Mä en ole vielä tänä syksynä flunssaillut (kopkop). Jos lähipiirissä on lentsua liikenteessä, tai oma olo on yhtään sinne päin värähtämässäkään, niin alan heti syödä sinkkiä. Ihan vaan purkista, valmisteita löytyy varmasti monenlaisia. Ja jos yhtään tuntuu karheutta kurkussa, niin tuoretta inkivääriä kehiin. Itse tykkään inkivääristä, joten pilkon sitä kuuman marjasopan joukkoon, ja siellä se kivasti menee. Nämä varotoimet mun mielestä voi jopa estää flunssan kehittymisen. Mutta jos käy huonommin, ja flunssa pukkaa päälle, niin sinkki ja inkivääri on edelleen loistokaksikko, jotka voi lyhentää flunssan kestoa, ja helpottaa oloa. Yksinkertainen flunssajuoma, jonka olen blogissa jakanut pari vuotta sitten, on edelleen todella pätevä!

Onko teillä flunssailtu, ja mitä kikkoja käytätte flunssan häätöön?

Terkuin

Miima

Kommentit (9)

suppu
1/9 | 

Kävin pari viikkoa sitten apteekissa ostamassa sinkkiä, juurikin flunssan ennaltaehkäisyyn sekä taudin lyhentämiseen. Apteekintäti sanoi, että suoraan mahaan nieltävällä sinkillä ei ole näihin flunssan hoitoihin vaikutusta vaan sinkin täytyy olla imeskeltävä, jolloin se vaikuttaa suun ja nielun limakalvoilla.

piia
Liittynyt27.4.2016
2/9 | 

Kuuma juotava jossa on paljon hunajaa, sipuli/valkosipuli pilkottuna sängyn viereen ja nenähuuhtelukannu, niillä pärjää pitkälle :) Riittävästä d-vitamiinin saannista huolehtiminen ja probioottien syöminen auttavat ennaltaehkäisyssä. Ja tietysti hyvä käsihygienia! Kädet pestään ainakin aina kotiin tullessa, ennen ruokailua, vessassa käymisen ja nenän niistämisen jälkeen.

Oma blogini: On elettävä huolella.

Voit seurata blogiani myös Bloglovin'issa , Facebookissa tai Instagramissa.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Noi sipulit ja valkosipulit on mulle liian haisevia vaihtoehtoja :D Minäkin hankin keväällä nenäkannun, mutta ei ole tullut testattua vielä kertaakaan (vähän kammottaa kokeilla, eikä ole ollut tarvettakaan vielä). Käsien pesu on mullekin ihan itsestäänselvyys (mulle tulee inha olo jos ei pääse käsiä pesemään tarpeen mukaan).

Vierailija
3/9 | 

Vastustuskyky sijaitsee suolistossa. Kunnon ruokaa ja riittävästi D-vitamiinia. D-vitamiini on hämmästyttävän tehokas virusten vastainen aine. Se tuottaa kehossa 200-300 erilaista virusten vastaista peptidiä, jotka tappavat bakteereja, viruksia ja sieniä. D-vitamiini vähentää riskiä sairastua flunssaan ja muihin virustauteihin ja nopeuttaa toipumista edellyttäen, että ihmisen seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) on vähintään 95 nmol/l. Tämän tason saavuttamiseen tarvitaan iästä riippuen 30-150µg D-vitamiinia päivässä. D-vitamiini on avaintekijä immuunijärjestelmän toiminnassa.

Vältä influenssarokotetta.

Rokote heikentää vastustuskykyä, kun elimistö valmistaa vasta-aineita rokotteessa oleville viruksille. Näinollen elimistö on pitkään altis muille sadoille viruksille ja bakteereille. Näinollen todella moni on sairas koko talven rokotteen otettuaan. Mahdollisia kuolintilastoja rokotteen ottaneista ei ole saatavilla.

Influenssaan kuolee Suomessa 20–60 henkeä vuodessa. Influenssia on suomessakin ollut jo satoja vuosia joka talvi. Ihmisiä nyt vaan kuolee, jos on huonossa kunnossa. Myös ns. terveitä voi kuolla. Se, että ei ole todettua sairautta ei kerro yhtään mitään ihmisen vastustuskyvystä. 

Bakteerit ja virukset ovat aina seuranamme. Niitä on miljoonittain ihollamme: käsissä ja kynnen alla, varpaanväleissä, kainaloissa. Ilmakehässä yhdessä kuutiometrissä on keskimäärin 5 000–100 000 bakteeria. Moni suomalainen on huonossa kunnossa, johtuen kelvottomasta ruokavaliosta, joka aiheuttaa huonoa vastustuskykyä. 

Sonsa
4/9 | 

Joo, kohta 7viikkoa oon sairastani putkeen. On ollu tavis flunssan päälle korvatulehdus, keuhkoputkentulehus, hammastulehus, virtsatietulehdus ja poskiontelotulehus. En oikeestaan juuri koskaan sairasta, max lerran vuoteen flunssan ja kerran 5 vuodessa kuumetta. Mitta mitä tämä nyt on!? Sinkki poretta oon ottanu pari viikkoa, ja monivitamiinia. Ruokavalio on monipuolinen, käsienpesu 110%, (kokin työ). 2 v on ollu kolmesti kuumeessa 6viikon sisään. 1 v räkä vuotanu koko ajan+yskä. Itellä ei kerkiä edellinen parantua kun uus lunssatauti jo tulee päälle.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Voi kamala mikä tautikierre! :( Pikiaista paranemista koko perheelle! Toivotaan että siinä tuli sitten sairastettua muutaman vuoden edestä ja saisitte olla terveenä!

Vierailija
5/9 | 

Oletko kokeillut inkivääriteetä, normi musta tai vihreätee ja siihen sekaan paripalaa inkivääriä. Itse olen nyt täällä maapallon toisellapuolella innostunut inkiväärinmausta ja tykkään teessäkin siitä. Siitä siia liuotetaan vain makua. T Eeva

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Mulla on ihan valmistakin inkivääriteetä (vihreä tee jossa kuivattua inkivääriä, en muista oliko muuta lisätty) :) Ja joskus olen laittanut ihan teen joukkoon tuoretta inkivääriä, jos tuntuu tukkoiselta (mutta pureskellut lopuksi myöskin ne palaset). Terkkuja sinne toiselle puolen maailmaa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla