Yleensä jos lapsilta kysyy, että mitä teit tänään tai oliko kiva päivä, niin vastaukseksi tulee jotain ympäripyöreää "ihan ok", "en muista", "joo". On suorastaan työlästä päästä perille siitä, mitä jälkikasvu on puuhannut! Siksi meillä on otettu käyttöön päivällisaikaan vakiokyssäri: "mikä oli tänään kivaa, ja mikä ei niin kivaa?". Jokainen vuorollaan (äiti myös) kertoo päivän kohokohdat ja harmistuksen aiheet. Tulee mietittyä, että mitä sitä päivän aikana onkaan tapahtunut, ja yleensä keskustelua on helppo jatkaa, ja pohtia vaikka että miksi joku oli kivaa tai ei niin kivaa. Se on itsellekin hyödyllistä, sillä joskus arki on perusharmaata, mutta ihan selkeestihän jokaisessa päivässä on ihania juttuja, jotka on hyvä huomata. Myöskin harmistuksen aiheet on hyvä käydä läpi, ja miettiä vaikka että olisiko itse voinut jotenkin vaikuttaa asiaan. Ja ite ainakin havahdun välillä siihen, että on meillä asiat aika pirun hyvin, jos isoin harmistus päivässä on se, että joutuu maistamaan lantturaastetta.

Onko teillä tapana puhua päivästä ruokapöydässä?

Terkuin

Miima   

Kommentit (2)

Vahteristonemäntä
1/2 | 

Kyllä vaan - on tapana. Minä kyselen ja pojat vastaavat juuri noin kuin kuvailit ;) Täytyykin ottaa vinkit käyttöön ja kysyä eri tavalla, josko sitten saisi kunnon vastauksiakin.

Meidän pojat harvoin muistavat, mitä ovat tehneet, leikkineet, oppineet tai syöneet. He myös hermostuvat, jos kyselen heti kotiin tultaessa: ensin pitää saada olla ihan rauhassa ja kyllähän sen ymmärtää, kun on rankka päivä takana. Mutta kun äitiä kiinnostaa! :)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Nyt kun on otettu käyttöön nämä vakiokysymykset, niin jokainen jo vähän valmiiksi pohtii, että mitäs sitä onkaan tullut tehtyä päivän aikana, ja sieltä ne sitten löytyy vähän paremmin kuin ennen :) Mä ymmärrän kyllä hyvin, ettei heti ovella jaksa olla kertomassa, pitää huilata eka vähän :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla