allekirjoittaa, mut Molon ja Reiman testitulos hieman hämää. Siis miten voi olla liian kestävät jalkalenkit ja just toi pyxis ja polaris... Reiman kestävyys taas vähän kysymysmerkkinä.

Mymmeli
6/20 | 

Pakko hieman kommentoida. Tossa pyxiksen haalarin kohdalla lukee miinuksena että jalkalenksut irtovat liian helposti eivätkä ole riittävän kestäviä.
Minäkin tykkään tämmöisistä testeistä ja ostan kyllä mielellään laadukkaan haalarin alesta! Meillä oli pojan, 4v:n, vanha ticket haalari, joka oli ollut käytössä kaksi talvea ykköshaalarina ja oli edelleen vedenpitävä, vaikka oli pientä kulumaa pepussa ja polvissa. Sillon maksan kyllä mielellään siitä vähän kalliimmasta haalarista, kun sen voi vielä myydä eteenpäin, eikä käytöstä maksanut kuin parikymppiä. :)

7/20 | 

Aahhahhaaaa :D Mitähän mä olen kiireessä lukenut oikein??? :D No tuossa olis enemmän järkeä, tosin en tajua miten ne muka voi irrota - meillä on ainakin olleet niin tiukasti niissä napeissaan, etten ole jaksanut ruveta edes säätämään niitä lenksuja...

Joo, ihan hyvää tietoahan näissä testeissä on, mut oma kokemus ei kaikilta kohdin mene ihan yksiin.. Se on kyllä totta, että kun laatuhaalarin ostaa alesta, ja myy eteenpäin, niin käytölle ei pahasti hintaa jää! :)

8/20 | 

Oon selvästikin lukenut "vähän" väärin noista jalkalenkeistä :D Noista Pyxiksen ja Polariksen erilaisista testituloksista tuli kyllä mieleen, että ehkä niissä on ollut eri värit testissä? Oon nimittäin huomannut, että Molon matskuissa on eroja väristä riippuen (vaikka niin ei tietenkään pitäisi olla)!

9/20 | 

Minäkin olen viiden vuoden haalari kokemuksella todennut Ticketin othello haalarin aivan parhaaksi.:) Molokidsitkin on kyllä hyviä. Viime talvelta on kokemusta näiden kalliimpien haalareiden lisäksi yhdestä edullisesta haalarista (oli hoitolapsella, olivat tarkoituksella ostaneet halvan motions haalarin jj:stä testatakseen miten toimii). En mitenkään halua arvostella, mutta haalari oli painava, ei pitänyt hyvin kosteutta, ei hengittänyt vaan oli lauhalla ilmalla liiankin lämmin, mutta kovalla pakkasella ei ollut riittävän lämmin välikerroksista huolimatta. Kirjoittaisin tuosta blogiini vertailun, jos kehtaisin.:) Mielelläni siis maksan laadusta ja ominaisuuksista, varsinkin nyt kun esikoisen eskarin vuoksi meidän on joka päivä ulkoiltava kelistä huolimatta.

10/20 | 

Meillä kävi yksi Othello kääntymässä joku vuosi takaperin, mut laitoin sen eteenpäin, kun ei taaperolla mahtunut vetskaria vetämään ylös asti... Ticketin baggie tough on matskultaan ollut loistava, mutta ei istu meidän lapsille :/ Tekisi kuitenkin mieli kokeilla baggieta, kun siinä olisi se ihana oranssi väri! :)

Kyllä mä mieluummin myös ostan laatuhaalarin, josta saa eteenpäin myydessä rahaa takaisin, kuin jonkun halpiksen, josta ei saa ollenkaan rahaa takaisin, ja se tulee näin ollen kaliimmaksi!

Anonyymi
11/20 | 

Tuosta reimatec +-haalarista (jonka onneksi jemmasin viime talven alesta meille täksi talveksi) semmonen, että kysyin reimalta miksei enää ole + ominaisuutta. No he olivat vain poistaneet tuon reimatec + -merkinnän. Asiakaspalvelusta vinkattiin, että vastaavilla ominaisuuksilla on haalareita uudessakin mallistossa. Pitää vain itse vertailla niitä hankauksenkestoarvoja jotka lukee ainakin reimashopissa tuotetiedoissa. Eli kun on korkeimmat hankauksenkestoluvut, niin on kuulemma vastaava kuin reimatec+.

-T-

12/20 | 

Niitten olis kantsinut kertoa toi myös testin tekijöille, niin olisivat osanneet laittaa sinne vastaavan haalarin nimen, kun onhan toi nyt todella hyvä tulos vertailussa, ja olisi ollut Reimalle hyvää mainosta!

Anonyymi
13/20 | 

Esim. Simon on ominaisuuksiltaan kuin reimatec+, siinä on alaosassa se duraplus kangas ja hankauksenkesto 80 000.

-T-

15/20 | 

Meillä ollut viime talvena esim. Mikkline loskakeleillä ja kun ei ollut kovin kylmä koska erityisen lämmin se ei ole mutta kestävä kylläkin. Mitään käytönjälkiä ei tullut. Testaaja oli 3-vuotias poika.
-andrea

16/20 | 

Kiva kuulla kokemuksia mulle tuntemattomista merkeistä - tuon haalarin jos kunnon alesta vielä ostaisi, niin hinta olis jo aika miellyttävä! :)

17/20 | 

Eipä tässä testissä mitään suuria yllätyksiä tullut. Mulla vaikuttaa ostopäätökseen kuitenkin testejä enemmän haalarimerkin yleinen luotettavuus ja muiden kokemukset ja toisaalta myös se, miltä haalari näyttää ;)

18/20 | 

Kunhan speksit on kohdillaan, niin kyllä mä ihan tyystin ulkonäön mukaan valitsen haalarit! Nykyään löytyy onneksi aika iso kirjo teknisiä haalareita, joista valita se eniten silmää miellyttävä :)

Anonyymi
19/20 | 

Meilläkin oli Mikk-line vielä alesta ostettuna, ja täytyy todeta, että loistava hinta/laatu-suhde!!! Niitä saa usein hyvällä alella (esim. parhaillankin vaikka tuolta: http://www.outletkids.fi/mikk-line-lime-talvihaalari-p-623.html tosin uskoisin, että tuossa tuotekuvassa on virhe, sillä munsta noita isoja kokoja ei ole kahdella vetoketjulla...) ja vaikuttaa kyllä älyttömän kestävältä ja kivannäköiseltä haalarilta. Tosin kuten mainittiin, niin kovin lämmin se ei ole, mutta vastapainoksi sitten mukavan ohut ja notkea.

-Jaana

20/20 | 

Eli voisi harkita leudoille säille - meillä on enemmän viluisia kuin hikihattuja, joten pakkashaalarista tuskin siis kävisi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla