Olen tässä lomalla, ja sen jälkeen työsuhteeni loppuu. Työnantaja haluaisi kovasti pitää minut, sillä minulla on sellaista osaamista jota siellä ei muilla ole, ja jota he kipeästi tarvitsevat. Heillä ei kuitenkaan ole varaa maksaa minulle palkkaa. Tai siis ehkä 5 tuntia viikossa, mikä on todella hirmuisen vähän. Palkkatukeakin haettiin, mutta sitä ei myönnetty. 

Samaan aikaan hallitus keksii jatkuvasti lisää kuritusta meille kurjille työttömille. Haastatteluja kolmen kuukauden välein. Osa-aikatyötä tietty määrä, tai työttömyyskorvauksen osittainen menetys. Uusin keksintö on pakollinen vapaaehtoistyö työttömyyskorvausta vastaan. En ole vielä havainnut näissä "työllistämispäätöksissä" mitään sellaista, mikä auttaisi sitä työttömyyttä, eli lisäisi työpaikkoja. Näen näissä vain työttömien kyykyttämistä - lyödään lyötyä vielä lisää. Minä ymmärtäisin, että rangaistaan, jos kieltäytyy työstä tai pakoilee niitä - se olisi todellakin ihan fine ja ok. Mutta jos työttömiä on jotain puoli miljoonaa, ja mol.fi kertoo, että avoimia työpaikkoja on 13 548, niin ei se nyt jumalauta ole työttömän vika, jos näistä työpaikoista ei kaikille riitä. 

Mä näkisin, että tässä pitäisi nyt panostaa siihen, että yrityksillä olisi varaa palkata työttömiä. Mulla olis työpaikka, joka haluaisi minut pitää, mutta ei pysty. Antaisitte sille yritykselle tukea, ne sais työntekijän, ja yksi työtön vähemmän. Kaikki voittaa.

Tähän kaikkeen kun lisätään vielä nämä lapsilisien ja muiden leikkaukset, jotka koskettavat kaikista vähäosaisimpia, niin en voi muuta sanoa, kuin että ollaan matkalla kohti pahoinvointivaltiota. Mulla ei tee enää mieli äänestää ketään...

Terkuin

Miima

Kommentit (6)

neito
1/6 | 

Mäkin olen kyllä ihmetellyt noita hallituksen päätöksiä, sekavia päätöksiä joita venkslataan edes takaisin ja sitten niillä ei ole edes toivottua vaikutusta...

Itse en ole ollut koskaan työttömänä, mut voisin kuvitella et suurin osa työttömistä HALUAA töihin, ja se on vaan pieni osa joka haluaa laiskotella ja olla tekemättä mitään. Työttömyyteen liittyvä byrokratia pitäisi mielestäni hoitaa, niin että yritysten olisi mahdollisimman helppo / yksinkertaista / houkuttelevaa palkata työntekijöitä aina kun on tarvetta. Lisäksi myös niin, että työntekijän on aina kannattavaa ottaa mikä tahansa työ vastaan. Kun työllistäjät pystyvät palkkaamaan ja työntekijät ottamaan työtä vastaan (oli sitten lyhyitä hommia tai pidempiä) aina kun on tarvetta, niin uskoisin sen johtavan positiiviseen kierteeseen. Kun yritykset uskaltavat ottaa riskin palkkaamisesta, niin yrityksellä on mahdollisuus kasvataa tulostaan ja työntekijällä taas toimeentulo taas paranee (lisäksi taas ostovoima paranee, joka taas vaikuttaa myös yrityksiin).

Nykyisen hallituksen ratkaisut vaikuttavat kyllä siltä, että rangaistaan jo valmiiksi huonommassa asemassa olevaa ja lisätään vain turhia kustannuksia. Epäilenpä vahvasti, että meillä on liian raskas byrokratia koneisto ja se tulee kalliiksi ja myös turhan raskas päätöksen teko ja turhan moni suojelee vain omaa palliaan eikä ajattele kokonaisuuden parhaaksi. :(

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Byrokratia on tosiaan ihan hirvittävää varmasti kaikille osapuolille, työtönkin joutuu muutamistakin työtunneista tekemään selvitystä ja rahantulo viivästyy viikoilla, mikä voi joillekin olla todellinen ongelma. Ne paljon puhutut kannustinloukut ei ole minusta tässä tilanteessa se ykkösasia ratkaistavaksi, kun ihmisillä ei ole työpaikkoja, minne edes päästä sieltä kannustinloukusta. Eka pitäis saada niitä työpaikkoja lisää! Se, että puhutaan, ettei työttömille pitäisi maksaa olemisesta, on aika rajua - mitä heidän sitten pitäisi tehdä, kun työpaikkoja vaan ei lähellekään kaikille ole, lakata olemasta? Sitähän tässä vissiin haetaan... Oon sanonut ennenkin, että empatiakyky on kadonnut nykymaailmassa.

-T-
2/6 | 

Ja me, jotka olemme töissä, saamme myös hallitukselta keppiä. Työaika pitenee ja lomarahoja leikataan. En kyllä käsitä miten sekään lisäisi työpaikkoja tai kohentaisi valtion kassaa. Tehdään enemmän töitä vähemmällä rahalla. Ja nämä heikennykset ei tule kaikille, vaan lähinnä pienipalkkaisille ja naisvaltaisille aloille. Ja sitten ne lapsilisän leikkaukset jne.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Työajan pidentäminen ei todellakaan lisää kilpailukykyä (sitä kai sillä haettiin)! Ja melkoinen takinkääntö on ollut hallituksella, kun nämä leikkaukset ovat nyt kohdistuneet nimenomaan pienituloisiin, vaikka niin ei pitänyt käydä. Milloinkahan eliitti itse osallistuisi talkoisiin? 

Sari / The L for LOVE
4/6 | 

Well said! Itse en ymmärrä kikyä enkä työaikojen pidentämistä, vaan päinvastoin. Naapurimaamme kokeili lyhentää työpäivää 6-tuntiseksi ja guess what? Ihmiset tulivat onnellisemmaksi ja samaa työtä tekemään "tarvittiin" luonnollisesti vähän enemmän folkkaa. Ei ihme, että samainen naapurimaamme kampeaa talouskurimuksen mustista syövereistä Ikea-kehykset kaulassaan, kun meillä hallitus tuntuu vetävän jengiä vaan syvemmälle mutaan. Toinen haastava on tietysti sekin, että kun olet työttömänä, täytyy todella miettiä, kannattaako jotain lisähommia ottaa vastaan, koska siitä voi olla merkittävää haittaa tukien kannalta siltä ajalta, kun sitä lisähommaa ei ole tarjolla. Järjetöntä! Ja syyttävän sormen on turha heristellä työttömien suuntaan.

Olen pahoillani siitä, ettei sinua ollut enää varaa pitää. Olen pahoillani siitä miten hallitus ei uskalla iskeä käsiä kyynärpäitä myöten siihen itteensä ja tehdä sellaisia päätöksiä joilla Suomi saataisiin ihan oikeasti nousuun. Kävisikö kannustimeksi se, että mitä paremmin Suomen taloudella menee, sitä muhkeampia bonareita se tietää johtoportaalle ;)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Musta tuntuu, että suomalainen työelämä-ilmapiiri on jotenkin vähän tautinen... Varmaan jos täällä lähdettäisiin lyhentämään työpäivää, niin siinä kävisi niin, että työtekijöiden oletettaisiin tekevän samat hommat 6 tunnissa kuin 8:ssa, niin että ei sitten kuitenkaan tarvitsisi ottaa lisää porukkaa ja voisi vielä kaiken lisäksi maksaa vähemmän palkkaa! 

Hallituksella ei ole mitään käsitystä siitä, millaista elämää iso osa suomalaisista elää - ovat ihan vieraantuneita todellisuudesta siellä Arkadianmäellä...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla