Tuossa syödessä tuli mieleen, että mun lihapullat on vähän erilaisella reseptillä, kuin ehkä totutusti? Resepti on muotoutunut tässä vuosien varrella, alkaen niistä ajoista, kun Pinkki oli pieni ja allerginen vaikka sun mille - esim. kananmunalle, ja monet reseptit silloin opettelin munattomiksi, ja ne on vaan jääneet sille tielle, koska totesin ne paremmiksi ;D Tämä on taas niin simppeli ja summittainen ohje, että suorastaan nolottaa sitä kirjata ylös, mutta lupaan, että nää on hyviä ja meheviä!

400g nauta-sika-jauhelihaa
1 sipuli
valkosipulia
1-1,5 dl kaurahiutaleita
2.5 dl ruokakermaa 
suolaa
timjamia
paprikamaustetta
mustapippuria
Laita kaurahiutaleet, mausteet ja 1-1,5 dl kermaa kulhoon turpoamaan (siis kermaa ja hiutaleita about saman verran). Minusta lihapulliin tarvii ihan välttämättä suolaa, pari hyppysellistä timjamia, reilusti paprikamaustetta ja sopivasti mustapippuria. Silppua sillä aikaa sipuli ja valkosipuli (maun mukaan) ja kuullota ne pannulla öljyssä tai vastaavassa. Lisää sipulit kaurahiutale-seokseen. Ja sitten perää jauhelihat. Usein käytän ruuanlaitossa naudan paistijauhelihaa, mutta lihapullat vaatii rasvaisempaa laatua, jotta ovat mehukkaita! Eli kaikki vaan sitten kunnolla sekaisin ja pyöritellään pulliksi. Paistetaan pannulla rasvassa molemmin puolin ja lopuksi lisätään loppu kerma perään, ja annetaan vähän sakeutua. Tulee maukas (tosin niukka) soossi ihan ilman tuunausta.
Ja kun tää nyt tuli mieleen kesken syömisen, niin kuvat ei ole ollenkaan hienosti aseteltuja, vaan  ihan vaan hätäisesti nappastuja ;)
Terkuin
Miima

Ja tällaista puuhasi mun pikku-apulaisena Herra Keltainen sillä aikaa kun minä pyörittelin lihapullia...

Kommentit (18)

Meillä äiti teki kans tollaisia lihapullia joskus kun veli oli allerginen kananmunille :) Ne on hyviä vaikka kaurahiutaleet kuulostaa oudolle!

No voihan noi toki tehdä korppujauhoihinkin, mutta henkkoht en ole ikinä tykännyt niistä ;) Silloin aikoinaan piti tehdä maidottominakin, ja silloin tein lihapullat perunasoseeseen - maukasta muuten sekin!!

Mä ihmettelin että miten mulla on tämä mennyt ihan ohi, mutta näytti olevan torstai, mikä tarkoittaa meillä kerhoa ja espanjanläksyjä ja espanjaa eli kiirettä :)

Mä en oo tajunnutkaan, että korppujauhot voisi korvata kaurahiutaleilla! Täytyy ehdottomasti kokeilla :) Tähän asti meillä ollaan pojan takia syöty pitkälti ihan 100% lihapyöryköitä kun sipuli ei uppoa tytölle ja korppujauhot ei sovi pojalle.

Sen kerran kun jaan blogissani ruokaohjeen niin jätät lukematta ;). Hihiii, voi olla ettei ihan hetkeen toistu :D.

meilläkin oli lihapullia just eilen :D Itse heitin joukkoon tortillakastikkeen jämät, muuten aika perinteisellä ohjeella tein.

Minusta ne kaurahiutaleet on paljon parempia kuin korppujauhot ;D Mä olen joskus tehnyt myös pelkästä lihasta ja mausteista, mutta onhan se tiivis pulla, että miellyttävämpiä kyllä tulee, kun laittaa vähän muutakin!

:D Niin, eipä sitä tiedä mihin sitä vielä suuntaa, lupaava ura arkiruokakokkina edessä ;D. Ainakin rohkeaa kokeilunhalua löytyy, harmi vaan ettei kaikesta aina tule syötävää mutta virheistään kai ne paremmatkin oppii :D.

Arkiruokakokki :D Pitäiskö alkaa ilmoittaa ammattinsa noin - eikös me sellaisia olla jos tehdään joka päivä arkiruokaa ;)

Mä tykkäsin just paljon noist kaurahiutaleisiin tehdyistä, niin kauan kunnes äiti kertoi et niissä on kauraa :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat