2-vuotias on kyllä aika kipakka olento. Kiihtyy nollasta sataan sekunnissa, ja unohtaa koko homman yhtä nopeasti, kun on siihen valmis. Yleisin lausahdus lienee tällä hetkellä Anna se minuvve! ja sehän koskee mitä tahansa esinettä, joka on kenellä tahansa muulla kuin 2-vuotiaalla kädessä. Ja jos ei ala tavara vaihtaa pitelijää, niin kuuluu kahta painokkaammin Anna se minuvveeeee!

Apua, kengässäni on hiekkaa!

Muita joka päiväisiä hokemia on Äiti mitä sä teette täällä? (meillähän siis teititellään vanhempia...) sekä Mitä tuo on? kysymys koskee erityisesti jokaista ohitettua autoa. MUOKS! Miten mä tän unohdin - joka päivä tulee aika monta tilannetta, jossa huudetaan En havuaa!!! Niin ja osaa lapsi sanoa ällänkin, mutta näissä asioissa, mitkä sanotaan kovaa ja korkealta, se tulee usein veenä ;)

Auringossa olisi jo tarjennut lyhythihaisella, mutta hupparistahan ei voi luopua... Arvatkaa vaan mitä se huusi, kun riisuin siltä hupparin pois...

Terkuin
Miima

Kommentit (12)

1/12 | 

:D Jotenkin voin samaistua vaikkei meillä 2-vuotiasta olekaan (no, ihan vielä, syksyllä vasta).

Meidän lapsi on alkanut kysyä itseltään "mitä Eilis" (vastauksesta en ota selkoa :D) ja myös komentaa itseään sujuvasti kun tekee jotain kiellettyä. Mahalleen loukkaantuneena heittäytymistä harjoitellaan monta kertaa päivässä (kauankos tää vaihe kestikään?) ja ääntä riittää kuin pienessä kylässä (onneksi on tilaa ympärillä :D).

2/12 | 

No aika lähelle kuitenkin ;)

Niinjoo, oli tuollakin sitä mahalleen heittäytymistä, mutta ei se vaihe kovin kauaa kestänyt ;) Nyt on sitten tullut sellainen ei-niin-kiva vaihe, että läpsii tai nipistää, jos ei mene hänen mielen mukaan :/ Toivottavasti oppi menee pian perille...

3/12 | 

Hahah: tuttua! Veikko on KIPAKKA, lievästi sanoen, joskin ei vielä ihan yhtä verbaalinen. :D
Toinen asia, kerran keltaisella näyttäisi Nova starin housut sattumoisin kuvissa olevan: mitä kokoa nova starin farkut kannattaisi ottaa Johannekselle, 94cm? kai mää 98cm otan? ei kai ne nyt niiiiiiin reiluja ole, että 92cm pitäis ottaa? ja olisko hyvää alevinkkiä niistä? Babyluxista sais sentäs -25%. Tuli taas yllättävä tarve...

4/12 | 

Meillä on yks myös sisukas kiukkupussi! Ja saa ihan hirveitä raivareita jos vaikka erehdyt tarjoamaan juotavaa vääränlaisesta mukista! Kaikki tavarat on myös riiviön, ja sen täytyy saada osallistua IHAN kaikkeen. Kauhean tärkeää on myös että kuka auttaa pukemisessa (ja se saattaa vaihtua kesken pukemisen) ja voi hyvät hyssykät sentään jos menet vääränä ihmisenä siihen auttamaan.

5/12 | 

Keltaisesta tuli kipakka kun täytti 2v - sitä ennen oli yhtä aurinkoa koko poika eikä koskaan kiukutellut... saankohan mä sen auringonpaisteen vielä joskus takaisin? Kyllähän se nytkin pilkahtelee, mutta ero entiseen on mittava ;)

Meillä taitaa olla kaikki Nova starit vanhempaa mallia, nekin uusimmat taisi olla syksyn mallistosta. Keltaisella on 92 kokoa nuo, ja onhan niissä kasvunvaraa, mutta ehkä 4 senttiä pitemmälle ottaisin jo isomman. Vihreellä (101cm) on Nova starit kokoa 104 eikä voisi olla yhtään isommat, just on otettu käyttöön, aiemmin oli aivan liian suuret. MUTTA tosiaan en tiedä tämän vuoden farkkujen mitoituksesta - jostain luin että verkkarit oli ainakin tänä vuonna tosi isoja. Oliskohan jossain annettu mittoja? Joskus kun surffailin niin joku saksalainen nettikauppa myi puoleenkin hintaan (swestar tai jotain sinne päin), mutta mun saksa on niin huonoa että en osannut sieltä etsiä toimittaako ne Suomeen.

6/12 | 

Tää on meillä tämän Herra Aurinkoisen kohdalla aika uutta - tosiaan kun täytti 2 v niin kaikki muuttui. Ehkä se on tämä ikä? Ei tuo nyt onneksi ihan raivareita saa, mutta möksähtelee (oikeastaan aika söpösti) :D

7/12 | 

Kuulostaa tosi tutulle. :) Meidän kaksivuotias on myös tiukka pakkaus. Samantyylinen tosiaan. Hän ei osaa käyttää kysymyssanoja, vaan sanoo esim." Äiti on? ( = missä äiti on=
?)" vähän niinkuin ranskalankielessä kysymystä tehdessä? ;)

-Tiina

8/12 | 

2-vuotiaat ovat ihania. Eipä tule tylsää :D Meillä oli tytöllä niin hirveä uhmaikä, että esim. päiväkodista lähteminen kesti kiukku-uhman takia joskus tunnin ja mulla oli tosi voimaton olo, kun mikään ei auttanut.

Olisipa kiva tietää, mitä Herra Keltainen huusi, kun hupparia riisuit :D Varmaa jotain tilanteeseen sopivaa tahattoman hauskaa?

Tennareista tuli vielä mieleen, että miten on mahdollista, että lapsi saa varrelliseen tennariin kilokaupalla hiekkaa? Meillä tätä on pohdittu viime päivinä paljonkin, kun eteisen mattoa on imuroitu näkyviin tennareista peräisin olevan hiekkakuorman alta...

9/12 | 

Hih, meillä taas on ihan kyselykausi meneillään. Mitä tuo on? Mitä tämä on? Äiti missä olette? Mitä sä teette? Missä isi on (ja kaikki muutkin perheenjäsenet voi luetellla samaan kysymyssarjaan)? Mitä tuo tekee? jnejne. Ja jos ei vastaa, niin se kysyy uudestaan ja uudestaan niin kauan että saa vastauksen (ja volyymi kasvaa jokaisen vastaamattoman kysymyksen myötä)... ;D

10/12 | 

Voi kamala, teillä on ollut tulinen tyttö! Tää meidän uhmailu taitaa olla aika laimeeta sitten lopulta kuitenkin, mutta melkoinen muutos kuitenkin siihen aina aurinkoiseen hymypoikaan ;)

Ei se huutanut mitään sen kummallisempaa kun Anna se minuvve! ja Eikä oteta! (pois)

Meillä on nyt ollut aamu-ulkoiluilla noita farkkuja, ja ilmeisesti nuo resorit on estäneet hiekan menon kengän sisään ;)

11/12 | 

Se on varmaan se ikä =) Eilen mies laittoi jogurttia joko väärään mukiin, tai oisko ollu jopa väärää jogurttia, joka tapauksessa riiviä kumos koko mukillisen pöydälle. Sen jälkeen vähän itkettiin ja kierittiin lattialla, ja lopulta korjattiin omat sotkut =)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla